Článek

RECENZE: Purpurový vrch. Velká podívaná na slabý příběh

 
Mexický rodák Guillermo del Toro je sice jako scenárista podepsán mimo jiné pod všemi třemi díly Hobita, ale zároveň je jako režisér (i scenárista) považován bezmála za klasika hororového žánru (Princ bez království, Faunův labyrint, Nebojte se tmy). Ve svém nejnovějším hororu Purpurový vrch se vrací ke staré škole gotického románu.
15.10.2015 12:20 |

podobné články

Podobné články

Filmové premiéry: Legendy zločinu, Purpurový vrch a další

 
Příběh raketového vzestupu a pádu sportovního cyklisty Lance Armstronga vypráví film The Program: Pád legendy. Rosa a Dara a jejich velká dobrodružství je pásmo českých animovaných filmů pro děti. Legendy zločinu je skutečný příběh nejznámějších britských gangsterů, dvojčat Reggieho a Ronnieho Kraye. Guillermo del Toro natočil další horor Purpurový vrch.
15.10.2015 10:06 |

podobné články

Osobnosti: Lance Armstrong (130 článků)

Nová DVD: Laputa, Pařížská blbka a Purpurový vrch

 
Tento týden vycházejí tři filmy s výraznými herečkami: Tereza Voříšková hraje hlavní roli v českém dramatu Laputa. Camille Cottinová hraje hrdinku komedie s všeříkajícím názvem Pařížská blbka. A do třetice je tu Mia Wasikowska a její Edith v hororu Purpurový vrch.
16.02.2016 07:05 |

podobné články

Osobnosti: Tereza Voříšková (227 článků) , Mia Wasikowska (5 článků)

Recenze: Del Toro vyvolal duchy Purpurového vrchu a oslavuje romantickou lásku až za hrob

 
Mexický režisér Guillermo del Toro se ve svém novém filmu vrací k hororu, který je mu nejbližší a kterému rozumí. Purpurový vrch je vizuálně podmanivý, přesto není dechberoucí a za očekáváním zůstalo i duo ústředních herců Mia Wasikowska a Tom Hiddleston. Více v recenzi Jarmily Křenkové.
15.10.2015 10:01 |

podobné články

Osobnosti: Tom Hiddleston (42 článků) , Mia Wasikowska (5 článků)

Hejtman Řihák podpořil silvestrovský pochod na Veselý vrch proti těžbě zlata

 
Tradičně na Silvestra se i letos vydají milovníci přírody z Povltaví na pochod na Veselý vrch nad Mokrskem. Pochod vyjde ve 13 hodin z Prostřední Lhoty.
30.12.2013 15:45 |

podobné články

Na lanovce na Javorový vrch u Třince uvízlo 60 lidí

 
Hasiči z celého moravskoslezského kraje zasahovali na lanovce Javorový vrch na Třinecku. Sedačková lanovka se zastavila kvůli technické závadě.
08.06.2014 14:45 |

podobné články

NP České Švýcarsko: Na Zámecký vrch se vrátil obnovený kříž

 
Na Zámecký vrch ve Vysoké Lípě v národním parku České Švýcarsko se vrátil v obnovené podobě tzv. Teuschelův kříž. Kříž s plechovou malovanou siluetou zhotovený podle nově nalezené dobové fotografie vytvořil a osadil z podnětu správy národního parku umělecký řezbář Ivo Švejnoha z Dolního Falknova.
26.01.2016 09:50 |

podobné články

Drama kolem Prince (†57): „Ten člověk je mrtvý!“ ozvalo se na tísňové lince!

 
Včera zemřel legendární americký zpěvák a sexsymbol Prince, který se proslavil písní "Purpurový déšť. Dnes uniklo mnoho informací o tom, jak bylo tělo nalezeno...
22.04.2016 14:30 |

podobné články

Předčasně narozené děti mají purpurový den. Hrozí jim i krvácení do mozku

 
Důležité stavby se 17. listopadu zahalí do purpurové barvy jako to pocta všem předčasně narozeným dětem a jejich rodičům. Boj o přežití pro děti, které se narodí i o několik měsíců dříve, není totiž vůbec nic snadného. Pro rodiče to potom znamená hlavně obrovské psychické vypětí. Samotná zakladatelka společnosti, která jim pomáhá, přivedla na svět svoji dceru v 25. týdnu těhotenství.
17.11.2017 06:30 |

podobné články

RECENZE: Kate Winsletová září prostotou. Do kin přichází snímek Alana Rickmana Králova zahradnice

 
Podle základních informací a fotografií působí film Králova zahradnice, který na Febiofestu představil jeho režisér Alan Rickman a jenž ve čtvrtek vstupuje do kin, jako velkolepá kostýmní podívaná. Podívaná z doby krinolín, klobouků a paruk, jaké se nosily za francouzského Krále Slunce Ludvíka XIV.
16.04.2015 11:25 |

podobné články

Osobnosti: Alan Rickman (43 článků)

PAPEŽ ODSTUPUJE! Prý se cítí slabý a starý...

 
Svět je v šoku. Papež Benedikt XVI. (85) oznámil, že opustí svůj úřad. Hlava katolické církve se chystá rezignovat už 28. února. Prý se cítí slabý a starý. Posledním papežem, který odstoupil, byl Celestýn V. ve třináctém století.
11.02.2013 12:20 |

podobné články

Osobnosti: Benedikt XVI. (215 článků)

Záhadný trosečník (37) ze Salvadoru je stále slabý. Domů se zatím nepodívá!

 
Trosečník ze Salvadoru, který údajně přežil 13 měsíců na moři a nakonec přistál na Marshallových ostrovech v Pacifiku, je zatím příliš slabý na to, aby cestoval.
09.02.2014 09:55 |

podobné články

Šéf ODS Fiala: Putin není démon, ale nemůže si dělat na Ukrajině, co chce. Slabý Západ je horší než chybující Západ

 
ROZHOVOR. Slabý Západ je podle předsedy ODS Petra Fialy horší než chybující Západ. I když na rozdíl od kritiků politiky Ruské federace nepovažuje ruského prezidenta Vladimira Putina za démona, je podle něj v zájmu západních demokracií, mezi něž patříme, vynutit si dodržení mezinárodního řádu. „Ukáže-li Západ slabost v této věci, povzbudí to nepřátele všude ve světě,“ varuje profesor Petr Fiala v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.
04.09.2014 08:45 |

podobné články

Osobnosti: Vladimir Putin (2895 článků) , Petr Fiala (1166 článků)

Strach o krále z Popelky Rolfa Hoppeho (84): Je slabý tak, že skoro nemluví...

 
Německého herce Rolfa Hoppeho (84), kterého v Česku proslavila role laskavého krále v pohádce Tři oříšky pro Popelku či film Mefisto, trápí zdravotní problémy. Je prý slabý tak, že téměř nedokáže mluvit.
07.01.2015 13:31 |

podobné články

Osobnosti: Rolf Hoppe (7 článků)

Smrt Lubomíra Lipského (✝92): Kamarádi čekali, že odejde. Byl tak slabý…

 
Odešel laskavý a mlčenlivý klaun! Smrt nestora českého filmu a divadla Lubomíra Lipského (✝92), který zemřel v pátek v jedné z pražských nemocnic po delších zdravotních komplikacích , pro jeho známé a kolegy nebyla žádným překvapením. Posledních pár let byl slabý jako větvička a špatně mluvil i chodil . A v roce 2015 se skoro nehnul z nemocnice. Proto se většina z umělců, kteří ho osobně znali, shodla, že se dožil požehnaného věku, smrt už ale pro něj prakticky musela být vysvobozením.
02.10.2015 20:40 |

podobné články

Osobnosti: Lubomír Lipský (155 článků)

Lev českých salónů Jiří Bartoška: Loni slabý a bez vlasů, letos plný elánu

 
Loni byl unavený, bezvlasý, nemocný a slabý. Za poslední rok prošel velkou proměnou. Bojoval s rakovinou jako lev a zvítězil. Jiří Bartoška (68) letos na Českých lvech srší elánem, opět má vlasy, plnovous a svůj typický úsměv.
06.03.2016 05:20 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Bartoška (569 článků)

Sebevražedný oddíl je kasovním trhákem. Špatné recenze diváky neodradily

 
Sebevražedný oddíl s Willem Smithem a Margot Robbie utržil v USA o prvním víkendu přes 135 milionů dolarů. Recenze však označují film za velmi slabý.
08.08.2016 16:30 |

podobné články

Osobnosti: Will Smith (114 článků) , Will Smith (114 článků) , Margot Robbie (38 článků)

Velká exploze odstartovala výstavbu observatoře v poušti Atacama

 
Výstavba nové observatoře na chilské hoře Las Campanas začala dnes velkou explozí, dělníci totiž v rámci terénních úprav vrch kopce odstřelili. Na svém webu o tom informoval list The Washinton Post. Nový vědecký komplex za 700 milionů dolarů (bezmála 13 miliard korun) doplní současné vědecké pracoviště, které na tomto místě funguje od roku 1971.
25.03.2012 03:42 |

podobné články

Ve Varech bude soutěžit také animovaný ztracený rytíř

 
Loni se na MFF Karlovy Vary poprvé v historii utkal o Křišťálový glóbus animovaný film. Na následovníka nečekal dlouho. Letos v červenci bude mít na západě Čech mezinárodní premiéru Kouzelný vrch, dokudrama režisérky Ancy Damianové, životopisný příběh v Polsku narozeného horolezce a politického aktivisty Adama Jacka Winklera, jehož osud zavedl z Východu na Západ a dál na Střední východ.
25.06.2015 08:41 |

podobné články

RECENZE: Barokní poklady ze západních Čech

 
Západočeská galerie v Masných krámech v Plzni nabízí objevnou výstavu Vznešenost a zbožnost, která je věnována baroknímu umění v západních Čechách. Pro diváka je připravena velká podívaná a oslnivá nádhera.
04.11.2015 09:40 |

podobné články