Článek

RECENZE: Prostorové meditace Hynka Glose

 
Fotograf Hynek Glos vystavuje v pražské Nikon Photo Gallery snímky, které se tematicky zaměřují na industriální proměny moderní aglomerace. Jeho zvláštně pojaté fotoreportáže ukazují město tak, jak by ho člověk v běžném životě nechtěl vnímat. Odhaluje mu různé formy hmotné, ale i duchovní destrukce.
18.12.2015 08:40 |

podobné články

Podobné články

Jogín tvrdí, že 70 let nejí ani nepije, stačí mu jen meditace

 
Třiaosmdesátiletý indický jogín tvrdí, že už 70 let nemá potřebu jíst ani pít. Svým prohlášením vzbudil pozornost místních lékařů, kteří ho nyní podrobují řadě testů. K přežití mu prý stačí meditace. Nejmenovaného jogína se lékaři rozhodli převézt do nemocnice na pozorování.
29.04.2010 08:40 |

podobné články

Brňany překvapí moudrost starých mistrů meditace přímo na ulici

 
Obyvatele Brna ženoucí se za nákupy či prací překvapí na náměstí Svobody velkoformátové fotografie mistrů meditace s výroky shrnujícími tisíce let starou moudrost buddhistických myslitelů.
17.04.2014 17:15 |

podobné články

Meditace je jako fitko pro mozek: Budete si víc pamatovat a budete soucitnější

 
Meditace je skutečným posilováním mozku ve smyslu, jaký chápeme při posilování svalů s činkami. Při tomto zvláštním psychickém stavu zklidnění se totiž zvětšuje počet šedých buněk v mozkových centrech, která řídí učení a paměť, emoce a soucit.
14.11.2014 10:00 |

podobné články

7minutová meditace zatočí s rasistickými pocity a názory

 
Buddhistická meditace zaměřená na lásku a vlídnost dokáže zatočit s rasismem už za sedm minut. Objevy psychologů ze Sussexu jen podtrhují to, jak významná je emoční složka v jevu zvaném rasismus. A že právě působením na emoční stránku člověka transcendentální meditací lze rasistické pocity a nálady tlumit a odstraňovat.
23.11.2015 16:05 |

podobné články

Má ňadra číslo 7 a je prostorově nejvýraznější zpěvačkou v Česku. Co myslíte, měla by zhubnout?

 
Zpěvačka Dannie je jednoznačně nejvnadnější a prostorově nejvýraznější zpěvačkou v naší vlasti, dokonce se jí přezdívá česká Adele. Stejně jako britská hvězda se pyšní neuvěřitelným hlasem a kily navíc. Po mírách modelky ani jedna z nich netouží.
15.11.2014 15:00 |

podobné články

Jejda! Manželka herce Hynka Čermáka tančí u tyče

 
Manželka Hynka Čermáka (42) alias Káčka z filmu Gangster Ka propadla tanci u tyče. A dvojnásobné mamince to jde až nečekaně dobře!
17.06.2015 05:05 |

podobné články

Osobnosti: Hynek Čermák (108 článků)

Z Hynka Čermáka se stane v novém krimi seriálu Rapl

 
Režisér Jan Pachl začal pro Českou televizi natáčet seriál Rapl, který bude sledovat osudy svérázného detektiva Kuneše v podání Hynka Čermáka.
19.08.2015 10:31 |

podobné články

Osobnosti: Hynek Čermák (108 článků) , Jan Pachl (30 článků)

Bývalka Hynka Čermáka Choděrová: Pyšní se úžasným tělem!

 
Odchod manžela Hynka Čermáka (43) vyřešila Daniela Choděrová (41) vskutku neobvykle. Propadla tanci u tyče a pyšní se dokonalou postavou.
06.05.2016 12:10 |

podobné články

Osobnosti: Hynek Čermák (108 článků) , Daniela Choděrová (10 článků)

Bývalka Hynka Čermáka Choděrová: Pyšní se úžasným tělem!

 
Odchod manžela Hynka Čermáka (43) vyřešila Daniela Choděrová (41) vskutku neobvykle. Propadla tanci u tyče a pyšní se dokonalou postavou.
10.05.2016 11:05 |

podobné články

Osobnosti: Hynek Čermák (108 článků) , Daniela Choděrová (10 článků)

Devět měsíců nebo devět let. Hynka Kmoníčka prý čekají velké věci

 
Stávajícího ředitele zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Hynka Kmoníčka možná čeká velký kariérní skok. Nejde přitom jen o tolik rozebíraný post českého velvyslance v USA. Mohl by se stát i příštím českým ministrem zahraničí. Nebo také vrátným. Ve stejné budově.
17.02.2017 21:20 |

podobné články

RECENZE: Geometrické meditace na malířském plátně

 
Výstavu čtyř umělců, z nichž každý zastupuje jednu generaci, připravil Památník národního písemnictví v Praze. Jde o pomyslný souboj a zároveň umělecký rozhovor Stanislava Kolíbala, Petra Písaříka, Stanislava Diviše a Karla Štědrého.
23.10.2014 12:50 |

podobné články

Osobnosti: Karel Štědrý (49 článků)

RECENZE: Štefan Papčo pracuje s kontrastem barev

 
Slovenský sochař, rodák z Ružomberku Štefan Papčo vystavuje v liberecké galerii originální prostorové objekty. Kromě sochařské tvorby pracuje také s videoartem či intermediálními technologiemi. Jeho hlavním ideovým opěrným bodem je kladný vztah k přírodě, především horám.
10.08.2015 11:15 |

podobné články

Nejkvalitnější spotřebiče podle časopisu dTest

 
Hledáte-li to nejlepší do vaší kuchyně, pak vsaďte na testy a recenze. Respektovaný časopis dTest se zaměřil na multifunkční trouby a my vám dnes přinášíme malou ochutnávku. Celkem náročnými zkouškami si prošlo několik spotřebičů, které seženete i na tuzemském trhu – nejde tudíž o nic, co byste si nemohli dopřát i vy. Celkem vysokého ocenění, a to s 66% se dočkala elektrická vestavná trouba VT 548 MX z řady MORA PREMIUM. Cílem bylo hodnotit nejen schopnost péct, ale sledovat i spotřebu energie, přesnost nastavení, rychlost předehřevu, stabilitu teploty, jednoduchost obsluhy a elektrickou i teplotní bezpečnost. Mora – kvalita na tuzemském trhu Značka Mora nabízí pestrý sortiment kuchyňských spotřebičů: vestavné kuchyňské spotřebiče, sklokeramické desky, myčky na nádobí, mikrovlnné trouby, chladničky, až po digestoře. Dnes se zaměříme na kvalitní trouby, protože to je něco, bez čeho se žádná hospodyňka neobejde. Ať už zařizujete novou kuchyň nebo plánujete rekonstrukci, určitě vsaďte na vestavěné trouby. Ty jsou stále častěji jednoznačnou volbou. Důvody jsou nejen praktické, ale i estetické. Vestavěné spotřebiče se bez obtíží přizpůsobí vzhledu vaší kuchyně, jsou mnohem lepší na čištění a údržbu i prostorově úspornější. Gogenje – přední evropský výrobce domácích spotřebičů Jako další se obhájila designová trouba nové generace gorenje BO73CLI – ta usilovala o své místo mezi 13 multifunkčními troubami a získala 63% – známku Dobré kvality. I zde se hodnotila schopnost péct, spotřeba energie, přesnost nastavení, stabilita teploty, rychlost předehřevu, jednoduchost obsluhy a elektrická i teplotní bezpečnost. Tato trouba má inovativní a poslední dobou tak oblíbený zaoblený tvar inspirovaný tradiční pecí na dřevo. Tento design uvítají především milovníci retro, vintage a venkovského stylu. Gorenje dodává na trh technicky dokonalé a designově navržené domácí spotřebiče. Zapomenout ještě nesmíme dodat, že i velmi energeticky účinné. Příspěvek Nejkvalitnější spotřebiče podle časopisu dTest pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
31.12.2016 20:35 |

podobné články

Recenze: Film o Krejčířovi sráží nerozhodnost tvůrců. Gangstera Ka táhne hlavně Hynek Čermák

 
Závěrečná část Gangster Ka: Afričan režiséra Jana Pachla trpí stejnými problémy jako první díl. Vše tak stojí a padá na výborném výkonu Hynka Čermáka.
26.11.2015 09:56 |

podobné články

Osobnosti: Jan Pachl (30 článků)

Malířská meditace o tragedii lidského konce

 
V roce 1989 namaloval šedesátiletý František Ronovský (1929 - 2006) svůj osudový obraz, určený pro obřadní síň krematoria v Bystřanech u Teplic. Téměř čtyřmetrová epopej o lidském konci byla nyní zapůjčena na malířovu soubornou výstavu, která je do 9. srpna k vidění v Jízdárně Pražského hradu. Vše, co umělec vytvořil před tím, působí jako příprava na tuto velkolepou, byť velmi smutnou, až tragickou meditaci.
04.07.2009 08:40 |

podobné články

Krabička Blue Effectu představuje českou rockovou legendu včetně rarit

 
Papírová krabička s modrým nápisem Blue Effect skrývá nálož devíti CD stejnojmenné skupiny z let 1970 až 1981. Tituly jako Meditace, Svitanie a Nová syntéza jistě nejsou neznámé nikomu, kdo má alespoň trochu zájem o hudební historii.
23.10.2009 12:30 |

podobné články

Pomeje v Thajsku zhubl 11 kilo, morduje se v posilovně

 
Producent Jiří Pomeje se na dovolené v Thajsku soustředí na svou mysl i tělo. Meditace na exotických plážích střídá s posilovnou a výsledek je znát již teď - podle deníku Blesk zhubl 11 kilo.
14.12.2009 09:05 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Pomeje (1183 článků)

Šaolinský chrám v Číně: napůl cirkus, napůl meditace

 
Chrám Šaolin zná každý fanoušek kung-fu. Dnes však toto místo vypadá trošku jinak, než byste si představovali.
16.12.2009 00:35 |

podobné články

Literární meditace Evy Kantůrkové v nové knize Doteky

 
On je Američan, racionální vědec, Ona česká spisovatelka, oba bez zjevných závazků. Setkali se v New Yorku, přeskočilo mezi nimi cosi a zrodil se román v dopisech. Ona a On se rozhodli, že se sblíží. A jak je možné si porozumět? No přece doteky!
06.01.2010 09:45 |

podobné články

Osobnosti: Eva Kantůrková (23 článků)