Článek

Recenze: Projekt Kronos je zárukou, že českou fantasy čekají dobré časy

 
Stejně jako autor knihy Pavel Bareš (23) okouzlí bezprostředností a tak trochu punkovým projevem (myšleno hodně volnomyšlenkářským), tak jeho příběh působí dospěle, profesionálně a co je důležitější - je prostě dobrý! Strach, který dokáže probudit, si čtenáři rádi užijí.
21.06.2017 11:10 |

podobné články

Podobné články

RECENZE: Absolutní Kronos

 
Kronos Quartet představuje kategorii samu pro sebe. Soubor zaměřený čistě na soudobou hudbu nejprve dokázal zpopularizovat desítky skladeb a do kontextu vážné hudby uvést i díla stojící mimo ni. Nakonec však vznik desítek dalších děl inicioval, takže se ve čtvrtek v pražském Rudolfinu nevracel do minulosti, i když vystupoval v rámci turné ke čtyřiceti letům existence.
14.11.2014 11:16 |

podobné články

RECENZE: Kronos a DJ Spooky si rozumějí

 
Američané DJ Spooky a Kronos Quartet experimentují na společném albu Rebirth Of A Nation. Bourají nejen žánrové hranice, ale dotýkají se i témat rasismu a propagandy.
02.11.2015 13:40 |

podobné články

Nová CD - Kronos Quartet, Simple Minds i Divadlo Semafor

 
Právě vychází nová deska hudebních experimentátorů Kronos Quartet, po šestnácté se hlásí i skotští Simple Minds a vy milovníci humoru: Zavěste prosím, volá Semafor. Nabídku doplňuje reedice známé desky Robert Křesťan - Druhá tráva z roku 1991.
03.06.2009 05:50 |

podobné články

Osobnosti: Robert Křesťan (9 článků)

Na Colours of Ostrava vystoupí Kronos Quartet a Kimmo Pohjonen

 
Nejznámější smyčcový kvartet, zaměřený na soudobou hudbu, bude hostem jedenáctého ročníku festivalu Colours of Ostravaa. Kronos Quartet na festivalu vystoupí s finským akordeonistou Kimmem Pohjonenem a samplovým mágem Samuli Kosminenem, se kterými nedávno vydal vynikající album Uniko. V pondělí o tom informovali pořadatelé festivalu.
14.11.2011 13:40 |

podobné články

Kronos Quartet: Martynov nám napsal úžasnou hudbu

 
Americký Kronos Quartet, který v létě vystoupí na festivalu Colours of Ostrava, je asi nejznámějším smyčcovým kvartetem, které se věnuje výhradně soudobé hudbě. V lednu mu vyšlo album věnované hudbě ruského skladatele Vladimira Martynova. Na otázky odpovídal houslista a vedoucí souboru David Harrington.
31.01.2012 10:30 |

podobné články

V Ostravě vystoupí smyčcový kvartet Kronos s finským akordeonistou

 
Kronos Quartet, který v létě vystoupí na festivalu Colours of Ostrava, je asi nejznámějším smyčcovým kvartetem věnujícím se výhradně soudobé hudbě. V lednu mu vyšlo album věnované hudbě ruského skladatele Vladimira Martynova. Na otázky Novinek odpovídal houslista a vedoucí souboru David Harrington.
20.06.2012 08:30 |

podobné články

Fascinující úvod Colours of Ostrava obstaral Kronos Quartet

 
Hned první den festivalu Colours of Ostrava potvrdil jeho výjimečnost. Žádný jiný dramaturg než Zlata Holušová by si neodvážil zkombinovat v programu písničkáře Rufuse Wainwrighta, smyčcový kvartet Kronos interpretující výhradně soudobou hudbu, a skotskou převážně instrumentální kytarovku Mogwai, která si libuje ve vytváření zvukových stěn. Risk se vyplatil.
13.07.2012 02:50 |

podobné články

Osobnosti: Rufus Wainwright (13 článků)

Skandální deník Witolda Gombrowicze může změnit pohled na některé knihy

 
V Polsku vyjde 23. května kniha vzpomínek spisovatele Witolda Gombrowicze nazvaná Kronos. Zástupci nakladatelství Wydawnictwo Literackie, jež ji vydá, tvrdí, že se v literárním světě schyluje ke skandálu a bude třeba změnit pohled na některá díla, jež Gombrowicz napsal. Dodávají, že více než cokoli jiného je Kronos intimní deník.
26.04.2013 11:15 |

podobné články

Osobnosti: Witold Gombrowicz (2 články)

Kronos kvartet slaví čtyřicet, ale neohlíží se

 
Nejvýznamnější komorní soubor zaměřující se na soudobou hudbu, americký smyčcový Kronos Quartet, vystoupí ve čtvrtek v rámci turné ke čtyřiceti letům existence v pražském Rudolfinu. Přestože by to mohla být příležitost k ohlédnutí, uvede většinou nová díla.
10.11.2014 09:55 |

podobné články

Na světě vzniká tolik krásné hudby, že se Kronos Quartet neohlíží

 
Legendární smyčcový Kronos Quartet vystoupí ve čtvrtek v pražském Rudolfinu. Přestože je koncert součástí turné ke čtyřiceti letům existence, skupina se nemíní vracet do minulosti a na programu má skladby, které dříve nehrála.
13.11.2014 10:41 |

podobné články

Final Fantasy XV recenze: Fantastická nedokonalost!

 
Mytickým světem Eos zmítá neklid. Císařství Niflheim se snaží podmanit království Lucis. Zdá se, že jedinou nadějí na smír je sňatek potoků vládců dvou znesvářených národů. Nekonečná sága Final Fantasy je zpět s patnáctým dílem, který byl ve vývoji dlouhých deset let. Čekání se ale vyplatilo. I když nejde o dokonalé dílo, je Final Fantasy XV fantasticky zábavná a vtahující videohra.
16.12.2016 12:55 |

podobné články

Spekulace: Final Fantasy Versus XIII bylo zrušeno

 
Už pár chvilek zní internetem tamtamy bez jistého zdroje, které říkají, že projekt Final Fantasy Versus XIII po šesti letech končí. Na počátku stál server Kotaku, který napsal následující: „Zjistili jsme od několika zdrojů, že hra ve své dosavadní podobě je mrtvá. Náš zdroj sdělil Kotaku, že Final Fantasy Versus XIII bylo před několika týdny oficiálně zrušeno....
23.07.2012 11:25 |

podobné články

"Andílek" Ambrossio předvedla podprsenku za 2,5 milionu dolarů

 
Přehlídka slavné značky spodního prádla Victoria's Secret je pokaždé zárukou spektakulární podívané, jejímž vrcholem je předvedení Fantasy Bra - podprsenky zpravidla posázené drahými kameny, jejíž design je každý rok mění. Letos připadla čest obléci Fantasy Bra supermodelce Alessandře Ambrosio.
21.11.2012 15:45 |

podobné články

Osobnosti: Alessandra Ambrosio (134 článků)

Fantasy Hra o trůny začíná

 
V pondělí ve 22.00 chystá televize HBO premiéru velkorozpočtové americké fantasy Hra o trůny. Seriál vznikl podle bestsellerové fantasy ságy Píseň ohně a ledu od George R. R. Martina.
18.04.2011 17:10 |

podobné články

Osobnosti: George Martin (30 článků) , George Martin (30 článků) , George Martin (30 článků)

Lightning Returns uzavře ságu Final Fantasy XIII

 
Square Enix využila právě probíhajícího PAXU k představení „třetího dílu“ Final Fantasy XIII, jehož hlavní a jedinou hrdinou bude Lightning, celý jménem Claire Farron. Lightning Returns: Final Fantasy XIII sice uzavře miniságu FFXIII, ale jinak se bude tvářit jako zcela samostatný titul, který na předchozí dvě hry příliš nenaváže, hlavně herním konceptem ne....
01.09.2012 18:50 |

podobné články

Dvě tváře Britney Spears: Zpěvačka se v reklamě na parfém předvedla jako něžná blondýnka i sexy bruneta

 
Popová diva Britney Spears  (30) předvedla svůj nový parfém s názvem Fantasy Twist, který je kombinací vůní Fantasy a Midnight Fantasy. Proto také v nové reklamě propagující daný výrobek ukázala dvě tváře - jednu jako blondýnka, druhou coby brunetka.
13.10.2012 10:30 |

podobné články

Osobnosti: Britney Spears (786 článků)

Výsledky hry Fantasy Volby: Který politik získal nejvíce bodů a kdo vyhrál poslanecký plat?

 
Volby do Poslanecké sněmovny skončily. Během těch letošních se naši čtenáři mohli zapojit do Fantasy soutěže o poslanecký plat. Jaká byla vítězná strana, který politik získal nejvíce bodů a jak jste dopadli vy? Přinášíme vám výsledky Fantasy Voleb 2013.
29.10.2013 11:05 |

podobné články

Zlé časy se mění v časy ještě horší závratným tempem, varoval Bašta

 
Někdejší velvyslanec v Rusku a na Ukrajině Jaroslav Bašta má pocit, že se historie opakuje. Při hodnocení pokračující evropské integrace dospěl k závěru, že časy zlé se mění v časy ještě horší. Nakonec však občany uklidnil parafrází slov historika Františka Palackého: Byli jsme před EU, budeme i po ní.
05.11.2017 07:15 |

podobné články

Osobnosti: František Palacký (11 článků)

Ojetiny se zárukou už nabízí i Citroën

 
Citroën Česká republika připravil nový projekt značky s názvem Citroën Select (CS). Jde o nákup a prodej ojetin se zárukou.
22.11.2010 00:45 |

podobné články