Článek

Recenze: Procházkou za neznámem se můžete vydat i po Praze, láká nový „průvodce“

 
Praha je jedno z nejkrásnějších měst Evropy, to nemůže popřít ani zarytý Brňák. Snoubí se zde architektura mnoha staletí, která tvoří až podivně harmonický celek. I pro rodilého Pražáka ovšem skrývá toto velkoměsto nespočítaně tajemných a neznámých zákoutí. Právě ta odhaluje kniha Praha Neznámá z nakladatelství Grada.
06.07.2016 18:00 |

podobné články

Podobné články

MFF KV 2015: Praktický průvodce filmovým festivalem

 
Praktický průvodce 50. ročníkem mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Přehled nejzajímavějších filmů, tipy na koncerty a párty, průvodce nákupem vstupenek.
03.07.2015 06:25 |

podobné články

Praktický průvodce festivalem v Karlových Varech: Tipy na filmy, koncerty i večírky

 
Praktický průvodce 51. ročníkem mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Přehled nejzajímavějších filmů, tipy na koncerty a párty, průvodce nákupem vstupenek.
01.07.2016 06:05 |

podobné články

Soutěžte s Nedělním Bleskem o vstupenky na letecký simulátor iPILOT!

 
Chtěli jste se někdy proletět kolem vašeho města? Nebo možná hned kolem světě? Teď už můžete! Vyzkoušejte si první komerční letecký simulátor pro veřejnost v centru Prahy – iPILOT. Pod vedením instruktora si můžete splnit svůj sen a stát se na 60 minut pilotem. Můžete si vybrat jedno z 24 000 letišť po celém světě – je to perfektní vánoční dárek. Rozmazlete svoji rodinu a přátele a věnujte jim tuto jedinečnou životní příležitost – k dispozici od února 2012 v Praze. Více nawww.fl yipilot.cz Chtěli jste se někdy proletět kolem vašeho města? Nebo možná hned kolem světě? Teď už můžete! Vyzkoušejte si první komerčníletecký simulátor pro veřejnost v centru Prahy – iPILOT. Pod vedením instruktora si můžete splnitsvůj sen a stát se na 60 minut pilotem. Můžete si vybrat jedno z 24 000 letišť po celémsvětě – je to perfektní vánoční dárek. Rozmazlete svoji rodinu a přátele a věnujtejim tuto jedinečnou životní příležitost – k dispozici od února 2012 v Praze.Více na www.flyipilot.cz
04.12.2011 00:15 |

podobné články

ÚLEVA: Klárku (5) našli po roce pátrání, otec ji věznil na neznámém místě

 
Obrovskou úlevu a pocity štěstí prožila matka pětileté Kláry, která byla rok na neznámém místě, kam ji unesl její otec.
29.03.2012 14:50 |

podobné články

Policie pátrá po neznámém muži kvůli vraždě v Klánovickém lese

 
Policie pátrá po neznámém podezřelém muži v souvislosti s vraždou, která se stala v polovině letošního června v pražském Klánovickém lese. Podle svědků se muž v lese stále pohybuje a policie v pondělí v oblasti bezúspěšnou pátrala. Policie o tom dnes informovala na svém webu, kde ukázala pravděpodobnou podobu hledaného.
12.08.2014 21:25 |

podobné články

Ostatky Prince leží na neznámém místě. Proč ty tajnosti?

 
Ostatky zpěváka Prince byly tři dny po jeho smrti uloženy k věčnému odpočinku. Na neznámém místě. Rodina si totiž nepřeje, aby se u hrobu hudebníka střídaly davy fanoušků a z pomníku se stala atrakce. Také proto jeho tělo v tichosti a tajně nechali spálit jen dva dny po jeho smrti. Rozloučení pro úzký kroužek nejbližších nachystala zpěvákova sestra Tyka, která zdění jeho majetek v celkové hodnotě dosahující v přepočtu 7,4 miliardy korun.
26.04.2016 14:05 |

podobné články

Vyšehradská bazilika vystavila raritu. Láká na ostatek sv. Valentýna

 
Svátek svatého Valentýna nemusí být pouze otázkou marketingu a komerce, kam se vedle duchovního rozměru tak trochu přenesl. Pokud nejste příznivci růžových srdíček a plyšáků, vsaďte na historii, kterou můžete propojit s příjemnou procházkou. V pražské bazilice na Vyšehradě je uložena vzácná relikvie patrona zamilovaných, konkrétně jeho lopatka, kterou 14. února pravidelně vystavují pro veřejnost.
14.02.2013 14:35 |

podobné články

Domácí hamburger z mletého masa

 
Domácí hamburger z mletého masa bude pod vaší kulinářskou taktovkou daleko chutnější a po potravinové stránce i kvalitnější, nežli jeho kupované variace, které jsou dnes k dostání prakticky na každém kroku. Jen málokdo by odolal chutné kombinaci grilovaného pečeného masa, křupavé bulky, zeleniny a dresinku, který si můžete připravit dle vlastních chutí tak, jak je vám libo. Jestliže si i vy rádi pochutnáte na hamburgeru, ale chcete si být skutečně jistí tím, co doopravdy jíte, pak si připravte domácí hamburger z mletého masa podle našeho receptu, který pro vás ukrýváme v dnešním článku. Nejenže tak budete vědět, z čeho si svůj hamburger vlastně připravujete, ale navíc vám i díky času strávenému jeho přípravou bude daleko více chutnat! Jak si připravit domácí hamburger z mletého masa Níže jsme pro vás připravili několik užitečných tipů, díky kterým se vám podaří vykouzlit ten nejlepší domácí hamburger z mletého masa. Tuto dobrotu si můžete připravit jak doma na pánvi, tak i při pěkném počasí venku na grilu – a snad se toho pěkného počasí dočkáme co nejdříve. Uvidíte, že s naším receptem sklidíte úspěch! Abyste si byli jistí, z jakého masa si svůj domácí hamburger vlastně připravujete, doporučujeme vám koupit si kousek nějakého pěkného masíčka v celku u řezníka. Maso si pak doma můžete namlet, díky čemuž budete mít příležitost určit si jeho hrubost. Jakmile si maso namelete, můžete si do něho přimíchat jakékoli koření. Každý z nás má jiné chutě, proto záleží zcela na vás, jaká dochucovadla použijete. Samozřejmě že úplně nejlepší jsou čerstvé bylinky, které masu dodají úplně nový rozměr. Někdo rovněž dává přednost čisté chuti masa a přidává tak jen sůl a pepř. Maso přes přípravou placiček doporučujeme nechat odpočinout alespoň 20 minut v lednici. Z vytvořené masové směsi si můžete vytvořit placičky takové hmotnosti, jak se vám bude hodit. Můžete... Čtěte více Příspěvek Domácí hamburger z mletého masa pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
09.04.2016 02:35 |

podobné články

Nový web Památníku národního písemnictví

 
Na doméně pamatniknarodnihopisemnictvi.cz byl spuštěn nový web instituce. V novém designu a přehledně může návštěvník získat všechny informace o službách, které PNP nabízí. Nová webová stránka usnadní teoretikům a historikům v oblasti literatury a výtvarného umění orientaci ve fondech a sbírce PNP ; nabízí odkazy na Průvodce po fondech Literárního archivu PNP, databázi Badatelna.eu, elektronický katalog knihovny PNP, průvodce po fondech uměleckých sbírek PNP, soupisy sbírkových předmětů a řadu dalších nástrojů.
24.11.2016 20:05 |

podobné články

RECENZE: Průvodce protektorátní Prahou nabízí stovky stran zajímavostí

 
Mohutná publikace Jiřího Padevěta Průvodce protektorátní Prahou (Academia) přináší na osmi stovkách stran nesmírně podrobný obraz hlavního města mezi lety 1939-1945. Neobsahuje souvislý výklad dějin, spíše knižní mapu města se spoustou zajímavostí vztahujících se k jednotlivým ulicím a budovám.
25.10.2013 15:35 |

podobné články

Recenze: Průvodce rody seriálu Hra o trůny nadchne všechny fanoušky

 
Obrazový průvodce Hra o trůny: Vznešené rody Západozemí je malou encyklopedií pro všechny nadšené fanoušky tohoto seriálu. Provede vás jedenácti nejvýznamnějšími rody Západozemí, vždy přehledně s fotkami a mapou umístění jejich sídla.
22.06.2016 07:30 |

podobné články

Nečas: Sněmovna by měla vydat Parkanovou kvůli kauze CASA

 
Sněmovna by měla vydat svoji místopředsedkyni a exministryni obrany Vlastu Parkanovou (TOP 09) vydat policii. Prohlásil to v neděli v ČT premiér Petr Nečas (ODS) s tím, že k tomuto názoru ho vede i telefonát ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) vyšetřovateli, který chce stíhat Parkanovou kvůli údajně předraženým letadlům CASA.
01.07.2012 13:00 |

podobné články

Osobnosti: Vlasta Parkanová (687 článků) , Petr Nečas (9177 článků) , Miroslav Kalousek (5864 článků)

Imunitní výbor doporučí sněmovně, zda vydat Parkanovou ke stíhání

 
Sněmovní mandátový a imunitní výbor by měl dnes doporučit poslancům, zda mají vydat exministryni obrany Vlastu Parkanovou (TOP 09) k trestnímu stíhání. Policisté podezírají nynější místopředsedkyni sněmovny ze dvou trestných činů v souvislosti s nákupem vojenských dopravních letadel CASA. Parkanová tvrdí, že nepochybila a že se trestný čin ani stát nemohl. Ve výboru má většinu opozice, očekává se proto, že doporučí Parkanovou vydat. Informuje ČTK.
10.07.2012 06:15 |

podobné články

Osobnosti: Vlasta Parkanová (687 článků)

Hedvábné šátky a šperky ve slevě? Dvojnásobné pokušení!

 
Hedvábné šátky a šperky patří mezi nejoblíbenější módní doplňky, kterým odolá skutečně jen hrstička žen. Tyto ozdoby dělají vaše životy krásnějšími, výraznějšími a třpytivějšími. Každá žena chce být pro své okolí přitažlivá, proto se rozhodě nemůžeme divit skutečnosti, že hedvábné šátky a šperky patří mezi největší závislosti a rovněž představují i finančně nejnákladnější položky v rozpočtu. My ale víme, kde si hedvábné šátky a šperky můžete pořídit se slevou, kterou byste si rozhodně neměli nechat ujít! Chcete rozšířit svou sbírku nebo přemýšlíte nad vánočním dárkem pro někoho blízkého? Pak jsou následující řádky určené právě vám – pojďte se společně s námi podívat, kde můžete nakupovat za hubičku! Hedvábný šátek slibuje skutečně příjemné objetí! Hedvábné šátky patří k povinné výbavě každé ženy. Jestliže ve své sbírce nemáte ani jeden kousek, pak děláte obrovskou chybu. Šátky jsou nejen přitažlivé na pohled, ale i velmi příjemné na dotek. Jakmile si jej jednou obtočíte okolo krku, okamžitě se zamilujete do jeho heboučkého objetí, na které si velice snadno zvyknete. S šátkem můžete vytvářet skutečné skvostné outfity. Ať už do práce, na nákupy nebo na posezení s vaší nejlepší kamarádkou – hedvábný šátek si můžete obléci prakticky kamkoli a můžete si být jistá, že elegantně doplní váš outfit a dodají mu onen správný šmrnc. Šperkům Swarovski jednoduše neodoláte! Jen málokdo by neznal šperky s kameny Swarovski, které si podmanily celý svět a získaly si srdce neskutečného počtu žen a dívek napříč všemi věkovými kategoriemi. Mezi více než pestrou nabídkou, která se nádherně třpytí až za roh, si dokáže vybrat i ta největší parádnice. S neodolatelnými kamínky Swarovski si můžete pořídit nejen dech beroucí šperky, se kterými se rázem budete cítit přitažlivější a sebevědomější, ale i celou řadu praktických doplňků, bez kterých by se ženy neobešly – ať už to jsou pilníky na nehty, kosmetická zrcátka... Čtěte více Příspěvek Hedvábné šátky a šperky ve slevě? Dvojnásobné pokušení! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
13.11.2015 07:10 |

podobné články

Tipy na skvělá skupinová indoor cvičení

 
Pravidelná fyzická aktivita by měla být nedílnou součástí života každého z nás, neboť je velmi důležitá pro naše zdraví. Pohyb venku v ulicích nebo přírodě ale není pro každého. Naštěstí se u nás rozmáhá trend indoor cvičení, díky kterým se můžete pohybu věnovat v příjemném prostředí tělocvičen. A proč cvičit o samotě, když se můžete do pohybu zapojit společně s dalšími lidmi? Skupinová indoor cvičení jsou skvělá právě v tom, že můžete poznat nové lidi a navíc se můžete motivovat jejich pílí a úsilím. A která skupinová indoor cvičení vám můžeme doporučit? Skupinová indoor cvičení, která stojí za to! Indoor Walking Indoor walking představuje skupinové cvičení, které si můžeme volně přeložit jako chůzi uvnitř. Cvičení probíhá na speciálních trenažerech připomínajících běžící pásy. Od klasických pásů se ale liší v tom, že se dají různě polohovat, díky čemuž se na nich dá nejen chodit, ale rovněž i provádět různorodé cviky. Celé cvičení je tak založené na přirozené chůzi doplněné o cvičební prvky, kdy jedna lekce trvá 45-60 minut a je složena z vícero částí. Nejdříve se zahřejete v mírném tempu, poté přejdete do hlavní části s finální nejtěžší zátěží a celou lekci zakončíte opět volným tempem pro vydýchání. Indoor cycling Dalším skupinovým cvičením je indoor cycling, které se cvičí na stacoinárních kolech za doprovodu emotivní hudby. Během cvičení si vytvarujete oblast hýždí, můžete se zbavit celulitidy a i vaše kondice se výrazně zlepší. Kromě intenzivní jízdy se do lekcí zahrnují i posilovací cviky pro horní část těla. Jedna lekce indoor cyclingu trvá zpravidla jednu hodinu, během které vás povede zkušený instruktor, který vás bude motivovat a povzbuzovat. Indoor rowing Mezi intenzivní skupinová indoor cvičení patří i cvičení na veslařských trenažerech, neboli indoor rowing. Věnovat se mu můžete jak solo, tak i ve skupině, což je mnohem zábavnější. Cvičení je určené pro... Čtěte více Příspěvek Tipy na skvělá skupinová indoor cvičení pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
11.09.2016 17:50 |

podobné články

Korfu, smaragd Jónského moře: Malebný ostrov láká turisty především na pohostinnost!

 
Rozhodujete se, kde strávíte svou letošní dovolenou a stále nemáte jasno, kam se vydat? Máme pro vás zaručený tip - smaragd Jónského moře, ostrov Korfu! Leží sice nejseverněji ze všech Jónských ostrovů, to by vás ale rozhodně nemělo odradit, naopak. Smaragd se mu přezdívá právě proto, že všude, kam se rozhlédnete, je zeleň. Pokud stejně jako já nepatříte mezi plážové povaleče, ideálním řešením pro vás bude vypůjčení skútru - díky němu si můžete celý ostrov krásně projet a zažít dovolenou, na kterou hned tak nezapomenete. Pojďte se nechat trošku inspirovat, co vše tady vlastně můžete zažít…
31.05.2016 20:25 |

podobné články

Co nabízí nový sport Aktuálně.cz? Průvodce před Eurem

 
Projděte si obrazového průvodce sportovní rubrikou Aktuálně.cz. V pátek začíná Euro
04.06.2012 13:35 |

podobné články

Knížák průvodcem v Národní galerii

 
Ve čtvrtek v podvečer se generální ředitel Národní galerie Milan Knížák objevil v roli průvodce na výstavě Monet–Warhol, která ve Veletržním paláci v Praze představuje malířské poklady z vídeňské Albertiny. Jako průvodce ředitel NG nikomu nevnucoval svoje estetické názory, dovedl být zábavný, a pokud dával rady, nebylo v tom žádné mentorství.
29.11.2010 13:45 |

podobné články

Krumlov musí vydat epopej Praze, rozhodl soud

 
Okresní soud ve Znojmě rozhodl ve čtvrtek, že Moravský Krumlov musí vydat Praze kolekci pláten Alfonse Muchy Slovanská epopej. Vydal rozhodnutí, které je v rozporu s platným opatřením Městského úřadu Moravský Krumlov. Podle názoru soudce Romana Vystrčila patří epopej Praze. Neřešil Muchovu darovací smlouvu, která podle něj není dosud zpochybněna žalobou.
30.09.2010 16:15 |

podobné články

Osobnosti: Alfons Mucha (178 článků)