Článek

Recenze: Proč byla železnice symbolem sexu? Dozvíte se v knize Vlak!

 
Vlaky nejsou jen dopravní prostředky, pro mnoho nadšenců jsou doslova fetišem. Jak železnice měnila svět a proč byla v minulosti symbolem sexu, se dozvíte v knize s jednoznačným titulem Vlak.
23.04.2016 16:50 |

podobné články

Podobné články

Česká železnice oslaví svůj svátek Den železnice v Hradci Králové i v regionech

 
Každoroční zářijové Dny železnice se letos uskuteční v sobotu 26. září v Hradci Králové. V železniční stanici a místním depu se představí historická i nejmodernější vozidla včetně railjetu nebo nejmodernější jednotky InterPanter. Regionální Dny železnice se uskuteční v dalších místech po celé republice.
11.09.2015 10:05 |

podobné články

Pražský Den železnice bude ve znamení oslav 25. výročí PID

 
V sobotu 23. září se v metropoli koná regionální Den železnice spojený s oslavami 25. výročí zapojení železnice do Pražské integrované dopravy. Centrem oslav se stane nádraží Praha-Smíchov, kde bude od 9:00 do 17:30 připravený bohatý program. Jeho součástí bude i slavnostní křest jednotky CityElefant v nátěru „25 let železnice v PID“. Na své si přijdou i fanoušci městské hromadné dopravy, kteří se svezou historickými autobusy a tramvajemi.
18.09.2017 14:55 |

podobné články

Proč to bez zeleniny nejde?

 
Sněz tu zeleninu! Také jste jako malé děti často slýchávaly tuto větu, kterou teď s oblibou opakujete svým ratolestem u oběda? Snažíte se jim vysvětlit, proč to bez zeleniny nejde a trpělivě vyčkáváte, dokud z jejich talíře nezmizí poslední kousek? Možná ale i vám uniká pravá podstata toho, proč je zelenina pro naše zdraví tak důležitá a proč by rozhodně neměla v našem jídelníčku chybět. Pojďme společně najít odpověď na tuto otázku. Prostřednictvím dnešního článku se dozvíte, proč to bez zeleniny nejde a proč byste měli dbát důraz na to, aby se v dostatečné míře vyskytovala nejen ve vašem jídelníčku,  ale i jídelníčku vašich dětí. Proč to bez zeleniny nejde aneb nepostradatelná součást jídelníčku Určitě víte, že je zelenina nedílnou součástí naší stravy. Napadlo vás ale někdy zamyslet se nad tím, proč tomu tak je? Proč zeleninu ke svému životu potřebujeme? A proč to bez zeleniny nejde? Odpovědi skrývají následující řádky! Vitamíny V první řadě nutno zmínit, že zelenina obsahuje vysoké množství vitamínů. Je bohatá především na karotenoidy neboli provitamín A, který můžeme najít například v mrkvi, rajčatech, brokolici, kapustě nebo špenátu. Mimo jiné obsahuje vitamíny B, vitamín C nebo  vitamín K. Aby nedocházelo ke ztrátě důležitých vitamínů, musíme si dávat pozor, jakým způsobem zeleninu upravujeme. Minerální látky Dalším důvodem, proč to bez zeleniny nejde a proč bychom jí měli konzumovat v dostatečné míře, jsou minerální látky. Ty se samozřejmě liší zelenina od zeleniny, a proto je důležité, aby se na vašem talíři pokud možno objevovaly všechny druhy. Nedostatek hořčíku může vyřešit konzumace petržele, špenátu nebo kedlubny. Pokud potřebujete doplnit vápník, dopřejte si petržel, mrkev nebo zelí. Železo vám dodá pórek, špenát, petržel nebo kedlubna. Měď hledejte v zeleném hrášku nebo paprice. Příspěvek Proč to bez zeleniny nejde? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.10.2016 18:20 |

podobné články

Mladou Carrie v Sexu ve městě bude hrát Fialka z Burtonova Karlíka

 
Osmnáctiletá AnnaSophia Robbová si zahraje středoškolačku Carrie Bradshawovou. Půjde o příběhy, které dějově předcházejí seriálu Sex ve městě, tedy době, než Carrie objevila Manhattan a stala se novinářkou. Robbová si zahrála rozmazlenou přebornici ve žvýkání ve filmu Tima Burtona Karlík a továrna na čokoládu. Další články k tématu: Kristin Davisová ze Sexu ve městě adoptovala holčičku Decentní Kim Cattrallová: Samantha ze Sexu ve městě je minulostí Miranda ze Sexu ve městě: Být lesbou jsem si zvolila RECENZE: Kdepak komedie s Parkerovou, spíše Sex ve městě bez sexu Filmovým průšvihem roku je Poslední vládce větru i Sex ve městě 2 OBRAZEM: Sex je zase ve městě. Tentokrát dorazil do Londýna Recenze před evropskou premiérou: Sex ve městě dospěl, jen Carrie pořád blázní
28.06.2010 12:24 |

podobné články

Osobnosti: Tim Burton (141 článků) , Jakub Prachař (864 článků) , Kim Kim (1209 článků)

Mladou Carrie v Sexu ve městě bude hrát Fialka z Burtonova Karlíka

 
Osmnáctiletá AnnaSophia Robbová si zahraje středoškolačku Carrie Bradshawovou. Půjde o příběhy, které dějově předcházejí seriálu Sex ve městě, tedy době, než Carrie objevila Manhattan a stala se novinářkou. Robbová si zahrála rozmazlenou přebornici ve žvýkání ve filmu Tima Burtona Karlík a továrna na čokoládu. Další články k tématu: Kristin Davisová ze Sexu ve městě adoptovala holčičku Decentní Kim Cattrallová: Samantha ze Sexu ve městě je minulostí Miranda ze Sexu ve městě: Být lesbou jsem si zvolila RECENZE: Kdepak komedie s Parkerovou, spíše Sex ve městě bez sexu Filmovým průšvihem roku je Poslední vládce větru i Sex ve městě 2 OBRAZEM: Sex je zase ve městě. Tentokrát dorazil do Londýna Recenze před evropskou premiérou: Sex ve městě dospěl, jen Carrie pořád blázní
01.03.2012 14:41 |

podobné články

Osobnosti: Kim Cattrall (65 článků) , Tim Burton (141 článků) , Kristin Davis (26 článků) , AnnaSophia Robb (5 článků) , Kim Kim (1209 článků)

ČD: Den železnice v Královéhradeckém kraji připomenou jízdy zvláštních vlaků

 
Den železnice v Královéhradeckém kraji se stejně jako v minulých letech uskuteční v depu kolejových vozidel v Trutnově, a to v rámci oslav Dne železnice a Dnů evropského dědictví. V sobotu 7. září od 8:30 do 16 hodin je připravený bohatý program v depu u trutnovského hlavního nádraží a jízdy vlaků tažených parní lokomotivou.
06.09.2013 11:10 |

podobné články

ČD: Den železnice v Plzeňském kraji je letos ve znamení 140. výročí trati Plzeň – Žatec

 
Plasy se letos staneoucentrem oslav Dne železnice v Plzeňském kraji. Oslavy se uskuteční v sobotu 28. září od 10 do 16 hodin a kromě jízd zvláštních parních vlaků v čele s parní lokomotivou „Kafemlejnek“ je připravený doprovodný program na plaském nádraží, ale i v tamním klášteře. Regionální oslavy Dne železnice pořádají České dráhy ve spolupráci s městem Plasy.
26.09.2013 17:35 |

podobné články

České dráhy: Národní den železnice 2016 hostí v září Cheb

 
Zářijové oslavy svátku železničářů vyvrcholí letos v sobotu 24. září Národním dnem železnice, který se bude konat v Chebu. V železniční stanici a místním depu se představí historická i nejmodernější vozidla. Během dne České dráhy vypraví dvacet párů zvláštních vlaků do pěti směrů. Nevšedním zážitkem bude také večerní světelná show s historickými lokomotivami. Národní den železnice připravují České dráhy ve spolupráci s městem Cheb a Karlovarským krajem.
30.06.2016 07:40 |

podobné články

HK: Šíp - Budoucností české železnice jsou vysokorychlostní tratě

 
V souvislosti s dnešním Žofínským fórem zabývajícím se současností a perspektivou české železnice dopravní experti Hospodářské komory upozorňují, že zatímco skoro všechny sousední země intenzivně budují nebo plánují vysokorychlostní železniční tratě, u nás stále neexistuje ani vládní koncepce, jak a kdy je postavit. Problémem podle nich je i to, že železnice je jediným odvětvím ekonomiky, kde nejsou soukromí investoři vítáni.
08.11.2016 14:05 |

podobné články

MHMP: Železnice do Kladna a na letiště povede v jednom úseku tunelem

 
Hlavní město souhlasilo s návrhem na zahloubení železnice v úseku mezi Dejvicemi a Veleslavínem, a zadalo proto aktualizaci územně plánovací dokumentace. Železnice na Letiště Václava Havla nejspíš povede dvěma jednokolejnými tunely pod pražskými Střešovicemi. Aby bylo možné pokračovat v projektu, je nutné upravit Zásady územního rozvoje Prahy.
25.06.2017 16:05 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4683 článků)

Nejoblíbenější polohy při sexu

 
Jaké jsou nejoblíbenější polohy při sexu mladých párů a které patří mezi absolutní topku manželů po několika letech společného soužití? Jaké polohy preferují muži a jaké se řadí mezi vychvalované u něžného pohlaví? Sex neodmyslitelně patří do našich životů a právem se řadí mezi základní pilíře každého dobře fungujícího vztahu. Ačkoli ho k našemu životu potřebujeme, nesmí se z něho stát nepříjemná rutina, ke které budeme přistupovat spíše z povinnosti. Zpestření sexuálního života různorodými polohami může být ideálním řešením, jak do ložnice nepustit nudu. Pojďme se společně podívat na nejoblíbenější polohy při sexu – možná mezi nimi najdete inspiraci! Nejoblíbenější polohy při sexu se u mužů i žen hodně liší Co si budeme nalhávat – muži a ženy se v otázce sexuálních poloh velmi často rozchází. Zatímco ženy preferují takové polohy, u kterých si jsou se svou polovičkou velmi blízko a vidí jim do tváře, muži milují takové polohy, při kterých dochází k hlubokému průniku a tím pádem i vyšší rozkoši. Řadí se mezi nejoblíbenější polohy při sexu klasika nebo mají jasně navrch experimenty – co myslíte? 1.      Misionářská poloha Klasika všech klasik! Poloha na misionáře někomu připadá okoukaná a nudná, ovšem i přesto se právě v této poloze miluje nejvíce lidí. Preferují jí především ti, kteří vyžadují jak fyzický, tak i duševní kontakt – což je dáno tím, že si v této poloze vidí přímo do očí a mohou tak celý akt intimněji prožívat. 2.      Poloha na pejska Poloha zezadu je často přezdívána jako zvířecí, o čemž vypovídají i vlastnosti těch, kteří jí preferují – takoví lidé jsou hodně živočišní a smyslní. Ačkoli se traduje představa, že tuto polohu mají v oblibě především muži, i mezi ženami se najdou takové, které na ní nedají dopustit. 3.      Na koníčka Další velice oblíbená poloha a tentokrát jak ze strany muže, tak i ze strany ženy. Ženy v tomto případě získávají... Čtěte více Příspěvek Nejoblíbenější polohy při sexu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.06.2016 03:50 |

podobné články

Kněžna Charlene: Nechtěla jsem utéct, u oltáře jsem plakala štěstím

 
Nebyla jsem žádná nevěsta na útěku, ohradila se vůči pomluvám manželka monackého knížete Alberta II. Charlene. Po dvou letech promluvila o spekulacích, že chtěla před svatbou utéct a označila je za kategorické lži. Další články k tématu: Monacký kníže Albert II. chystá žalobu, nevěsta mu prý nechtěla utéct Monacký kníže Albert a jeho žena trávili líbánky odděleně Monacký kníže a kněžna si znovu řekli ano, před oltářem a v bílém Monacký kníže Albert II. se oženil, zatím jen civilně Monacký kníže Albert II. si vezme o dvacet let mladší plavkyni
15.07.2013 14:45 |

podobné články

Záhadná smrt modela (†19) z reklamy s Naomi Campbell: Zemřel pár dní před výpravou na Everest

 
Tragédie potkala rodinu mladého modela Alasdaira Russella (†19) z Kentu, který se proslavil reklamou s legendární Naomi Campbell. Mladík byl nalezen mrtvý v bytě v Miami pár dnů před tím, než měl zahájit svůj výstup na Mount Everest. Policie jeho smrt vyšetřuje, prý zemřel za tragických okolností. (†15)Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/464170/anorekticka-15-ktera-skocila-pod-vlak-dopis-na-rozloucenou-napsala-pejskovi.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy (†15)Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/464170/anorekticka-15-ktera-skocila-pod-vlak-dopis-na-rozloucenou-napsala-pejskovi.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy (†15)Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/464170/anorekticka-15-ktera-skocila-pod-vlak-dopis-na-rozloucenou-napsala-pejskovi.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy (†15)Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/464170/anorekticka-15-ktera-skocila-pod-vlak-dopis-na-rozloucenou-napsala-pejskovi.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy (†15)Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/464170/anorekticka-15-ktera-skocila-pod-vlak-dopis-na-rozloucenou-napsala-pejskovi.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy
22.04.2017 21:05 |

podobné články

Osobnosti: Naomi Campbell (292 článků)

České dráhy: Preventivní vlak zamíří do Zlínského kraje

 
Úspěšný projekt Českých drah „Preventivní vlak bezpečné železnice“ pokračuje i v letošním roce. Jízda vlaku začíná v úterý 22. dubna ve Valašském Meziříčí, kde bude k dispozici dva dny a od čtvrtka 24. dubna zastaví na dvoudenní návštěvu ve Vsetíně. Preventivní vlak je postaven na netradičním způsobu komunikace s mladými lidmi, která se při uplynulých ročnících Preventivního vlaku velmi osvědčila. Záštitu nad letošní jízdou vlaku převzal hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák.
19.04.2014 17:00 |

podobné články

ČD: Parním vlakem na regionální Den železnice v Zastávce u Brna

 
Sobotní parní vlak Českých drah v čele s lokomotivou 433.002 „Matěj“ zaveze cestující do Zastávky u Brna, kde proběhne ve spolupráci s Mikroregionem Kahan Den železnice, Hornický den a Den zdraví. Souběžně se uskuteční jízdy parní lokomotivy po úzkorozchodné trati ve Zbýšově, kde je Muzeum průmyslových železnic. Sobotní nabídku rozšíří také Gulášfest v Babicích a Česnekové slavnosti v Rosicích. Mezi všemi místy bude jezdit autobus zdarma.
18.09.2014 14:20 |

podobné články

Před 25 lety se připojila česká železnice k západoevropské síti komfortních vlaků, přijel první vlak EuroCity „Antonín Dvořák“

 
Před 25 lety se připojila česká železnice k západoevropské síti komfortních vlaků EuroCity. Dne 2. června 1991 přijel z Vídně do Prahy první spoj EuroCity „Antonín Dvořák“. V roce 1991 mu trvala cesta mezi Vídní a Prahou téměř 5 hodin a svým cestujícím nabízel neobvyklý komfort, například klimatizované vagóny nebo jen 6 míst v oddíle 2. třídy. Za takové pohodlí ale cestující připláceli 50 Kčs. Dnes jsou tyto služby, a mnohé další navíc, k dispozici bez příplatků nejen ve vlacích EuroCity, InterCity, ale stále častěji také v běžných rychlících.
04.06.2016 14:15 |

podobné články

Víkend s Českými drahami ve středních Čechách: parní vlaky, setkání motorových vozů v Lužné a další

 
Na tento víkend 10. a 11. září připravily České dráhy několik zajímavých akcí pro fanoušky železnice. V sobotu pojede parní vlak z Prahy-Braníka na Svatováclavskou slavnost v Dobříši a stejný den se bude konat také Den železnice v Příbrami. Po celý víkend 10. a 11. září pak bude v železničním muzeu v Lužné u Rakovníka probíhat setkání historických motorových vozů, na které vyrazí z Prahy dobová souprava motorových a přípojných vozů, a v rámci Dnů evropského kulturního dědictví bude možné navštívit i některé běžně nepřístupné železniční památky, např. historické salonky na pražském hlavním a Masarykově nádraží.
10.09.2016 08:40 |

podobné články

Jak zvládnout nákup oblečení na internetu

 
Nákup oblečení na internetu je stále oblíbenějším trendem a to hned z několika důvodů. Nejenže je to oproti kamenným obchodům v mnoha případech levnější, ale zároveň je to pohodlnější, protože nemusíte nikam chodit a navíc máte daleko větší výběr, nežli v klasických obchodech. Jestliže i vás nákup oblečení na internetu láká, pak jste na správném místě. I když se na první pohled zdá, že na tom vlastně vůbec nic není, měli byste znát pár základních tipů, triků a fíglů, díky kterým vše zvládnete na jedničku. A klidně i s hvězdičkou! Zvládněte nákup na internetu i vy! Nákup oblečení na internetu je hitem, který láká stále více lidí. Je to levnější, pohodlnější, rychlejší a zkrátka lákavější. Ovšem pouze v případě, kdy to umíte. I když si možná myslíte, že na tom nic není, pravda je kolikrát úplně jiná. Proto jsme pro vás napsali dnešní článek, ve kterém jsme pro vás připravili několik tipů, s nimiž budou nákupy na internetu hračka. Recenze prozradí mnohé Na samotném začátku určitě uděláte dobře, pokud si o daném obchodě, ve kterém se chystáte nakupovat, přečtete nějaké recenze. Je-li to známý obchod, určitě najdete nespočet recenzí, které vám o daném e-shopu prozradí mnohé. Podle recenzí od reálných zákazníků se dozvíte, zda konkrétní shop vůbec stojí za to, dozvíte se o jejich zkušenostech a přesvědčíte se, zda je dobrý nápad nakupovat právě zde. Zjistěte si, jestli se vám vyplatí poštovné Jediným úskalím nákupů na internetu může být poštovné. Ne všechny e-shopy nabízí poštovné zdarma, zpravidla je proto potřeba objednat za určitou částku. Ještě než se vrhnete do nakupování, zjistěte si, jak to daný e-shop s poštovným má a podle toho usuďte, jestli se vám vyplatí v obchodě nakupovat. Kámen úrazu jsou velikosti Nejedna žena by nám jistě potvrdila, že nejčastějším kamenem úrazu jsou velikosti. Často se stává, že... Čtěte více Příspěvek Jak zvládnout nákup oblečení na internetu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.10.2017 20:50 |

podobné články

Paroubkovou jsem na jednohubky nezval. Lže, rozpálil se kníže

 
Petra Paroubková se ve své nové knize pouští do kvadratury předsedy TOP 09 a ministra zahraničí Karla Schwarzenberga. Popisuje, jak ji a jejího chotě kníže "pohostil", když je pozval domů na večeři. V televizi ho pak nachytala, když měl zaneřáděný motýlek. A co na to kníže?
03.12.2010 15:55 |

podobné články

Osobnosti: Karel Schwarzenberg (3682 článků) , Petra Paroubková (474 článků)