Článek

RECENZE: Pražská periferie ovládla divadlo Semafor

 
Pepíci, frajeři, pardálové i fuchtle všeho druhu, jakož i oklamaní páprdové figurují v nové semaforské revui Slečinky a lupiči, v níž Jiří Suchý šťastně propadl kouzlu pražské periferie dvacátých let a především jejímu odrazu v městském písňovém folklóru.
31.03.2015 13:06 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Suchý (196 článků)
Podobné články

Divadlo Semafor oslavilo 50. výročí

 
Legendární Divadlo Semafor v pátek oslavilo své padesáté výročí galakoncertem největších hitů. K půlstoletí přišly popřát známé hvězdy semaforské éry Karel Štědrý, Pavlína Filipovská nebo Eva Pilarová. Na dvou vyprodaných představeních zazněly v Obecním domě šlágry jako Pramínek vlasů nebo Včera neděle v doprovodu Českého národního symfonického orchestru.
30.10.2009 20:35 |

podobné články

Osobnosti: Eva Pilarová (254 článků) , Pavlína Filipovská (42 článků) , Karel Štědrý (49 článků)

Jiří Šlitr - samotář, který miloval svobodu

 
Nedožité sobotní devadesátiny skladatele, ilustrátora, zpěváka a herce Jiřího Šlitra připomenou již v pátek dvě události. Supraphon posílá na trh 4CD box Šlitr zpívá Šlitra a pražské divadlo Semafor uvede premiéru vzpomínkového leporela Jiřího Suchého Osvobozené divadlo Semafor.
14.02.2014 14:25 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Suchý (196 článků) , Jiří Šlitr (13 článků)

Opilecká periférie: Otvírák piva pro iPhone

 
Světu chytrých telefonů stále dominuje populární iPhone.  Jak jeho výrobce Apple, tak další vývojáři a firmy neustále přinášejí pro tento mobil nejenom nové aplikace, ale i doplňky a přídavné periférie. Někdy i dosti šílené, i když třeba překvapivě praktické. Jedním takovým doplňkem je i nové pouzdro Intoxicase od americké společnosti Spicebox. Díky němu si s iPhonem otevřete i pivo.
10.03.2012 17:10 |

podobné články

Filmové premiéry - Příběh z periferie, Nedotknutelní, Prometheus a Bajkonur

 
O tom, že nic netrvá věčně a člověk chce vždy nejvíc to, co nemá, je hudební film Příběh z periferie režiséra Karla Hřiba. Hitem francouzských kin byl loni film Nedotknutelní. Dávný film Vetřelec inspiroval Ridleyho Scotta k natočení nového akčního snímku Prometheus. O lásce na dosah vesmíru vypráví film Bajkonur.
07.06.2012 12:25 |

podobné články

Osobnosti: Ridley Scott (74 článků)

Periferie „vůňofoun“ z Japonska udělá z vašeho mobilu interaktivní voňavku

 
Když vám přijde zpráva nebo e-mail, tak zavoní. Stylovou vůni navozuje i při hraní her a sledování filmů. Nová periferie od japonské společnosti Chat Perf dokáže z vašeho chytrého telefonu rozprašovat nejrůznější pachy.
15.05.2013 08:55 |

podobné články

Nová CD - Kronos Quartet, Simple Minds i Divadlo Semafor

 
Právě vychází nová deska hudebních experimentátorů Kronos Quartet, po šestnácté se hlásí i skotští Simple Minds a vy milovníci humoru: Zavěste prosím, volá Semafor. Nabídku doplňuje reedice známé desky Robert Křesťan - Druhá tráva z roku 1991.
03.06.2009 05:50 |

podobné články

Osobnosti: Robert Křesťan (8 článků)

Semafor slaví 50 let a chystá slavnostní koncert

 
Do druhé padesátky vstupuje divadlo Semafor v září. Jedenapadesátou sezónu začíná soubor v současném dejvickém sídle obnovenou premiérou muzikálu Kytice. Po premiéře v roce 1972 se Kytice stala se 600 reprízami nejúspěšnější inscenací divadla.
17.09.2009 11:40 |

podobné články

Semafor slaví 50 let. Vzpomínky na Grossmana i Matušku

 
Kdo by neznal hity jako Pramínek vlasů, Malé kotě nebo třeba Krajina posedlá tmou. To je jen zlomek toho, čím nás obohatilo divadlo Semafor.
30.10.2009 22:20 |

podobné články

Semafor slavil 50! Čekalo se na O. Nového

 
Plejáda českých osobností včera zaplnila pražský Obecní dům, kde slavilo padesát let své existence legendární divadlo Semafor!
31.10.2009 02:35 |

podobné články

Jiří Suchý dostane od prezidenta státní vyznamenání

 
Spoluzakladatel divadla Semafor, spisovatel a hudebník Jiří Suchý, převezme 28. října z rukou prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání. Oznámilo to Klicperovo divadlo v Hradci Králové, které kvůli tomu muselo přesunout plánované představení hostujícího divadla Semafor. Suchý informaci potvrdil, Hrad se k ní nevyjádřil. Legenda českého divadla je od roku 1995 nositelem medaile Za zásluhy druhého stupně.
16.10.2013 14:30 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Suchý (196 článků) , Miloš Zeman (16405 článků)

Umělec Jiří Suchý dostane od prezidenta státní vyznamenání

 
Spoluzakladatel divadla Semafor, spisovatel a hudebník Jiří Suchý převezme 28. října z rukou prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání. Oznámilo to dnes Klicperovo divadlo v Hradci Králové, které kvůli tomu muselo přesunout plánované představení hostujícího divadla Semafor. Suchý informaci potvrdil, Hrad se k ní nevyjádřil. Legenda českého divadla je od roku 1995 nositelem medaile Za zásluhy druhého stupně.
16.10.2013 15:50 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Suchý (196 článků) , Miloš Zeman (16405 článků)

Zeman udělí státní vyznamenání divadelníkovi Jiřímu Suchému

 
Spoluzakladatel divadla Semafor, spisovatel a hudebník Jiří Suchý převezme 28. října z rukou prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání. Oznámilo to ve středu Klicperovo divadlo v Hradci Králové, které kvůli tomu muselo přesunout plánované představení hostujícího divadla Semafor. Suchý ČTK informaci potvrdil, Hrad se k ní nevyjádřil. Legenda českého divadla je od roku 1995 nositelem medaile Za zásluhy druhého stupně. Ocenění dvěma státními vyznamenáními je v novodobé historii netradiční.
16.10.2013 17:05 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Suchý (196 článků) , Miloš Zeman (16405 článků)

VÍME PRVNÍ: Divadlo Semafor pláče. Zemřel kapelník Ferdinand Havlík (†85)

 
Klarinet navždy osiřel. V noci na pondělí zemřel spoluzakladatel Divadla Semafor, kapelník jeho orchestru a vynikající klarinetista Ferdinand Havlík (†85). Byl mj. autorem hudby i k nejvíce reprízované hře Kytice.
30.10.2013 09:30 |

podobné články

Osobnosti: Ferdinand Havlík (7 článků)

Semafor slaví narozeniny Nejveselejší tragédií

 
Před padesáti pěti lety, 30. října 1959, uvedlo divadlo Semafor (SEdm MAlých FORem) svou první premiéru, hru Člověk z půdy, a během velice krátké doby vznikl fenomén, který přitahuje diváky již třetí generace.
30.10.2014 12:20 |

podobné články

Na Semafor číhá Mizina

 
Divadlo Semafor uvede ve středu večer na závěr letošní sezóny na své scéně v pražských Dejvicích novou hru pod názvem Mizina číhá.
24.06.2015 09:51 |

podobné články

Slevomat fandí divadlu. 27. březen - Světový den divadla

 
Největší slevový portál Slevomat po zkušenostech s úspěšným  lastminute prodejem vstupenek do divadel postupně rozšiřuje nabídku zlevněných vstupenek na divadelní představení různých žánrů. Kromě dlouhodobých partnerů, jakými jsou například Divadlo Na Jezerce, Divadlo v Dlouhé, Divadlo Komedie, Ypsilonka, Žižkovské divadlo Járy Cimrmana a Švandovo divadlo, spolupracuje Slevomat celkem se 70 divadly, která zde stále častějí nabízí poslední volná místa na svá představení.
27.03.2014 11:30 |

podobné články

Osobnosti: Jára Cimrman (261 článků)

Pražská divadla Komedie a Řeznická protestují proti kulturním grantům na příští rok

 
Dvě pražské scény - Divadlo v Řeznické a společnost Company.cz provozující Divadlo Komedie - se ohradily proti návrhu schválenému magistrátním výborem pro kulturu, který začátkem prosince rozděloval jednoleté a víceleté granty kulturním institucím. Pro Divadlo v Řeznické nenavrhla grantová komise žádné peníze s odůvodněním, že v hodnocení odborníků nezískalo dostatek bodů. Peníze navrhované pro Divadlo Komedie mají sloužit jen pro dokončení sezony.
14.12.2015 12:50 |

podobné články

RECENZE: Sedm soumraků divadla Semafor

 
Na den přesně od svého vzniku slavil Semafor narozeniny. Od Člověka z půdy k Nejveselejší tragédii uplynulo pětapadesát let. Na legendu jsou to vlastně nejkrásnější léta.
31.10.2014 14:10 |

podobné články

RECENZE: O Golemovi, sardinkách i Šlitrovi

 
Dárkem k devadesátým narozeninám Jiřího Šlitra je inscenace Osvobozené divadlo Semafor, kterou uvedlo jeho domovské divadlo na své dejvické scéně v den jubilea.
17.02.2014 12:10 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Šlitr (13 článků)