Článek

Recenze: Pocta sportovní legendě v barvě antuky. Zátopek má vlastní komiks

 
Když nemůžeš, tak přidej – životní krédo Emila Zátopka se stalo podtitulem komiksu o sportovní legendě. Spisovatel Jan Novák a výtvarník Jaromír Švejdík (Jaromír 99) spojili síly a vzniklo dílo mapující průřez Zátopkova života. Švejdíkovi k tomu stačilo jen několik barev, z nichž ústřední je barva připomínající antuku a zároveň také socialistické reprezentační teplákovky.
17.07.2016 13:25 |

podobné články

Osobnosti: Emil Zátopek (31 článků) , Jan Novák (133 článků) , Jan Novák (130 článků) , Jan Novák (75 článků) , Jan Novák (133 článků) , Jan Novák (36 článků)
Podobné články

Emil 'Ťopka' Zátopek: Závodil i o svačinu

 
Od dětství byli kamarády, bydleli v sousedství a běhali spolu po beskydských kopcích. Jeden z nich, Emil Zátopek, se po čase stal legendou světové atletiky. Jeho dobrý přítel Jaroslav Macháč (80) tolik sportovního štěstí neměl.
04.07.2010 08:51 |

podobné články

Osobnosti: Emil Zátopek (31 článků)

Legendární běžec Zátopek je mezi prvními dvanácti členy atletické Síně slávy

 
Čtyřnásobný olympijský vítěz v různých běžeckých disciplínách Emil Zátopek patří mezi prvních 12 vyvolených do Síně slávy, kterou Mezinárodní atletická federace (IAAF) založila u příležitosti oslav 100. výročí od jejího vzniku.
08.03.2012 15:15 |

podobné články

Osobnosti: Emil Zátopek (31 článků)

Emil Zátopek by se divil. Dráhu do pravého úhlu má i Kopřivnice!

 
Svět se směje čínské atletické dráze, kde se běhá do pravého úhlu, pro téměř identickou raritu však nemusíme však jezdit daleko. V Kopřivnici mají hodně podobnou dráhu. Tamní rodák a olympijský šampion Emil Zátopek by asi zíral...
31.07.2014 16:25 |

podobné články

Osobnosti: Emil Zátopek (31 článků)

Ondříčkův Zátopek se rozběhne v pátek večer na ČT2

 
Jediný atlet v historii, jemuž se podařilo vyhrát na olympijských hrách tři zlaté medaile ve vytrvaleckých disciplínách. Pohled jeho životní partnerky, přátel a především režiséra Davida Ondříčka nabídne v novém dokumentu Zátopek dnes v premiéře Česká televize.
05.08.2016 18:10 |

podobné články

Osobnosti: David Ondříček (127 článků)

Seznamte se, Angela Zatopek! Našli jsme praneteř legendárního českého atleta

 
Na tu otázku odpovídá několikrát do týdne. „Vy jste příbuzná s Emilem Zátopkem?“ ptají se blonďaté krásky po celém světě. A Američanka Angela Zatopek (27) jim říká: „Ano, jsem.“
18.08.2016 05:40 |

podobné články

Osobnosti: Emil Zátopek (31 článků)

Zátopkova neteř Angela: V Americe znají jméno Emil Zátopek snad všichni!

 
Na tu otázku odpovídá několikrát do týdne. „Vy jste příbuzná s Emilem Zátopkem?“ ptají se blonďaté krásky po celém světě. A Američanka Angela Zatopek (27) jim říká: „Ano, jsem.“
18.08.2016 18:55 |

podobné články

Osobnosti: Emil Zátopek (31 článků)

Policista Jan Zátopek: Ve službě zachránil už dva sebevrahy!

 
Skromný a pohotový hrdina. Takový je Honza Zátopek (30) z Orlové. Během pár krátkých týdnů se mu podařilo zachránit dva zoufalce, kteří se rozhodli skoncovat se svým životem.
10.05.2017 15:55 |

podobné články

Kája Saudek komiks Muriel a andělé neprodal, tvrdí jeho rodina

 
Kája Saudek prý komiks Muriel a andělé, zabavený v pátek policií, nikdy neprodal, nedaroval ani nedal do zástavy. Policie zabavila komiks na základě trestního oznámení v pražském Topičově salonu, kde mělo být dílo vystaveno a za několik dní vydraženo.
09.02.2014 16:10 |

podobné články

Osobnosti: Karel Saudek (111 článků)

To je pocta: Beckham má v New Yorku vlastní sochu

 
To je pocta! Módní ikona má svoji vlastní sochu! A to rovnou na slavné 5. avenue v New Yorku. Stříbrný kolos je lákadlem pro mnoho kolemjdoucích a pak hlavně pro dámy, které si neodpustí fotografii se sochou slavného fotbalisty.
18.08.2012 06:05 |

podobné články

Katy Perry bude mít vlastní komiks

 
Popová hvězda Katy Perry (27) sklízí jeden úspěch za druhým. Půvabná brunetka, známá hlavně svým hitem I Kissed a Girl se přidá ke hvězdám jako je Lady Gaga  (26) nebo Britney Spears  (30) - bude mít vlastní životopisný komiks.
23.06.2012 14:20 |

podobné články

Osobnosti: Britney Spears (785 článků) , Katy Perry (526 článků) , Lady Gaga (1278 článků)

Recenze: Nebuď jak gádžo, říkali mu… Černobílý komiks odhaluje pohnutý osud mladého Roma

 
Narození v sociálně slabé romské rodině v pohraničí, dětství i dospívání strávené po dětských domovech s minimálním zájmem rodičů… Kdyby si Michal (nyní 28) začal stěžovat, hned tak by nepřestal. Místo toho vystudoval vysokou školu. Jeho příběh vypráví komiks Nebuď jak gádžo. Tuto větu prý doma chlapci říkali, když si stěžoval.
11.03.2017 17:55 |

podobné články

Plekanec dojal stařenku. Vdova po legendě takové gesto nečekala!

 
Ten zápas patřil legendě. Muž, který pro Canadiens vybojoval 18 Stanley Cupů, před pár dny zemřel. Místo, kde sedával Jean Beliveau bylo proto v Montrealu prázdné. Ale jeho žena přišla. A dojal jí Tomáš Plekanec.
10.12.2014 15:25 |

podobné články

Osobnosti: Tomáš Plekanec (272 článků)

Drzá Američanka se vyrovnala německé legendě. Znovu vyhrála Wimbledon

 
Kdyby se americká tenistka Serena Williamsová podívala do kouzelného zrcadla a zeptala by se ho, kdo je nejlepší tenistkou na světě, slyšela by jednoznačnou odpověď. V sobotu získala na Wimbledonu 22. grandslamový titul a vyrovnala se tak německé legendě Steffi Grafové. Porazit Němku Angelique Kerberovou (7:5, 6:3) jí trvalo hodinu a 21 minut. Wimbledon ovládla už posedmé.
09.07.2016 18:00 |

podobné články

Franz Kafka žije! Má vlastní komiks i kapelu

 
Kapela Kafka Band vydává album inspirované nedokončeným díle slavného spisovatele a zároveň představí Evropě komiks Zámek.
04.02.2014 14:45 |

podobné články

Osobnosti: Franz Kafka (32 článků)

Franz Kafka žije! Má vlastní komiks i kapelu

 
Kapela Kafka Band vydává album inspirované nedokončeným díle slavného spisovatele a zároveň představí Evropě komiks Zámek.
04.02.2014 14:45 |

podobné články

Osobnosti: Franz Kafka (32 článků)

RECENZE: Komiksový Emil Zátopek běží opravdu naplno

 
Výstava ...Když nemůžeš, tak přidej!, která probíhá v pražské Art & Event Gallery, je z velké části inspirována životním osudem atleta Emila Zátopka. Velkoformátové tisky jsou zvětšené stránky nedávno vydaného komiksu vytvořeného výtvarníkem Jaromírem 99 a spisovatelem Janem Novákem.
18.04.2016 07:05 |

podobné články

Osobnosti: Emil Zátopek (31 článků) , Jan Novák (133 článků) , Jan Novák (130 článků) , Jan Novák (133 článků)

Audi Q3: Běžec v kanadách

 
Všechna sportovní užitková vozidla (SUV) se tváří jako svalnatí muži ve smokingu a s kanadami na nohou. Prostě nadupaná elegance, která zvládne lehčí terén, chalupářské cestování s přívěsem a pak vás v neděli večer s nonšalancí hodí do divadla. Všechna SUV od Audi jsou ale víc sportovní než užitková. A nejmenší z nich, Audi Q3, patří v rodince cvalíků od Audi k nejsportovnějším. Na rozmlácených českých silnicích se ale cítí stejně přirozeně jako porsche na asfaltu...Všechna sportovní užitková vozidla (SUV) se tváří jako svalnatí muži ve smokingu a s kanadami na nohou. Prostě nadupaná elegance, která zvládne lehčí terén, chalupářské cestování s přívěsem a pak vás v neděli večer s nonšalancí hodí do divadla. Všechna SUV od Audi jsou ale víc sportovní než užitková. A nejmenší z nich, Audi Q3, patří v rodince cvalíků od Audi k nejsportovnějším. Na rozmlácených českých silnicích se ale cítí stejně přirozeně jako porsche na asfaltu..
25.10.2011 07:10 |

podobné články

Věřte Ježíškovi: Vzhůru pro sportovní dárky!

 
Stále nevíte, co pořídit vašim blízkým za dárky, a přitom Vánoce se blíží neuvěřitelnou rychlostí? Zapomeňte na papuče, ponožky či kosmetické balíčky. Volte sportovní dárky! Nakupovat můžete jak v prodejnách, tak přes internet. I Ježíšek ví, kam pro správné sportovní dárky. Věřte Ježíškovi. Nejlepší sportovní dárky nabízí SPORTISIMO.
11.12.2013 00:15 |

podobné články

Nova od září přesune sportovní obsah na dva kanály Nova Sport

 
Televize Nova od září přesune sportovní obsah na dva sportovní kanály. K původní stanici, která se přejmenuje na Nova Sport 1, přibude 5. září Nova Sport 2. Tematická stanice Fanda, která dosud sportovní program také přenášela, má podle Novy sloužit jako „ochutnávka” pro Novu Sport, uvedli zástupci televize na setkání s novináři.
18.08.2015 14:16 |

podobné články