Článek

RECENZE Písničkář Sufjan Stevens nachází naději ve smrti

 
Recenze nové desky amerického písničkáře Sufjana Stevense, který vydal po pěti letech nové album Carrie & Lovell.
07.05.2015 13:01 |

podobné články

Osobnosti: Sufjan Stevens (2 články) , Carrie Stevens (1 článek)
Podobné články

Česká a zahraniční alba roku 2015: Vybrali jsme nejlepší letošní desky

 
Rok 2015 v hudebních prodejích sice ovládla Adele, recenzenty Aktuálně.cz ale nejvíce bavil americký hip hop a melancholický písničkář Sufjan Stevens.
22.12.2015 11:20 |

podobné články

Osobnosti: David Koller (281 článků) , Sufjan Stevens (2 články) , David Koller (112 článků)

Zemřela hvězda filmů pro dospělé Hollie Stevens, ve třiceti podlehla rakovině

 
Osmnáct měsíců dlouhý boj s rakovinou minulý týden prohrála Hollie Stevens. Známá pornoherečka trpěla rakovinou prsu, ale nemoc se později rozšířila i do jejích kostí, jater a mozku. Stevens zemřela v nemocnici v San Franciscu, kde ji držel za ruku její zdrcený manžel, jehož si vzala teprve před měsícem.
11.07.2012 13:50 |

podobné články

Smrt v troskách letadla našel bývalý americký senátor

 
Smrt v troskách malého dopravního letounu nalezl v pondělí veterán amerického Kongresu, dlouholetý republikánský senátor Ted Stevens. Podle sdělení rodiny byl Stevens jednou z obětí pondělní havárie, při níž na jihozápadě Aljašky zahynulo pět z devíti lidí na palubě. Mezi cestujícími byl i někdejší šéf Národního úřadu pro letectví a vesmír (NASA) Sean O'Keefe.
10.08.2010 21:00 |

podobné články

"Zuřivý basák" Stevens udělal z metalu funk

 
Američan T.M. Stevens je baskytarista, zpěvák, producent a unikátní persóna, kterou lze těžko k někomu přirovnávat. Chcete-li vidět jeden z koncertů roku, buďte 17. března v pražském Lucerna Music Baru.
21.02.2011 16:35 |

podobné články

Fotbalisty Schalke povede trenér Stevens

 
Trenérem fotbalistů německého bundesligového celku Schalke 04 se v úterý stal Huub Stevens, který tak na lavičce nahradí Ralfa Rangnicka.
27.09.2011 11:10 |

podobné články

Pekelný basák T. M. Stevens v Brně

 
Multižánrový baskytarista, zpěvák a producent T. M. Stevens vystoupí v brněnském hudebním klubu Melodka 24. března. Tento unikátní muzikant a showman s originálním pojetím rocku, funku a dalších stylů je již dobře znám pražskému publiku.
15.02.2013 17:15 |

podobné články

Dívka (17) dostala extrémní alergickou reakci, když snědla prášek proti pálení žáhy. Snímky v galerii ukazují hrůzu, kterou prožila!

 
Sedmnáctiletá Leanne Howes z Hovetonu dostala velmi vzácnou "alergickou reakci":http://www.extra.cz/tema/alergicka-reakce poté, co snědla tabletu prášku proti pálení žáhy. Během chvíle po požití jí na těle vyrazila vyrážka, kůže se jí začala loupat, vypadaly jí vlasy, obočí i nehty. Leanne prodělala "Stevens-Johnsonův syndrom":http://www.extra.cz/tema/stevens-johnsonuv-syndrom, který postihne jednoho člověka z milionu. Přežít toto těžké kožní onemocnění se povede pouhým 10 % pacientů.
23.02.2014 13:10 |

podobné články

Cat Stevens se po pěti letech vrací jako Yusuf s novým albem

 
Legendární zpěvák Cat Stevens, který konvertoval k islámu a změnil své jméno na Yusuf, vydává po pěti letech nové album s názvem Tell 'Em I'm Gone. Vyjde už za měsíc.
18.09.2014 12:45 |

podobné články

Osobnosti: Cat Stevens (5 článků)

Odejít z Panství Downton bylo těžké, ale správné, míní Dan Stevens

 
Herec Dan Stevens (31) se proslavil rolí Matthewa Crawleyho v oblíbeném seriálu panství Downton. Postavu právníka a manžela jedné z hlavních hrdinek ale nechali tvůrci na konci třetí řady zemřít. Bylo to také na Stevensovu žádost.
01.10.2014 14:45 |

podobné články

Osobnosti: Dan Stevens (3 články)

Spisovatel a písničkář Vodňanský: Zeman na Vysočině zdivočel. A Pussy Riot? Zkreslené údaje jako o Plastic People

 
ROZHOVOR Spisovatel, herec, písničkář a také lidový filosof Jan Vodňanský si zparafrázoval vajíčkovou bitku vůči prezidentovi Miloši Zemanovi, která se odehrála na Albertově u příležitosti oslav 25. výročí Sametové revoluce. „Je takové pořekadlo, že škoda rány, která padla vedle, kterou já jsem modifikoval na škoda rány, která padla na Gaucka,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz v rozhovoru Vodňanský s tím, že si Zeman vlastně všechny akce proti sobě rozpoutal sám a to v důsledku svých výroků v Řecku, v Číně a v Hovorech z Lán. Navíc se písničkář zastal punkové skupiny Pussy Riot, neboť se proti ní prý rozpoutala hysterie ne nepodobná mediální dehonestaci Plastic People.
27.11.2014 04:41 |

podobné články

Osobnosti: Jan Vodňanský (10 článků)

Muži v naději s nadějí!

 
Komedie režiséra Jiřího Vejdělka Muži v naději s Bolkem Polívkou (62) a Jiřím Macháčkem (45) v hlavních rolích má naději, že dostihne režisérův předchozí velmi úspěšný film Ženy v pokušení.
07.09.2011 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Macháček (205 článků) , Bolek Polívka (487 článků) , Jiří Vejdělek (100 článků)

Muži v naději s nadějí!

 
Komedie režiséra Jiřího Vejdělka Muži v naději s Bolkem Polívkou (62) a Jiřím Macháčkem (45) v hlavních rolích má naději, že dostihne režisérův předchozí velmi úspěšný film Ženy v pokušení.
07.09.2011 13:30 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Macháček (205 článků) , Bolek Polívka (487 článků) , Jiří Vejdělek (100 článků)

RECENZE: Písničkář Klus na turné přibližuje generace a odložil manýry

 
Písničkář Tomáš Klus splnil to, co slíbil. Na turné ke svému letošnímu albu Proměnamě nabízí především písničky z něho. Nehraje hit Pánubohudooken a ze staršího repertoáru vybíral tak, aby nezastínil nový. V sobotu to potvrdil v Kulturním domě v Kladně.
13.04.2014 09:30 |

podobné články

Osobnosti: Tomáš Klus (706 článků)

Dav velvyslance USA před smrtí znásilnil, tvrdí arabský server

 
Americký velvyslanec Christopher Stevens (†52), který odmítl opustit Libyi, když vypukly nepokoje, zemřel krutou a bolestivou smrtí. Než ho rozzuřený dav ubil a uvláčel v ulicích Benghází, podle arabského serveru ho opakovaně znásilnil.
20.09.2012 16:50 |

podobné články

Znáte obyvatele Zookoutku Malé Chuchle? Ochočené lišky, hendikepovaný výr nebo mýval

 
Lesy hlavního města Prahy provozují v pražské Malé Chuchli malý zookoutek. Můžete ho navštívit kdykoliv a nachází se na vrcholu kopce v Chuchelském háji. Do zookoutku putují zvířata žijící v českých lesích, která mají trvalý hendikep a nemohou se kvůli němu vrátit zpátky do přírody. I když ne všechna zvířata s nějakým postižením se nachází právě v zookoutku. Některá jsou umístěná ještě v záchranné stanici v Jinonicích, kde se nachází především léčebná část, ta veřejnosti není přístupná. Jak se sem některá zvířata vůbec dostala a jaký je jejich osudový příběh?
25.02.2017 06:05 |

podobné články

Zombie k smrti vyděsil několik lidí v ulicích Melbourne

 
Každý má jinou představu o tom, co je vtipné a co ne. Alki Stevens z Austrálie se namaskoval jako oživlá mrtvola a před skrytou kamerou děsil lidi. Zábavné to ale zřejmě přišlo pouze jemu, obyvatelé z předměstí Melbourne jen křičeli a v hrůze před ním utíkali.
13.06.2012 15:50 |

podobné články

Dav ho uvláčel k smrti: Vyslanec USA zemřel, protože chránil kolegy

 
Christopher Stevens (†52) jako diplomat pomohl ochránit druhé největší libyjské město Benhgází při loňské revoluci. Když v něm letos začaly nepokoje, odmítal ho opustit. Nakonec sám bránil své kolegy a podřízené před protestanty. Zaplatil za to životem. Rozzuřený dav ho umírajícího vláčel ulicemi, dokud nezemřel...
19.09.2012 14:15 |

podobné články

Znásilněný a zavražděný velvyslanec USA: Al-Káida ho měla na seznamu smrti!

 
Americký velvyslanec v Libyi John Christopher Stevens (†52), který byl minulý týden zavražděn při brutálním útoku na konzulát v Benghází, měl podle americké televize CNN figurovat na černé listině Al-Káidy. Vražda tak mohla být vykonána samotnými příslušníky teroristické organizace.
21.09.2012 20:00 |

podobné články

Osobnosti: John Stevens (2 články) , John Stevens (2 články)

Medik radí - 7. díl - Prohlídka mrtvoly na místě činu

 
A je to tu. Očekávaný další díl "Medik radí". Dnešní díl se bude zabývat tématem, pro laiky docela morbidním, nýbrž pro mě převelice zajímavým - a to ohledaní mrtvoly a potvrzení smrti. Ja to tedy je? Jak lékař pozná, že člověk je mrtvý? Co vše musí dále provést? Dozvíte se níže:) Když je lékař přivolán na místo činu, musí nejprve zjistit, zda je člověk živý, nebo zda je již skutečně mrtev. Pokud dotyčný žije, musí lékař hned udělat vše pro jeho záchranu. Ale i v tomto případě je nutné, aby si lékař dobře všiml polohy zraněného a též polohy předmětů, které by mohly se smrtí souviset. Pokud má lékař podezření, že již smrt nastala, musí toto skutečně prověřit. Důkaz smrti je v některých případech obtížný. Jednoznačný důkaz může pochopitelně podat encefalograf (EEG), který však nebývá vždy k dispozici. Co se týče elektrokardiografu (EKG), měření je nutné opakovat několikrát po sobě a výsledky nemusí být vždy jednoznačné.V každém případě je nutné zjistit, zda ustal tep a vyzkoušet reakci zornic (ta ovšem také nemusí být jednoznačnou známkou smrti). Proto se také používá tzv. Tonelliho příznak . Ten spočívá v tom, že pokud se stiskne oko dvěma prsty, je zornice oválná, pokud třemi je trojhranná. Tento příznak se objevuje již několik okamžiků po smrti a trvá asi 2 hodiny. Nevýhodou ovšem je, že tato deformace se neprojevuje u utopenců nebo v případě očního zákalu. Zrovna tak u oběšených ještě dlouho po smrti nedochází k deformaci zornic. Poměrně jednoduchou zkoušku k potvrzení smrti navrhl Balthazar. Jeho metoda spočívá v tom, že éter vstříknutý pod kůži se vstřebá, pokud je v těle ještě jiskra života. Pokud je člověk mrtev, po vytažení jehly vytryskne éter zpět. Pro provedení této zkoušky plně stačí 1–2 ml éteru, který lze pro lepší názornost obarvit eosinem. Pokud již lékař dospěl k závěru, že dotyčný je skutečně mrtvý, zjistí: a) Jaká je teplota těla – povětšinou se měří v rektu teploměrem. b) Zda jsou vyvinuty posmrtné skvrny (jak jsou umístěny a jakou mají barvu). c) Zda je již vyvinuta posmrtná ztuhlost. d) Zda jsou viditelné známky nějakého poranění. e) Zda se již neprojevují známky hniloby. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
04.08.2009 09:40 |

podobné články