Článek

RECENZE: Peter May po ostrově Lewis objevuje Peking

 
Skotský prozaik Peter May (1951), který žije po desetiletí ve Francii, nabídl v překladu Filipa Drlíka českým čtenářům první část své šestidílné čínské thrillerové série nazvané Pán ohně. Na podzim vyjde druhý román, Čtvrtá oběť.
03.04.2015 15:21 |

podobné články

Osobnosti: Peter May (5 článků)
Podobné články

Rokenrolová legenda Jerry Lee Lewis se posedmé oženil

 
Legendární rokenrolový zpěvák a pianista Jerry Lee Lewis se ve svých 76 letech posedmé oženil. Vzal si o patnáct let mladší pečovatelku Judith Brownovou, která je exmanželkou jeho bratrance. O svatbě ve státě Mississippi informoval místní list Natchez Democrat. Další články k tématu: Jerry Lee Lewis se pošesté rozvedl RECENZE: Nový Jerry Lee Lewis. Deska, které není co vytknout Jerry Lee Lewis sklidil za dřevní rokenrol ovace ve stoje Jerry Lee Lewis se setkal s prezidentem
31.03.2012 12:45 |

podobné články

Osobnosti: Jerry Lee Lewis (6 článků) , Jerry Lewis (8 článků)

Skotský prozaik Peter May: Čtenář ztotožněný s hrdinou, to je hlavní

 
Skotský prozaik Peter May navštívil v rámci Měsíce autorského čtení Brno. Se čtenáři svých knih se setkal i v Ostravě, Košicích a Vratislavi. Jeho Trilogii z ostrova Lewis, z níž česky zatím vyšla Skála a Muž z ostrova Lewis, doplní v říjnu poslední část Šachové figurky.
29.07.2014 15:30 |

podobné články

Osobnosti: Peter Lewis (2 články)

Peter May se pustil do elity Francie

 
Skotský prozaik Peter May (1951), který žije ve Francii, nabídl po trilogii z ostrova Lewis v českém překladu první příběh ze šestidílné série pátrače Enza Macleoda nazvaný Výjimeční lidé.
27.07.2015 13:45 |

podobné články

Osobnosti: Peter May (5 článků) , Lewis Macleod (1 článek)

Vzpomínka na ostrov Lewis

 
Skotský prozaik Peter May, proslulý trilogií o ostrově Lewis, se k tématu vrátil v románu Ostrov Entry.
16.12.2015 08:35 |

podobné články

Osobnosti: Peter May (5 článků)

DmC - Devil May Cry vyjde v lednu a později i na PC

 
Reboot série Devil May Cry v podobě DmC – Devil May Cry už kolem sebe nakupil celkem dost kontroverze, ale nakonec se zdá, že rozhořčené hlasy víceméně utichly a Ninja Theory také může vydávat i jiné zprávy, než ty o tom, jak nebude nový Dante tak špatný, jak se všichni tváří. Třeba o tom, kdy vlastně hra vyjde. Pokud jste počítali s letoškem, máte smůlu. Na PS3 a...
22.05.2012 10:30 |

podobné články

V DmC – Devil May Cry se vrací i Dantův bratr Vergil

 
Jedna z klasických postav série Devil May Cry, Vergil, se vrátí i v rebootu od Ninja Theory jménem DmC – Devil May Cry. Vergil nebo Vergilius je Dantovým bratrem, který místo ulice žil v peřince se stříbrnou lžičkou v ústech. Což mu ovšem nyní nebrání v tom, aby organizoval boj proti démonům v rámci organizace Řád. A Danta potřebuje, protože je to výkonný likvidátor...
14.08.2012 15:20 |

podobné články

Kytarista Queen Brian May: Na Freddieho Mercuryho myslím pořád

 
Kytarista skupiny Queen Brian May začal se zpěvačkou Kerry Ellis spolupracovat poté, co ji viděl v muzikálu My Fair Lady. Produkoval její EP muzikálových písní, nahráli album Anthems a záznam vznikl i ze společného turné Born Free Tour. Nyní pracují na další desce a na začátku příštího roku budou koncertovat v Evropě. Českou republiku čekají čtyři koncerty. Dvojice v březnu vystoupí v Ostravě (3.), Zlíně (5.), Brně (6.) a Praze (8.). Brian May poskytl Právu rozhovor nejen o své nové spolupráci, ale také o kapele Queen a pohledu na současnou politickou situaci.
14.12.2015 07:05 |

podobné články

Osobnosti: Freddie Mercury (166 článků) , Brian May (25 článků) , Kerry Ellis (3 články) , Lady May (1 článek)

Kuřáci mají v Číně utrum. Peking zavádí tvrdá opatření

 
Peking od pondělí zavádí jedno z nejtvrdších protikuřáckých opatření. Kromě restaurací je zákaz kouření v čínské metropoli rozšířen i na dopravní prostředky a veškeré veřejné prostory. Peking se tímto zákazem snaží bojovat se zvyšujícím se počtem kuřáků v zemi. 
01.06.2015 09:56 |

podobné články

Skála oslovuje čtenáře i posluchače

 
Glasgowský rodák Peter May, původní profesí novinář, žijící nyní ve Francii, oslovuje svět trilogií Skála, jejíž první díl si může přečíst i poslechnout také český čtenář. Děj odehrávající se na drsném, odlehlém skotském ostrově jménem Lewis zaujme jako krimi i společenský román.
23.05.2013 13:20 |

podobné články

Osobnosti: Peter Lewis (2 články)

Trailer: První ochutnávka nového Spidermana!

 
The Amazing Spider-Man je příběhem Petera Parkera (Garfield), mezi svými vrstevníky nepříliš oblíbeného středoškoláka, kterého v dětství opustili rodiče a jeho výchovy se ujali strýček Ben (Sheen) a tetička May (Field). Jako většina dospívajících se Peter snaží zjistit, kým vlastně je a proč se z něj stal člověk, kterým je. Současně má plnou hlavu starostí se svou první středoškolskou láskou Gwen Stacyovou (Stone) a společně proplouvají úskalími lásky, závazků a tajemství. Když Peter objeví tajemný kufřík, který náležel jeho otci, pustí se do pátrání po důvodech zmizení svých rodičů – které ho zavede přímo do společnosti Oscorp a do laboratoře dr. Curta Connorse (Ifans), bývalého otcova kolegy. Zatímco je Spider-Manovi předurčeno, aby se střetl s Connorsovým alter-egem Lizardem, je Peter nucen učinit zásadní rozhodnutí o způsobu využití svých schopností, která navždy změní jeho život a definují povahu jeho cesty k hrdinství.
09.02.2012 14:40 |

podobné články

DmC: Devil May Cry je přisprostlá frenetická řežba, která špatné jméno původní sérii nedělá

 
(Recenze) Dante, legendární lovec démonů je zpět, ale tentokrát je jiný než kdykoliv předtím. Série Devil May Cry totiž prošla dnes tolik oblíbeným restartem a představuje se v nové podobě. Tentokrát je Dante na počátku své cesty, kde zjišťuje svůj původ i životní poslání. Je také mladší, drzejší, přisprostlejší a jeho dlouhé bílé háro nahradil černý ježek. Ale pořád je cool.
27.01.2013 20:35 |

podobné články

RECENZE: Krásně barevný svět Imeldy May

 
V Dublinu narozenou písničkářku Imeldu May je těžké zařadit tak, abychom na to mohli sázet i s jejími dalšími nahrávkami. Začínala v jazzově-swingové formaci Blue Harlem, s níž natočila několik desek. Své první sólové album nahrála už v roce 2003. Byl to začátek její sólové kariéry.
29.06.2014 15:40 |

podobné články

Osobnosti: Imelda May (1 článek)

I ďábel může plakat – Recenze nářezu Devil May Cry 4: Special Edition

 
Je napůl člověk a napůl démon, ale i když má prořízlou hubu, má srdce na pravém místě. Legendární lovec příšer a oblud všech tvarů a velikostí Dante navíc dostal parťáka v podobě Nera, který nejenom že vypadá jako jeho mladší brácha, ale je i stejně drzý a k tomu ještě víc náladový. Devil May Cry 4, poslední díl původní ságy, patří k nejlepším zběsilým akcím a řezačkám všech dob. A teď tu máme speciální edici na konzole nové generace.
16.07.2015 18:40 |

podobné články

Osobnosti: Dante Nero (1 článek)

Peter Nagy: Fotit krásku bez šmrncu je jako fotit tryskáč na dvoře

 
Slovenský zpěvák Peter Nagy se už etabloval v uměleckém světě i jako fotograf. Fotí téměř výhradně ženy. Nabízejí se mu prý samy. Kterou bude fotit, si Nagy vybírá až na základě osobního setkání. Je totiž mnoho krasavic, které postrádají šmrnc. A i když má zpěvák rád exotické ženy, nad Slovanky prý není. Další články k tématu: Mladší partnerky mám kvůli tvorbě, říká Peter Nagy OBRAZEM: Peter Nagy vydal knihu aktů. Podívejte se na ukázky Láska je tu s námi, zazpívaly si české házenkářky s Peterem Nagyem Muzikant, který fotografuje
28.05.2012 20:00 |

podobné články

Osobnosti: Peter Nagy (86 článků)

Hrdinové ze skotského ostrova Lewis potřetí

 
Peter May (1951), rodák ze skotského Glasgow, zavedl ve svém novém románu Šachové figurky čtenáře potřetí na úplný sever Evropy, až na souostroví Hebridy.
30.11.2014 07:16 |

podobné články

Osobnosti: Peter May (5 článků)

Facku vlepil zpěvačce Leoně Lewis žárlivý soupeř z X Factoru

 
Muž, který napadl zpěvačku Leonu Lewis při autogramiádě to udělal ze žárlivosti. Je to totiž neúspěšný soutěžící z britského X Factoru, který Leona Lewis vyhrála. Zpěvačka teď kvůli nepříjemnému incidentu nenavštíví své německé fanoušky.
16.10.2009 14:35 |

podobné články

Osobnosti: Leona Lewis (27 článků)

Lewis Hamilton rozčílil fanoušky: Jen chvíli po Schumacherově nehodě pózuje na lyžích, proč je to tak vytočilo?

 
Dva dny po ošklivé nehodě "Michaela Schumachera":http://www.extra.cz/tema/michael-schumacher (44), který od té doby leží v nemocnici v kómatu, se svými snímky z hor pochlubil jezdec formule "Lewis Hamilton":http://www.extra.cz/tema/lewis-hamilton (28) a rozhodně nečekal, že by sklidil takovou bouři nevole od veřejnosti.
01.01.2014 23:00 |

podobné články

Osobnosti: Lewis Hamilton (493 článků)

Krátce před osmdesátinami zemřel americký herec a zasloužilý otec deseti dětí

 
V úterý ve věku 79 let zemřel ve svém domě ve Woodland Hills v Kalifornii americký herec Geoffrey Lewis. Stalo se tak pouhé tři měsíce před významným jubileem. Lewis byl charakterním hercem známým převážně z filmů svého kamaráda Clinta Eastwooda jako Tulák z širých plání, Půlnoc v zahradě dobra a zla, Nikdy neprohrát či Bronco Billy. Herec, který podle dostupných informací zemřel přirozenou cestou, byl otcem deseti dětí, mimo jiné i herečky Juliette Lewis. Většina z nich se věnuje filmařině, ať už herectví či produkci.
08.04.2015 12:00 |

podobné články

Osobnosti: Juliette Lewis (8 článků) , Clint Eastwood (121 článků) , Geoffrey Lewis (2 články) , Geoffrey Lewis (2 články)

Lewis, Damian Lewis: Tak zní jméno herce, který má největší šanci, že se stane novým Jamesem Bondem

 
Filmovým světem se roznesly zvěsti, kdo by mohl nahradit Daniela Craiga na místě agenta 007 Jamese Bonda. Mezi bookmakery vede britský herec Damian Lewis (44).
18.06.2015 23:15 |

podobné články

Osobnosti: Daniel Craig (285 článků) , Damian Lewis (7 článků) , James Bond (500 článků)