Článek

Recenze: Peklo v ráji popisuje utrpení ve válečném Iráku na vlastní oči

 
Špína, chudoba, chaos a každodenní nebezpečí smrti. Tak popisuje Irák v letech 2003 a 2004 polský válečný reportér Pawel Smolenski. Ten zemi kvůli své práci mnohokrát navštívil a celkem v ní strávil řadu týdnů.
24.02.2016 14:50 |

podobné články

Podobné články

Utrpení

 
Utrpením Buddha začal své učení. Pojem utrpení zahrnuje vše, co je neuspokojivé a nespolehlivé. Když mluvil o důležitosti pochopení utrpení, říkal: "Existuje skutečnost, mniši, jejíž neprohlédnutí nás udržuje v nesvobodě, poutá nás k tomuto koloběhu znovunastávání. Tou skutečností je pravda utrpení."...
18.06.2010 05:55 |

podobné články

Jan Campbell: Ticho Putina, NATO a EU

 
Traduje se, že jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Poslední velký teroristický čin na východě Ukrajiny, vražda velitele Givi v Avdějevke, má zcela určitě svoji odezvu, i když ji v mediích neslyšíme. Proto je možné podlehnout dojmu, že vše je v pořádku, že se jedná o obyčejnou záležitost na válečném poli, že bude zapomenuta. I na válečném poli však platí, že před bouřkou bývá klid a ticho. V daném případě mám na mysli bitevní pole vojenské a diplomatické.
11.02.2017 12:30 |

podobné články

Zásady péče o pokožku kolem očí

 
Jemná kůže kolem očí dělá ženám vrásky a to doslova. Již okolo dvacátého pátého roku se mohou začít v této nejcitlivější oblasti celého obličeje objevovat první mimické vrásky v podobě malých vějířků. Zatímco kůže na obličeji je silná až 2 mm, jemná pokožka kolem očí pouze 0,5 mm. Není tedy divu, že vnější vlivy jako je vítr, světlo či sluneční paprsky, zanechávají v okolí očí viditelné stopy. S přibývajícími roky pleť navíc ztrácí pružnost i elasticitu, a když se k tomu všemu ještě přidá pláč, smích, mnutí očí a mimika, je na viditelné stárnutí zaděláno. Úderem dvacátých pátých narozenin by tedy každá žena měla nastudovat zásady péče o pokožku okolo očí a již na vždy je poctivě dodržovat.
15.04.2013 00:15 |

podobné články

Základy péče o oční okolí

 
Oblast okolo očí je nejcitlivějším místem na těle, proto je potřeba věnovat jí maximum pozornosti a správné péče. Právě okolo očí vznikají první vrásky, které jsou pro většinu žen doslova noční můrou. Péče o oční okolí by tak měla být samozřejmostí vašeho každodenního rituálu. Jenže jak na to? Chcete-li si co možná nejdéle udržet mladistvý vzhled a zabránit vzniku nechtěných vrásek, přečtěte si pozorně dnešní článek. Společně se v něm podíváme na základy péče o oční okolí. Jaká by měla být péče o oční okolí Jak bychom se měli starat o citlivou oblast okolo očí, kde je kůže nejtenčí a rovněž i nejvíce náchylnější k projevům stárnutí? Používejte vhodný krém Určitě víte, že se na trhu s kosmetikou hojně objevují krémy určené pro péči o oční okolí. Ženy je často používají a vkládají do nich své naděje o mladistvějším vzhledu. Jenže ne každá používá správný krém, mnoho z nich dokonce na tuhle oblast nanáší krém na ruce nebo na tělo v domnění, že tím nemohou nic zkazit – důležité přeci je, že si oblast očí promazávají a je přece jedno, co k tomu používají. Chyba! Krémy určené pro oční okolí mají speciální složení, které se výrazně liší od krémů na ruce, na tělo nebo na obličej. Nebojte se krémy střídat Dalším nešvarem, kterého se hodně žen dopouští, je používání stále jednoho a toho samého krému. Možná si i vy říkáte, že pokud vám jeden určitý krém vyhovuje, byla by chyba jej měnit nebo dokonce střídat s jiným krémem. Pravda je ale takové, že je pokožka okolo očí velice citlivá a potřebuje dostatečné vyživování a hydratování. Doporučuje se tedy krémy střídat, zatímco ráno byste si pod oči měli nanést krém výživný, večer naopak zvlhčující. Nanášejte krém správně Nutno podotknout i chyby, kterých se dopouštíte při nanášení krému. Mít vhodný výrobek je... Čtěte více Příspěvek Základy péče o oční okolí pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.03.2017 15:10 |

podobné články

Obama oznámil konec bojových operací v Iráku

 
Prezident Spojených států Barack Obama v úterý po sedmi a půl letech vyhlásil konec americké bojové mise v Iráku, informuje ve středu agentura Reuters. Americký prezident zároveň dodal, že americký závazek k Iráku nekončí a vyzval vůdce Iráku, aby rychle vytvořili spravedlivou a odpovědnou vládu.
01.09.2010 04:25 |

podobné články

Osobnosti: Barack Obama (2389 článků)

Uprchlík z Iráku promluvil o údajně podivných až nekalých praktikách nadace pomáhající uprchlíkům. Místo uprchlíků, vdov a sirotků prý teď upřednostňuje bohaté Iráčany

 
ROZHOVOR Salman Hasan je uprchlík z Iráku. Pochází z muslimské šíitské rodiny, ale opustil islám a stal se křesťanem. Muslimové ho za to chtěli zabít, sám byl zajatcem Islámského státu. Pracoval a pomáhal v uprchlických táborech, a sice skutečným uprchlíkům. Pomáhal nadaci Generace 21 s křesťanskými uprchlíky z Iráku. Nyní ale upozorňuje na údajné nestandardní až nelegální praktiky této nadace. Hasan je šéfem International Christian Outreach Ministry, která s pomocí křesťanským uprchlíkům v Iráku začala. ParlamentníListy.cz Generaci 21 rozhovor zaslaly s tím, že jí poskytují prostor pro reakci, pokud bude mít zájem.
17.03.2016 15:45 |

podobné články

Otřesné. Podplácení, vyhrožování, ponižování. Bude se tím zabývat česká policie. Uprchlíci z Iráku vyprávějí o pozadí kauzy příjezdu a útěku křesťanských uprchlíků...

 
ROZHOVOR Salman Hasan je uprchlík z Iráku. Pochází z muslimské šíitské rodiny, ale opustil islám a stal se křesťanem. Muslimové ho za to chtěli zabít, sám byl zajatcem Islámského státu. Pracoval a pomáhal v uprchlických táborech, a sice skutečným uprchlíkům. Pomáhal nadaci Generace 21 s křesťanskými uprchlíky z Iráku. Nyní ale upozorňuje na údajné nestandardní až nelegální praktiky této nadace. Hasan je šéfem International Christian Outreach Ministry, která s pomocí křesťanským uprchlíkům v Iráku začala. Ke svému případu se vyjádřil i Saad Al-Ghanim, který byl jako uprchlík se svou dcerou podle svých slov neoprávněně zbaven víza do ČR.
25.10.2016 04:40 |

podobné články

Natáčení filmu Tenkrát v ráji: Etzler si prožil peklo

 
Zima a úzkost! To zažil na vlastní kůži Miroslav Etzler (51) při natáčení filmu Tenkrát v ráji. Nejen, že musel lézt po skalách ve výšce třicet metrů, ale neminulo ho ani bombardování.
24.10.2016 10:25 |

podobné články

Osobnosti: Miroslav Etzler (355 článků)

Recenze: A někteří si nakonec prostřelí hlavu… Válka v Iráku očima veterána

 
Léta 2003 až 2011, válka v Iráku označovaná jako »druhý záliv«. Tisíce mrtvých a zraněných, utrpení a smrt na každém kroku, země zničená mnohaletým konfliktem… To je prostředí, ve kterém se odehrává děj povídek amerického autora Phila Klaye (33).
13.11.2016 13:35 |

podobné články

RECENZE: Americký sniper je hrdina – ne však pro každého

 
Nepochybně obdivuhodná je na novince amerického hereckého a režisérského veterána Clinta Eastwooda Americký sniper jedna věc: Eastwoodovi je čtyřiaosmdesát let a navzdory tomu ještě dokázal natočit film s profesionálně naprosto zvládnutými akčními scénami, které se odehrávají na střechách i válečném poli Iráku (natáčely se v Maroku).
07.03.2015 08:21 |

podobné články

Osobnosti: Clint Eastwood (124 článků)

Peklo v Říčanech: Svědek popisuje, jak prý Rychtář týrá svou exmanželku

 
Z domu Dariny Nové  (56) , exmanželky Josefa Rychtáře  (56) , se posledních pár měsíců stala válečná zóna. Vdovec Ivety Bartošové, jenž se tam nastěhoval poté, co musel urychleně na příkaz Artura Štaidla opustit dům své zesnulé ženy (v tom exmanželčině má nepatrný podíl), měl už několikrát slovně velmi nevybíravě napadnout svou bývalku (policie, přestože je Darina svědkem v trestním řízení vedeném proti Rychtářovi, s tím nic nedělá). Vždy to ale popíral. Jak soužití bývalého páru popisuje jeho nejvěrnější nohsled, zvukař Standa? Darina prý skutečně zažívá peklo!
27.11.2014 06:00 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Bartošová (6640 článků) , Artur Štaidl (131 článků) , Josef Rychtář (1290 článků)

„Blair je nejhorší terorista na světě.“ Sestra mrtvého vojáka z Iráku promluvila

 
Její bratr zemřel během mise do Iráku při leteckém neštěstí. Sarah O′Connor má nyní tvrdý vzkaz pro britského expremiéra Tonyho Blaira: „Přijď se podívat rodinám přímo do očí.“ A rázně dodává: „Jsi nejhorší terorista na světě.“ Staré rány otevřela zpráva vyšetřovací komise, která ostře zkritizovala Blaira za nasazení vojáků do války v Iráku.
07.07.2016 18:30 |

podobné články

Osobnosti: Tony Blair (90 článků)

Chirurg po návratu z Haiti: Utrpení a zlo větší než válka

 
Obrovské utrpení a koncentrace většího zla, než je válka - takovými slovy popisuje situaci na Haiti lékař Jan Trachta, který na ostrově pracoval jako chirurg v mezinárodním týmu organizace Lékaři bez hranic.
02.02.2010 19:10 |

podobné články

Islamisté ovládající území v Iráku a Sýrii: Vyhlásili vlastní stát

 
Skupina Islámský stát v Iráku a Levantě (ISIL), která v posledních týdnech ovládla velká území na severozápadě Iráku a kontroluje i některé oblasti v Sýrii, dnes podle agentury AFP vyhlásila chalífát pod názvem Islámský stát. Do jeho čela se postavil vůdce ISIL abú Bakr Bagdádí.
29.06.2014 21:00 |

podobné články

Z Česka do Iráku se dnes vrátilo dalších 6 uprchlíků. Měli zdravotní a psychické problémy

 
Šestičlenná rodina Iráčanů z programu Generace 21, která přijela před několika měsíci do Česka, dnes na vlastní náklady odletěla zpět do Iráku. Uprchlíci měli zdravotní a psychické problémy a podle nich se situace v Iráku za posledních pár měsíců mění k lepšímu.
23.09.2016 16:05 |

podobné články

Sloužil v Iráku, po návratu našel ženu v jiném stavu! Do očí mu tvrdí: Těhotná jsem ze sledování 3D porna!

 
„Miláčku, čekáme dítě,“ oznámila Britka Alexis Mallonová (35) manželovi, který se zrovna vrátil z několikaměsíční vojenské mise v Iráku. Žena mu přitom do očí tvrdí, že ji do jiného stavu přivedlo časté sledování trojrozměrných pornofi lmů!
17.10.2011 12:11 |

podobné články

Josef Klíma končí v pořadu Na vlastní oči

 
Dlouholetý reportér investigativního pořadu Novy Na vlastní oči Josef Klíma odchází z kmenového stavu zaměstnanců televize. Svou roli v tom může hrát i skutečnost, že Nova pozastavila Na vlastní oči s odůvodněním, že hledá pro pořad změnu a jinou, modernější koncepci.
14.05.2009 18:25 |

podobné články

Osobnosti: Josef Klíma (171 článků)

TV Nova přestává vysílat Na vlastní oči a ruší Mediafax

 
TV Nova zruší web Mediafax a také příští rok nebude vysílat známý investigativní pořad Na vlastní oči. Nevylučuje však, že Na vlastní oči se v nějaké formě vrátí.
07.11.2013 16:21 |

podobné články

Komentátor vzpomíná na volby: Rumcajs versus zdegenerovaný knížepán

 
„Hluk vřavy způsobené prezidentskými volbami už utichl. Na válečném poli se však ještě povalují trosky zbraní a úpí zranění bojovníci,“ popisuje současnou atmosféru ve veřejnosti Jan Fingerland, komentátor Českého rozhlasu. Stále prý vnímá onen duch nepřátelství, který ale lze obrátit v něco dobrého. „Například v hlubší zkoumání toho, jaká je naše minulost, jak ji vnímáme, a tedy i toho, jací vlastně jsme,“ míní.
10.03.2013 08:25 |

podobné články