Článek

Recenze: Oscarové drama Spotlight odhaluje bez patosu a velkých gest skandál s pedofilními kněžími

 
Oscarové drama Spotlight vypráví o skandálu s pedofilními kněžími a přináší detektivku ze světa, kde hlavní zbraní je diktafon.
07.04.2016 09:25 |

podobné články

Podobné články

Leonardo DiCaprio získal svého prvního Oscara, filmem roku je drama o zneužívání dětí kněžími

 
Nejlepším filmem 88. ročníku cen Americké filmové akademie je novinářské drama Spotlight o zneužívání dětí katolickými kněžími.
29.02.2016 04:55 |

podobné články

RECENZE: Oscarový Spotlight je věrohodný thriller o zvrácené církvi

 
Když málo známý snímek Thomase McCarthyho Spotlight dostal Oscara za nejlepší film roku, kdekdo v Česku se ptal, co že to ten Spotlight vůbec je?
24.03.2016 16:10 |

podobné články

Šokující příběh odhalují novináři v oscarovém filmu Spotlight

 
Skandál v řadách katolické církve. A novinářský investigativní tým Spotlight odhodlaný odkrýt pedofilii páchanou více než 70 kněžími. Na konci čekal šok, Pulitzerova cena a dvakrát Oscar.
06.04.2016 14:00 |

podobné články

Film roku Spotlight se sekl. Jack Dunn neměl se zneužíváním dětí nic společného

 
Snímek Spotlight, držitel Oscara za nejlepší film roku, obsahuje jednu nepříjemnou chybu. Napínavý thriller totiž do kauzy dlouho tajeného zneužívání dětí kněžími namočil i muže, který s tím opravdu neměl nic společného, informovala BBC.
18.03.2016 17:00 |

podobné články

Recenze: Něco si vymysli, řekl Palahniuk a stvořil vyšinuté povídky bez patosu

 
Hnusně, od země, provokativně, bez patosu. Tak by se daly charakterizovat povídky slavného amerického prozaika Chucka Palahniuka, které složil do sbírky nazvané Něco si vymysli. Už samotný název poukazuje na jakýsi cynismus a surovost, které jsou cítit z velké části povídek.
15.08.2017 16:20 |

podobné články

Osobnosti: Chuck Palahniuk (32 článků)

Oscara za nejlepší film získal Spotlight, šest sošek má Šílený Max

 
Nejlepším filmem roku se stalo novinářské drama Spotlight režiséra Thomase McCarthyho. Oscara pro nejlepšího herce v hlavní roli obdržel Leonardo DiCaprio za roli ve filmu Revenant Zmrtvýchvstání. DiCaprio se tak dočkal prvního Oscara v životě. Šest Oscarů ve vedlejších kategoriích získal film Šílený Max: Zběsilá cesta.
29.02.2016 05:30 |

podobné články

Osobnosti: Sylvester Stallone (243 článků) , Mark Rylance (4 články)

Filmové premiéry: Spotlight, Ulice Cloverfield 10, Pád Londýna a další

 
Do kin jde oscarový vítěz Spotlight. Roztomile neomalení členové rodiny Portokalosových se vracejí v komedii Moje tlustá řecká svatba 2. Na chvíli, kdy svět přestane fungovat, se chystá hrdina filmu Ulice Cloverfield 10. Na Pád Bílého domu z roku 2013 navazuje Pád Londýna. Drama Nikdy nejsme sami je o současné době a lidech, kteří jsou obětmi i strůjci jejích běsů. Vojtěch je slovenská městská komedie o „ztraceném” čtyřicátníkovi.
07.04.2016 07:10 |

podobné články

Tošenovský (ODS): Milan Chovanec? Ministr velkých gest

 
Působení ministra Chovance je po pár měsících těžké hodnotit. Je to hlavně ministr velkých gest.
05.08.2014 11:25 |

podobné články

Osobnosti: Milan Chovanec (1322 článků)

Struny podzimu nabídnou operu, blues i neformální klubovou noc Spotlight

 
Festival Struny podzimu, který od 23. září do 31. října přiveze do Prahy výrazné osobnosti současné mezinárodní hudební scény, vedle hlavního festivalového programu nabídne také neformální klubovou noc Spotlight. Ta se letos uskuteční 3. listopadu v pražském klubu ROXY/NoD.
13.09.2012 17:20 |

podobné články

Čtvrteční filmové premiéry: Do kin míří oscarový snímek Spotlight!

 
Je čtvrtek a jsou tu opět filmové premiéry. Tento týden se v kinech představí oscarový snímek Spotlight, v čele s hereckými esy jako Mark Ruffalo, Rachel McAddams nebo Michael Keaton.
07.04.2016 10:55 |

podobné články

Osobnosti: Mark Ruffalo (8 článků) , Michael Keaton (14 článků) , Michael Mark (12 článků) , Rachel Michael (2 články) , Michael Michael (1102 článků)

4 nedávné události, které se letos objeví v kinech

 
S pekelným zpožděním přichází do českých kin oscarový hit Spotlight. Snímek vznikl na motivy bostonského skandálu zneužívání dětí katolickými mnichy, které v letech 2002 a 2003 odkryl tým investigativních novinářů. Vzhledem k tomu, že většina aktérů kauzy je stále na světě, Spotlight tnul doslova do živého. Zatímco dříve vznikaly filmy dle skutečných událostí spíše s delším odstupem, dnes se jejich scénáře začínají sepisovat prakticky hned, co kauza zmizí ze zpravodajství. Hollywood podle nedávných událostí finišuje či připravuje hned čtveřici dalších filmů na motivy nedávných událostí!
14.04.2016 10:15 |

podobné články

Papež se na Maltě setkal s oběťmi sexuálního zneužívání kněžími

 
Papež Benedikt XVI. dnes na Maltě přijal skupinu tamních obětí sexuálního zneužívání kněžími.
18.04.2010 14:55 |

podobné články

Osobnosti: Benedikt XVI. (215 článků)

Papež přijal na Maltě skupinu obětí sexuálního zneužívání kněžími

 
Papež Benedikt XVI. dnes na Maltě přijal skupinu tamních obětí sexuálního zneužívání kněžími. Vyjádřil přitom zahanbení a lítost nad bolestí, kterou muži i jejich rodiny utrpěli, a slíbil jim, že církev se vynasnaží přinést obětem spravedlnost a také ochranu pro mladé lidi v budoucnu. Oznámil to Vatikán v prohlášení.
18.04.2010 19:10 |

podobné články

Osobnosti: Benedikt XVI. (215 článků)

Vatikán odsoudil zneužívání dětí kněžími. Ničí prý pověst nevinným farářům

 
Vatikán odsoudil zneužívání dětí kněžími. Navíc upozorňuje, že na zneužívání nevinných mladých lidí doplácí i další kněží a lidé ztrácejí důvěru ve faráře.
20.03.2012 14:40 |

podobné články

Papež František se poprvé rázně vyjádřil k sexuálnímu zneužívání kněžími

 
Papež František chce, aby církev rázně potírala sexuální zneužívání kněžími. Řekl to dnes na schůzce s prefektem Kongregace pro nauku víry, arcibiskupem Gerhardem Ludwigem Müllerem, uvedl Vatikán v prohlášení. Od svého zvolení do čela katolické církve v polovině března se papež nyní k sexuálním skandálům duchovních vyjádřil vůbec poprvé. 
05.04.2013 19:45 |

podobné články

Osobnosti: František Müller (2 články)

Arcibiskup bojoval proti gayům jako proti nemocným lidem. Sám spal s kněžími

 
Arcibiskup z Minnesoty je tím příkladem katolického duchovního, který sám lidem káže pít vodu, ale mlsá nezřízeně víno. John Nienstedt byl americké veřejnosti znám jako odpůrce manželství homosexuálů, o nichž tvrdil, že jsou psychicky traumatizovaní. Sám však souložil s kněžími a oddával se homosexuálním radovánkám.
14.07.2014 08:50 |

podobné články

Další skandál pro církev: Americký kněz zneužíval dvanáctiletého chlapce

 
Jeden skandál za druhým řeší římskokatolická církev, ve které se v poslední době provalily případy zneužívání dětí kněžími. Soud nyní poslal do vězení sedmačtyřicetiletého katolického kněze. Ten se přiznal, že opil a zneužil teprve dvanáctiletého chlapce.
03.04.2013 22:40 |

podobné články

Air France přestala posazovat děti bez doprovodu vedle dospělých

 
Letecká společnost Air France přestala z obavy před pedofilními projevy posazovat děti bez doprovodu vedle dospělých.
31.08.2010 13:25 |

podobné články

RECENZE: Román, jenž odhalil osudy amerických sirotků

 
Pestrá řada nakladatelství Plus se orientuje na výrazné literární počiny na poli současné zahraniční produkce a málokdy sáhne vedle. Drobný román Vlak naděje britské autorky Christiny Baker Klineové je silným, dojemným a autentickým příběhem o osudu amerických sirotků počátku minulého století, který autorka zvládla napsat bez zbytečného patosu.
27.03.2015 08:51 |

podobné články