Článek

Recenze: Opulentní Mládí mění umělecký film v masovou zábavu

 
To, že nový snímek italského režiséra Paola Sorrentina získal cenu diváků na festivalu v Karlových Varech, může v jistých ohledech vyznívat spíše negativně. Je Mládí skutečně případem, kdy je umělecký film devalvován na úroveň lidové frašky? Dozvíte se v recenzi Martina Bubrína.
08.10.2015 16:56 |

podobné články

Podobné články

V moskevské věznici si trestanci užívají opulentní "žranice" v římském stylu

 
Rusové opět nevěřícně kroutí hlavou nad tím, kam plynou jejich peníze z daní. Trestnice v zemi sice většinou kritizují pro zneužívání vězňů a porušování lidských práv, ta v Serpuchově u Moskvy ale naopak chápe trestání poněkud zvráceně. Z vězení unikly fotky opulentní žranice v římském stylu, na které tekly proudem drahé nápoje a ve velkém se konzumoval kaviár či hamburgery z McDonald‘s.
24.07.2011 11:40 |

podobné články

České drama Rodinný film navazuje na Kolju, získalo cenu na festivalu v Tokiu

 
Drama Rodinný film získalo na Mezinárodním filmovém festivalu v Tokiu Cenu za nejlepší umělecký přínos. Dvacet soutěžních děl posuzovala šestičlenná porota vedená režisérem Bryanem Singerem. "Na úspěch Rodinného filmu jsme hodně pyšní," řekl na tiskové konferenci v Tokiu producent filmu Jiří Konečný ze společnosti Endorfilm a připomněl, že "poslední český film, promítaný na zdejším festivalu, byl Kolja v roce 1996". Rodinný film je mezinárodní koprodukce Česka, Německa, Slovinska, Francie a Slovenska. Jeho autorem je režisér slovinského původu Olmo Omerzu, který absolvoval pražskou FAMU. Do českých kin vstoupí Rodinný film 10. prosince.
02.11.2015 12:30 |

podobné články

Osobnosti: Bryan Singer (19 článků) , Olmo Omerzu (5 článků)

KLDR mobilizuje masovou účast na pohřeb Kim Čong-ila

 
Statisíce truchlících se mají ve středu zúčastnit pohřbu zesnulého severokorejského vůdce Kim Čong-ila, který po 17 letech vlády zemřel 17. prosince ve věku 69 let. Předpovídají to analytici, podle nichž KLDR na pohřeb zmobilizuje "masovou účast".
27.12.2011 13:40 |

podobné články

Osobnosti: Kim Kim (1033 článků)

Vědci vyrobili umělou masovou vlákninu a spějí k syntetickému karbanátku

 
Nizozemským vědcům se podařilo vytvořit v laboratoři masovou vlákninu. Ještě letos údajně hodlají dospět až k syntetickému karbanátku. Očekávají od této technologie šedesátiprocentní úsporu v ekologické zátěži vznikající při tradiční výrobě masa. Informovala o tom stanice BBC.
20.02.2012 13:00 |

podobné články

Šéf Applu Tim Cook se pustil do konkurence: Brýle Google Glass se nestanou masovou záležitostí

 
Apple je nejlepší a vždy bude. Tak se alespoň tváří všichni jeho zástupci a šéf Tim Cook není výjimkou. Na konferenci D11 se rozhovořil o trendu technických zařízení, která nosí lidé na sobě. Naznačil, že i Apple nějaké takové chystá a zároveň se pustil do Googlu a jeho chytrých brýlí Glass, které podle něj nebudou masovou záležitostí.
01.06.2013 19:40 |

podobné články

Tak to se podržte. Tolik dostala z vašich peněz neziskovka George Sorose, který podporuje masovou imigraci a Clintonovou. A toto nám k tomu řekl Babiš

 
EXKLUZIVNĚ ParlamentníListy.cz prověřovaly podezření publicisty a vydavatele Lukáše Lhoťana, že nezisková organizace Open Society Fund Praha (blízká americkému miliardáři Georgovi Sorosovi, který mimo jiné podporuje masovou imigraci, sponzoroval kampaň Hillary Clintonové a údajně podporoval protesty proti Donaldu Trumpovi) měla údajně získat na dotacích z veřejných peněz jdoucích přes ministerstvo financí zhruba 4,78 miliardy korun. K věci se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil i ministr financí Andrej Babiš.
16.01.2017 04:45 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (8311 článků) , George Soros (86 článků)

Umělecký ředitel Fresh Film Festu: Praha je pro řadu našich hostů a filmařů lákavější

 
Ve středu v Praze začíná Fresh Film Fest a jeho umělecký ředitel Jan Stehlík tvrdí, že metropole je pro hosty lákavější než Karlovy Vary.
25.08.2010 11:20 |

podobné články

Osobnosti: Jan Stehlík (6 článků) , Jan Stehlík (4 články)

Politické mládeže založily asociaci

 
Mládeže ODS, ČSSD, KDU-ČSL, TOP09 a Strany zelených dnes založily Asociaci mládežnických politických organizací (AMPO). Cílem spolku, ve kterém spojí síly Mladí konzervativci, Mladí sociální demokraté, Mladí křesťanští demokraté, Mladí lidovci, TOP Tým a Mladí zelení, je být platformou pro dialog mezi mladými lidmi napříč standardním demokratickým politickým spektrem.
20.11.2015 14:56 |

podobné články

Politická mládež založila platformu. Bez ANO a komunistů

 
Společně táhnout za jeden provaz se v pátek rozhodli Mladí sociální demokraté (MSD), Mladí konzervativci (MK), Mladí zelení, TOP tým, Mladí lidovci a Mladí křesťanští demokraté (MKD). I když mají na politiku rozdílné názory, jejich zástupci podepsali memorandum a zavázali se společně vést mladé k zájmu o politiku.
15.05.2015 23:06 |

podobné články

Velký český úspěch. Mladí filmaři zaujali svět snímkem natočeným za 48 hodin

 
Mladí čeští filmaři Jan Chramosta a Janek Cingroš získali za film Bio Buddy ceny za nejlepší režii a za druhý nejlepší film. Uspěli v celosvětovém projektu krátkých filmů 48 Hour Film Project. Ocenění převzali v americkém Seattlu a svůj snímek představí také na festivalu v Cannes. V rámci akce 48 Hour Film Project vzniknou každý rok po celém světě tisíce filmů. O českém úspěchu informoval Lukáš Vedral ze společnosti Bontonfilm.
09.03.2017 19:15 |

podobné články

Osobnosti: Jan Chramosta (17 článků)

V Praze vzniká film o brazilském architektu českého původu

 
Společnost Miracle Film ve spolupráci s britskou společností Pentagram natáčí v Praze a okolí umělecký dokument o životě a práci brazilského architekta českého původu Alfréda Willera. Snímek, jehož hlavním kameramanem je brazilský tvůrce a rodák z Uruguaye César Charlone, držitel Oscara za film Město bohů z roku 2002, režíruje jeho dcera Marina Willerová. ČTK to dnes sdělila Marie Grofová ze společnosti Miracle Film.
15.10.2015 16:10 |

podobné články

Evropským filmem roku je drama Mládí režiséra Sorrentina

 
Film Mládí italského režiséra Paola Sorrentina získal v Berlíně hlavní cenu Evropské filmové akademie (EFA). Cenu za celoživotní dílo převzala 69letá britská herečka Charlotte Ramplingová, která obdržela i cenu za nejlepší ženský herecký výkon. Ocenění za přínos světové kinematografii získal rakouský herec Christoph Waltz. Nominaci za nejlepší režii proměnil Ital Sorrentino právě za drama Mládí. Tento film bodoval i v kategorii nejlepší herec, kterou vyhrál Brit Michael Caine. Ten obdržel také čestnou cenu EFA.
12.12.2015 23:25 |

podobné články

Osobnosti: Michael Caine (9 článků) , Christoph Waltz (24 článků) , Michael Cain (8 článků)

RECENZE: Paolo Sorrentino šíří Mládí a krásu

 
Už od první projekce na letošním karlovarském festivalu obsadil film italského režiséra Paola Sorrentina Mládí první místo v žebříčku Divácké ceny Práva a tu také na závěr osobně převzal představitel jedné ze dvou hlavních rolí Harvey Keitel. Nyní tento film uvádí festival společně s distribuční společností Aerofilms a s Českou televizí do kin.
09.10.2015 12:26 |

podobné články

Osobnosti: Harvey Keitel (21 článků) , Paolo Sorrentino (21 článků)

Mladí filmaři se inspirovali Bukowským a natočili Skoro úplně vymyšlený film

 
Mladí filmaři ze zlínské univerzity dokončili celovečerní snímek Skoro úplně vymyšlený film. Po premiéře ve zlínském Velkém kině s ním objedou republiku. Promítnou ho ve více než dvaceti kinech a alternativních klubech, informoval Jan Malý z rektorátu univerzity. Nezávislý film vznikl na motivy díla amerického spisovatele Charlese Bukowského.
17.10.2013 15:20 |

podobné články

Filmové premiéry: Mládí, Muž na laně, Aferim, Pan, Nemilosrdní a Laputa

 
Událostí nejen tohoto týdne je film italského režiséra Paola Sorrentina Mládí. Podle skutečnosti vznikl film Na laně o muži, který přešel po laně mezi dvěma věžemi WTC. Rumunským kandidátem na Oscara je historický snímek Aferim!. Novou variantou známé pohádky je film Pan. Jean Reno hraje poldu ve francouzské akční krimi Nemilosrdní. Tereza Voříšková zase hrdinku českého filmu Laputa.
08.10.2015 07:10 |

podobné články

Osobnosti: Jean Reno (37 článků) , Tereza Voříšková (202 článků)

Recenze: Mládí v hajzlu už máme všichni – včetně syna Nicka Twispa

 
Mládí v hajzlu je většině devadesátkových dětí notoricky známá série deníků Nicka Twispa, který už jako puberťák zvládl spáchat několik zločinů, podpálit město a zajistit si nelegální plastickou operaci obličeje. Mládí imrvére v hajzlu je pokračováním těchto deníků v o poznání modernější době, ale se stále stejně trhlým hrdinou – Nickiem Davidsonem.
04.05.2016 14:10 |

podobné články

Umělecký šéf Gombár dostal od ředitele zlínského divadla vyhazov

 
Umělecký šéf Městského divadla ve Zlíně Dodo Gombár byl odvolán. Že s ním již nepočítá, mu ředitel divadla Antonín Sobek oznámil v čase divadelních prázdnin – 13. července. Na rozhodnutí ředitele tak jen těžko zareagují samotní herci, kteří v tuto dobu mají prázdniny.
24.07.2009 13:15 |

podobné články

Centrum DOX uvádí Jirku Kolara a jeho Williamsburg

 
Přední český umělecký kritik a teoretik Jindřich Chalupecký zastával teorii, že emigrace nemůže umělci prospět. Tento názor vyvrací nejen tvorba řady významných umělců včetně Kupky, Kandinského, Brancusiho, Giacomettiho nebo Picassa, ale také rostoucí skupina autorů, kteří se umělecky takříkajíc našli právě díky emigraci. Patří k nim i Jirka Kolar usazený v newyorské čtvrti Williamsburg.
30.03.2011 10:25 |

podobné články

Zvažovali jsme i Lidice, říká umělecký ředitel MFF Karlovy Vary Karel Och

 
Umělecký ředitel karlovarského festivalu Karel Och dal se svým týmem dohromady program, v němž nechybí hvězdné filmy ani české stopy. Novinkám sdělil mnohé z toho, jak bude letošní ročník vypadat.
15.06.2011 11:10 |

podobné články