Článek

RECENZE: Opera Rudá Marie - splněný sen Jana Kučery

 
Skladatel a dirigent Jan Kučera (1977) si splnil sen, když napsal operu Rudá Marie podle jednoho z dílů svého oblíbeného rozhlasového seriálu o rodince Tlučhořových, který od roku 1991 neúnavně improvizují Oldřich Kaiser a Jiří Lábus.
08.05.2015 17:55 |

podobné články

Osobnosti: Oldřich Kaiser (290 článků) , Jiří Lábus (148 článků) , Jan Kučera (19 článků) , Jiří Kučera (7 článků)
Podobné články

VIDEO: Ruda z Ostravy pomáhá nemocné holčičce písničkou

 
Herec Michal Kavalčík, který je známý spíš jako Ruda z Ostravy, se tentokrát hodil do civilu a napsal písničku pro pětiletou Adélku z Vlčnova, která je po transplantaci jater. Dojalo ho její hrdinství. Další články k tématu: Ruda z Ostravy řekl NE drogám, raději poprvé přiznal novou lásku Ruda z Ostravy přiznal, proč nemá ženskou, i když po něm jedou Kavalčík alias Ruda z Ostravy ovládl všechny komerční televize Rudu z Ostravy baví rádio, protože jen kecá a dostane zaplaceno Ruda z Ostravy má další job, usedne do kokpitu závodního tahače VIDEO: Ruda z Ostravy v sobě odhalil skrytý talent, umí tančit obočím
02.08.2013 15:10 |

podobné články

Osobnosti: Michal Kavalčík (120 článků)

VIDEO: Ruda z Ostravy v sobě odhalil skrytý talent, umí tančit obočím

 
Recesista, bavič a moderátor Frekvence 1 Ruda z Ostravy tvrdí, že tanec obočí, kterým se proslavila na internetu čtrnáctiletá Australanka, dělal dřív než ona. Dokonce ji obvinil z krádeže. Další články k tématu: VIDEO: Ruda z Ostravy rapuje jako Jay-Z a povyšuje Ostravu nad New York Ruda z Ostravy vymění přítelkyni Novou za Šinkorovou, ale jen pracovně Ruda z Ostravy odpoví na zákaz svého hitu Protestsongem Ruda z Ostravy: Báli se, že budu populárnější než Irglová
10.01.2012 14:45 |

podobné články

Osobnosti: Jay-Z (173 článků)

Ruda z Ostravy přiznal, proč nemá ženskou, i když po něm jedou

 
Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy se nedávno opět zviditelnil napálením slovenského moderátora, který si vystřelil z prezidenta Klause. Na Facebooku má 200 tisíc fanoušků, ženám se líbí jeho pozadí nacpané do těsných plísňáků, ale žádná ho zatím neulovila. Další články k tématu: Hrad bude po falešném telefonátu obezřetnější, Klause „pomstil“ Ruda Ruda z Ostravy vyhodil z pódia kouzelníka, ptal se na Bočanovou Ruda z Ostravy má další job, usedne do kokpitu závodního tahače Veronika Nová a Ruda z Ostravy se po roce rozešli
13.02.2013 16:50 |

podobné články

Osobnosti: Veronika Arichteva (237 článků) , Michal Kavalčík (120 článků)

Ruda z Ostravy řekl NE drogám, raději poprvé přiznal novou lásku

 
Herec a moderátor Michal Kavalčík, známý jako Ruda z Ostravy, je opět zadaný. Po vztahu s herečkou Veronikou Novou si našel novou známost mimo svou branži. "Jmenuje se Stáňa. Je to čerstvé, krásné a silné," řekl iDNES.cz Kavalčík, který se nyní připojil k projektu "řekni NE" upozorňujícímu na problematiku drog. Další články k tématu: Ruda z Ostravy přiznal, proč nemá ženskou, i když po něm jedou Ruda z Ostravy vyhodil z pódia kouzelníka, ptal se na Bočanovou Ruda z Ostravy má další job, usedne do kokpitu závodního tahače Kavalčík alias Ruda z Ostravy ovládl všechny komerční televize
04.06.2013 16:50 |

podobné články

Osobnosti: Veronika Arichteva (237 článků) , Michal Kavalčík (120 článků)

Rudu z Ostravy baví rádio, protože jen kecá a dostane zaplaceno

 
Herce Michala Kavalčíka, který se proslavil coby Ruda z Ostravy, teď zaměstnává hlavně práce v rádiu, kterou si nemůže vynachválit. Muzikálům, ve kterých začínal, se už moc nevěnuje. Další články k tématu: Ruda z Ostravy přiznal, proč nemá ženskou, i když po něm jedou Ruda z Ostravy vyhodil z pódia kouzelníka, ptal se na Bočanovou Kavalčík alias Ruda z Ostravy ovládl všechny komerční televize Veronika Nová a Ruda z Ostravy se po roce rozešli
23.02.2010 13:00 |

podobné články

Osobnosti: Veronika Arichteva (237 článků) , Michal Kavalčík (120 článků) , Iveta Bartošová (6593 článků)

Veronika Nová a Ruda z Ostravy se po roce rozešli

 
Vztah herečky Veroniky Nové a herce a moderátora Michala Kavalčíka, který je známý jako Ruda z Ostravy, je minulostí. Chtějí ale zůstat přáteli. Další články k tématu: Ruda z Ostravy: lásku vyznávám denně po vystoupení a ještě u snídaně Ruda z Ostravy vymění přítelkyni Novou za Šinkorovou, ale jen pracovně Svůdná Veronika Nová se polila vodou a sexy snímky byly na světě Herečka Veronika Nová nafotila svůdné fotky a prozradila, že je zamilovaná VIDEO: Ruda z Ostravy v sobě odhalil skrytý talent, umí tančit obočím
09.02.2012 11:10 |

podobné články

Osobnosti: Veronika Arichteva (237 článků) , Michal Kavalčík (120 článků)

Kavalčík alias Ruda z Ostravy ovládl všechny komerční televize

 
Účast v projektu v jedné televizi může představovat stopku v té druhé. Pro herce Michala Kavalčíka, který se proslavil jako Ruda z Ostravy, to ale neplatí. Ve třech komerčních televizích působí už nyní, z další dostal nabídku. Na mediální scéně je tak úkaz, který nemá obdoby. Další články k tématu: Veronika Nová a Ruda z Ostravy se po roce rozešli VIDEO: Ruda z Ostravy v sobě odhalil skrytý talent, umí tančit obočím Ceny Óčka mají Langerová a Deyl. Jednu si odnesl i Ruda z Ostravy
13.04.2012 01:25 |

podobné články

Osobnosti: Veronika Arichteva (237 článků) , Michal Kavalčík (120 článků)

RECENZE: Chudá opera s bohatým emotivním účinkem

 
Brněnský spolek Opera Povera („chudá opera”) vznikl oficiálně v roce 2013 z iniciativy operního režiséra Rocca, dramaturga Pavla Petráňka a manažera Tomáše Cafourka, ale jeho kořeny sahají až do roku 2005. Ideovým východiskem Opery Povery je teze, že v dnešním světě zahlceném informacemi a materiálním balastem je třeba hledat esenci operního umění ve skromnosti a jednoduchosti.
24.09.2014 15:20 |

podobné články

RECENZE: Šostakovičovy operní hříčky, z nichž mrazí

 
Jedno torzo a jednu krátkou hříčku Dmitrije Šostakoviče uvádí operní soubor pražského Národního divadla na Nové scéně. Inscenace je součástí dramaturgické linie započaté Hábovou Novou zemí a završené plánovanou premiérou opery Rudá Marie skladatele Jana Kučery, který stál i u provedení Šostakovičových děl.
09.01.2015 13:52 |

podobné články

Osobnosti: Jan Kučera (19 článků)

Talent Vydra hrál poprvé ligu za Udine. Je to splněný sen, prohlásil

 
Až sedm zápasů před koncem italské ligy se útočník Matěj Vydra dočkal prvního startu v dresu Udine. I když jeho tým v souboji s AS Řím prohrál 1:2, střídající Vydra i tak označil osm minut strávených na hřišti za splněný sen.
11.04.2011 08:35 |

podobné články

Osobnosti: Matěj Vydra (67 článků)

Nový kouč Slavie Poustka: Je to splněný sen! CELÝ ROZHOVOR

 
Po čtvrteční rezignaci Františka Straky na post trenéra Slavie přijalo vedení sešívaných rychlé opatření. Na pozici hlavního kouče A-týmu jmenovalo pro nejbližší utkání s Jabloncem dosavadního asistenta Martina Poustku. Ten si nabídnuté příležitosti nesmírně váží a vnímá ji jako splněný sen.
09.03.2012 19:55 |

podobné články

Splněný sen Moniky Leové: Jako Carrie v Sexu ve městě!

 
Splněný sen! Ten prožívá Monika Leová (25) pokaždé, když navštíví kostymérnu televize Prima. Jde o jediné místo, kde se nedá říct: Nemám co na sebe.
14.09.2016 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Monika Leová (195 článků)

Šokující zpověď dcery Jana Saudka Marie: Otec měl s mou sestrou incestní vztah

 
Z toho mrazí. Marie Havlenová Saudková, dcera slavného fotografa Jana Saudka a jeho třetí manželky Marie, včera poprvé otevřeně promluvila o svých životních osudech v pořadu 13. komnata. Do svých osmi let požívala Marie velmi šťastné dětství. „Když mi bylo devět, začal mezi mou nevlastní sestrou a mým otcem incestní vztah. Ona už tenkrát byla plnoletá a měla dítě, přesto si myslím, že tohle naší rodině a zvlášť mamince zasadilo ránu. Vlastně nás to sebralo všechny. V rodině už nebyl klid, skřípalo to a chybělo v ní zázemí,“ vzpomíná Marie.
17.09.2011 06:30 |

podobné články

Osobnosti: Jan Saudek (316 článků)

V Londýně zkoušejí operu o fotbalových fanoušcích Ingerland

 
Svět fotbalových fanoušků mapuje krátká opera Ingerland, kterou během června uvede Královská opera v londýnské Covent Garden. Ingerland je součástí produkce tří krátkých děl, jimiž se zřejmě nejslavnější britská opera zaměřuje na současná témata a vychází vstříc novému publiku.
02.06.2010 17:10 |

podobné články

Na trh přicházejí čtyři inovované internetové prohlížeče

 
Na trhu se objevily hned čtyři inovované internetové prohlížeče současně, v počítačích budou soupeřit Mozilla Firefox 8 a Google Chrome 15, do mobilních zařízení míří nová Opera Mini a Opera Mobile. Informovaly o tom společnosti Mozilla, Google a Opera Software.
12.11.2011 23:05 |

podobné články

Ensemble Opera Diversa uvede náhradní Ponavu (Zmizelé řeky)

 
Brněnský soubor Ensemble Opera Diversa, uvede v pátek 20. února od 19 hodin v pražském Divadle Komedie náhradní představení Ponava (Zmizelé řeky), které se mělo původně uskutečnit 7. února v rámci festivalu Opera 2015, ale bylo zrušeno pro onemocnění sólistky.
15.02.2015 14:45 |

podobné články

Národní divadlo uvede operu inspirovanou seriálem Tlučhořovi

 
K odvážnému kroku se odhodlalo Národní divadlo. Na Nové scéně uvede 7. května komorní operu Jana Kučery Rudá Marie. Ta vznikla na námět šedesátého dílu nekonečného rozhlasového seriálu Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse Tlučhořovi.
30.04.2015 14:25 |

podobné články

Osobnosti: Oldřich Kaiser (290 článků) , Jiří Lábus (148 článků) , Jan Kučera (19 článků) , Jiří Kučera (7 článků)

Klaus bude s Brožovou jednat o nástupcích místopředsedy NS Kučery

 
Prezident Václav Klaus se ve čtvrtek na Pražském hradě sejde s předsedkyní Nejvyššího soudu (NS) Ivou Brožovou. Budou zřejmě hovořit například o možných nástupcích místopředsedy NS Pavla Kučery, který odchází na konci roku do důchodu.
02.12.2010 08:50 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8472 článků)

Kriminální příběhy Miroslava Kučery

 
Galerie zločinu se jmenuje možná maličko bilanční knížka kriminalisty Miroslava Kučery, jehož tvář si pamětníci vybaví z televizních relací Federální kriminální ústředna pátrá. V nesmírně čtivém podání přibližuje několik desítek skutečných příběhů, které od sedmdesátých do devadesátých let minulého století zažil.
13.01.2012 09:20 |

podobné články