Článek

RECENZE: Opera Rudá Marie - splněný sen Jana Kučery

 
Skladatel a dirigent Jan Kučera (1977) si splnil sen, když napsal operu Rudá Marie podle jednoho z dílů svého oblíbeného rozhlasového seriálu o rodince Tlučhořových, který od roku 1991 neúnavně improvizují Oldřich Kaiser a Jiří Lábus.
08.05.2015 17:55 |

podobné články

Osobnosti: Oldřich Kaiser (307 článků) , Jiří Lábus (175 článků) , Jan Kučera (24 článků) , Jiří Kučera (11 článků)
Podobné články

VIDEO: Ruda z Ostravy pomáhá nemocné holčičce písničkou

 
Herec Michal Kavalčík, který je známý spíš jako Ruda z Ostravy, se tentokrát hodil do civilu a napsal písničku pro pětiletou Adélku z Vlčnova, která je po transplantaci jater. Dojalo ho její hrdinství. Další články k tématu: Ruda z Ostravy řekl NE drogám, raději poprvé přiznal novou lásku Ruda z Ostravy přiznal, proč nemá ženskou, i když po něm jedou Kavalčík alias Ruda z Ostravy ovládl všechny komerční televize Rudu z Ostravy baví rádio, protože jen kecá a dostane zaplaceno Ruda z Ostravy má další job, usedne do kokpitu závodního tahače VIDEO: Ruda z Ostravy v sobě odhalil skrytý talent, umí tančit obočím
02.08.2013 15:10 |

podobné články

Osobnosti: Michal Kavalčík (135 článků)

VIDEO: Ruda z Ostravy v sobě odhalil skrytý talent, umí tančit obočím

 
Recesista, bavič a moderátor Frekvence 1 Ruda z Ostravy tvrdí, že tanec obočí, kterým se proslavila na internetu čtrnáctiletá Australanka, dělal dřív než ona. Dokonce ji obvinil z krádeže. Další články k tématu: VIDEO: Ruda z Ostravy rapuje jako Jay-Z a povyšuje Ostravu nad New York Ruda z Ostravy vymění přítelkyni Novou za Šinkorovou, ale jen pracovně Ruda z Ostravy odpoví na zákaz svého hitu Protestsongem Ruda z Ostravy: Báli se, že budu populárnější než Irglová
10.01.2012 14:45 |

podobné články

Osobnosti: Jay-Z (173 článků)

Ruda z Ostravy přiznal, proč nemá ženskou, i když po něm jedou

 
Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy se nedávno opět zviditelnil napálením slovenského moderátora, který si vystřelil z prezidenta Klause. Na Facebooku má 200 tisíc fanoušků, ženám se líbí jeho pozadí nacpané do těsných plísňáků, ale žádná ho zatím neulovila. Další články k tématu: Hrad bude po falešném telefonátu obezřetnější, Klause „pomstil“ Ruda Ruda z Ostravy vyhodil z pódia kouzelníka, ptal se na Bočanovou Ruda z Ostravy má další job, usedne do kokpitu závodního tahače Veronika Nová a Ruda z Ostravy se po roce rozešli
13.02.2013 16:50 |

podobné články

Osobnosti: Veronika Arichteva (298 článků) , Michal Kavalčík (135 článků)

Ruda z Ostravy řekl NE drogám, raději poprvé přiznal novou lásku

 
Herec a moderátor Michal Kavalčík, známý jako Ruda z Ostravy, je opět zadaný. Po vztahu s herečkou Veronikou Novou si našel novou známost mimo svou branži. "Jmenuje se Stáňa. Je to čerstvé, krásné a silné," řekl iDNES.cz Kavalčík, který se nyní připojil k projektu "řekni NE" upozorňujícímu na problematiku drog. Další články k tématu: Ruda z Ostravy přiznal, proč nemá ženskou, i když po něm jedou Ruda z Ostravy vyhodil z pódia kouzelníka, ptal se na Bočanovou Ruda z Ostravy má další job, usedne do kokpitu závodního tahače Kavalčík alias Ruda z Ostravy ovládl všechny komerční televize
04.06.2013 16:50 |

podobné články

Osobnosti: Veronika Arichteva (298 článků) , Michal Kavalčík (135 článků)

Rudu z Ostravy baví rádio, protože jen kecá a dostane zaplaceno

 
Herce Michala Kavalčíka, který se proslavil coby Ruda z Ostravy, teď zaměstnává hlavně práce v rádiu, kterou si nemůže vynachválit. Muzikálům, ve kterých začínal, se už moc nevěnuje. Další články k tématu: Ruda z Ostravy přiznal, proč nemá ženskou, i když po něm jedou Ruda z Ostravy vyhodil z pódia kouzelníka, ptal se na Bočanovou Kavalčík alias Ruda z Ostravy ovládl všechny komerční televize Veronika Nová a Ruda z Ostravy se po roce rozešli
23.02.2010 13:00 |

podobné články

Osobnosti: Veronika Arichteva (298 článků) , Michal Kavalčík (135 článků) , Iveta Bartošová (6720 článků)

Kavalčík alias Ruda z Ostravy ovládl všechny komerční televize

 
Účast v projektu v jedné televizi může představovat stopku v té druhé. Pro herce Michala Kavalčíka, který se proslavil jako Ruda z Ostravy, to ale neplatí. Ve třech komerčních televizích působí už nyní, z další dostal nabídku. Na mediální scéně je tak úkaz, který nemá obdoby. Další články k tématu: Veronika Nová a Ruda z Ostravy se po roce rozešli VIDEO: Ruda z Ostravy v sobě odhalil skrytý talent, umí tančit obočím Ceny Óčka mají Langerová a Deyl. Jednu si odnesl i Ruda z Ostravy
13.04.2012 01:25 |

podobné články

Osobnosti: Veronika Arichteva (298 článků) , Michal Kavalčík (135 článků)

RECENZE: Chudá opera s bohatým emotivním účinkem

 
Brněnský spolek Opera Povera („chudá opera”) vznikl oficiálně v roce 2013 z iniciativy operního režiséra Rocca, dramaturga Pavla Petráňka a manažera Tomáše Cafourka, ale jeho kořeny sahají až do roku 2005. Ideovým východiskem Opery Povery je teze, že v dnešním světě zahlceném informacemi a materiálním balastem je třeba hledat esenci operního umění ve skromnosti a jednoduchosti.
24.09.2014 15:20 |

podobné články

RECENZE: Šostakovičovy operní hříčky, z nichž mrazí

 
Jedno torzo a jednu krátkou hříčku Dmitrije Šostakoviče uvádí operní soubor pražského Národního divadla na Nové scéně. Inscenace je součástí dramaturgické linie započaté Hábovou Novou zemí a završené plánovanou premiérou opery Rudá Marie skladatele Jana Kučery, který stál i u provedení Šostakovičových děl.
09.01.2015 13:52 |

podobné články

Osobnosti: Jan Kučera (24 článků)

Talent Vydra hrál poprvé ligu za Udine. Je to splněný sen, prohlásil

 
Až sedm zápasů před koncem italské ligy se útočník Matěj Vydra dočkal prvního startu v dresu Udine. I když jeho tým v souboji s AS Řím prohrál 1:2, střídající Vydra i tak označil osm minut strávených na hřišti za splněný sen.
11.04.2011 08:35 |

podobné články

Osobnosti: Matěj Vydra (67 článků)

Nový kouč Slavie Poustka: Je to splněný sen! CELÝ ROZHOVOR

 
Po čtvrteční rezignaci Františka Straky na post trenéra Slavie přijalo vedení sešívaných rychlé opatření. Na pozici hlavního kouče A-týmu jmenovalo pro nejbližší utkání s Jabloncem dosavadního asistenta Martina Poustku. Ten si nabídnuté příležitosti nesmírně váží a vnímá ji jako splněný sen.
09.03.2012 19:55 |

podobné články

Splněný sen Moniky Leové: Jako Carrie v Sexu ve městě!

 
Splněný sen! Ten prožívá Monika Leová (25) pokaždé, když navštíví kostymérnu televize Prima. Jde o jediné místo, kde se nedá říct: Nemám co na sebe.
14.09.2016 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Monika Leová (244 článků)

Babiše za menšinovou vládu lídři kritizují: Splněný sen i hledání křoví

 
Ne zcela ideální nebo nešťastné, tak hodnotí předsedové parlamentních stran rozhodnutí Andreje Babiše sestavit menšinovou vládu. V té by kromě ministrů ANO měli usednout i nestraničtí odborníci. Podle Miroslava Kalouska (TOP 09) nebo Milana Chovance (ČSSD) jde pouze o marketingovou mlhu. Petr Fiala z ODS pro změnu soudí, že by šlo o Babišův splněný sen. Podle Petra Gazdíka (STAN) není menšinová vláda ideálním řešením ani pro hnutí ANO.
27.10.2017 16:10 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (13084 článků) , Petr Fiala (1341 článků) , Miroslav Kalousek (6424 článků) , Petr Gazdík (886 článků) , Petr Gazdík (875 článků)

Šokující zpověď dcery Jana Saudka Marie: Otec měl s mou sestrou incestní vztah

 
Z toho mrazí. Marie Havlenová Saudková, dcera slavného fotografa Jana Saudka a jeho třetí manželky Marie, včera poprvé otevřeně promluvila o svých životních osudech v pořadu 13. komnata. Do svých osmi let požívala Marie velmi šťastné dětství. „Když mi bylo devět, začal mezi mou nevlastní sestrou a mým otcem incestní vztah. Ona už tenkrát byla plnoletá a měla dítě, přesto si myslím, že tohle naší rodině a zvlášť mamince zasadilo ránu. Vlastně nás to sebralo všechny. V rodině už nebyl klid, skřípalo to a chybělo v ní zázemí,“ vzpomíná Marie.
17.09.2011 06:30 |

podobné články

Osobnosti: Jan Saudek (314 článků)

V Londýně zkoušejí operu o fotbalových fanoušcích Ingerland

 
Svět fotbalových fanoušků mapuje krátká opera Ingerland, kterou během června uvede Královská opera v londýnské Covent Garden. Ingerland je součástí produkce tří krátkých děl, jimiž se zřejmě nejslavnější britská opera zaměřuje na současná témata a vychází vstříc novému publiku.
02.06.2010 17:10 |

podobné články

Na trh přicházejí čtyři inovované internetové prohlížeče

 
Na trhu se objevily hned čtyři inovované internetové prohlížeče současně, v počítačích budou soupeřit Mozilla Firefox 8 a Google Chrome 15, do mobilních zařízení míří nová Opera Mini a Opera Mobile. Informovaly o tom společnosti Mozilla, Google a Opera Software.
12.11.2011 23:05 |

podobné články

Ensemble Opera Diversa uvede náhradní Ponavu (Zmizelé řeky)

 
Brněnský soubor Ensemble Opera Diversa, uvede v pátek 20. února od 19 hodin v pražském Divadle Komedie náhradní představení Ponava (Zmizelé řeky), které se mělo původně uskutečnit 7. února v rámci festivalu Opera 2015, ale bylo zrušeno pro onemocnění sólistky.
15.02.2015 14:45 |

podobné články

Ředitel Národního divadla opětovně zvolen do boardu Opera Europa

 
Zasedání prestižní mezinárodní organizace Opera Europa proběhlo 18. – 20. 5. 2017 v Kyjevě. Národní divadlo reprezentoval ředitel prof. MgA. Jan Burian a ředitelka Opery ND a SO Silvia Hroncová. Jan Burian byl znovu zvolen za člena Boardu Opera Europa a v panelové diskusi vystoupil s přednáškou „Business Models for Central and Eastern Europe today“.
27.05.2017 16:50 |

podobné články

Osobnosti: Jan Burian (184 článků)

Státní opera se proměnila ve staveniště: Dostane nová sedadla, klimatizaci i hlubší orchestřiště

 
Státní opera se po 44 letech konečně dočká nového kabátu. V současné době probíhají důležité opravy, které přinesou komfort nejen návštěvníkům, ale také divadelníkům. V sále se například změní celá klimatizace, vymění se sedadla, podlahy a došlo i k prohloubení orchestřiště. Nová Státní opera bude veřejnosti zpřístupněna na podzim 2019.
17.10.2017 18:50 |

podobné články

Opera vydala verzi 51 a chlubí se, že je rychlejší než Firefox Quantum

 
Opera se zkraje února pochlubila novou verzí svého prohlížeče. Opera 51založená na Chromiu 64 slibuje alespoň podle benchmarku Speedometer 2.0svižnější surfování než ve Firefoxu Quantum a přináší některé kosmetické drobnosti.
15.02.2018 14:10 |

podobné články