Článek

RECENZE: Obrazy přeplněné smyslností

 
Výstava Ohlédnutí v pražské galerii Nová síň připomíná vybranými díly tvorbu vynikající malířky a grafičky Jaroslavy Pešicové, která zemřela loni v srpnu ve věku devětasedmdesáti let. Spolu s Františkem Ronovským patří v českém malířství mezi nejvýznamnější představitele nové figurace, jejíž počátky spadají do 60. let 20. století.
21.01.2016 08:55 |

podobné články

Podobné články

Obrazy do každé domácnosti

 
Hezké a útulné bydlení, kde se cítíme pohodově, patří k základním prioritám většiny z nás. Důležité je i prostředí, kde se nemovitost nachází. Pokud je to jen trochu možné snažíme se zúhlednit již přístupovou cestu k domu, bytu. Stejně důležité je i celkové vybavení interiéru. Vše se odvíjí od podlahy, která hraje při zařizování nemalou roli, až po nábytek a další interiérové dekorace. Než začneme vybavovat domácnost, je důležité si promyslet, jaký styl zvolíme. Jelikož od toho se dále odvíjí i nákup dalších doplňků. Doplňky do domácnosti Jednou z oblíbených dekorací, jsou obrazy. Ty se dnes nabízí v nepřeberném množství různých stylů. Navíc jsou ve srovnání s policemi a vitrínami mnohem praktičtější. U obrazů bohatě stačí otřít rám, kdežto při utírání prachu na policích musíme sundat všechen obsah, který čistíme také. Nákup obrazů podle stylu Výběr obrazů se dnes dá doladit do jakéhokoliv stylu. Dnešní nabídka přeje jak historickým tak moderním stylům včetně možnosti originálního rámování. Obrazy lidská obydlí zdobí již od nepaměti a rozhodně se jedná o součást vybavení, která by neměla chybět v žádné domácnosti. Na světlé stěně vynikne obraz s tmavým podkladem a opačně na tmavé zdi obraz světlý. Pozor si dejte na přímé denní světlo, které by obraz mohlo poškodit. Jeho krásu naopak můžete podpořit šikovně umístěnou zářivkou, která jej ozáří. Správné osvětlení Lustr mnoho lidí při začátku zařizování neřeší, což se může ukázat, jako fatální chyba. Tento nepostradatelný interiérový doplněk neslouží pouze k osvětlení, ale může být dominantou místností. Jestliže předem víme, že budeme interiér zařizovat v duchu retro nakoupíme v tomto stylu i lustry. Avšak mnohdy se i více stylů hezky doplňuje. Ke stylu retro může skvěle ladit i moderní či vintage lustr a další doplňky. Ideální je sepsat si předem seznam věcí, které chceme nakoupit a zkusit si je vedle sebe představit. V jiném případě by vybavení mohlo působit chaoticky.     Příspěvek Obrazy do každé domácnosti pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.09.2015 09:35 |

podobné články

Věznice jsou přeplněné! Hrozí VZPOURY vězňů!

 
Do velkých problémů se dostávají české věznice. Jsou přeplněné a stále častěji v nich dochází k násilí. Na Vysočině už dokonce úzce spolupracují s policií, a to proto, aby předešli možným extrémním situacím - jako například vzpourám vězňů.
18.03.2011 18:55 |

podobné články

Krkonoše hlásí 5 zraněných, sjezdovky jsou přeplněné!

 
Úrazů v horách stále přibývá. Vzhledem k prázdninám jsou sjezdovky přeplněné. Navíc se počasí postaralo o umrzlý sníh. Jen v pondělí se v Krkonoších zranilo 5 lidí!
05.03.2012 17:20 |

podobné články

Jel jako h*vado a předjížděl! Popsal svědek nehodu přeplněné audiny u Vestce

 
Středa, časně ráno, pravděpodobný návrat z čarodějnic. Zběsilá jízda a přeplněné auto. Řidič nejspíš pod vlivem drog nebo alkoholu. Tahle kombinace byla pro tři lidi smrtelná. Audina, která jela z Vestce na Prahu, vrazila do kruhového objezdu. „Je mi z toho blbě, když si na to vzpomenu,“ říká v exkluzivním rozhovoru svědek strašlivé nehody.
02.05.2013 05:15 |

podobné články

Přeplněné věznice? U Jílkové pohovoří o svých zkušenostech šéf věznic i recidivista

 
Proč přibývá lidí, kteří se opakovaně dostávají za mříže? A jsou české věznice přeplněné? O těchto tématech se dnes bude diskutovat v pravidelném čtvrtečním pořadu prvního programu České televize Máte slovo, jehož začátek je avizován na 21:25 hod.
16.04.2015 17:41 |

podobné články

Přeplněné cely, šikana: České věznice jsou ostudou Evropy, Šabatová žádá změnu

 
Stav českého vězeňství patří k nejhorším v Evropě. Věznice jsou přeplněné, personál je přetížený a dostatečně se tak nemůže věnovat práci s vězni. Tak zní výsledky kontroly, kterou prováděla veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová v českých věznicích. Podle ní se kvůli tomu snižují možnosti nápravy odsouzených.
26.03.2016 09:15 |

podobné články

Osobnosti: Anna Šabatová (280 článků)

Gott o Vánocích naděloval: V kalendáři vydal své neznámé obrazy!

 
Fanoušci Karla Gotta (71), těšte se. Žijící legenda české popmusic po několika letech opět vydává kalendář s vlastnoručně namalovanými obrazy. A nejde o ledajaká díla. Přestože jsou Gottovy obrazy širší veřejnosti známé, zpěvák se rozhodl vydat i ty, které nebyly nikdy publikované ani zveřejněné!
29.12.2010 08:00 |

podobné články

Osobnosti: Karel Gott (4005 článků)

Skutečně originální obrazy

 
Slovo originální se v poslední době agresivních reklamních kampaní stalo téměř zaklínačem. Vše, na co v nabídkách narazíte, je "originální", "jedinečné" a "nenapodobitelné", a přesto to nakonec má každý druhý váš známý. Abychom se vymanili z této nadužívané škatulky a mohli naše obrazy na míru nazývat skutečně originálními, prošli jsme zajímavou zkušeností - v rámci projektu Obrazy na míru a pod záštitou fotobanky Profimedia jsme uspořádali soutěž fotografů. Vítěze a ty, kteří nás vedle nich svými fotografiemi zaujali, jsme pozvali ke spolupráci.
12.06.2011 14:40 |

podobné články

České obrazy nemohou být zabaveny kvůli kauze Diag Human, rozhodl soud

 
Rakouský soud v pátek rozhodl, že obrazy zabavené v souvislosti s arbitráží, kterou Česká republika vede kvůli kauze Diag Human, nemohou být exekučně zabaveny. Podle rozhodnutí soudu jsou obrazy národním majetkem České republiky. Potvrdil to mluvčí resortu zdravotnictví Vlastimil Sršeň.
01.07.2011 15:20 |

podobné články

České obrazy nemohou být zabaveny, rozhodl rakouský soud

 
Rakouský okresní soud ve Vídni v pátek rozhodl, že obrazy zabavené v souvislosti s arbitráží, kterou Česká republika vede kvůli kauze Diag Human, nemohou být exekučně zabaveny. Podle rozhodnutí soudu jsou obrazy národním majetkem České republiky. Potvrdil to mluvčí resortu zdravotnictví Vlastimil Sršeň.
01.07.2011 16:25 |

podobné články

Dražba obrazů: Kupka se prodal za 15 milionů, Toyen za 13

 
V Topičově salónu v Praze se v neděli dražily obrazy. Nejcennějšími obrazy se staly obrazy známých českých malířů Kupky a Toyen
18.03.2012 16:05 |

podobné články

Umělkyně maluje dokonalé obrazy pouze pomocí svých prstů

 
Americká umělkyně Judith Braunová dokazuje, že k vytvoření perfektní malby nejsou potřeba štětce ani další nástroje. Své obrazy totiž maluje pouze pomocí prstů, které namáčí v uhelném prachu. Nejedná se přitom o malé obrazy, ale o velkoformátové malby, jejichž tvorba často trvá i několik dní.
19.11.2012 19:20 |

podobné články

Umělkyně vytváří dokonalé obrazy pouze pomocí svých prstů

 
Americká umělkyně Judith Braunová dokazuje, že k vytvoření dokonalého díla nejsou potřeba štětce ani další nástroje. Své obrazy totiž vytváří pouze pomocí prstů, které namáčí v uhelném prachu. Nejedná se přitom o malé obrazy, ale o velkoformátové kresby, jejichž tvorba často trvá i několik dní.
19.11.2012 20:40 |

podobné články

Nadaný desetiletý školák už prodal obrazy za desítky miliónů

 
Kieron Williamson začal malovat před pěti lety. O rok později už prodával první obrazy a od té doby jeho hvězda stále stoupá. Zlepšuje se jak v kvalitě obrazů, tak i v utržených částkách. Celkem už mu jeho obrazy vydělaly 1,5 miliónu liber (45 miliónů korun), napsal Daily Mail.
18.07.2013 17:30 |

podobné články

Tomu říkáme umění! Podívejte se na obrazy, které vznikly z výkalů a zvratků much

 
Když se na ty obrazy člověk podívá, řekl by si, že by něco takového zvládlo i jeho tříleté dítě. Jenže tyto obrazy nenamaloval žádný člověk. Jsou to totiž díla much.
22.07.2013 09:45 |

podobné články

Nejcennější malby české gotiky zpět církvi. Stát vrací vyšebrodské obrazy

 
Český stát vrátí v rámci restitucí římskokatolické církvi gotické deskové obrazy tvořící Vyšebrodský oltář. České televizi to řekl ministr kultury v demisi Jiří Balvín. Oltář patří k nejcennějším dílům v majetku Národní galerie (NG) v Praze. Podle odborníků má nevyčíslitelnou hodnotu. Obrazy ale galerii zůstanou zapůjčené v bezplatném dlouhodobém pronájmu.
04.12.2013 20:05 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Balvín (106 článků)

Vyzkoušejte si složení 1000 dílků puzzle

 
Patříte mezi přemýšlivé typy lidí, kteří nejsou povrchni, rádi si sednou někam stranou a zabývají se problémem do hloubky? Možná patří mezi vaše koníčky také skládání obrázků puzzle. Je to oblíbená zábava, která učí trpělivosti, trénuje kombinační schopnosti, samostatnému myšlení. Proto neváhejte a vyzkoušejte si puzzle 1000, které skutečně prověří vaše schopnosti. Vynález kresliče map Puzzle je přitom překvapivě starým vynálezem. To první zhotovil jistý londýnský kreslič map už na konci 18. století. Mělo tvar států a nejprve se stalo učební pomůckou ve školách, na které si žáci trénovali svoje zeměpisné znalosti. Dlouho se také udrželo pouze ve školních lavicích. Později, zhruba někdy v polovině 19. století se ale pozvolna měnilo ve hru. Nešlo už jenom o státy a jejich sestavování. Navíc byl vynalezen stroj na výrobu puzzle. Skládání se stalo masovou zábavou a původně používané dílky z překližek nahradily ty lepenkové. Tím se zlevnila výroba a puzzle se rozšířilo mezi veřejností. Skutečnými mistry skládání se stali ti, kteří uměli složit velké obrazy o spoustě dílků. Puzzle může mít až neuvěřitelných 1000 dílků nebo dokonce ještě mnohem více! Můžete skládat různé tematicky zaměřené obrazy podle svého gusta. Obrázek s prostorovým efektem Jestliže ale jste nároční a nespokojíte s jen tak nějakým obrázkem, kupte si 3D puzzle. Velmi působivě znázorňují různé motivy a budete mít pocit, jakoby vystupovaly z obrazu přímo k vám. Ať už se jedná o motivy měst, obrazy, vesmír, přírodu či pohádkové motivy. Vše je velmi působivé. Dostanete skládanku až domů Prodej puzzle vám vysněnou skládanku dopraví až domů a vy už se můžete jenom těšit, jak se zahloubáte do skládání. Vyberete si z široké nabídky motiv, který vás nejvíce osloví a dostanete ho jako poštovní balíček. Rychlejší a lepší možnost už jste si skutečně vybrat nemohli. Příspěvek Vyzkoušejte si složení 1000 dílků puzzle pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.09.2015 09:35 |

podobné články

Senátor Valenta zapůjčil své obrazy na výstavu. Zaujmou prý zejména krásné ženy...

 
Obrazy ze sbírky senátora Ivo Valenty teď vystavuje Galerie Joži Uprky v Uherském Hradišti. Návštěvníci tak zhlédnou motivy ze Slovácka od Vlastimila Košvance. „Když to odlehčím… Viděl jsem, že jsou na obrazech krásné ženy, tak jsem se začal zajímat o malíře. Zaujala mě jeho pestrá tvorba. Začal jsem obrazy získávat a naštěstí ještě nebyly vykoupené investory z Itálie,“ uvedl na vernisáži senátor Ivo Valenta.
08.12.2016 17:40 |

podobné články

RECENZE: Padesát odstínů šedi: Vypulírovaná erotika bez smyslnosti

 
Trefovat se do filmu Padesát odstínů šedi není moc složité. Recenzenti a blogeři se předhánějí, kdo vystřihne lepší vtip na téma „kinematografie dostává na holou“.
14.02.2015 11:25 |

podobné články