Článek

Recenze: Nový sci-fi román Miloše Urbana je střípkem do mozaiky. Jako svébytné dílo selhává

 
Sci-fi román Urbo Kune spisovatele Miloše Urbana doprovázejí nákresy a vizualizace utopické metropole, jež jsou dílem studentů architekta a pedagoga Petra Hájka. Kniha je součástí projektu, který v sobě propojuje literaturu, hudbu, film, výtvarné umění a architekturu. “Čtenář se neubrání pocitu, že jde v první řadě o literární propagaci stejnojmenného architektonického projektu,” píše v recenzi Petr Nagy.
04.11.2015 14:00 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Urban (11 článků)
Podobné články

Matějka (Svobodní): Úchylka aktivistů. Kecají do života lidem tam, kde sami nežijí

 
Aktivisté, přivázaní ke stromům na Šumavě, jsou střípkem do mozaiky ambicí různých skupin lidí, které znepříjemňují život těm, co v místě problémů žijí každý den. Copak je normální, aby do života třeba lidí z Brna kecali obyvatelé Karlových Varů?
02.08.2011 09:55 |

podobné články

Chlípný lékař Barták: Obdivuje Fritzla!

 
Jaroslav Barták (53), lékař a spolumajitel modřanské polikliniky v Praze čelí obvinění bývalé asistentky Lucie (24) z toho, že ji fyzicky týral a nutil k sexu. A jeho veřejnému obrazu vůbec nepomáhá způsob, jakým se vyjadřuje. Nejnovějším střípkem do mozaiky je jeho facebookový profil, který je »překvapivě« celý o sexu!
26.08.2011 12:15 |

podobné články

Rouček (ČSSD): Za koho kope ministr Dobeš?

 
Tento plán je dalším střípkem do mozaiky Dobešova bizarního ministrování, které může mít nedozírné následky pro české školství.
25.11.2011 13:30 |

podobné články

Havlík (Občané.cz): Rath je jen střípkem z mozaiky

 
David Rath vytěsnil z medií téměř všechna ostatní témata. V mnoha komunitách vypukla neskrývaná euforie z jeho zatčení.
23.05.2012 18:05 |

podobné články

Osobnosti: David Rath (4287 článků)

Vrchovský (SZ): Okamžitě přijdete o končetinu nebo se můžete otrávit

 
Podivné machinace se skládkou odpadu z ostravských lagun, který je pravděpodobně toxický neřeší nikdo již 4 roky. Selhává místní samospráva, selhává stát, selhává celý systém. Naučí se někdy obyvatelé Ostravy, kterým lokální politici doporučují, aby v jedovatém prostředí neplodili děti, bránit? A je to vůbec v prostředí absolutní dystopie možné? Podívejte se na reportáž České televize, na celý případ upozorňuje Ladislav Vrchovský z ostravské Strany zelených.
21.12.2015 14:10 |

podobné články

Vrchovský (SZ): Podivné machinace se skládkou odpadu z ostravských lagun nikdo neřeší

 
Podivné machinace se skládkou odpadu z ostravských lagun, který je pravděpodobně toxický neřeší nikdo již 4 roky. Selhává místní samospráva, selhává stát, selhává celý systém.
23.12.2015 10:20 |

podobné články

Z plechovek od nápojů dělá mozaiky, které mu vynášejí milióny

 
Američan Jeff Ivanhoe už přes 30 let tvoří úžasné mozaiky z prázdných plechovek od nápojů, které se prodávají i za 120 tisíc korun. Jeho díla přitom z dálky vypadají, jako kdyby byla namalovaná. Nedávno začal prodávat své DVD, na kterém tvorbu mozaik názorně předvádí. Je to podle něj jednoduché a každý si může vytvořit svou vlastní.
27.05.2013 20:25 |

podobné články

Umělecký kousek z obyčejného umyvadla? S Gondíky si ho vyrobíte i vy

 
Mít originální interiér je sen téměř každého. Mozaiky jsou jednou z cest, jak si jednoduše a hravě vyzdobit interiér. Tento způsob není nic nového. Podle archeologů spatřily mozaiky světlo světa už 2 000 až 3 000 let před naším letopočtem. Jak se z obyčejného dřevěného stolku nebo obyčejného umyvadla může stát umělecký kousek, vám poradí v pořadu Gondíci s. r. o. designérka Ivana Bondareva Dubnová.
09.05.2015 06:40 |

podobné články

RECENZE Vlaková revoluce by mohla zachvátit celý Hollywood

 
Korejský režisér Joon-ho Bong rozpoutal ve sci-fi Snowpiercer na Zemi ledové peklo. Po intenzivní a svébytné jízdě postapokalyptického vlaku se lze jen těšit na jeho další produkci v Hollywoodu.
12.05.2014 07:50 |

podobné články

RECENZE Vlaková revoluce by mohla zachvátit celý Hollywood

 
Korejský režisér Joon-ho Bong rozpoutal ve sci-fi Snowpiercer na Zemi ledové peklo. Po intenzivní a svébytné jízdě postapokalyptického vlaku se lze jen těšit na jeho další produkci v Hollywoodu.
12.05.2014 07:50 |

podobné články

Velký knižní čtvrtek: Nový Nesbo, Urban i nobelistka Munro

 
Velký knižní čtvrtek přinese 20. března do knihkupectví dvanáct novinek. Mezi nimi bude nový román Miloše Urbana, Červenka od Jo Nesba i nový titul od nositelky Nobelovy ceny Alice Munro.
18.02.2014 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Urban (11 článků)

Velký knižní čtvrtek: Nový Nesbo, Urban i nobelistka Munro

 
Velký knižní čtvrtek přinese 20. března do knihkupectví dvanáct novinek. Mezi nimi bude nový román Miloše Urbana, Červenka od Jo Nesba i nový titul od nositelky Nobelovy ceny Alice Munro.
18.02.2014 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Urban (11 článků)

Dryml chce být šéfem ČSSD, Urbana vyzval k omluvě Rathovi

 
Senátor ČSSD Vladimír Dryml se rozhodl vstoupit do klání o post předsedy sociální demokracie. Vyburcovalo ho k tomu poslední bouřlivé dění v největší opoziční straně. Dryml v této souvislosti vyzval místopředsedu soc. dem. Milana Urbana, aby se veřejně omluvil středočeskému hejtmanovi Davidu Rathovi.
18.08.2010 11:10 |

podobné články

Osobnosti: Milan Urban (160 článků) , David Rath (4287 článků) , Vladimír Dryml (281 článků)

"JSI HAJZL," řval RATH na URBANA na schůzi ČSSD!

 
Vztahy ve vedení sociální demokracie se s blížícími se předsednickými volbami přiostřují. Při volbě tajemníka dokonce David Rath nazval kolegu Milana Urbana "hajzlem". informaci přinesl server iDnes.cz.
11.12.2010 10:20 |

podobné články

Osobnosti: Milan Urban (160 článků) , David Rath (4287 článků)

Překvapení v ČT: Urban prozradil na Sobotku, že jeho návrh podporoval

 
Na hlavu poslance a místopředsedy Hospodářského výboru PSP ČR Milana Urbana (ČSSD) se za předložení návrhu o snížení spotřební daně na benzín a naftu snesla vlna kritiky. „Kartáč“ dostal i od předsedy své strany a premiéra Bohuslava Sobotky. Svého činu však nelituje, uvedl to v pořadu Interview ČT24. Z jeho úst zazněla i poněkud překvapivá informace. Sobotka o chystaném předložení návrhu věděl a Urbana dokonce podpořil. Po hněvu Andreje Babiše nicméně premiér otočil a svého poslance hodil přes palubu.
25.07.2014 19:50 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (9021 článků) , Milan Urban (160 článků) , Bohuslav Sobotka (8693 článků)

Huml se zastal Urbana před rozzuřeným čtenářem

 
Z PROFILŮ Jednoho čtenáře ParlamentníchListů.cz rozčílil poslední sněmovní počin poslance Milana Urbana (ČSSD). Vypovídá to prý o tom, že je dotyčný agentem opozičních TOP 09 nebo ODS. Jeho stranického kolegy Stanislava Humla se otázal, co je vlastně Urban zač.
25.07.2014 22:25 |

podobné články

Osobnosti: Milan Urban (160 článků) , Stanislav Huml (452 článků)

Malé Polsko se opět sejde u Urbana ve Smržovce

 
Třetí veřejná beseda u kulatého stolu v rámci projektu "Zapojení veřejnosti do tvorby plánu udržitelného rozvoje v příhraničním regionu Tanvaldsko" aneb Pojďte do toho s námi! se koná v pátek 27. února od 18.00 hodin v ateliéru výtvarníka Petra Urbana ve Smržovce, Vřesová ulice č. p. 1401.
20.02.2015 09:50 |

podobné články

Osobnosti: Petr Urban (41 článků)

ERÚ upozornil poslance Milana Urbana na nezávislé postavení regulátora plynoucí ze zákona

 
Energetický regulační úřad (ERÚ) se obrátil dopisem na poslance Milana Urbana (ČSSD), aby uvedl na pravou míru svá slova, která pronesl před plénem Poslanecké sněmovny, kde při projednávání energetického zákona ve 2. čtení poslanec Urban uvedl, že „přitom ERÚ z hlediska metodického je podřízen Ministerstvu průmyslu a obchodu.“
27.03.2015 12:41 |

podobné články

Osobnosti: Milan Urban (160 článků)

Markéta (31), dcera »Pivrnce« Petra Urbana: „Neumí namalovat hezkou postavičku!“

 
Je potomkem slavného otce a jednoznačně zdědila talent. Kreslí, fotografuje a navrhuje oblečení. Řeč je o Markétě Urbanové (31), dceři kreslíře Petra Urbana (55), která právě v těchto dnech vystavuje své fotografie na zámku ve Smržovce. Výstava má název Andělé mezi námi a je věnována seniorům. Proč si autorka zvolila právě toto téma? Co neumí nakreslit její otec a jak se mu snaží radit ve věcech módy? To vše prozradila Markéta speciálně Nedělnímu Aha!
30.08.2015 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Petr Urban (41 článků)