Článek

Recenze: "Nový" Milionář s Vašutem je silné retro. Ve své důslednosti působí až strašidelně

 
Na obrazovky televize Nova se coby nástroj konkurenčního boje proti seriálu Ohnivé kuře na Primě vrací kultovní soutěžní pořad Chcete být milionářem.
07.04.2016 13:35 |

podobné články

Podobné články

Nadcházející víkend ve Foru Nová Karolina patří retro stylu Retro

 
Návštěvníci se mohou těšit na retro taneční show, na níž vystoupí i mistři České republiky či účastníci pořadu StarDance. Protože ke každé podobné akci patří i retro hity, z reproduktorů zazní písně od Elvise či Beatles. Po celý víkend budou pro návštěvníky rovněž připraveny slevy na zboží, které je ve stylu retro. Speciální menu pro tuto příležitost nabídnou i vybrané kavárny a restaurace.
18.03.2014 15:50 |

podobné články

Retro City Rampage "předvede" GTA, jak se dělá sandbox

 
Aby měli nárok na pořádnou novou retro gamesu jenom hráči na WiiWare a Xbox Live Arcade? Nikdy! Retro City Rampage, 8bitově se tvářící reminiscence Grand Theft Auto či River City Ransom, vyjde letos v květnu i na PS3, PS Vita a hlavně i na PC, jak oznámil nový trailer se záběry ze hry. Pokud se Retro City Rampage doposavad vyhýbala vašemu zraku přesně v tom místě, kde je nos,...
03.12.2010 18:25 |

podobné články

Italský retro koncept jde do výroby

 
Retro je moderní a ve sportovním zaměření automobilovéo průmyslu to platí obvzlášť. Škoda, je že mnoho automobilů o nichž se hovoří jako o retro modelech, vlastně již téměř žádné retro prvky nemají.
13.04.2012 10:00 |

podobné články

Marek Vašut u diváků pohořel! Jeho Milionář propadl. Kdo ho v televizi nyní vystřídá?

 
Měl to být velkolepý návrat na televizní obrazovky, ale zdá se, že to celé spíš skončilo fiaskem. Televize Nova spoléhala na skvělou sledovanost znovuobnoveného pořadu Chcete být milionářem, jenže ani s novým moderátorem Markem Vašutem (56) to nenavázalo na úspěch z minulosti. Mohl snad za to sám herec?
18.09.2016 16:45 |

podobné články

Osobnosti: Marek Vašut (104 článků)

Tomu se říká láska k vozu! Brazilský milionář pohřbívá své bentley. Chce ho uctít jako egyptského faraona

 
Ve světě je možné opravdu vše. Jeden brazilský "milionář":http://www.extra.cz/tema/milionar, používající pseudonym hrabě Conde Chiquinho Scarpa, je natolik" zaláskovaný" do svého vozu značky Bentley Continental, že se rozhodl uctít svého miláčka tím, že ho pohřbí. Stejně tak, jako se to dělalo s egyptskými faraony.
20.09.2013 18:25 |

podobné články

Retro City Rampage - recenze

 
Demaky a jiné retro rarity nerecenzujeme tak často, proto bylo Retro City Rampage vskutku neobvyklým soustem ke kritickému zkonzumování. Co je to vlastně za hru? Na první pohled je to další z mnoha pokusů o rozezvučení struny nostalgie. Armáda starších hráčů, ochotných se ohlédnout do minulosti, se samozřejmě každým rokem rozrůstá, a není proto divu, že je současný trh...
24.10.2012 20:10 |

podobné články

V pondělí 23. září se uskutečnil slavnostní večírek ke startu skupiny Pohoda, televizí Relax, Rebel, Retro

 
V pondělí se v pražském Hard Rock Cafe uskutečnil slavnostní večírek, kterého se zúčastnili hlavní hvězdy televizí Relax, Rebel a Retro. Za Relax oslavoval Jiří Krampol s jeho staronovým pořadem Krampo voloviny a Petr Novotný za jeho nový pořad Novotný za humny. Na párty dorazili i Anife Vyskočilová, Václav Upír Krejčí, Jitka Válková, Daniel Nekonečný, Petr Vojnar a spousta dalších významných osobností spojených s televizemi Relax, Rebel, Retro.
01.10.2013 00:15 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Krampol (598 článků) , Daniel Nekonečný (30 článků) , Petr Vojnar (59 článků) , Petr Novotný (303 článků) , Václav Krejčí (55 článků) , Jitka Válková (526 článků) , Jiří Novotný (164 článků) , Jiří Novotný (164 článků)

Hrudníček, nebo stehýnko? Rošťandy Herčíková a Drössler navlékly retro plavečky a ukázaly senzační těla

 
Herečka Kateřina Herčíková a zpěvačka Renata Drössler neváhaly obléknout retro plavky a úbory, aby se v nich přiblížily slavné Marilyn Monroe. Ta totiž kdysi v podobném outfitu nafotografovala manuál jógových sestav, což dnes už málokdo ví. Snímky s retro atmosférou i designem vznikly jako propagační vizuál k třetímu ročníku Prague Spirit Festivalu, jemuž obě dámy propůjčily své tváře.
15.05.2013 12:55 |

podobné články

Osobnosti: Marilyn Monroe (404 článků)

Průzkum STEM: Postupně se snižuje podíl lidí, kteří se domnívají, že u nás panuje silné napětí mezi bohatými a chudými

 
Napětí mezi Čechy a cizinci označuje jako velmi nebo poměrně silné dvoutřetinová většina občanů (66 %). Tento podíl je stejný jako v loňském roce. Třípětinová většina občanů registruje napětí mezi vedením podniků a zaměstnanci (59 %). Poněkud nižší podíl lidí (57 %) vidí silné napětí mezi bohatými a chudými. Od roku 2011, kdy STEM začal tuto oblast sledovat, se postupně snižuje podíl těch, kteří napětí mezi bohatými a chudými považují za silné. Mezi lidmi z domácností špatně finančně zajištěných je však tento podíl stále vysoký. Mírně nadpoloviční většina občanů (56 %) vnímá silné napětí mezi lidmi různých politických názorů. Méně často lidé registrují napětí mezi mladými a starými lidmi (39 %) a zejména mezi městem a venkovem (29 %).
13.04.2017 10:40 |

podobné články

Cejnar ujíždí na retru

 
"Mám rád retro styl, retro hudbu a hlavně retro ohozy. Když vidím, jak se dnes vrací do módy modely, které nosila moje máma, když jsem byl mimino, musím se smát," říká moderátor Pavel Cejnar.
28.07.2011 17:10 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Cejnar (86 článků)

Nezávislý rozcestník – retro furt frčí

 
Na Rozcestníku visí spousta šipek, jež by se daly shrnout jedním slovem: retro. Jedna šipka míří k Ultimě a Dungeon Siege, druhá odkazuje k Zeldě a Minecraftu, třetí k tomu samému a navrch přidává World of Warcraft, čtvrtá šipka výstražně směřuje ke Castlevanii a pátá dává dost okatě najevo, že tam potkáte Wolfensteina, Dooma i Quaka. Prostě retro díl, jak má...
29.01.2012 16:15 |

podobné články

Spotřebiče, které na vás dýchnou nostalgií

 
Proč je retro tak oblíbené? Proč se stále častěji v moderních soudobých interiérech objevují stopy nostalgických odkazů? Kuchyň představuje jedinečné místo, kde můžete popustit uzdu svojí fantazii a vášni pro retro styl. Místnost nemusí být nutně celá zařízena dobově, stačí několik detailů, jako například podařené retro spotřebiče společnosti DOMO-elektro.
26.03.2013 18:35 |

podobné články

Na tohle si vemte jestřábí oko! Retro diva Verešová na tenise

 
Modelka Andrea Verešová (32) se po svém zimním úrazu na lyžích opět naplno vrhla do práce. Na retro fotografiích z tenisových kurtů to modelce jako sportovní retro divě neskutečně sluší.
09.05.2013 17:10 |

podobné články

Osobnosti: Andrea Verešová (1135 článků)

Rádio Retro II. znovu otevře rozhlasové archívy

 
Dalších 24 hodin toho nejlepšího z rozhlasové historie přináší projekt Rádio Retro II. Od 3. června do konce měsíce přinese celodenní vysílání z bohatých archívů Českého rozhlasu, které bude možné poslouchat ve streamu z webových stránek rozhlasu nebo v digitálním rozhlasovém multiplexu. Projekt navazuje na úspěšný projekt Rádio Retro, který Český rozhlas připravil k 90. výročí zahájení vysílání.
31.05.2013 14:05 |

podobné články

BusLine vypraví autobusy v retro stylu

 
Retro nálada dýchne na cestující každou prázdninovou sobotu od 6. 7. do 31. 8. 2013 na lince Turnov-Libuň-Jičín. V Libuni se navíc retro autobusy dvakrát denně potkají s historickým vlakem.
25.06.2013 15:10 |

podobné články

V pondělí 9. září začínají vysílat tři nové televize Relax, Rebel, Retro

 
Od 9. září začnou vysílat v Česku tři nové celoplošné digitální televizní kanály Relax, Rebel a Retro, které společně tvoří skupinu Pohoda. Relax se svojí nabídkou zařazuje mezi plnoformátové televizní stanice, Rebel a Retro pak skladbu vhodně doplňují jako specifické hudební kanály. Celkově tak tvoří jak komplexní nabídku pro diváky, tak možnost cílení na vybrané zákaznické skupiny pro zadavatele reklamy.
04.09.2013 19:45 |

podobné články

Unikátní nahrávky Rádia Retro připomenou období okupace a druhé světové války

 
Rádio Retro 1938 – 1945 představí posluchačům unikátní nahrávky z rozhlasového archivu či z produkce BBC. Mnohé z nich se do vysílání dostanou v takto ucelené podobě poprvé. Digitální stream bude obsahovat 28 hodin zpráv, projevů či reportáží z období od Mnichovské dohody až po Norimberský proces. Rádio Retro startuje v pátek 13. března. Český rozhlas ho spouští jako připomínku 76. výročí vzniku Protektorátu Čechy a Morava a zároveň 70. výročí konce druhé světové války.
12.03.2015 13:01 |

podobné články

Rádio Retro připomene slavné okamžiky sportovní historie

 
Od fotbalového šampionátu v Římě v roce 1934 až po turnaj století na ZOH v Naganu 1998 – tak bude vypadat program Rádia Retro „Sportu zdar!“. Digitální stream zavede posluchače s mikrofonem za sportem od 6. května a nabídne jim 28 hodin autentických záznamů a sportovních příběhů. Rádio Retro spouští Český rozhlas při příležitosti hokejového šampionátu. Vysílat bude současně i na speciální digitální stanici ČRo Sport v době, kdy zde nepoběží aktuální reportáže.
06.05.2015 11:25 |

podobné články

Retro v Národním muzeu: Boty, kabelky, šaty. Móda se vrací! Některé kousky frčí i po 80 letech.

 
Pokud se v těchto dnech vydáte do Nové budovy Národního muzea, můžete tu spatřit celou řadu retro kousků. Desítky dobových šatů, bot, kabelek, ale i hraček, módních doplňků, vybavení domácnosti nebo populární dobové výrobky. To vše nově vystavuje Národní muzeum na výstavě, která nese název Retro. Výstavu můžete navštívit až do konce dubna příštího roku, denně od 10 do 18 hodin a ve středu už od devíti. Zaplatíte 100 Kč za základní, 70 Kč za snížené a 170 Kč za rodinné vstupné.
17.06.2016 18:10 |

podobné články