Článek

Recenze: Nový film bratří Coenů si utahuje z Hollywoodu, katolíků i komunistů

 
Ave, Caesar! není starý hollywoodský film, je to film o starém „dobrém“ Hollywoodu.
12.02.2016 07:00 |

podobné články

Podobné články

RECENZE: Dylanovské retro v režii Coenů

 
Do kin přichází retro příběh V nitru Llewyna Davise, ne úplně typický film bratří Coenů, ale přesto nesoucí jejich rukopis. Portrét umělce z dylanovské doby, který byl skoro slavný.
17.02.2014 16:35 |

podobné články

George Clooney v novém filmu bratří Coenů

 
Dvaapadesátiletý americký herec George Clooney bude účinkovat v novém filmu bratří Coenů nazvaném Hail Caesar. Všechno nasvědčuje tomu, že to bude další práce režisérského tandemu.
15.12.2013 16:25 |

podobné články

Osobnosti: George Clooney (692 článků)

Britové vysílají seriál podle Coenů s „hobitem“ Freemanem

 
Ve Velké Británii a v Americe začnou v dubnu vysílat seriál vycházející ze slavného Farga bratří Coenů. V hlavních rolích zazáří Billy Bob Thornton a Martin Freeman.
10.03.2014 16:55 |

podobné články

Osobnosti: Martin Freeman (15 článků)

Clooney i Johanssonová v retro komedii bratrů Coenů

 
Plná hvězd bude komedie bratrů Coenů Ave Caesar!, která se má dostat do českých kin v březnu 2016. První ukázka odhaluje retro prostředí Hollywoodu padesátých let.
12.10.2015 13:20 |

podobné články

RECENZE V nitru Llewyna Davise zní tklivá píseň i smích

 
Film bratří Coenů je jednoduchý, ospalý a pozvolný, a přitom plný intenzivních momentů, přesně jako písnička od táboráku.
24.02.2014 07:50 |

podobné články

RECENZE V nitru Llewyna Davise zní tklivá píseň i smích

 
Film bratří Coenů je jednoduchý, ospalý a pozvolný, a přitom plný intenzivních momentů, přesně jako písnička od táboráku.
24.02.2014 07:50 |

podobné články

Severoirský Belfast prožil střety katolíků a protestantů

 
Divoké dva dny plné násilí má za sebou severo-irský Bel-fast. Tradiční pochod protestantů se tam snažily narušit stovky katolíků. Prudké střety irských radikálů s policií odneslo zraněními na osmdesát policistů.
13.07.2010 21:15 |

podobné články

Klaus: Jmenování Duky kardinálem potvrzuje význam českých katolíků

 
Jmenování pražského arcibiskupa Dominika Duky kardinálem potvrzuje význam českých katolíků a jejich přínos pro úsilí církve o hájení křesťanských hodnot. Prezident Václav Klaus to uvedl v dopise, kterým Dukovi blahopřál ke jmenování do nové církevní funkce.
21.02.2012 13:00 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8476 článků) , Dominik Duka (677 článků)

Přes tisíc českých katolíků odjelo do Izraele na národní pouť

 
Více než tisíc českých katolíků z celé republiky už odletělo do Izraele, kde v pátek začíná národní pouť. Doprovází je i většina českých a moravských biskupů v čele s pražským arcibiskupem, kardinálem Dominikem Dukou. Národní čtyřdenní pouť se do Izraele pořádá po 73 letech, jde o největší pouť českých věřících do Svaté země v historii. V neděli pouť vyvrcholí v Jeruzalémě, řada poutníků ale v Izraeli zůstane i příští týden, řekl v telefonickém rozhovoru Pavel Dokládal, pověřený koordinátor národní pouti Českou biskupskou konferencí. 
07.11.2013 14:01 |

podobné články

Osobnosti: Dominik Duka (677 článků)

Papeži Františkovi se bouří jeho ovečky: Dovolte sex před svatbou! I gayům!

 
Papež František loni na podzim vyzval diecéze po celém světě, aby začaly zkoumat názory věřících. Chtěl získat výpovědi milionů katolíků k tomu, jaký mají názor na politiku Vatikánu v otázkách homosexuality, antikoncepce, předmanželského sexu a rozvodů. První výsledky jsou na světě. Němečtí a švýcarští biskupové kvůli tomu dokonce svolali tiskovku a vydali tiskové prohlášení. Většina katolíků jejich zemí s Vatikánem vůbec nesouhlasí.
10.02.2014 06:05 |

podobné články

Coenové uvedou remake filmu, který kdysi natočil Čech Herbert Lom

 
V roce 2011 by se měl do kin dostat film Gambit bratří Coenů, který není ničím jiným než novou verzí snímku Gambit s Herbertem Lomem. Lom je český herec, který byl na západě slavný hlavně v 60. a 70. letech. Objevil se mimo jiné v sérii komedií s inspektorem Clouseauem.
15.03.2010 11:05 |

podobné články

Osobnosti: Herbert Lom (13 článků)

Cameron Diaz oslní v komedii bratří Coenů

 
Cameron Diaz si zahraje s Colinem Firthem v remaku kriminální komedie Gambit z roku 1966. Převezmou tak role po Michalu Cainovi a Shirley MacLain, s jejichž obsazením byl film nominován na tři Oscary. Oznámili to producenti filmu.
03.02.2011 14:45 |

podobné články

Osobnosti: Cameron Diaz (352 článků) , Colin Firth (90 článků) , Shirley Cain (2 články)

Kritici v předoscarové anketě ocenili film bratří Coenů

 
Nejlepším filmem roku 2013 je podle amerických kritiků Inside Llewyn Davis
05.01.2014 12:55 |

podobné články

Kritici v předoscarové anketě ocenili film bratří Coenů

 
Nejlepším filmem roku 2013 je podle amerických kritiků Inside Llewyn Davis
05.01.2014 12:55 |

podobné články

Bratři Mašínové jsou národní stříbro, říká postrach komunistů Hučín

 
Společnost dělá jen velmi málo, aby konečně rozlouskla, čím byli bratři Mašínové, zda vrazi nebo hrdinové, myslí si zarputilý protikomunistický bojovník, někdejší důstojník BIS a postrach „eStéBáků" Vladimír Hučín. Pro něj byli bratři od dětství tím, čím pro jiné Vinnetou. Ctirad Mašín podle něj zemřel na Hodgkinovu chorobu způsobenou vězněním a uranovými doly.
13.08.2011 20:30 |

podobné články

Film Whisky s vodkou líčí s kousavým humorem stárnoucí filmové hvězdy

 
Nenápadný film režiséra Andrease Dresena Whisky s vodkou má v Česku velkou nevýhodu - je německý a navíc s titulky. Kdo ale podlehne předsudkům a nezajde na něj, prohloupí. Už dlouho tu nebyl tak vtipný film o vážných věcech, film se spádem a autentickými dialogy, který si utahuje z ješitnosti herců i režisérů a zároveň je vykresluje tak do hloubky, že je vlastně chápete a nemůžete se na ně zlobit.
22.10.2009 15:30 |

podobné články

Osobnosti: Andreas Dresen (3 články)

Ukrajinští poslanci se pustili do šéfa komunistů a vyhnali ho ze sněmovny

 
Mimořádně rušno bylo ve středu v ukrajinském parlamentu, z něhož podle ukrajinských novinářů po bouřlivých debatách a občasných potyčkách zastupitelé vyhnali dva své kolegy - šéfa komunistů a poslance bývalé vládní Strany regionů. Atmosféra ve sněmovně houstne s přibližujícím se datem rozpuštění poslaneckého klubu komunistů. Příslušný dekret už podepsal prezident Petro Porošenko. Šéf českých komunistů Vojtěch Filip vyjádřil nesouhlas. Podle něj se jedná o snahu poškodit ukrajinské komunisty před parlamentními volbami.
23.07.2014 14:15 |

podobné články

Osobnosti: Vojtěch Filip (824 článků)

Premiéry – Expendables, Seriózní muž i Čarodějův učeň

 
Tento týden můžou začít slavit všichni muži, kteří s nostalgií vzpomínají na akční filmy 80tých let, premiéru mají Stalloneho Expendables – Postradatelní. Dále můžete s celou rodinou zajít na dva fantasy filmy: Posledního vládce větru a Čarodějova učně. Intelektuálnější publikum potěší Seriózní muž bratří Coenů nebo dokument The Doors.
19.08.2010 05:45 |

podobné články

TV tipy a chyby: Tahle země není pro starý, Harry Potter

 
O víkendu si nenechte ujít brilantní snímek bratří Coenů Tahle země není pro starý. Ze starších filmů poběží opět Indiana Jones a první díl Harryho Pottera.
09.11.2010 14:37 |

podobné články

Osobnosti: Harry Potter (1185 článků) , Harry Jones (3 články)