Článek

RECENZE: Nizozemský debut zkoumá hranice normálnosti

 
Nizozemská prozaička a dramatička Esther Gerritsenová patří ve své zemi k výrazným a literárními cenami ověnčeným autorům.
24.02.2015 08:41 |

podobné články

Podobné články

Přísná Iva Kubelková: V kritice zacházím za hranice normálnosti!

 
Štíhlé tělo, krásná tvář a dechberoucí přírodní ňadra. Takový je prototyp modelky a moderátorky Ivy Kubelkové (37). Přesto je k sobě samotné velmi přísná. A to tolik, že mnohdy zachází až za hranice normálnosti.
17.05.2014 13:45 |

podobné články

Osobnosti: Iva Kubelková (482 článků)

Vyžeňte Putinovu dceru ze země, vyzval nizozemský starosta

 
Nizozemský vztek na Rusko kvůli tragédii malajsijského letadla, které bylo sestřeleno na východě Ukrajiny, sílí. Jeden nizozemský starosta vyzval k vyhoštění dcery ruského prezidenta Putina z království. Odpovědnost za zkázu boeingu, který mířil z Amsterodamu do Kuala Lumpuru, na sebe vzájemně svalují Kyjev a proruští separatisté spolu s Moskvou. V troskách zahynulo všech 298 osob, které byly na palubě
24.07.2014 10:55 |

podobné články

Petra Soukupová s lehkostí zkoumá těžkosti rodinného života

 
Recenze nové knihy Petry Soukupové, která ve svém románu Pod sněhem zkoumá rodinné vztahy i životní role ženy.
26.05.2015 11:55 |

podobné články

Osobnosti: Petra Soukupová (8 článků)

Čerstvá nálož od Geerta Wilderse v rozhovoru pro nizozemský deník. „Sluníčkáři“ ať raději nečtou

 
Nizozemský politik Geert Wilders je známým bojovníkem proti islamizaci Evropy. Jeho Strana pro svobodu je podle aktuálních průzkumů nejsilnější politickou stranou v zemi. Kdyby se volby konaly nyní, získala by Wildersova strana 39 křesel, zatímco současná vládní VVD jen 20. V rozhovoru pro deník Metro Wilders hovoří o nutnosti uzavřít hranice a kritizuje média i politiky za přílišnou politickou korektnost.
04.12.2015 19:56 |

podobné články

RECENZE: Mádlův režijní debut neurazí

 
Jiří Mádl si splnil svůj sen a poprvé režíroval film. Bývalá teenagerská hvězdička míří výše, debut Pojedeme k moři je i přes některé neobratnosti posunem směrem nahoru.
03.04.2014 17:10 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Mádl (378 článků)

RECENZE: O čem a proč. Český debut Slobodanky Radunové MY 2 jde do kin

 
Pro svůj celovečerní hraný debut My 2 si třiačtyřicetiletá rodačka z bývalé Jugoslávie a absolventka pražské FAMU Slobodanka Radunová napsala scénář společně se spisovatelkou Radkou Denemarkovou.
20.11.2014 14:26 |

podobné články

Recenze: Adopce romské dcery jako vykoupení? Debut Anežka je sžíravá sonda do narušeného vztahu

 
Mimořádný debut Viktorie Hanišové je hlubokým ponorem do narušeného vztahu matky s dcerou.
10.12.2015 09:10 |

podobné články

Recenze: Kaziměsti – více než slibný debut aneb když se urban fantasy povede

 
Martin Bečan je mladý český autor, jehož románový debut se právě dostal na pulty knihkupectví. Kaziměsti zaujmou už neuvěřitelně barevnou obálkou, čtenáře o nápaditosti knihy pak přesvědčí i anotace. Jedinečný příběh ve stylu Michala Ajvaze nadchne každého milovníka fantasy.
19.10.2017 18:35 |

podobné články

Osobnosti: Michal Ajvaz (4 články) , Martin Michael (21 článků)

Klausovci budou na ulici bránit „normální lidi“ proti „zvráceným“ gayům

 
VÍME PRVNÍ V srpnu se má v Praze opět uskutečnit festival Prague Pride homosexuálů, jehož součástí má být i „pochod hrdosti“, který by měl být zahájen u pomníku sv. Václava. Konzervativní klausovská Akce D.O.S.T. považuje pochod a festival za provokaci, a proto pořádá 18. srpna setkání u pomníku sv. Václava jako manifestaci normálnosti. S výmluvným názvem Obrana hrdosti normálních lidí.
16.07.2012 08:00 |

podobné články

Klausovci budou na ulici bránit „normální lidi“ proti „zvráceným“ gayům

 
VÍME PRVNÍ V srpnu se má v Praze opět uskutečnit festival Prague Pride homosexuálů, jehož součástí má být i „pochod hrdosti“, který by měl být zahájen u pomníku sv. Václava. Konzervativní klausovská Akce D.O.S.T. považuje pochod a festival za provokaci, a proto pořádá 18. srpna setkání u pomníku sv. Václava jako manifestaci normálnosti. S výmluvným názvem Obrana hrdosti normálních lidí.
16.07.2012 08:15 |

podobné články

Že někdo zhanobí sochu Havla? Toho se nebojíme, říkají její tvůrci

 
Civilní sochu Václava Havla. Takovou a z bronzu se rozhodli někteří občané postavit na dosud neujasněném místě v Česku. A to bez pomoci politiků. Od 17. listopadu na ní začnou sbírat peníze v národní sbírce. Šéf Spolku pro výstavbu sochy Václava Havla Petr Dauš popisuje prvního českého prezidenta, jako vzor lidskosti a normálnosti. Budoucího možného zhanobení sochy se nebojí.
14.11.2012 20:25 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4628 článků) , Petr Václav (713 článků)

Američan (29) si spletl realitu s fikcí: Chtěl zplodit kentaura! A tak znásilnil kobylu...

 
Lidé si plní nejrůznější sny. Ten, který ale měl Texasan Andrew Mendoza (29), je už daleko za hranicí normálnosti: sexuálně zneužil kobylu, protože doufal, že zplodí kentaura – napůl koně a napůl člověka!
06.02.2013 18:00 |

podobné články

Jste normální? Hledejte odpověď v pražském DOXu - Centru současného umění

 
Co je normální a co je už za tzv. hranicí? Na tyto a další otázky vztahující se k lidské "normálnosti" hledá odpovědi trefně nazvaná výstava Postiženi normalitou, která je propojena jak estetickou, tak edukativní snahou vůči svým návštěvníkům.
23.05.2013 02:15 |

podobné články

Nový ministr dopravy vzpomíná: Když jsem působil v ČD, ministr Bendl mi pořád volal. To skončí

 
Soudě podle vystoupení kandidáta na ministra dopravy Zdeňka Žáka v Interview ČT24 měla by mít Rusnokova vláda v jeho osobě skutečného odborníka. Za své priority považuje návrat k normálnosti na Ministerstvu dopravy, odkud ho z pozice náměstka ministra dostali pražští kmotři, ale i čerpání evropských dotací a motivaci projektantů pro levnější stavby.
05.07.2013 16:50 |

podobné články

Naštval jsem kmotry a Bendl mě vyhodil, říká Rusnokův "sekerník". Teď rozjíždí smršť

 
Na Ministerstvu dopravy začíná pořádný průvan. Nový šéf resortu Zdeněk Žák už předem avizoval „návrat k normálnosti“, a to nejen v případě obsazování postů v dozorčích radách, ale i realizace významných zakázek. Křeslo se houpe i pod generálním ředitelem Českých drah Petrem Žaludou.
23.07.2013 10:15 |

podobné články

Osobnosti: Zdeněk Žák (142 článků) , Zdeněk Žák (142 článků) , Petr Žák (21 článků) , Petr Bendl (493 článků)

Vychrtlá Bučková opět blbne s dietami. Eliško, tohle už nikoho nebaví!

 
Zdá se, že bývalou anorektičku Elišku Bučkovou pohlcuje jedna závislost za druhou. Nejdřív to byla abnormální touha po vychrtlé postavě, teď se zdá, že to nahradila potřebou co nejvíce cvičit a a ládovat se různými podpůrnými prostředky. Ale je tohle ještě vůbec na hranici normálnosti?
01.10.2015 11:16 |

podobné články

Osobnosti: Eliška Bučková (959 článků)

5 nejzvláštnějších sexuálních úchylek: Setkali jste se s tím někdy?

 
Sex k životu prostě patří, kdo by ho nemiloval. Je důležité umět si to udělat tak, jak to máme rádi, co když jsou ovšem naše vášně za hranicí normálnosti? Zamysleli jste se někdy nad tím, jestli se nevyžíváte v nějaké zajímavé sexuální úchylce? Tohle je 5 těch nejpodivnějších.
23.07.2016 20:35 |

podobné články

ČNB zkoumá úvěr na volby pro sociální demokracii

 
Česká národní banka se začala zabývat okolnostmi, za kterých družstevní záložna Fio poskytla ČSSD úvěr na volební kampaň ve výši 180 milionů korun. Podle informací HN zkoumá, zda tím kampelička neporušila pravidla o obezřetném podnikání.
23.03.2010 08:40 |

podobné články

Vědec dostal 25 milionů Kč. Zkoumá "moře" v lidech

 
Vědec Pavel Jungwirth, letos oceněný Akademickou prémií ve výši 25 milionů korun, se zabývá působením solí v lidském těle. Uvádí, že zkoumá moře v člověku.
09.09.2010 13:15 |

podobné články