Článek

RECENZE: Nizozemský debut zkoumá hranice normálnosti

 
Nizozemská prozaička a dramatička Esther Gerritsenová patří ve své zemi k výrazným a literárními cenami ověnčeným autorům.
24.02.2015 08:41 |

podobné články

Podobné články

Přísná Iva Kubelková: V kritice zacházím za hranice normálnosti!

 
Štíhlé tělo, krásná tvář a dechberoucí přírodní ňadra. Takový je prototyp modelky a moderátorky Ivy Kubelkové (37). Přesto je k sobě samotné velmi přísná. A to tolik, že mnohdy zachází až za hranice normálnosti.
17.05.2014 13:45 |

podobné články

Osobnosti: Iva Kubelková (458 článků)

Vyžeňte Putinovu dceru ze země, vyzval nizozemský starosta

 
Nizozemský vztek na Rusko kvůli tragédii malajsijského letadla, které bylo sestřeleno na východě Ukrajiny, sílí. Jeden nizozemský starosta vyzval k vyhoštění dcery ruského prezidenta Putina z království. Odpovědnost za zkázu boeingu, který mířil z Amsterodamu do Kuala Lumpuru, na sebe vzájemně svalují Kyjev a proruští separatisté spolu s Moskvou. V troskách zahynulo všech 298 osob, které byly na palubě
24.07.2014 10:55 |

podobné články

Petra Soukupová s lehkostí zkoumá těžkosti rodinného života

 
Recenze nové knihy Petry Soukupové, která ve svém románu Pod sněhem zkoumá rodinné vztahy i životní role ženy.
26.05.2015 11:55 |

podobné články

Osobnosti: Petra Soukupová (8 článků)

Čerstvá nálož od Geerta Wilderse v rozhovoru pro nizozemský deník. „Sluníčkáři“ ať raději nečtou

 
Nizozemský politik Geert Wilders je známým bojovníkem proti islamizaci Evropy. Jeho Strana pro svobodu je podle aktuálních průzkumů nejsilnější politickou stranou v zemi. Kdyby se volby konaly nyní, získala by Wildersova strana 39 křesel, zatímco současná vládní VVD jen 20. V rozhovoru pro deník Metro Wilders hovoří o nutnosti uzavřít hranice a kritizuje média i politiky za přílišnou politickou korektnost.
04.12.2015 19:56 |

podobné články

RECENZE: Mádlův režijní debut neurazí

 
Jiří Mádl si splnil svůj sen a poprvé režíroval film. Bývalá teenagerská hvězdička míří výše, debut Pojedeme k moři je i přes některé neobratnosti posunem směrem nahoru.
03.04.2014 17:10 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Mádl (367 článků)

RECENZE: O čem a proč. Český debut Slobodanky Radunové MY 2 jde do kin

 
Pro svůj celovečerní hraný debut My 2 si třiačtyřicetiletá rodačka z bývalé Jugoslávie a absolventka pražské FAMU Slobodanka Radunová napsala scénář společně se spisovatelkou Radkou Denemarkovou.
20.11.2014 14:26 |

podobné články

Recenze: Adopce romské dcery jako vykoupení? Debut Anežka je sžíravá sonda do narušeného vztahu

 
Mimořádný debut Viktorie Hanišové je hlubokým ponorem do narušeného vztahu matky s dcerou.
10.12.2015 09:10 |

podobné články

ČNB zkoumá úvěr na volby pro sociální demokracii

 
Česká národní banka se začala zabývat okolnostmi, za kterých družstevní záložna Fio poskytla ČSSD úvěr na volební kampaň ve výši 180 milionů korun. Podle informací HN zkoumá, zda tím kampelička neporušila pravidla o obezřetném podnikání.
23.03.2010 08:40 |

podobné články

Vědec dostal 25 milionů Kč. Zkoumá "moře" v lidech

 
Vědec Pavel Jungwirth, letos oceněný Akademickou prémií ve výši 25 milionů korun, se zabývá působením solí v lidském těle. Uvádí, že zkoumá moře v člověku.
09.09.2010 13:15 |

podobné články

Slovenský web zkoumá, zda Zeman a Fico neporušili zákaz kouření

 
Zda český prezident Miloš Zeman a slovenský premiér Robert Fico neporušili slovenský zákon proti kouření, zkoumá slovenský web cas.sk. Na fotografiích pořízených před dnešním obědem na úřadu vlády v Bratislavě jsou totiž před oběma politiky vidět popelníky.
04.04.2013 18:30 |

podobné články

Osobnosti: Robert Fico (690 článků) , Miloš Zeman (17458 článků)

Ministerstvo zkoumá, jak ČD vykazují ztrátovost rychlíků

 
Ministerstvo dopravy zkoumá, jak pravdivě České dráhy (ČD) vykazují ztrátovost rychlíků, které si od nich dosud stát ročně za více než čtyři miliardy korun ročně objednává. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes.
17.04.2013 06:45 |

podobné články

Byli si rovni, teď se liší ve všem: Unikátní fotosérie zkoumá sociální rozdíly společnosti

 
Mark Laita je fotograf narozený v divokém Detroitu a zřejmě jeho domovské město zločinnosti a hlubokých sociálních a rasových rozdílů jej přimělo se osm let věnovat této unikátní sérii fotografií, kde zkoumá vliv prostředí, rodiny a společnosti, který spojuje a zároveň rozděluje dva lidi se stejnými předpoklady.
10.05.2013 23:10 |

podobné články

Victoria Silvstedt (39) si v moři zkoumá obsah plavek: Fuj, snad tam nemám chobotnici?

 
Vynořuje se z vln na pláži v Miami a v bikinách něco soustředěně zkoumá. Co to asi bude?
18.03.2014 16:25 |

podobné články

Osobnosti: Victoria Silvstedt (26 článků)

Policie zkoumá výroky Semelové. V případě obvinění jí hrozí vězení

 
Komunistická poslankyně Marta Semelová se pro své výroky ocitla v hledáčku policie. Ta nyní zkoumá, zda nespáchala hned tři trestné činy. Zprávu přinesl deník Právo.
29.03.2014 16:45 |

podobné články

Osobnosti: Marta Semelová (244 článků)

Policie zkoumá diář miliardáře Kovarčíka: Záhada 600 milionů! Šlo o praní peněz?

 
Zesnulý miliardář Peter Kovarčík (†61) se dostal do hledáčku protikorupční policie. Ta zkoumá diář někdejšího přítele Kateřiny Brožové (47). Detektivové se chtějí dopátrat původu 600 milionů na švýcarském kontě, kam měl zámožný podnikatel přístup, informovalo Právo.
06.05.2015 08:25 |

podobné články

Osobnosti: Kateřina Brožová (406 článků) , Peter Kovarčík (64 článků)

České svědectví: Kvůli palmovému oleji rozsekali opice mačetami

 
O problém palmového oleje se již začali zajímat i Češi. Zkoumají na obalech, v čem všem je, hledají alternativy. Zkoumá i přírodovědec Stanislav Lhota, ovšem přímo v Indonésii, která je mašinerií výroby palmového oleje těžce zasažena. A to i kvůli záměrně zakládaným požárům a zabíjeným zvířatům. Český primatolog, který zkoumá orangutany a další opice, poskytl Blesk.cz rozhovor během letu z Bruselu do Prahy. Vracel se domů i přes belgickou metropoli, kde se živě debatovalo právě o palmovém oleji.
17.09.2016 05:40 |

podobné články

Nové lesnické uniformy: Zakázka za 60 milionů a jen jeden uchazeč. Teď ji zkoumá policie

 
Šedesátimilionovou zakázku na nové uniformy zaměstnanců Lesů ČR zkoumá policie. Obrátil se na ni antimonopolní úřad poté, co obdržel stížnost Oděvního družstva Třešť na průběh veřejné zakázky. Do té se přihlásil jediný uchazeč, který ji pak i získal – prostějovská firma Koutný. Stěžovatelům vadí, že Koutný měl proti ostatním výhodu – vzory uniforem totiž vznikly v jeho dílnách, píše Robert Malecký na webu Hlídací pes.
10.04.2017 12:35 |

podobné články

Robert Malecký: Nové lesnické uniformy. Zakázka za šedesát milionů a jen jeden uchazeč. Teď ji zkoumá policie

 
Šedesátimilionovou zakázku na nové uniformy zaměstnanců Lesů ČR zkoumá policie. Obrátil se na ni antimonopolní úřad poté, co obdržel stížnost Oděvního družstva Třešť na průběh veřejné zakázky. Do té se přihlásil jediný uchazeč, který ji pak i získal – prostějovská firma Koutný. Stěžovatelům vadí, že Koutný měl proti ostatním výhodu – vzory uniforem totiž vznikly v jeho dílnách.
13.04.2017 08:35 |

podobné články

Klausovci budou na ulici bránit „normální lidi“ proti „zvráceným“ gayům

 
VÍME PRVNÍ V srpnu se má v Praze opět uskutečnit festival Prague Pride homosexuálů, jehož součástí má být i „pochod hrdosti“, který by měl být zahájen u pomníku sv. Václava. Konzervativní klausovská Akce D.O.S.T. považuje pochod a festival za provokaci, a proto pořádá 18. srpna setkání u pomníku sv. Václava jako manifestaci normálnosti. S výmluvným názvem Obrana hrdosti normálních lidí.
16.07.2012 08:00 |

podobné články