Článek

Recenze: Nesbø se vrací k hrdinům, kteří krvácí na sněhu. Bez Harryho Holea mu to svědčí

 
Jo Nesbø se v románu Půlnoční slunce opět vrací do Norska sedmdesátých let minulého století a opět vzdává hold klasikům drsné školy.
19.01.2016 07:55 |

podobné články

Podobné články

Krev na sněhu je Nesbøho nejlepší kniha. I bez opilce Holea

 
Nesbø je v nové knize bez Harryho Holea disciplinovaný a literárně velmi přesvědčivý. Krev na sněhu patří mezi jeho nejlepší knihy, které kdy napsal.
25.06.2015 09:41 |

podobné články

Recenze: Nesbø nechává Harry Holea čelit vlastním přízrakům

 
Ve Sněhulákovi se Jo Nesbø pokusil vyčistit sérii od linií, které se mu kupily od Červenky. Levhart byl jakýmsi pokusem o restart. A Přízrak je svého druhu přiznáním, že úplný restart není možný.
22.12.2014 09:30 |

podobné články

Recenze: Jo Nesbø ubral na brutalitě a mění detektivky za thriller hnaný pomstou

 
Donedávna platil za krále severského detektivního psaní Stieg Larsson. Tomu však s čísly prodejů svých knih Nesbø silně šlape na paty. Prodal už více 23 milionů výtisků, přičemž tři miliony v rodném Norsku. "V novém románu Syn ukazuje, že umí krimi literaturu i jiným úhlem pohledu. Jo Nesbø jím čtenářům předvedl, že Harrym Holem nejsou jeho kvality omezené ani vyčerpané," píše v recenzi Lucie Zelinková.
23.10.2015 10:10 |

podobné články

Osobnosti: Stieg Larsson (45 článků)

RECENZE: Krev na sněhu. O vnitřním boji nájemného vraha

 
Jo Nesbo, pětapadesátiletý norský spisovatel a v České republice mimořádně oblíbený autor severských thrillerů, kráčí ve své tvorbě dál. Sérii případů detektiva Harryho Holea prozatím uzavřel v knize Policie (2013) a předkládá útlou novelu Krev na sněhu.
15.06.2015 11:01 |

podobné články

Juan Zamora: Když po třetím pokračování běží pátý případ

 
Pan Novák si četl první případ Harryho Holea a pak se s dětmi v televizi podíval na třetí pokračování Harryho Pottera. Zdánlivě neproblematické souvětí informující o večeru pana Nováka může způsobit problémy v pochopení.
22.01.2017 09:20 |

podobné články

Osobnosti: Harry Potter (1177 článků)

Nové knihy - Robert Fulghum, Lee Child i Jo Nesbø

 
Tento týden vychází soubor úvah a vyprávění Roberta Fulghuma Věčná dobrodružství Kapitána Školky, dále vychází nový příběh osamělého vyšetřovatele Jacka Reachera 61 hodin do Lee Childa, nebo norský thriller Jo Nesbø a Nemesis.
01.04.2011 08:20 |

podobné články

Osobnosti: Robert Fulghum (15 článků) , Lee Child (10 článků)

Nové knihy - Umberto Eco, Paulo Coelho, Mario Varga Llosa, Petra Soukupová i Jo Nesbø

 
Knižní nabídka tohoto týdne spojená s akcí zvanou Velký knižní čtvrtek je opravdu mimořádná. A mohla by být nekonečná. Začněme dlouho očekávaným příběhem Umberta Eka, novinkou přispěli i brazilský prozaik Paulo Coelho, Američan David Vann a peruánský spisovatel Mario Varga Llosa. Neztratí se ani česká autorka Petra Soukupová. Detektivními příběhy jsou zastoupeni norský bestsellerista Jo Nesbø a skotský rodák Stuart MacBride. A jako přídavek komiksy Japonce Masaši Kišimota a Američana Franka Millera.
14.10.2011 09:55 |

podobné články

Osobnosti: Paulo Coelho (22 článků) , Frank Miller (10 článků) , Umberto Eco (18 článků) , Petra Soukupová (8 článků) , Frank Miller (10 článků) , Petr Varga (2 články) , Mario David (3 články) , David Stuart (1 článek) , David Frank (3 články)

Mistr severské krimi Jo Nesbø navštíví Prahu

 
Známý norský spisovatel Jo Nesbø, kterého si oblíbili i čeští čtenáři, přijede poprvé do Prahy a 14. dubna plánuje autogramiádu od 10:30 v Paláci knih Luxor. Jak jeho fanoušci jistě vědí, jeden z jeho příběhů se v Praze částečně odehrává.
02.04.2012 17:20 |

podobné články

Nové knihy: Rushdie, Horváth, Bárta, Nesbø a Potterová

 
Nabídku nových knih zahajujeme novými, až pohádkovými příběhy Salmana Rushdieho. Pokračujeme nepřeloženou prózou Ödöna von Hovátha. Zajímavou knihou je rozhovor Petra Skočdopole s Danem Bártou. Nové detektivní příběhy nabízejí norský bestsellerista Jo Nesbø, Američané Douglas Preston, Lincoln Child i Jeffery Deaver a švédská autorka Mari Jungstedtová. Pro ženy a o ženách píší Američanka Alexandra Potterová a Britka Jacqueline Wilsonová. Pozornost si zaslouží příběh polního maršála Václava Radeckého z Radče od Luboše Taraby. A nádavkem komiks Briana Azzarella a Eduarda Rissoa.
08.11.2013 07:06 |

podobné články

Osobnosti: Dan Bárta (195 článků) , Salman Rushdie (29 článků) , Jacqueline Wilsonová (8 článků) , Jeffery Deaver (12 článků) , Douglas Preston (8 článků) , Václav Bárta (958 článků) , Alexandra Dane (1 článek) , Petr Václav (660 článků)

Nové knihy: Urban, Dousková, Červenák, Munroová i Nesbø

 
Základ nabídky nových knih tvoří tituly Velkého knižního čtvrtku. Nové prózy českých autorů Miloše Urbana a Ireny Douskové, hvězdy nejen slovenské fantasy Juraje Červenáka, překvapivá díla Chaima Cigana a Jána Roznera. Vše doplňují Nor Jo Nesbø či nositelka Nobelovy ceny Kanaďanka Alice Munroová. Nádavkem rovnou dva komiksy.
21.03.2014 07:05 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Urban (11 článků) , Irena Dousková (7 článků)

Nové knihy: Nesbø, Beran, Deaver, Fukuda i Werich

 
Novinky tohoto týdne určuje žánr detektivky. Je to dáno jmény autorů: Jo Nesbø, Ladislav Beran, Jeffery Deaver, Andrew Fukuda. Připomenutí si zaslouží i kniha věnovaná Petru Mukovi, písničková bajka Jana Wericha a netradiční komiks z doby husitské.
10.04.2015 07:16 |

podobné články

Osobnosti: Petr Muk (382 článků) , Jeffery Deaver (12 článků) , Ladislav Beran (4 články) , Jan Werich (70 článků)

Hynek Čermák opět exceluje v novém případu Harryho Holea! Audioknižní novinka PŘÍZRAK 21. října exkluzivně na Audiolibrix.com!

 
Žhavá audioknižní novinka PŘÍZRAK (vyd. OneHotBook), která těsně následuje po vydání českého překladu devátého dílu Nesboho detektivní série, bude poprvé k dispozici ke stažení 21. 10. 2014 na portálu Audiolibrix (doporučená cena: 299 Kč). Pro členy Klubu Audiolibrix bude k dostání jen za 199 Kč. Posluchači, kteří se do předplatitelského klubu zaregistrují nově, budou navíc moci využít nabídky prvního stažení za pouhých 99 Kč!
17.10.2014 10:40 |

podobné články

Osobnosti: Hynek Čermák (106 článků)

V argentinském kostele krvácí Ježíš, tisíce lidí mluví o zázraku

 
Tisíce křesťanů proudí do kostela v argentinském Yerba Buena, kde jedno z uměleckých děl "krvácí". Z trnové koruny reliéfu, kterou má znázornění Ježíše Krista na hlavě, teče neznámá rudá tekutina. Zájem o spatření možného zázraku je tak obrovský, že jsou ulice u kostela v posledních dnech zacpané.
17.06.2010 15:55 |

podobné články

Vondruška: Má prasklou lebku a krvácí do mozku!

 
Zdravotní stav herce Pavla Vondrušky (85) je vážný. Hvězda Divadla Járy Cimrmana a Troškovy trilogie komedií Slunce, seno… si při pádu do orchestřiště pražského Stavovského divadla vážně poranila hlavu. Podle informací Blesku má Vondruška zlomeninu lebky a krvácí do hlavy.
29.12.2010 11:10 |

podobné články

Osobnosti: Jára Cimrman (259 článků) , Pavel Vondruška (39 článků)

Lékaři už mají plné zuby zrzků! Více krvácí

 
Lékaři mají problémy s rusovlasými pacienty. Jsou přesvědčeni, že více krvácí a reagují jinak, než ostatní.
17.01.2011 08:50 |

podobné články

Fotbalový Baník krvácí! Dluží Bolfovi 2,5 milionu

 
Teď ctěte hymnu – a buďte se svým Baníčkem, fotbaloví fanoušci Ostravy! Krvácí finančně a neplatí hráčům. Hvězdnému stoperovi Renému Bolfovi (36) dluží klub miliony.
03.03.2011 12:05 |

podobné články

Simulátor člověka se potí, slzí, krvácí i zvrací.

 
Záchranáři v Ostravě nacvičují při záchraně lidského života zásahy na věrném simulátoru člověka. Nová figurína se potí, slzí, krvácí i zvrací.
10.05.2011 07:45 |

podobné články

Šťastný zvažuje, zda podpoří vyšší DPH. Kvůli Kalouskovi ODS krvácí

 
Podle Borise Šťastného celá ODS krvácí kvůli návrhům ministra financí Miroslava Kalouska. Na mysli má hlavně hlasování o zvýšení DPH. Na ČT naznačil, že se mu úplně nechce úsporný balíček podpořit, zřejmě ale převládne snaha udržet tuto vládu.
03.09.2012 23:00 |

podobné články

Osobnosti: Boris Šťastný (400 článků) , Miroslav Kalousek (5867 článků)

Nehoda v Dubí: Dva kluci jsou po smrti, Zdeněk (19) krvácí do mozku a je v kritickém stavu

 
Nedělní nehoda v Dubí na Teplicku má dvě oběti. Emil a Roman jsou po smrti. Třetí z kluků bojuje v nemocnici o život. Stav Zdeňka V. je ale kritický. Podle informací TV Nova krvácí do mozku.
01.10.2013 10:00 |

podobné články

Osobnosti: Zdeněk Nehoda (8 článků)