Článek

Recenze: Nesbø se vrací k hrdinům, kteří krvácí na sněhu. Bez Harryho Holea mu to svědčí

 
Jo Nesbø se v románu Půlnoční slunce opět vrací do Norska sedmdesátých let minulého století a opět vzdává hold klasikům drsné školy.
19.01.2016 07:55 |

podobné články

Podobné články

Krev na sněhu je Nesbøho nejlepší kniha. I bez opilce Holea

 
Nesbø je v nové knize bez Harryho Holea disciplinovaný a literárně velmi přesvědčivý. Krev na sněhu patří mezi jeho nejlepší knihy, které kdy napsal.
25.06.2015 09:41 |

podobné články

Recenze: Nesbø nechává Harry Holea čelit vlastním přízrakům

 
Ve Sněhulákovi se Jo Nesbø pokusil vyčistit sérii od linií, které se mu kupily od Červenky. Levhart byl jakýmsi pokusem o restart. A Přízrak je svého druhu přiznáním, že úplný restart není možný.
22.12.2014 09:30 |

podobné články

Recenze: Jo Nesbø ubral na brutalitě a mění detektivky za thriller hnaný pomstou

 
Donedávna platil za krále severského detektivního psaní Stieg Larsson. Tomu však s čísly prodejů svých knih Nesbø silně šlape na paty. Prodal už více 23 milionů výtisků, přičemž tři miliony v rodném Norsku. "V novém románu Syn ukazuje, že umí krimi literaturu i jiným úhlem pohledu. Jo Nesbø jím čtenářům předvedl, že Harrym Holem nejsou jeho kvality omezené ani vyčerpané," píše v recenzi Lucie Zelinková.
23.10.2015 10:10 |

podobné články

Osobnosti: Stieg Larsson (45 článků)

Recenze: Žízeň po krvi hasí Nesbø návratem Harryho Holea

 
Otázka na úvod: čekali byste u Joa Nesbøho něco menšího než skvělou knihu? Asi ne. I když už jsme od něj četli přes desítku detektivek, i v Žízni dokáže znovu potvrdit kvalitním příběhem své prvenství mezi severskými autory.
03.05.2017 16:45 |

podobné články

Osobnosti: Jo Nesbø (1 článek)

RECENZE: Krev na sněhu. O vnitřním boji nájemného vraha

 
Jo Nesbo, pětapadesátiletý norský spisovatel a v České republice mimořádně oblíbený autor severských thrillerů, kráčí ve své tvorbě dál. Sérii případů detektiva Harryho Holea prozatím uzavřel v knize Policie (2013) a předkládá útlou novelu Krev na sněhu.
15.06.2015 11:01 |

podobné články

Když srdce krvácí – jak ho vyléčit?

 
Rozpadl se vám vztah a společně s ním se vaše srdce roztříštilo na milion malých kousíčků. Nezáleží na tom, zda vaše láska trvala několik týdnů, pár měsíců nebo dokonce řadu let. Pokaždé to bolí a pokaždé je to rána pod pás. Rozchod dokáže srazit na kolena i toho nejsilnějšího z nás, ať už se na okolí snažíme působit jako tvrďáci. Jistě se shodneme na tom, že neexistuje větší bolest, než když bolí srdce. Máte-li čerstvě po rozchodu, pak je logické, že vás bolí každý jeho úder. Najednou máte pocit, že nic na světě nemá smysl, všechno jako by pro vás skončilo. Neztrácejte však naději a vzpomeňte si na jedno známé rčení: pro jedno kvítí, slunce nesvítí! Jak vyléčit srdce, které krvácí? Je to samozřejmě jen slovní metafora, koho ale někdy srdce skutečně bolelo z nevydařené lásky, ten moc dobře ví, jakou má hloubku. Přijít o milovaného člověka, se kterým jste si třeba malovali budoucnost a na společné lásce stavěli vzdušné zámky bolí. A hodně. Pokud právě teď zažíváte srdcebol a máte dojem, že jste na tomhle světě zbytečně přečtěte si dnešní článek. Poradíme vám, jak dát srdíčko opět do pořádku! Alkohol? Jen s mírou! Pokud nám někdo zlomí srdíčko, většina z nás automaticky sáhne po alkoholu. Je to jeden z nejjednodušších způsobů, jak alespoň na chvíli zapomenout. Jenže alkohol není lék a když už tak, jen dočasný. Pokud potřebujete spláchnout prvotní hořkost, klidně si nalijte sklenku vína, odvážnější mohou panáka něčeho ostřejšího. Pamatujte ale, že pitím ničemu nepomůžete, akorát vám bude ještě více zle. Vzpomínky? Jen na chvíli! Když se nám rozpadne vztah, vzpomínáme na to krásné, co jsme prožili. Hrabat se v minulosti k porozchodové fázi prostě patří a nemá cenu se tomu bránit. Jestliže si chcete zavzpomínat na chvíle, kdy vám bylo krásně, klidně můžete. Ale jen na... Čtěte více Příspěvek Když srdce krvácí – jak ho vyléčit? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.08.2017 08:25 |

podobné články

Juan Zamora: Když po třetím pokračování běží pátý případ

 
Pan Novák si četl první případ Harryho Holea a pak se s dětmi v televizi podíval na třetí pokračování Harryho Pottera. Zdánlivě neproblematické souvětí informující o večeru pana Nováka může způsobit problémy v pochopení.
22.01.2017 09:20 |

podobné články

Osobnosti: Harry Potter (1218 článků)

Nové knihy - Robert Fulghum, Lee Child i Jo Nesbø

 
Tento týden vychází soubor úvah a vyprávění Roberta Fulghuma Věčná dobrodružství Kapitána Školky, dále vychází nový příběh osamělého vyšetřovatele Jacka Reachera 61 hodin do Lee Childa, nebo norský thriller Jo Nesbø a Nemesis.
01.04.2011 08:20 |

podobné články

Osobnosti: Robert Fulghum (15 článků) , Lee Child (10 článků)

Nové knihy - Umberto Eco, Paulo Coelho, Mario Varga Llosa, Petra Soukupová i Jo Nesbø

 
Knižní nabídka tohoto týdne spojená s akcí zvanou Velký knižní čtvrtek je opravdu mimořádná. A mohla by být nekonečná. Začněme dlouho očekávaným příběhem Umberta Eka, novinkou přispěli i brazilský prozaik Paulo Coelho, Američan David Vann a peruánský spisovatel Mario Varga Llosa. Neztratí se ani česká autorka Petra Soukupová. Detektivními příběhy jsou zastoupeni norský bestsellerista Jo Nesbø a skotský rodák Stuart MacBride. A jako přídavek komiksy Japonce Masaši Kišimota a Američana Franka Millera.
14.10.2011 09:55 |

podobné články

Osobnosti: Paulo Coelho (22 článků) , Frank Miller (10 článků) , Umberto Eco (18 článků) , Petra Soukupová (8 článků) , Frank Miller (10 článků) , Petr Varga (2 články) , Mario David (3 články) , David Stuart (1 článek) , David Frank (3 články)

Mistr severské krimi Jo Nesbø navštíví Prahu

 
Známý norský spisovatel Jo Nesbø, kterého si oblíbili i čeští čtenáři, přijede poprvé do Prahy a 14. dubna plánuje autogramiádu od 10:30 v Paláci knih Luxor. Jak jeho fanoušci jistě vědí, jeden z jeho příběhů se v Praze částečně odehrává.
02.04.2012 17:20 |

podobné články

Nové knihy: Rushdie, Horváth, Bárta, Nesbø a Potterová

 
Nabídku nových knih zahajujeme novými, až pohádkovými příběhy Salmana Rushdieho. Pokračujeme nepřeloženou prózou Ödöna von Hovátha. Zajímavou knihou je rozhovor Petra Skočdopole s Danem Bártou. Nové detektivní příběhy nabízejí norský bestsellerista Jo Nesbø, Američané Douglas Preston, Lincoln Child i Jeffery Deaver a švédská autorka Mari Jungstedtová. Pro ženy a o ženách píší Američanka Alexandra Potterová a Britka Jacqueline Wilsonová. Pozornost si zaslouží příběh polního maršála Václava Radeckého z Radče od Luboše Taraby. A nádavkem komiks Briana Azzarella a Eduarda Rissoa.
08.11.2013 07:06 |

podobné články

Osobnosti: Dan Bárta (212 článků) , Salman Rushdie (29 článků) , Jacqueline Wilsonová (8 článků) , Jeffery Deaver (12 článků) , Douglas Preston (8 článků) , Václav Bárta (1112 článků) , Alexandra Dane (1 článek) , Petr Václav (723 článků)

Nové knihy: Urban, Dousková, Červenák, Munroová i Nesbø

 
Základ nabídky nových knih tvoří tituly Velkého knižního čtvrtku. Nové prózy českých autorů Miloše Urbana a Ireny Douskové, hvězdy nejen slovenské fantasy Juraje Červenáka, překvapivá díla Chaima Cigana a Jána Roznera. Vše doplňují Nor Jo Nesbø či nositelka Nobelovy ceny Kanaďanka Alice Munroová. Nádavkem rovnou dva komiksy.
21.03.2014 07:05 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Urban (11 článků) , Irena Dousková (7 článků)

Nové knihy: Nesbø, Beran, Deaver, Fukuda i Werich

 
Novinky tohoto týdne určuje žánr detektivky. Je to dáno jmény autorů: Jo Nesbø, Ladislav Beran, Jeffery Deaver, Andrew Fukuda. Připomenutí si zaslouží i kniha věnovaná Petru Mukovi, písničková bajka Jana Wericha a netradiční komiks z doby husitské.
10.04.2015 07:16 |

podobné články

Osobnosti: Petr Muk (385 článků) , Jeffery Deaver (12 článků) , Ladislav Beran (4 články) , Jan Werich (73 článků)

Hynek Čermák opět exceluje v novém případu Harryho Holea! Audioknižní novinka PŘÍZRAK 21. října exkluzivně na Audiolibrix.com!

 
Žhavá audioknižní novinka PŘÍZRAK (vyd. OneHotBook), která těsně následuje po vydání českého překladu devátého dílu Nesboho detektivní série, bude poprvé k dispozici ke stažení 21. 10. 2014 na portálu Audiolibrix (doporučená cena: 299 Kč). Pro členy Klubu Audiolibrix bude k dostání jen za 199 Kč. Posluchači, kteří se do předplatitelského klubu zaregistrují nově, budou navíc moci využít nabídky prvního stažení za pouhých 99 Kč!
17.10.2014 10:40 |

podobné články

Osobnosti: Hynek Čermák (116 článků)

V argentinském kostele krvácí Ježíš, tisíce lidí mluví o zázraku

 
Tisíce křesťanů proudí do kostela v argentinském Yerba Buena, kde jedno z uměleckých děl "krvácí". Z trnové koruny reliéfu, kterou má znázornění Ježíše Krista na hlavě, teče neznámá rudá tekutina. Zájem o spatření možného zázraku je tak obrovský, že jsou ulice u kostela v posledních dnech zacpané.
17.06.2010 15:55 |

podobné články

Vondruška: Má prasklou lebku a krvácí do mozku!

 
Zdravotní stav herce Pavla Vondrušky (85) je vážný. Hvězda Divadla Járy Cimrmana a Troškovy trilogie komedií Slunce, seno… si při pádu do orchestřiště pražského Stavovského divadla vážně poranila hlavu. Podle informací Blesku má Vondruška zlomeninu lebky a krvácí do hlavy.
29.12.2010 11:10 |

podobné články

Osobnosti: Jára Cimrman (267 článků) , Pavel Vondruška (39 článků)

Lékaři už mají plné zuby zrzků! Více krvácí

 
Lékaři mají problémy s rusovlasými pacienty. Jsou přesvědčeni, že více krvácí a reagují jinak, než ostatní.
17.01.2011 08:50 |

podobné články

Fotbalový Baník krvácí! Dluží Bolfovi 2,5 milionu

 
Teď ctěte hymnu – a buďte se svým Baníčkem, fotbaloví fanoušci Ostravy! Krvácí finančně a neplatí hráčům. Hvězdnému stoperovi Renému Bolfovi (36) dluží klub miliony.
03.03.2011 12:05 |

podobné články

Simulátor člověka se potí, slzí, krvácí i zvrací.

 
Záchranáři v Ostravě nacvičují při záchraně lidského života zásahy na věrném simulátoru člověka. Nová figurína se potí, slzí, krvácí i zvrací.
10.05.2011 07:45 |

podobné články