Článek

RECENZE: Neměnná koncepce kapely P.O.D.

 
The Awakening je desáté album americké skupiny P.O.D. Ta prožívala své nejjasnější období na přelomu devadesátých a tzv. nultých let. Od té doby se pokouší na vlastní sílu z těch časů napojit, nicméně nejde to tak zlehka.
30.08.2015 09:40 |

podobné články

Podobné články

RECENZE: Visací zámek nadále s punkovou ctí

 
O tvorbě punkrockové kapely Visací zámek by se s přimhouřením očí dalo napsat, že je v podstatě neměnná. Vyjma šestého alba Sex, na kterém se projevil odlišný hudební pohled producenta Michala Ambrože, se držela zvuku, který pro sebe přijala už na konci osmdesátých let a v následující desetiletce dokončila.
05.03.2015 10:46 |

podobné články

Osobnosti: Michal Ambrož (6 článků)

Mládek (ČSSD): Koncepce konkurenceschopnosti přichází s pětiletým zpožděním

 
Na dnešním představení koncepce mezinárodní konkurenceschopnosti České republiky, poměrně ambiciózním projektu ministerstva průmyslu a obchodu, chyběl jeden velmi důležitý člen vlády. Ačkoliv jsme představení koncepce mohli slyšet z úst premiéra, ministra průmyslu a obchodu i člena NERVu, poněkud jsem postrádal ministra financí Miroslava Kalouska.
18.07.2011 18:35 |

podobné články

Osobnosti: Miroslav Kalousek (6060 článků)

Praha se chystá rozšířit kamerový systém, již tak má přes 2000 kamer

 
Hlavní město vypíše výběrové řízení na vypracování koncepce rozvoje městského kamerového systému na deset let. Vytvoření koncepce by mělo vyjít maximálně na 500.000 korun, přesná částka vzejde z výběrového řízení. Záměr na svém dnešním jednání schválili pražští radní. Na základě koncepce chce následně město vypsat zakázku na firmu, která by systém spravovala a rozvíjela. Koncepci musí schválit zastupitelé.
03.12.2013 14:20 |

podobné články

Ministr Chovanec: Nová koncepce počítá s posílením kapacit pro vyšetřování internetové kriminality

 
Projev na 50. schůzi sněmovny 27. října 2016 ke Zprávě o extremismu na území České republiky v roce 2015, Vyhodnocení Koncepce boje proti extremismu pro rok 2015 a Koncepce boje proti extremismu pro rok 2016:
27.10.2016 14:40 |

podobné články

30 let kapely Lucie ve 30 fotkách: Na první koncert přišlo 7 lidí

 
Kapela Lucie si v 90. letech vydobyla titul nejoblíbenější české kapely, její historie je však na jedné straně tvořena obrovskými úspěchy jednotlivých písní a alb, na druhé straně dramatickými zvraty, rozchody a návraty členů kapely. V neděli byl na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech uveden film Lucie: Příběh jedný kapely. Jakých bylo 30 let kapely Lucie?
03.07.2016 19:25 |

podobné články

Důvěra v domácí ekonomiku vzrostla díky podnikatelům

 
Celková důvěra v českou ekonomiku se v únoru meziměsíčně znovu zvýšila. Souhrnný indikátor důvěry byl ve srovnání s lednem vyšší o 0,8 bodu, zejména vlivem zvýšení podnikatelského indikátoru důvěry. Mezi podnikateli se důvěra zvýšila v průmyslu a ve vybraných službách. V obchodě se snížila a ve stavebnictví zůstala neměnná, vyplývá z dnešních údajů Českého statistického úřadu.
24.02.2012 09:45 |

podobné články

Božská Monica Bellucci je na své vrásky hrdá a odmítá lifting: V reklamě ji přitom úplně vyhladili! Tady je rozdíl

 
S šarmem sobě vlastním italská herečka a bývalá modelka Monica Bellucci tento týden zavítala do Moskvy, aby se zde zúčastnila slavnostního otevření butiku návrhářského dua Dolce&Gabbana. Hvězda filmů Maléna, Jak moc mě miluješ? či Umučení Krista oblékla úzké černé šaty pod kolena, ve kterých dokonale vynikla její senzační postava, která dlouhá léta zůstává neměnná. Je škoda, že herečce, která se stala tváří značky, grafici na plakátu vyretušovali roky, na které je ona sama tak pyšná.
15.03.2014 06:00 |

podobné články

Osobnosti: Monica Bellucci (86 článků)

Připravte své dítě na první třídu

 
Jak dítě připravit na první třídu? To je otázka, kterou si pokládá nespočet maminek a s níž si neví příliš rady. Přechod ze školky do školy je pro děti stresující událostí, ke které je třeba přistupovat s pečlivostí, časem i láskou. Dítka se možná na první třídu těší a nemohou se dočkat dne, kdy konečně uvidí své nové spolužáky, kdy si konečně oblečou školní aktovku a kdy konečně budou moci napsat svůj první domácí úkol, ale i přesto je tu jistá dávka nervozity, nejistoty a strachu – a to pro obě strany. Jestliže i vaše dítě opouští školku plnou her a chystá se do první třídy plné povinností, měli byste vědět, jak mu co možná nejvíce přechod mezi školkou a školou usnadnit. Nebojte se, poradíme vám, jak na to! Nastavte řád Největší rozdíl mezi školkou a školou je v disciplíně a řádu. Zatímco ve školce dítka nemusí dodržovat až tak přísná pravidla, nástupem na základní školu se ale všechno mění. Snažte se nastolit řád a dodržovat jej i doma. Nějaká rutina, která bude neměnná, za chvílí dítku přijde normální. Udělejte si výlet – do školy! Není se čemu divit, že dítka pociťují nejen strach a nervozitu, ale i zvědavost a chuť objevovat nové věci. Není proto na škodu, když mu první třídu ukážete ještě před prvním oficiálním dnem, aby si dítko mohlo prohlédnout prostředí a jakmile dojde na prvního září, nebude se zde cítit tak nejistě. Naučte jej samostatnosti Snažte se dítko vést k větší samostatnosti. Možná vás to bude stát hodně sil a bude třeba vynaložit maximum trpělivosti, ale nechte dítko, aby určité dovednosti, které bude potřebovat pro první třídu, dělalo samo – vázání tkaniček, oblékání apod. Radost na první třídu Aby dítě bez problému zvládlo první třídu, musí se do ní těšit a nemít z ní strach. Hodně si... Čtěte více Příspěvek Připravte své dítě na první třídu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
12.10.2015 09:06 |

podobné články

Ideál mužské krásy napříč kontinenty. Jak vypadá v jednotlivých zemích perfektní muž?

 
Pokud se zaměříme na ideál krásy, zjistíme, že nejde o ustálený výraz. Krása se z hlediska času, kultury i země mění a rozhodně není jednotná a neměnná. Zajímá vás, jak vypadá dokonalý muž v Austrálii, Rusku, Číně a dalších zemích? Výsledek vás překvapí.
19.02.2016 11:01 |

podobné články

Láska nebo zvyk: Jak poznat, že se váš vztah nebezpečně opotřebovává?

 
Žádné dlouholeté manželství nebo partnerství není bez mráčku a láska není neměnná konstanta. Jak po mnoha letech poznat, zda se ještě s partnerem či partnerkou milujete, nebo spolu žijete ze zvyku? Hranice mezi tím bývá velmi tenká.
27.08.2016 14:55 |

podobné články

Speciální módní policie ze Slavíků: Oslnili, nudili, nebo selhali?

 
Tentokrát se prověrka módní způsobilosti týká gala večera cen ankety Český slavík za tento rok. Pokud jde o vítěze, žádné velké překvapení se ani letos nekonalo, slavík zatrylkoval v podstatě stále stejný song, který poslouchala neměnná skvadra lidí, v níž řada osobností scény popu chyběla. Neuchvátila ani přehlídka módních kreací, jež k takové akci patří. Snaha o atraktivní show byla, pompéznost několika toalet se jevila až nemístně, ale punc provinčnosti bohužel nezmizel. Vkus přítomných se nezvýšil, ale ignorantů etikety ubylo.
28.11.2016 05:15 |

podobné články

Jedeš bezdůvodně vlevo? 1500 Kč pokuty!

 
Za bezdůvodnou jízdu v levém pruhu má být neměnná pokuta 1500 Kč a dva body.
12.12.2016 18:40 |

podobné články

Francouzský velvyslanec: naše koncepce identity nestojí na pokrevních poutech

 
V pátek odpovídal na dotazy čtenářů Novinek velvyslanec Francouzské republiky v ČR Pierre Lévy, který je zároveň odborníkem na evropské záležitosti. Témata diskuze se točila především kolem vztahů mezi Francií a Českem, zejména pak kolem problematiky evropské integrace. Na otázku, jak ovlivňuje vlna imigrace z jihu francouzské chápání národní identity, odpověděl, že francouzská koncepce identity je založena na vůli žít společně, nikoli na pokrevních poutech.
12.03.2010 07:35 |

podobné články

Drobil podpoří změnu koncepce boje se šumavským kůrovcem

 
Ministr životního prostředí Pavel Drobil (ODS) podpoří zásadní změnu koncepce v boji proti kůrovci, kterou požaduje většina starostů obcí ležících uvnitř nebo na okraji Národního parku Šumava (NPŠ) a Plzeňský a Jihočeský kraj. Drobil při své sobotní návštěvě Šumavy oznámil, že do konce roku spolu s kraji a obcemi připraví návrh zákona o šumavském parku, který je zatím zřízen nařízením vlády. Pokud vše půjde, mohl by platit od 1. července 2011, řekl ministr.
12.09.2010 23:30 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Drobil (378 článků)

Těžební limity vláda prolamovat nebude

 
Vláda se na svém středečním zasedání seznámila s návrhem energetické koncepce země. Podle premiéra Petra Nečase (ODS) bude koncepce předložena do konce roku a bude se držet programového prohlášení, které nepočítá s prolomením těžebních limitů. Kabinet schválil i novelu trestního řádu a školského zákona.
13.04.2011 15:55 |

podobné články

Osobnosti: Petr Nečas (9215 článků)

Nová koncepce české zahraniční politiky je na světě

 
Revizi v diplomacii loni po svém nástupu avizoval ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09). Aktuální koncepce, která by reagovala na současné výzvy světa, diplomatům chybí. Objeví se téma zahraničních misí i energetické bezpečnosti
09.05.2011 20:00 |

podobné články

Osobnosti: Karel Schwarzenberg (3625 článků)

Zaorálek: Co se šmudlí na Úřadu vlády?

 
Karel Schwarzenberg předložil vládě poměrně nezáživný, úřednicky napsaný text koncepce zahraniční politiky ČR, ve kterém se všem důležitým politickým otázkám vyhnul. Koncepce, která se ale všem zásadním otázkám, na které je třeba odpovědět, principiálně vyhýbá, valného smyslu nemá. Nicméně i text, který se snažil jakémukoliv konfliktu vyhnout, sklidil na vládě těžkou kritiku a byl panu ministrovi vrácen k přepracování.
17.06.2011 19:10 |

podobné články

Osobnosti: Karel Schwarzenberg (3625 článků)

Křeček (ČSSD): Koaliční koncepce bydlení, nájemní bydlení pro bohaté chudáky?

 
Koncepce bydlení tak, jak je Ministerstvem pro místní rozvoj (MMR) předložena, představuje jistě velmi solidní analytický materiál zejména tam, kde analyzuje současnou situaci v bydlení.
21.06.2011 18:00 |

podobné články

MMR: Koncepce bydlení do roku 2020 poslána do vlády

 
Ministerstvo pro místní rozvoj předkládá vládě ke schválení základní dokument pro realizaci bytové politiky do konce tohoto desetiletí. Koncepce vychází z přístupu, že zajištění bydlení je odpovědností jednotlivce, avšak téma bydlení v širších souvislostech je sdílenou odpovědností společnosti.
01.07.2011 04:55 |

podobné články