Článek

Recenze: Nejlepší věc, která se mi nikdy nestala – romantika bez kýče, po které se vám bude stýskat

 
Jestli letos Bridget Jones poslala dopis Ježíškovi, tahle kniha v něm rozhodně nechyběla! Kniha autorů Jimmyho Rice a Laury Tait totiž disponuje stejně skvělým humorem jako její deník.
10.12.2015 12:45 |

podobné články

Osobnosti: Laura Jones (1 článek)
Podobné články

Prezidentská kampaň? Podle režisérů dokumentu spíš ukázka politického kýče a přetvářky

 
Po Kudrnově filmu „Hledá se prezident“ je hotov další snímek zachycující první přímou volbu českého prezidenta. Tentokrát jde o poněkud kousavý dokument známé dvojice Klusák – Remunda. Kampaň byla podle nich ukázkou politického kýče a přetvářky. Píše o tom MfD.
06.04.2013 21:10 |

podobné články

Jak vybrat cestovní pojištění?

 
Cestovní pojištění je nepsaná nutnost pro vaší dovolenou. Ať už se chystáte na dovolenou do exotické destinace či jen na prodloužený víkend do evropské metropole, neměli byste vytahovat paty z domu bez sjednaného pojištění. Nejenže si tak svou dovolenou, na kterou jste čekali celý rok, ještě více užijete, ale navíc se budete cítit bezpečně. V dnešním článku vám poradíme, jak vybrat to nejlepší cestovní pojištění. Nebojte se, není to věda. Stačí jen vědět, na koho se obrátit – pak je volba správného cestovního pojištění hračka. Pokud si nejste jisté, přečtěte si dnešní článek.  Řiďte se dle počtu nabídek Aneb čím více, tím lépe! Nabídky jednotlivých cestovek se sice liší, ale velice často se jedná o drobné detaily. Ovšem pozor – i tak můžete narazit na podstatné věci, jež se vám u vašeho cestovního pojištění můžou hodit. Rozhodně není na škodu spolehnout se na internetové vyhledávače, které vám mohou v mnohém ledasco napovědět. Jednotlivé cestovní pojištění seřadí zpravidla podle ceny a vy si tak můžete udělat představu, co by pro vás bylo nejlepší. Víte, co je asistenční služba? Cestovní pojištění je jedna věc, asistenční služba je věc druhá. Mnoho z vás vlastně ani neví, co to asistenční služba vlastně je, a proto na tuto důležitou věc mnohdy ani nemyslí – a to je chyba. Asistenční služba je vaše jistota, že v případně nutnosti nezůstanete v zemi, kde se mnohdy ani nedorozumíte, odkázáni jen sami na sebe. Určitě je dobré mít v ceně zahrnutou non-stop telefonickou asistenci a to v českém jazyce. Cestovní pojištění a připojištění Základní cestovní pojištění zahrnuje zpravidla tyto služby: proplacení léčebných výloh, úhradu návratu do vlasti, asistenční službu a náklady na přivolání opatrovníka. Určitě není na škodu sjednat si ke klasickému pojištění i připojištění odpovědnosti za škodu a navýšení pojistného či krytí léčeb nad rámec pojistné částky. Nejsou to maličkosti –... Čtěte více Příspěvek Jak vybrat cestovní pojištění? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.10.2015 09:21 |

podobné články

"Matka" roku: Žena rodí děti jenom do záchodu! Pokaždé tvrdí, že omylem!

 
Angličanka Kirsty Parker (25) předčasně porodila zdravou holčičku Ruby, která vážila okolo 1,5 kilogramu. To by byla celkem normální věc, kdyby se celé událost nestala na záchodové míse a kdyby se nestala už potřetí!
20.03.2015 15:31 |

podobné články

Čemu se vyhnout, abyste nevypadali starší?

 
Snad žádná žena nechce vypadat starší, nežli ve skutečnosti je. I přes veškerou snahu působit na své okolí co možná nejmladistvějším dojmem se až žalostně mnoho žen dopouští chyb, které je na pohled dělají starší a zbytečně jim tam přidávají léta. Přitom se stačí širokým obloukem vyhnout věcem, které jsou příčinou toho, že vypadáte tak, jako by vám bylo mnohem více, než vám ve skutečnosti je! Jak tedy nevypadat starší? Na to jsme se zaměřili v dnešním článku, ve kterém vám poradíme, čemu se ve vlastním zájmu vyhnout. Nepřidávejte si zbytečně léta, která vám vůbec nepatří! Nechcete vypadat starší? Poradíme vám, čeho se vyvarovat! Nevhodné oblečení Čeho si na vás vaše okolí všimne jako úplně první? Správně, je to vaše oblečení! Hodně žen ukrývá ve svém šatníku věci, které jim nejenom nesluší, ale jim přidávají léta. Ony si to neuvědomují a zbytečně tak dávají svému okolí domněnku toho, že jejich občanka čítá daleko vyšší číslo, než které se tam nachází ve skutečnosti. Špatný make-up V současné době se líčí snad každá žena. Make-up nám umožňuje zakrýt nedokonalosti a zvýraznit tak náš obličej. Jenže i v tomto ohledu můžeme šlápnout vedle, což má za následek jedinou věc: vypadáme na více let, než kolik nám vlastně je. Proto volte líčení, které bude odpovídat příležitosti a nepřehánějte to. Neslušivý účes Další chybou je účes, který ženě jednoduše nesedí. Mnohdy se držíme jednoho střihu klidně i několik let a vůbec nám nedochází, že se mění nejen aktuální trendy, ale i naše rysy. Pokud nechcete působit, že vám již táhne na léta, kterými se žádná žena nechlubí, nechte si poradit, jaký účes vám bude sedět. Příspěvek Čemu se vyhnout, abyste nevypadali starší? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
14.11.2016 18:10 |

podobné články

Morální kýč kampaně za zvolení Karla předčila jedna věc, píše Hájkův server

 
Existuje prý jediná věc, která co do míry mediální manipulace a morálního kýče předčí kampaň za zvolení Karla Schwarzenberga. Podle předsedy Akce D.O.S.T. Michala Semína jí byla tisková konference k odvolání Daniela Hermana z čela Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR).
12.04.2013 16:30 |

podobné články

Osobnosti: Karel Schwarzenberg (3555 článků) , Karel Michal (30 článků)

Jak si opticky ubrat pár kilo?

 
Mít pár kilo navíc sice není nic špatného, ale nejedna žena by dala nevím co za to, kdyby se jich mohla alespoň pohledově zbavit. Bohužel neexistuje kouzelná hůlka, která by vás jedním mávnutím zbavila faldíku na břiše, která by vám ubrala na síle vašich stehen a díky které by se váš zadeček rázem zmenšil o dvě čísla. V dnešním článku vám poradíme, jak si pár kilo opticky ubrat. Nečekejte žádné fitness postupy ani hodiny strávené v bazénu či posilovně. Nepatříte-li mezi věrné příznivce sportování, budou se vám naše triky jistě hodit. Uvidíte, že je to mnohem snazší, než jste si mysleli. Pojďme společně zamaskovat pár kilo, které máte navíc! Maminka vždycky říkávala: „Stůj rovně!“ Také vám maminka říkala tuhle větu? Pak věřte, že rozhodně měla něco do sebe. Ačkoli to s vámi vaše maminka v dětských letech myslela především dobře – rovným postojem se nekřiví záda – dnes se vám tato rada může hodit i co se pár kilo navíc týče. Ramena dejte pěkně dozadu, zpevněte břicho a zaujměte přirozený postoj a chodidla mějte rovnoběžně. Budete mile překvapeni, že vám rázem na těle pár kilo ubylo. Co vyhodit ze šatníku… Pytle, o kterých si myslíte, že zamaskují vaše kila. Pravda je taková, že vám pár kilo ještě přihodí k dobru. Všechny podobné oblečky připomínající stan tedy okamžitě vyhoďte na dno popelnice. Oblečení s výraznými vzory – platí především pro vodorovné pruhy a divoké vzory plné květin – o kterých si výrobci XXL oděvů stále naivně myslí, že ženám s pár kilo navíc pomáhají. Ve skutečnosti je to přesně naopak, pryč s nimi! Bokové kalhoty, které vám díky nízkému sedu udělají tak akorát onu pověstnou pneumatiku okolo pupíku. Věřte, že na ženách, které disponují pár kilo navíc zkrátka vůbec nevypadají dobře… Co si do šatníku naopak pořídit… Spodní prádlo, které vám dokonale... Čtěte více Příspěvek Jak si opticky ubrat pár kilo? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
14.08.2015 08:25 |

podobné články

Recenze: U Brabcova "vkusného" Kameňáku si budete stýskat po Troškovi

 
Snímek složený výhradně z lidových anekdot se vrací. Recenze filmu režiséra a kameramana F. A. Brabce.
04.12.2015 09:00 |

podobné články

Bebarová z Ulice: O dítě nestála, teď ho čeká!

 
Tereza Bebarová (37) se do paměti televizních diváků dostala hlavně jako Světlana ze seriálu Ulice. Teď na ni její kolegové z Divadla Na Fidlovačce práskli, že je těhotná. Herečka přitom ještě nedávno tvrdila, že o děti nikdy moc nestála. Se svým přítelem Ivanem žije od sedmnácti let a vždy prý měla jiné priority než mateřství.
19.12.2011 09:45 |

podobné články

Osobnosti: Tereza Bebarová (78 článků)

Masáž z pohodlí domova aneb romantika ve dvou

 
Masáž je bezesporu příjemná záležitost, která se dá provádět i z pohodlí domova. Když samozřejmě pomineme sportovní typy masáže, kde jsou nutné zkušené ruce maséra a cíleně vedené tahy. Pokud se budeme však bavit o rozmazlující masáži, kde stačí jen doteky, tření, hlazení a příjemná atmosféra, můžeme si jí dopřát i doma. Jak na to si prozradíme v dnešním článku. Nakonec může taková masáž být i vynikající předehra. Zatáhněte závěsy a zapalte vonné svíce Pro uvolňující a relaxační masáž je bezesporu lepší přítmí, a pokud si zrovna nepotrpíte na svíčky, můžete si rozsvítit lampičku. Vytvořit pravou atmosféru je velmi důležité, bez ní by to zkrátka nebylo ono. Připravte si po ruce všechny důležité předměty, které budete k masáži potřebovat. Olej, papírové utěrky, ručník, podložku či starší prostěradlo další pomůcky. Záleží, pro kterou masáž se rozhodnete. Zda čokoládovou, medovou, lávovými kameny, horkými mušlemi a další. Zpříjemnit si tento proces můžete i příjemnou hudbou. Masáž si můžete s partnerem vzájemně opětovat. Proč by měl chrochtat blahem jen on? Medová masáž Tato masáž je velmi příjemná a spočívá spíš k přikládání rukou a jemném popleskávání. Med utvoří takovou hustější a lepkavou hmotu, protože naváže na sebe toxiny v těle. Jde o detoxikační a navíc hodně příjemnou proceduru, která je vhodná při únavě, vyčerpání a napětí. Med navíc omlazuje pokožku. Čokoládová masáž Každý milovník čokolády si tuto masáž zamiluje. Poskytuje tělu hluboký pocit pohody, relaxace, uvolňuje napětí ve svalech a ženy ocení, že pomáhá odstraňovat celulitidu. Kakao obsahuje vitamíny, minerály a ty mají omlazující a vyživující účinky. Zároveň kakao umí blokovat procesy předčasného stárnutí a má antioxidační efekt. Podporuje prokrvení pokožky, stimuluje metabolismus pleti a rozjasňuje pokožku. Pokud nemáte masérské pomůcky, nezoufejte. Připravit si emulzi můžete i doma. Postačí smíchat kokosový olej nebo máslo s kakaem a trochou rozpuštěné čokolády na vaření. Tato masáž umožní nejen masírovat tělo partnera, ale vzájemně... Čtěte více Příspěvek Masáž z pohodlí domova aneb romantika ve dvou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
26.06.2015 09:01 |

podobné články

ROMANTIKA se šlechtickou tečkou

 
Jediné slovo vystihuje výlet horkovzdušným balonem nad lesy, lány a střechami domů – romantika. Sednout do koše, který unese prý i šest těžkých lidí, v sobě sice nenese vůbec žádný adrenalin, ale své kouzlo rozhodně má. Ocení jej zejména páry, které vzduch unese od všedních starostí. Redaktor Šípu PLUS si (bez puncu romantiky) takový let vyzkoušel.
15.07.2011 04:30 |

podobné články

Hudebník Soukup: Kytaru už nechce vidět

 
Hudebník a skladatel Ondřej Soukup (60) nedávno po dvaceti letech oprášil svou kytaru a zahrál si na koncertu Václava Noida Bárty (31). Dnes už je ale jisté, že podobných výjimek se fanoušci Soukupa nedočkají. „Ano, přesvědčil mě, abych vytáhl baskytaru. Musel jsem ji doladit. Zahrál jsem s ním jednu věc,“ řekl Soukup, kterého kolegové upozorňovali, že jak ohmatá struny, začne se mu po koncertování stýskat. Mýlili se! „Když hrajete, musíte cestovat, a já jsem rád, že nikam jezdit nemusím, každý ať si to přebere po svém,“ dodal skladatel.  
27.03.2012 14:48 |

podobné články

Osobnosti: Ondřej Soukup (284 článků) , Václav Bárta (957 článků)

3 věci, které vašemu vzhledu zbytečne přidávají léta

 
Ačkoli se snažíte líčit podle nejnovějších trendů, působíte unaveným dojmem a co víc – vaše okolí vám hádá více let, nežli kolik vám ve skutečnosti je. Ptáte se sama sebe, kde je chyba a co děláte špatně, že i přes veškerou snahu působíte starší, což žádná žena nechce. Možná chybujete v líčení a sázíte na prvky, které vám zbytečně přidávají léta – a v tom bude zakopaný pes. Líčení k ženám neodmyslitelně patří. Make-up nám umožňuje zamaskovat nedostatky a dodat si sebevědomí. Každá z nás chce být krásná a na své okolí působit přitažlivě. Jenže ne vždy se nám to daří. Proč? Někdy zkrátka děláme chybičky, které nám přidávají léta a jsou tak viníkem toho, že na naše okolí působíme starší. A to přece nechceme, ne? Chyby v líčení, které vám přidávají léta Líčíte se? A líčíte se správně? Možná sledujete nejnovější trendy v líčení, se kterými se snažíte udržet krok. Mnohdy si myslíme, že jsou dané prvky a fígle pro nás ty pravé, ale ne vždy je tomu tak. Nemusíte se přestat líčit, jestliže vám make-up pomáhá cítit se lépe a přitažlivěji, pak si jen dejte pozor na přešlapy, které vám přidávají léta a to úplně zbytečně. Postačí, pokud se širokým obloukem vyhnete následujícím třem prohřeškům. Umíte kouzlit s řasenkou? První chybou v líčení, o které se v dnešním článku zmíníme, je řasenka – spíše její špatné použití. Ne všem ženám příroda do vínku nadělila krásné a husté řasy, které by nepotřebovaly zvýraznit, není se proto čemu divit, že drtivá většina z nás zkrátka po řasence sáhnout musí. Jenže pokud si s řasenkou pohrajete špatně, pak si uškodíte. A v čem je tedy chyba? Pokud si řasenku nanesete na dolní řasy – tady platí, že méně je více. Nepřehánějte to, jinak se dolní řasy slepí a váš pohled bude... Čtěte více Příspěvek 3 věci, které vašemu vzhledu zbytečne přidávají léta pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.01.2017 08:45 |

podobné články

Domácí hamburger z mletého masa

 
Domácí hamburger z mletého masa bude pod vaší kulinářskou taktovkou daleko chutnější a po potravinové stránce i kvalitnější, nežli jeho kupované variace, které jsou dnes k dostání prakticky na každém kroku. Jen málokdo by odolal chutné kombinaci grilovaného pečeného masa, křupavé bulky, zeleniny a dresinku, který si můžete připravit dle vlastních chutí tak, jak je vám libo. Jestliže si i vy rádi pochutnáte na hamburgeru, ale chcete si být skutečně jistí tím, co doopravdy jíte, pak si připravte domácí hamburger z mletého masa podle našeho receptu, který pro vás ukrýváme v dnešním článku. Nejenže tak budete vědět, z čeho si svůj hamburger vlastně připravujete, ale navíc vám i díky času strávenému jeho přípravou bude daleko více chutnat! Jak si připravit domácí hamburger z mletého masa Níže jsme pro vás připravili několik užitečných tipů, díky kterým se vám podaří vykouzlit ten nejlepší domácí hamburger z mletého masa. Tuto dobrotu si můžete připravit jak doma na pánvi, tak i při pěkném počasí venku na grilu – a snad se toho pěkného počasí dočkáme co nejdříve. Uvidíte, že s naším receptem sklidíte úspěch! Abyste si byli jistí, z jakého masa si svůj domácí hamburger vlastně připravujete, doporučujeme vám koupit si kousek nějakého pěkného masíčka v celku u řezníka. Maso si pak doma můžete namlet, díky čemuž budete mít příležitost určit si jeho hrubost. Jakmile si maso namelete, můžete si do něho přimíchat jakékoli koření. Každý z nás má jiné chutě, proto záleží zcela na vás, jaká dochucovadla použijete. Samozřejmě že úplně nejlepší jsou čerstvé bylinky, které masu dodají úplně nový rozměr. Někdo rovněž dává přednost čisté chuti masa a přidává tak jen sůl a pepř. Maso přes přípravou placiček doporučujeme nechat odpočinout alespoň 20 minut v lednici. Z vytvořené masové směsi si můžete vytvořit placičky takové hmotnosti, jak se vám bude hodit. Můžete... Čtěte více Příspěvek Domácí hamburger z mletého masa pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
09.04.2016 02:35 |

podobné články

RECENZE: OneRepublic vzali všechny do zázračného světa kýče

 
Americká skupina OneRepublic si už na světovém poprockovém nebi zajistila své pevné místo. Vždy totiž dokázala posluchače přesvědčit, že trochu barvotiskové romantiky potřebuje každý a že kapela je ochotná rozdávat krásné iluze plnými hrstmi.
17.02.2014 13:20 |

podobné články

RECENZE Jak uspokojit diváka na opojné hranici patosu a kýče

 
Film Jak vycvičit draka 2 umožňuje divákům zapomenout na „cartoonově“ nadsazenou animovanost figur i v řadě ohledů pošahanou zápletku a podlehnout emocionálně překvapivě silným okamžikům.
20.06.2014 08:00 |

podobné články

RECENZE: Andělé všedního dne. S Polívkou až na hranici kýče

 
Do nezaměnitelné a početné rodiny filmových postav scenáristky a režisérky Alice Nellis přibylo několik nových přírůstků.
26.09.2014 11:05 |

podobné články

Osobnosti: Alice Nellis (104 článků)

Tomáš Klus pustil do světa video ze své svatby. Ach, ta romantika!

 
Tak tohle se povedlo. Romantika, o které sní každá dívka i žena, právě začíná!
18.10.2013 10:20 |

podobné články

Osobnosti: Tomáš Klus (686 článků)

Romantika jako trám? Christina Aquilera se zasnoubila na Valentýna

 
Romantika, o které mnoho žen sní. Navíc přesně tři roky po rozvodu předchozího manželství.
15.02.2014 19:45 |

podobné články

Jak udržet optimální vlhkost v bytě

 
Chcete-li žít kvalitně, pak je důležité zajistit optimální vlhkost v bytě, která se liší vzhledem k panujícímu ročnímu období – zatímco v létě je optimální vlhkost od 40-55%, v zimě se hodnoty lehce zvyšují a to na 45-60%. Udržet si optimální vlhkost v bytě je velice důležité, neboť nízké hodnoty mohou být příčinou řady zdravotních problémů a stejně tak vysoké hodnoty mohou být důvodem, proč se vám doma tvoří plísně na zdech. Jestliže nevíte, zda u vás doma panuje optimální vlhkost, pak si rozhodně nenechte ujít dnešní článek. Společně se podíváme na praktické rady a tipy, které vám pomohou zajistit a především udržet optimální vlhkost v bytě. O vlhkosti musíte mít přehled V současné době je k dostání řada produktů – tzv. vlhkoměrů – které vám se sledováním vlhkosti hravě pomohou. Pokud nechcete vyhazovat peníze, můžete optimální vlhkost v bytě sledovat i pouhým okem – pokud se vám rosí okna, cítíte zatuchlinu z oblečení a na zdech se vám tvoří plíseň, pak věřte, že něco není v pořádku. V tomto případě se s největší pravděpodobností jedná o nadměrnou vlhkost. Zpozorovat můžete u pravý opak, tedy suchý vzduch, který je příčinou podráždění sliznice, kašle, pálení očí, ucpaného nosu či celkového pocitu únavy. Jak zajistit optimální vlhkost v bytě? Jednou z možností, jak jít ideálním hodnotám trochu naproti, jsou tzv. odvlhčovače, které si dnes můžete pořídit v mnoha provedeních – nejčastěji se jedná o pískové či tabletové modely. Další metodou je pravidelné a pečlivé větrání, které vám rovněž může hodně pomoci. Na škodu nebude ani věnovat pozornost maličkostem, které vám možná na první pohled přijdou banální, ale do vlhkosti v bytě mají hodně co mluvit. Patří mezi ně: sušení prádla uvnitř nepoužívání odsavače při vaření pěstování nadměrného počtu rostlin Jaký vybrat zvlhčovač vzduchu Jestliže je u vás doma naopak příliš suchý vzduch, měli... Čtěte více Příspěvek Jak udržet optimální vlhkost v bytě pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
01.03.2016 00:50 |

podobné články