Článek

RECENZE: Muzikál aneb Cesty ke štěstí je plný záhad

 
Nápad oživit písničky z legendárního českého muzikálu Starci na chmelu stál u zrodu nového filmu scenáristů Václava Sadílka ml. a Jiřího Mádla i režisérky Slobodanky Radun Muzikál aneb Cesty ke štěstí. V pořádku. Jenže jeden nápad na jeden film nestačí.
14.01.2016 10:35 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Mádl (378 článků) , Slobodanka Radun (4 články)
Podobné články

Čtvrteční filmové premiéry: Do kin naláká své fanynky Adam Mišík ve filmu Muzikál aneb Cesty ke štěstí

 
Tento týden kina nabídnou novinku z dílen českých tvůrců. Muzikál aneb Cesty ke štěstí v čele s Adamem Mišíkem, Vicou Kerekes nebo Vladimírem Polívkou byl natočen na motivy legendárních Starců na chmelu. Jestli bude Muzikál aneb Cesty ke štěstí lepší než Starci, můžete zhodnotit sami v kinech už ode dneška.
14.01.2016 16:55 |

podobné články

Osobnosti: Adam Mišík (145 článků) , Vladimír Polívka (72 článků) , Vica Kerekes (137 článků) , Vladimír Polívka (63 článků)

Tipy na štěstí – aktivity, které vyvolají záplavu endorfinů

 
Endorfiny neboli hormony štěstí nám pomáhají zlepšit náladu a jednoduše se cítit dobře. Jedná se o látky, které jsou podobné narkotikum a výhodou je, že si je naše tělo vyrábí samo – tudíž jsou zcela neškodné. Jakmile se vyplaví do těla, je nám dobře, jsme veselí a cítíme se fajn. Chcete prozradit tipy na štěstí? Možná si říkáte, že žádné tipy na štěstí neexistují. My však víme, že ano. Sepsali jsme pro vás seznam aktivit, při kterých se vaše tělo zaplaví hormony štěstí a vy se budete plavit na obláčku pohody. Chcete vědět více? Pak čtěte dál! Tipy na štěstí, aneb jak tělo zaplavit endorfiny? Endorfiny jsou pro naše tělo hodně prospěšné. Pomáhají nám lépe zvládat určité situace. Věděli jste například, že se hormony štěstí vyplavují i při stresu nebo strachu, díky čemuž jsme schopni reagovat na riziko a v případě potřeby bojovat o život nebo utéct, i když nám dochází síly? Při kterých aktivitách se vyplavují endorfiny? Cvičení Proč lidé cvičí? Někteří chtějí zhubnout, jiní chtějí mít lepší pocit sám ze sebe. Ať už cvičíte pro kterýkoli důvod, díky endorfinům, které se vám při této aktivitě vyplavují do těla, máte více síly, energie i chuti se nevzdávat. Navíc pocity štěstí po hodinách mučení sebe sama v posilovně jsou bezesporu tou nejlepší odměnou. Sex Asi by byla někde chyba, pokud bychom mezi aktivity, při kterých se vyplavují endorfiny v obrovském množství, nezařadili tolik oblíbený sex. Pokud si dopřejte dlouhý a opravu kvalitní sex, hormony nabité štěstím na sebe nenechají dlouho čekat. Endorfiny uvolňuje i pouhé líbání, při kterém dochází k produkci neuropeptifů a ty podpoří výrobu hormonů štěstí. Smích Říká se, že smích léčí. A vy po přečtení dnešního článku budete vědět, že i zlepšuje náladu. Ano, i při smíchu se do těla vyplavuje velké množství endorfinů, které často mohou... Čtěte více Příspěvek Tipy na štěstí – aktivity, které vyvolají záplavu endorfinů pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.03.2017 15:05 |

podobné články

Filmové premiéry: REVENANT Zmrtvýchvstání, Muzikál aneb Cesty ke štěstí, Ledová sezóna a další

 
Do kin vstupuje vítěz Zlatých glóbů, historický velkofilm REVENANT Zmrtvýchvstání s Leonardem DiCapriem v hlavní roli. Ke slavnému muzikálu Starci na chmelu se vrací česká novinka Muzikál aneb Cesty ke štěstí. Lední medvěd Norm se v rodinné animované komedii Ledová sezóna dostane ze severního pólu až do New Yorku. O kuřatech a lidech je severská komedie o vejcích, která padla daleko od stromu. Autorský dokument Vitalije Manského Roura mapuje každodenní život podél plynovodu ze Sibiře do Evropy.
14.01.2016 07:10 |

podobné články

Recenze: Muzikál aneb Cesty ke štěstí skládá bizarní poctu Starcům na chmelu

 
Nejnovější český muzikál skládá poctu Starcům na chmelu a připomíná, proč je v naší kinematografii stále sháňka po pořádném dramaturgovi.
15.01.2016 07:00 |

podobné články

Komunisická Kuba uvede po 55 letech muzikál o HIV pozitivních

 
Čeští fanoušci muzikálu Rent se mohou těšit na 14. prosinec. Pražské Divadlo Na Prádle uvede muzikál premiérově v češtině a diváky čeká řada dalších překvapení. Ještě větší senzací však je fakt, že stejný muzikál pocházející z Broadwaye bude uveden v Havaně. Na Kubě bude mít premiéru 24. prosince tohoto roku a bude to po více než padesáti letech první americký muzikál.
28.11.2014 13:00 |

podobné články

Divadelním cenám Tony kraloval hiphopový muzikál, převládal ale smutek nad tragédií v Orlandu

 
Letošnímu udílení prestižních amerických divadelních cen Tony dominovala podle očekávání muzikálová adaptace životopisu jednoho z amerických „otců zakladatelů“ Alexandera Hamiltona ve stylu hiphopu. Muzikál nazvaný Hamilton proměnil v cenu 11 z rekordních 16 nominací. Dostal například cenu za nejlepší nový muzikál, nejlepší muzikálovou režii, scénář i nejlepší mužský herecký výkon. Hamilton nicméně nepřekonal rekordní počet 12 cen Tony, které v roce 2001 dostal muzikál The Producers (Producenti).
13.06.2016 13:05 |

podobné články

Osobnosti: Alexander Hamilton (1 článek)

Muzikál oživí písničky ze Starců na chmelu

 
V polovině ledna se pokusí diváky zahřát snímek režisérky Slobodanky Radun Muzikál aneb Cesty ke štěstí. Hudební film o dnešních mladých lidech a jejich životech je poctou legendárnímu muzikálu Starci na chmelu.
04.12.2015 10:40 |

podobné články

Osobnosti: Slobodanka Radun (4 články)

RECENZE: Od Andersena k celkem nenáročné revui. Další muzikál pro celou rodinu přináší Sněhová královna

 
Další rodinný muzikál rozšířil od soboty nabídku pražské muzikálové scény. Podle Andersenovy Sněhové královny ho volně vytvořili skladatel Zdeněk Barták a scenáristé Jan a Alena Pixovi, tedy tým, který v Divadle Hybernia uvedl před dvěma lety muzikál Kapka medu pro Verunku.
22.09.2014 16:06 |

podobné články

Osobnosti: Zdeněk Barták (14 článků) , Jan Pixa (1 článek)

7 záhad ženského těla: Proč pláčeme a červenáme se?

 
Také byste se nejraději propadla, když v nevhodnou dobu zčervenáte? Nedokážete zadržet slzy už jen při náznaku dojemné scény ve fiilmu, nebo při krájení cibule? A co taková ženská prostata? Na několik záhad našeho těla jsme si posvítili.
28.01.2012 06:45 |

podobné články

Jedna z největších záhad lidstva: Syndrom cizího přízvuku. Objevil se poslední případ, tahle Britka po probuzení začala mluvit čínsky!

 
Je to jedna z největších záhad lidského mozku a říká se tomu syndrom cizího přízvuku nebo jazyka. Jak vzniká? Nikdo na to ještě nepřišel, přestože už jsou lékařsky popsány desítky případů. Za příčiny se považují hlavně úrazy hlavy a silné migrény, horečky nebo kóma.
07.09.2013 19:50 |

podobné články

Světové podivnosti: 5 největších záhad, které nedají vědcům spát

 
Existuje mnoho záhad, které dosud nikdo neobjasnil. Dokonce ani nejmodernější vědecká technika nepomáhá. Podívejte se na ty nejzáhadnější.
03.11.2013 15:55 |

podobné články

Jak se vlastně hmyz naučil létat? Čeští vědci poodkryli jednu z největších záhad evoluce

 
Vědci z Biologického centra Akademie věd ČR a Přírodovědného muzea v německém Stuttgartu se zabývali jednou z největších záhad evoluce - jak se u hmyzu vyvinula křídla - a měli úspěch.
17.05.2014 09:10 |

podobné články

Prima ZOOM: Záhady, jak je máte rádi

 
Prima ZOOM přináší oblíbené téma záhad a mimozemšťanů. Sir Arthur Charles Clarke je klasikem v žánru science fiction a byl specialistou na nevysvětlitelné jevy z celého světa. Proto vám rádi připomeneme tohoto průkopníka ve vysvětlování záhad, ale také vynálezce, který by se letos dožil 97 let. V tomto tematickém bloku Záhady a konspirace navážeme druhou sérií oblíbeného seriálu Odhalení: Mimozemské spisy.
04.11.2014 11:40 |

podobné články

5 záhad kolem smrti brněnského faráře: Ostraha u nemocničního lůžka a odložené odpojení od přístrojů

 
Odešel jim důvěrník a člověk, který je provázel na cestě víry. Mladí farníci z řádu minoritů se se smrtí brněnského kněze Roberta Marii Mayera (†41), kterému říkali otec Robinek, smiřují jen těžko. Na Facebooku vyjmenovali řadu záhad, které jeho úmrtí provází.
26.02.2016 18:20 |

podobné články

Osobnosti: Robert Mayer (3 články)

RECENZE: Muzikál Mauglí aneb Jak to chodí v džungli

 
V pražském Divadle Kalich měl ve čtvrtek premiéru muzikál Mauglí Gabriely Osvaldové a Miroslava D. Mirčeva (libreto a texty písní) a Ondřeje Soukupa (hudba).
14.09.2013 07:15 |

podobné články

Osobnosti: Ondřej Soukup (301 článků) , Gabriela Osvaldová (32 článků) , Miroslav Mirčev (5 článků)

Ledecký dopisuje třetí muzikál, chce do něj zlanařit Hůlku

 
Janek Ledecký dopisuje svůj v pořadí třetí muzikál. Po Hamletovi a Galileovi se nechal inspirovat Shakespearovskou tragédií Othello a na svět přivede na podzim 2010 muzikál Jago. V roli Othella by nejraději viděl Daniela Hůlku, role jeho pomocníka bude větším oříškem.
10.11.2009 09:45 |

podobné články

Osobnosti: Daniel Hůlka (588 článků) , Janek Ledecký (253 článků)

Muzikál Pornohvězdy zahájí sezónu v ostravském Divadle Petra Bezruče

 
Originální muzikál Tomáše Svobody a Petra Kolečka Pornohvězdy s hudbou Petra Wajsara, jenž v minulém roce slavil velký úspěch v Praze, se dočkal už svého druhého zpracování. Tentokrát muzikál v páteční premiéře uvede ostravské Divadlo Petra Bezruče. Zdejší umělecký soubor jím zahájí novou, takzvanou Ostrou sezónu.
24.09.2010 07:50 |

podobné články

Osobnosti: Petr Bezruč (50 článků) , Tomáš Svoboda (118 článků) , Tomáš Svoboda (164 článků) , Petr Wajsar (3 články)

Michal David: Teď píšu dětský muzikál

 
Ačkoliv poslední hudební počin skladatele Michala Davida – muzikál Kat Mydlář – má od premiéry teprve pár týdnů, David už intenzivně pracuje na novém díle. A tentokrát má jít o muzikál pro hodně mladé publikum. Píše ho přímo na tělo dívčí skupině 5Angels.
14.03.2011 20:20 |

podobné články

Osobnosti: Michal David (1243 článků)

Soutěžte s Blesk Křížovkami o ceny k muzikálu Popelka!

 
Soutěžte o o 5 balíčků na kouzelný muzikál Popelka na ledě! (jeden balíček obsahuje: 2 vstupenky na muzikál Popelka a 1 rodinný poukaz do wellness center Infinit). 5 výherců, kteří správně v předem stanoveném výherním pořadí odpoví na soutěžní otázku v hrací době získají každý 2 vstupenky na muzikál a 1 rodinný poukaz do wellness.
07.09.2011 00:15 |

podobné články