Článek

Recenze: Murakami splétá osamělé příběhy Mužů, kteří nemají ženy

 
Hvězdný japonský autor Haruki Murakami vydal poprvé po deseti letech povídkovou sbírku. Soubor nazvaný Muži, kteří nemají ženy, pojednává o mezilidských vztazích, zvláště o mužích různého věku a různých profesí, kteří z nějakého důvodu ztratí ženu.
17.11.2015 14:45 |

podobné články

Osobnosti: Haruki Murakami (29 článků)
Podobné články

Recenze: Co se stane, když muži ztratí ženy? Murakami nám připomíná, že jsme jen pusté ostrovy

 
„Murakami vycizeloval svůj styl k dokonalosti a přes narůstající počet textů si zachovává vysoký standard,“ píše v recenzi Jarmila Křenková.
10.11.2015 10:20 |

podobné články

Recenze: Haruki Murakami natahuje pružinu poznání světa

 
Román Kronika ptáčka na klíček napsal ještě starý dobrý Haruki Murakami. Není tak dokonale čtenářsky přístupný, bez zádrhelů a s obroušenými hranami jako v minulém česky přeloženém 1Q84.
25.11.2014 07:15 |

podobné články

Osobnosti: Haruki Murakami (29 článků)

Porno pro ženy: odsuzovat nebo vyhledávat?

 
Porno pro ženy – existuje vůbec něco takového? Možná i vy paříte mezi lidi zastávající názor, že porno je jen mužská záležitost, která se žen absolutně netýká. Není to pravda. Ačkoli se drtivá většina z vás drží mylného předsudku, že se na porno dívají jen muži, nespočet něžného pohlaví tu a tam na nějakou podobně zaměřenou stránku zavítá a nalezne v ní stejné zalíbení. Pravdou je, že porno pro ženy není tak laciné a přehnané. V čem je tedy zakopaný pes? Je to velice jednoduché – muži se na porno dívají a nemají problém to otevřeně přiznat, zatímco ženy si čas od času nějaké video pustí, ale nepřiznají to. Jaké je tedy porno pro ženy a je třeba jej odsuzovat? Něžné, romantické i drsné – porno pro ženy má mnoho podob Erotická videa mohou mít mnoho podob. Zpravidla je to tak, že videa určená mužskému publiku, jsou drsnějšího rázu, obvykle taky nereálná a hodně přehnaná. Mužům se to zkrátka takhle líbí, tudíž není důvod, proč takové snímky netočit s železnou pravidelností a nezasypávat jimi web. I porno pro ženy může mít mnoho podob – od romantických scén plných něžnosti až po oblíbené sado-maso a drsnější okamžiky, které dokážou ženské smysl vzrušit na maximum. Inu jak se říká – proti gustu žádný dišputát.  Přirozená krása lidského těla V pornu nemusí jít vždycky jen o sex. Porno pro ženy je velice často soustředěno na přirozenou krásu lidského těla, kterou – co si budeme nalhávat – ženy umí ocenit mnohem více, nežli opačné pohlaví. Na internetu je volně ke shlédnutí nespočet snímků, které jsou založeny jen na erotickém požitku – nikoli na sexu – a to je právě to, co ženy často vyhledávají. I porno může být něžné a romantické.  Jen žena ví… Znáte pořekadlo „jen žena ví, jak ženě udělat dobře“ ? Pak věřte, že... Čtěte více Příspěvek Porno pro ženy: odsuzovat nebo vyhledávat? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
28.10.2015 07:40 |

podobné články

Záhadná smrt modela (†19) z reklamy s Naomi Campbell: Zemřel pár dní před výpravou na Everest

 
Tragédie potkala rodinu mladého modela Alasdaira Russella (†19) z Kentu, který se proslavil reklamou s legendární Naomi Campbell. Mladík byl nalezen mrtvý v bytě v Miami pár dnů před tím, než měl zahájit svůj výstup na Mount Everest. Policie jeho smrt vyšetřuje, prý zemřel za tragických okolností. (†15)Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/464170/anorekticka-15-ktera-skocila-pod-vlak-dopis-na-rozloucenou-napsala-pejskovi.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy (†15)Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/464170/anorekticka-15-ktera-skocila-pod-vlak-dopis-na-rozloucenou-napsala-pejskovi.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy (†15)Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/464170/anorekticka-15-ktera-skocila-pod-vlak-dopis-na-rozloucenou-napsala-pejskovi.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy (†15)Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/464170/anorekticka-15-ktera-skocila-pod-vlak-dopis-na-rozloucenou-napsala-pejskovi.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy (†15)Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/464170/anorekticka-15-ktera-skocila-pod-vlak-dopis-na-rozloucenou-napsala-pejskovi.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy
22.04.2017 21:05 |

podobné články

Osobnosti: Naomi Campbell (292 článků)

Haruki Murakami je prozaik oslovující svět

 
Nebývá zvykem rozdělit románovou výpověď do tří knih, které mají víc než tisícovku stránek. Haruki Murakami, japonský držitel Ceny Franze Kafky (2006) i řady dalších uznání, se k tomu v literární epopeji 1Q84 rozhodl. Loni vyšly v Odeonu dva svazky, letos třetí kniha a čtenář fascinovaně sledoval příběh Tenga Kawaneho a jeho dávné spolužačky Masami Aomame.
01.01.2014 15:45 |

podobné články

Osobnosti: Haruki Murakami (29 článků)

Murakami vydá povídky

 
I u nás populární japonský spisovatel Haruki Murakami vydá v dubnu novou knihu povídek.
22.03.2014 11:50 |

podobné články

Osobnosti: Haruki Murakami (29 článků)

Favoritem na Nobelovu cenu je podle sázkařů Murakami

 
Haruki Murakami byl jasným favoritem pro sázkaře už loni, kdy cenu získala Kanaďanka Alice Munro.
05.09.2014 14:20 |

podobné články

Osobnosti: Haruki Murakami (29 článků)

Haruki Murakami začne komunikovat se čtenáři

 
Japonský spisovatel Haruki Murakami se dlouhodobě bránil kontaktu se svými čtenáři. Nyní se ale věci mění.
12.01.2015 11:42 |

podobné články

Osobnosti: Haruki Murakami (29 článků)

Obtěžoval osamělé ženy. Policie ho dopadla po půl roce

 
Osmadveceti letý muž, který byl postrachem v Uherském Hradišti, byl dopaden. Do města jezdil obtěžovat osamělé ženy. Naštěstí se mu zatím všechny ubránily.
29.11.2010 19:55 |

podobné články

Výzkum: Facebook je útočištěm pro osamělé a zoufalé ženy

 
Mají na Facebooku stovky "přátel", ale přesto se cítí osamělé. Chatují a virtuálně se baví, ale ve skutečnosti nejsou v životě šťastné a jejich život je nudí. Takovýto obraz mladé generace Facebooku vyvstal před očima britským vědcům, zkoumajícím spokojenost britské společnosti. Facebook a jiné virtuální styky s okolím lidem vytváří falešný pocit štěstí a spokojenosti.
02.11.2010 15:25 |

podobné články

Líbání podle slunečního horoskopu: Čí polibky vás dostanou do extáze a jak umíte líbat vy?

 
Podrobné partnerské a erotické horoskopy "Berana":http://www.extra.cz/muz-ve-znameni-berana-s-jakymi-znamenimi-mu-to-klape-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop-ctete, "Beranky":http://www.extra.cz/zena-narozena-ve-znameni-berana-s-kterym-znamenim-ji-to-bude-klapat-a-jakemu-se-radeji-vyhnout-ctete-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop, "Býka":http://www.extra.cz/ctete-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop-pro-muze-narozeneho-ve-znameni-byka, "Býčice":http://www.extra.cz/zeny-narozene-ve-znameni-byka-zbystrete-tohle-je-vas-partnersky-a-eroticky-horoskop-jake-znameni-se-k-vam-hodi-a-ktere-urcite-nebrat, "Blížence":http://www.extra.cz/s-kym-ma-nejlepsi-sex-muz-narozeny-v-blizencich-vime-to-ctete-partnersky-a-eroticky-horoskop-pro-muze-blizence, "Blíženkyně":http://www.extra.cz/zena-narozena-ve-znameni-blizencu-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop-ctete, "Raka":http://www.extra.cz/partnersky-a-eroticky-horoskop-pro-muze-narozeneho-ve-znameni-raka-ctete, "Račice":http://www.extra.cz/zeny-ve-znameni-raka-tohle-byste-mely-vedet-partnersky-a-eroticky-horoskop-s-kym-vam-to-bude-klapat, "Lva":http://www.extra.cz/muz-narozeny-ve-znameni-lva-jak-vypada-jeho-partnersky-a-eroticky-horoskop, "Lvice":http://www.extra.cz/kdo-je-idealni-partner-pro-zenu-narozenou-ve-znameni-lva-ctete-jeji-partnersky-a-eroticky-horoskop, "muže Panny":http://www.extra.cz/muz-narozeny-ve-znameni-panny-s-jakymi-znamenimi-mu-to-bude-klapat-ctete-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop, "ženy Panny":http://www.extra.cz/jak-jsou-na-tom-s-laskou-zeny-narozene-ve-znameni-panny-ctete-partnersky-a-eroticky-horoskop, "muže Váhy":http://www.extra.cz/muz-narozeny-ve-znameni-vah-jaky-je-jeho-partnersky-a-eroticky-horoskop, "ženy Váhy":http://www.extra.cz/zeny-narozene-ve-vahach-ctete-jak-vypada-vas-partnersky-a-eroticky-horoskop, "Štíra":http://www.extra.cz/muz-narozeny-ve-znameni-stira-s-jakymi-znamenimi-mu-to-klape-ctete-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop, "Štírky":http://www.extra.cz/zeny-ve-znameni-stira-zbystrete-tohle-je-vas-partnersky-a-eroticky-horoskop-s-kym-to-zajiskri-a-koho-radsi-nebrat, "Střelce":http://www.extra.cz/muz-narozeny-ve-znameni-strelce-jak-vypada-jeho-partnersky-a-eroticky-horoskop-ctete, "Střelkyně":http://www.extra.cz/zeny-narozene-ve-strelci-tohle-byste-mely-vedet-partnersky-a-eroticky-horoskop-s-jakym-znamenim-vam-to-bude-klapat, "Kozoroha":http://www.extra.cz/ctete-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop-pro-muze-narozeneho-ve-znameni-kozoroha-kdo-se-k-nemu-hodi, "Kozorožky":http://www.extra.cz/zena-narozena-ve-znameni-kozoroha-co-prozrazuje-jeji-partnersky-a-eroticky-horoskop-vime-to, "Vodnáře":http://www.extra.cz/s-kym-ma-nejlepsi-sex-muz-ve-znameni-vodnare-prectete-si-jeho-partnersky-a-eroticky-horoskop, "Vodnářky":http://www.extra.cz/kdo-je-idealni-partner-pro-zenu-narozenou-ve-vodnari-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop-ctete, "muže Ryby":http://www.extra.cz/muz-narozeny-ve-znameni-ryb-ctete-jak-vypada-jeho-partnersky-a-eroticky-horoskop a "ženy Ryby":http://www.extra.cz/jak-jsou-na-tom-s-laskou-zeny-narozene-v-rybach-podrobny-partnersky-a-eroticky-horoskop-ctete již z našeho astrologického seriálu znáte. Dnes se podíváme na to, jak jsou na tom jednotlivá znamení zvěrokruhu s líbáním.
18.12.2013 10:56 |

podobné články

Jaké jsou ženy po třicítce?

 
Žena je stvoření pro drtivou většinu mužů těžko pochopitelné a v mnoha ohledech hodně složité. Ne nadarmo se proto říká, že muži ženám mnohdy nerozumí a mají problém se v nich vyznat. Jenže pozor – často nevědomě netápou pouze muži, i samotné ženy kolikrát narazí. Jedním z nejdůležitějších milníků v životě ženy jsou třicáté narozeniny, o kterých se říká, že jsou odrazovým můstkem do nejlepších a nejatraktivnějších let v životě každé ženy. Proč se tedy my samy někdy ptáme, jaké jsou ženy po třicítce? Jaké jsou ženy po třicítce? Jaké mají sny a plány? Co je těší a z čeho naopak mají strach? Jaké obavy je sužují a co jim v životě dělá radost? Ať už jste si svých třicet svíček na dortu již sfoukla, nebo vás tento milník teprve čeká, pojďte si přečíst náš dnešní článek, který je tak trochu branou do života třicátnic. Jaké jsou ženy po třicítce? Říká se, že je každá žena jiná. Máme jiné záliby, jiné životní cíle, často se lišíme i v preferencích, které upřednostňujeme. Přesto je ale dokázané, že většinu žen okolo třicítky několik věcí spojuje. Jaké věci to jsou? To vám prozradí následující řádky! Zklamání z neúspěchů Jakmile na dortu sfoukneme třicet svíček, najednou nám hlavou začnou vířit věci, které jsme chtěli stihnout, ale z nějakého důvodu jsme tak neučinili. Ať už je to manželství nebo třeba povýšení v práci – po třicítce máme pocit, že teď už to půjde jen z kopce a nadáváme samy sobě, že jsme svůj život nevzali dříve do svých rukou a nevydali se po cestičce, kterou jsme si nalajnovali. Strach ze stárnutí Každá žena chce být krásná a vypadat dobře za jakékoli situace. Jakmile dovršíte věku třiceti let, je naprosto logické, že vám vaše tělo najednou začne dávat najevo, že už vám není dvacet. Kolem očí... Čtěte více Příspěvek Jaké jsou ženy po třicítce? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
08.12.2016 07:45 |

podobné články

RECENZE Princezna Lana odhaluje praskliny snu a rozdává rány

 
Nové album Lany Del Rey Ultraviolence je oproti debutu dotaženější a mnohem důsledněji či rafinovaněji pracuje s tématy, z nichž zpěvačka splétá svoji image. A slabší moment aby jeden lupou pohledal.
16.06.2014 16:00 |

podobné články

RECENZE Princezna Lana odhaluje praskliny snu a rozdává rány

 
Nové album Lany Del Rey Ultraviolence je oproti debutu dotaženější a mnohem důsledněji či rafinovaněji pracuje s tématy, z nichž zpěvačka splétá svoji image. A slabší moment aby jeden lupou pohledal.
16.06.2014 16:00 |

podobné články

Recenze: Indián pokouří a historky splétá

 
Svůj portrét písničkáře jako staršího muže zveřejnil Ivan Hlas šest let po posledním řadovém albu Láska jako oliva. Letošní novinka Vítr ve vlasech je evidentně jeho nejvyzrálejší deskou.
01.12.2014 07:55 |

podobné články

Osobnosti: Ivan Hlas (39 článků)

RECENZE: Obyčejná radost Beaty Bocek

 
Beata Bocek, písničkářka z česko-polského pomezí, splétá pozoruhodně optimistické písničky. Silné prostotou i oduševnělostí a prodchnuté svobodou a zážitky z různých koutů světa. Inspirací se prý staly návštěva Indie, Nového Zélandu i dalších zemí.
02.03.2016 11:30 |

podobné články

Přibývá mužů na takzvané "mateřské", častěji také čerpají ošetřovné

 
Z údajů České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) lze vysledovat mírně rostoucí trend počtu mužů, kteří čerpají peněžitou pomoc v mateřství (lidově řečeno „mateřskou“). V absolutních číslech jsou to stále ženy-matky, které zůstávají s dětmi doma, ale jestliže v prvním čtvrtletí roku 2014 nově čerpalo peněžitou pomoc v mateřství 143 mužů, ve stejném období roku 2015 jich bylo 179, tedy o 36 více. Rovněž v počtu výplat ošetřovného je patrný mírný nárůst podílu mužů. K 31. 3. 2014 dávku nově čerpalo 21 776 mužů, o rok později ve stejném období jich bylo 31 417, což je o 9 641 více.
24.05.2015 11:06 |

podobné články

Kardinál Duka přivítal u vánočního oběda bezdomovce a osamělé

 
Pražský arcibiskup Dominik Duka přivítal v pátek u vánočního oběda bezdomovce, seniory, uprchlíky, lidi postižené, osamělé a na okraji společnosti. Oběd na Boží hod vánoční uspořádalo letos pošestnácté celosvětové hnutí katolické církve komunita Sant ́Egidio.
25.12.2015 14:45 |

podobné články

Osobnosti: Dominik Duka (696 článků)

Právnička, režisér i módní návrhářka. Oběti masakru v Istanbulu mají své příběhy

 
Teroristický útok v istanbulském klubu si na Nový rok vyžádal 39 obětí, většinu z nich tvoří turisté. Mezi oběťmi je 11 Turků, většinu tvoří turisté z blízkovýchodních zemí. Jeden z mužů má vedle tureckého i belgické občanství. Jaké jsou příběhy některých z obětí? A proč vůbec do Istanbulu jely? Byli mezi nimi právnička i režisér. Sedm osob, které v klubu Reina zastřelil zatím neznámý pachatel, pochází ze Saúdské Arábie. Po třech obětech mají Libanon a Irák. Tunisko, Indie, Maroko a Jordánsko přišly při útoku každý o dva své občany. Mezi oběťmi jsou dále občané Kuvajtu, Kanady, Izraele, Sýrie a Ruska. Jsou to smutné počty. Kdo však oběti byly? Podívejte se. //www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/440885/saudska-pravnicka-nebo-indicky-reziser-kdo-jsou-obeti-masakru-v-istanbulu.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copyJaké jsou příběhy některých z obětí zbabělého teroristy? A proč vůbec do Istanbulu jeli? Podívejte se.
03.01.2017 21:45 |

podobné články