Článek

RECENZE: Murakami a vyhořelý hledač ovcí

 
Hrdinou i vypravěčem románu Hon na ovci je pro Harukiho Murakamiho celkem obvyklý vyhořelý chlapík, na nějž padla existenciální tíha.
03.05.2016 12:30 |

podobné články

Podobné články

Hledač pokladů Mužík: V Klánovicích zabíjeli gangsteři, zbavili se svědka!

 
Velká páteční pátrací akce v pražském Klánovickém lese vyvolala spoutu dohadů, proč tu byl v červnu vlastně zavražděn hledač pokladů Denis B. (33). Svůj názor vyslovil i známý český hledač pokladů, který je především spojen s hledáním Štechovického pokladu, Josef Mužík. Podle něho byl Denis B., pocházející z Uzbekistánu, zavražděn gangstery!
19.08.2014 19:50 |

podobné články

Recenze: Haruki Murakami natahuje pružinu poznání světa

 
Román Kronika ptáčka na klíček napsal ještě starý dobrý Haruki Murakami. Není tak dokonale čtenářsky přístupný, bez zádrhelů a s obroušenými hranami jako v minulém česky přeloženém 1Q84.
25.11.2014 07:15 |

podobné články

Osobnosti: Haruki Murakami (29 článků)

Recenze: Co se stane, když muži ztratí ženy? Murakami nám připomíná, že jsme jen pusté ostrovy

 
„Murakami vycizeloval svůj styl k dokonalosti a přes narůstající počet textů si zachovává vysoký standard,“ píše v recenzi Jarmila Křenková.
10.11.2015 10:20 |

podobné články

Recenze: Murakami splétá osamělé příběhy Mužů, kteří nemají ženy

 
Hvězdný japonský autor Haruki Murakami vydal poprvé po deseti letech povídkovou sbírku. Soubor nazvaný Muži, kteří nemají ženy, pojednává o mezilidských vztazích, zvláště o mužích různého věku a různých profesí, kteří z nějakého důvodu ztratí ženu.
17.11.2015 14:45 |

podobné články

Osobnosti: Haruki Murakami (29 článků)

Haruki Murakami je prozaik oslovující svět

 
Nebývá zvykem rozdělit románovou výpověď do tří knih, které mají víc než tisícovku stránek. Haruki Murakami, japonský držitel Ceny Franze Kafky (2006) i řady dalších uznání, se k tomu v literární epopeji 1Q84 rozhodl. Loni vyšly v Odeonu dva svazky, letos třetí kniha a čtenář fascinovaně sledoval příběh Tenga Kawaneho a jeho dávné spolužačky Masami Aomame.
01.01.2014 15:45 |

podobné články

Osobnosti: Haruki Murakami (29 článků)

Murakami vydá povídky

 
I u nás populární japonský spisovatel Haruki Murakami vydá v dubnu novou knihu povídek.
22.03.2014 11:50 |

podobné články

Osobnosti: Haruki Murakami (29 článků)

Favoritem na Nobelovu cenu je podle sázkařů Murakami

 
Haruki Murakami byl jasným favoritem pro sázkaře už loni, kdy cenu získala Kanaďanka Alice Munro.
05.09.2014 14:20 |

podobné články

Osobnosti: Haruki Murakami (29 článků)

Haruki Murakami začne komunikovat se čtenáři

 
Japonský spisovatel Haruki Murakami se dlouhodobě bránil kontaktu se svými čtenáři. Nyní se ale věci mění.
12.01.2015 11:42 |

podobné články

Osobnosti: Haruki Murakami (29 článků)

Ve Walesu řádí bestie bontská, nedávno roztrhala na kusy 20 ovcí

 
Mezi obyvateli odlehlé oblasti Kambrického pohoří na západě Walesu se šíří strach. Jejich stáda ovcí a dobytka totiž ohrožuje tajemná šelma přezdívaná „bestie bontská“. Zabíjí rychle a surově. Zatím poslední hrůzný nález asi 20 roztrhaných ovcí učinil v uplynulých dnech 43letý Velšan Mark Davey, když se s partnerkou procházel po okolí vesnice Devil's Bridge.
16.05.2012 13:15 |

podobné články

Dříve přísně střežený vojenský prostor ovládli chovatelé ovcí a koz

 
Ovenálie Zlobice 2012. Tak se jmenuje největší specializované setkání ovcí, koz, ovčáků, výrobců ovčích a kozích sýrů, pasteveckých psů a vůbec všeho, co k chovu ovcí a koz patří. Koná se každoročně v několik desítek hektarů rozlehlém areálu v lesích na kopci pár kilometrů za Brnem.
18.08.2012 20:30 |

podobné články

Katarální horečka ovcí opět hrozí, zatím v Maďarsku

 
V uplynulém týdnu na jihu Maďarska ve dvou místech (Deszk a Hódmezövásárhely) diagnostikovali na hospodářství s chovem skotu katarální horečku, sérotypu 4. Jde o katarální horečku ovcí, neboli bluetongue, která postihuje kromě ovcí, také skot a kozy, a přenáší ji savý hmyz, speciálně jeden druh tiplíků.
20.10.2014 21:40 |

podobné články

Jitka Asterová o novém partnerovi dcery: Anička je po mně, taky jsem na mladší

 
S herečkou Jitkou Asterovou  (55) jsme se setkali na otevření obchodu, kde se mezi nakupujícími procházely dvě ovečky. A Jitka byla nadšená. "Mně se to hrozně líbilo. Miluju ovčí sýry, mléko, maso, jím vlastně všechno z ovcí. A oblíbila jsem si australské boty s ovčí srstí," svěřila.
16.10.2015 11:45 |

podobné články

Osobnosti: Jitka Asterová (266 článků)

Módní tipy pro letošní podzim

 
Venku panuje příjemné babí léto, dny jsou stále kratší, rána studenější a barevné koruny stromů pomalu začínají ztrácet svůj veselý kabátek. S aktuálně panujícím podzimním obdobím je ten nejvyšší čas zajímat se o módní tipy pro letošní podzim, díky kterým budete moci hrdě vyrazit do ulic v outfitech, které zrovna teď nejvíce frčí. Otázka tedy zní: Co se bude letos nosit? Jestliže i vás móda baví, sledujete aktuální trendy a co se zvolených kousků oblečení týče, snažíte se vytvářet zajímavé kombinace, pak je dnešní článek určený právě vám. Proč? Společně se v něm podíváme na módní tipy pro letošní podzim, bez kterých se váš podzimní šatník rozhodně neobejde! Módní tipy pro letošní podzim – buďte trendy, jděte s dobou! Stále více lidí si dává záležet na tom, jak vypadají, co nosí a jakým způsobem působí na své okolí. A to je jedině dobře! Z ulic tak pomalu mizí nevzhledné kombinace oblečení ve stylu „stará-mladá“ a místo toho se objevují pestré variace, které rozhodně stojí za pozornost. Jestliže i vy chcete udělat dojem, pak musíte mít dokonalý přehled, co se vlastně bude nosit. A na to se teď společně s námi můžete mrknout! Ovčí kožešiny – sluší i zahřejí! Jedním z nejžhavějších trendů letošního podzimu bude tzv. shearling, neboli oblečení s ovčí kožešinou. Možná si říkáte, zda právě na tyto kousky není ještě příliš brzy, opak je pravdou! Nemusíte se hned navlékat do bundy vyrobené čistě z tohoto materiálu, mnohem více in jsou kousky, které ovčí kožešina pouze doplňuje a zdobí. Objevovat se bude jak na bundách, tak i na vestách nebo kabátech a rozhodně tak bude z čeho vybírat! Neopunk – návrat do 80. let! Mezi módní tipy pro letošní podzim bude patřit i styl inspirovaný 80. léty, kdy světu vládla éra punku. Nemusíte se bát, nebude se konat nečekaný... Čtěte více Příspěvek Módní tipy pro letošní podzim pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.09.2016 06:10 |

podobné články

Den, kdy svět poznal Dolly. Ovci, která změnila pohled na klonování

 
Když se černé ovci narodilo bílé jehně, věděli vědci, že mají vyhráno. Poprvé se jim podařilo úspěšně vytvořit klonované zvíře. Protože mateřské buňky pocházely z vemene, při hledání jména se jim hned vybavila zpěvačka s bujným dekoltem Dolly Partonová. Ovci Dolly pak veřejnosti představili po půl roce, 23. února 1997.
24.02.2017 15:35 |

podobné články

Video: Vyrobte si víly a anděly z ovčího rouna

 
Možná jste právě po zimě odložili do skříně svůj oblíbený svetr z ovčí vlny. Pokud jste milovníci přírodních materiálů, neznamená to, že se musíte s ovčí vlnou těšit jen v chladných dnech a tím, že si ji oblékáte či se jí přikrýváte. Ovčí rouno je také výborný a oblíbený materiál pro kreativní tvoření, na výrobu jednoduchých hraček, loutek či malých dekorativních předmětů.
19.03.2017 06:10 |

podobné články

Kandidáti ANO hledají pomoc pro vyhořelý Libušín na Pustevnách

 
Lídr kandidátky hnutí ANO do evropských Pavel Telička společně s dalšími kandidátkami Martinou Dlabajovou a Lenkou Střálkovou navštívili vyhořelý objekt Libušín v Beskydech.
19.04.2014 15:40 |

podobné články

Známý hledač pokladů Josef Mužík má nový cíl

 
Náš nejznámější hledač pokladů Josef Mužík se opět vrací na výsluní zájmu. Oznámil svůj další cíl.
03.07.2010 21:20 |

podobné články

Hledač pokladů nalezl džbán plný starořímských mincí za 100 miliónů

 
Padesát dva tisíc starořímských mincí ve 160kilogramovém džbánu nalezl britský hledač pokladů David Crisp. Hodnota mincí byla určena na 3,3 miliónu liber (v přepočtu 100 miliónů korun).
09.07.2010 09:35 |

podobné články

The Secret World se dočká nového hledače spoluhráčů

 
Nový update pro netuctové MMOčko The Secret World vyjde už příští týden. Bude se jmenovat Digging Deeper, a pokud už nejste zaháčkování v Guild Wars 2, nebo netrháte netrpělivě kalendář do pand, můžete se těšit na nový hledač spoluhráčů - Group Finder. Hledač vás nebude nijak omezovat a budete se tak moct dát dohromady s hráči z jakékoliv Dimenze kdekoliv na světě.
20.12.2010 15:05 |

podobné články

Osobnosti: Petr Nečas (9204 článků)