Článek

RECENZE: Mayenburgův Kámen – V hlavní roli dům

 
Německý dramatik Marius von Mayenburg (1972) není na českých scénách neznámý, nejčastěji se uvádí jeho Tvář v ohni, hrály se i hry Ošklivec, Mučedník, Eldorádo a další.
30.05.2015 13:21 |

podobné články

Podobné články

V Děčíne se z převisu utrhl 20tunový kámen a řítil se na rodinný dům!

 
Asi 20 tun vážící kámen se v neděli večer utrhl z převisu v děčínské části Horní Žleb. Kámen proletěl kolem domů a zastavil se o plot. Děčínská radnice evakuovala obyvatele jednoho domu, skálu dnes prohlédnou odborníci. ČTK to dnes řekla mluvčí děčínské radnice Markéta Lakomá.
30.06.2014 12:05 |

podobné články

Polský instalatér vykopal ze země podivný kámen, vyléčil prý už stovky lidí

 
Zvláštní kámen s velkým písmenem Z vyrytým na jedné straně zcela změnil životní cestu polského instalatéra Jacka Slominskiho. Doslova ze dne na den se z něj stal léčitel, za kterým jezdí lidé i stovky kilometrů daleko. Všichni se shodují, že je kámen plný nedefinovatelné energie, která má schopnost léčit.
08.03.2010 13:55 |

podobné články

To je síla: Rumunští lékaři vyoperoval kilogram vážící ledvinový kámen

 
Rumunští lékaři vyoperovali čtyřiašedesátiletému muži neuvěřitelně velký ledvinový kámen. Je o třetinu těžší než původní rekordman z Pákistánu. Pastevci z kraje Dolj vyjmuli z ledviny kámen vážící neuvěřitelných 1 002 gramů. Předchozí světový rekord měl „pouhých“ 620 gramů.
13.06.2011 20:55 |

podobné články

Soutěžte s Bleskem Vaše recepty o čistič grilu Mefisto!

 
Mefisto special 500ml čistič skel krbových kamen výrobek Mefisto special 500ml čistič skel krbových kamen přípravek s mechanickým rozprašovačem je určen na odstraňování sazí a mastných nečistot z povrchu skel dvířek krbových kamen a prosklených vložek krbů. Lze použít i k odstraňování sazí a mastných připečených nečistot z krbového nářadí nebo součástí grilu, keramických obkladů, dlažby apod. Přípravek díky gelové konzistenci nestéká. Obsahuje příjemnou vůni červeného pomeranče.
05.09.2012 00:05 |

podobné články

Češi mohou poprvé spatřit měsíční kámen

 
Není to tak, že by bohatý šejk Praze zapůjčil kámen v hodnotě 10 miliónů korun, který byl skutečně součástí horniny na Měsíci. Jeho majitelem je Čech, který ho před lety našel na Sahaře, kde pátral po meteoritech. Že je jeho půlkilový kámen z Měsíce, zjistil náhodou až po 15 letech.
07.11.2013 15:11 |

podobné články

Slon v zoo zabil školačku (†7): Hodil po ní kámen a zasáhl ji do hlavy

 
Obrovská tragédie! Jinak se ani nedá nazvat incident, k němuž došlo v úterý v marocké zoo. Sedmiletá školačka se fotila s rodinou u výběhu, když slon sebral ze země velký kámen a vymrštil ho do vzduchu. Kámen bohužel trefil školačku do hlavy a ta zraněním v nemocnici podlehla.
31.07.2016 23:00 |

podobné články

Po autobuse ve Zlíně někdo hodil velký kámen: Rozbil okno vozu!

 
Neznámý pachatel hodil v centru Zlína proti bočnímu oknu autobusu velký kámen, který rozbil sklo. Kámen naštěstí žádného cestujícího nezasáhl. Případem se zabývá policie.
25.12.2016 15:25 |

podobné články

Akce Isover50 zná prvních pět výherců kamionu izolace zdarma

 
Rodinný dům Svítkov, rodinný dům Klecany, Dům u potoka Nová Ves, rodinný dům Mnichovice u Říčan a rodinný dům Královi Horní Roveň. To je prvních pět vítězných staveb akce Isover50, kterou u příležitosti 50. výročí působení na českém trhu vyhlásila letos v únoru divize Isover společnosti Saint-Gobain.
17.05.2016 00:10 |

podobné články

Rajčata v hlavní roli – 2 recepty, na kterých si smlsnete!

 
Rajčata jsou v kuchyni – ať už české, italské či jiné – velice oblíbenou ingrediencí. Dají se připravit na mnoho způsobů, chutnají skvěle jako hlavní část pokrmu i jako jeho chutná součást – druhé housle, které hrají lahodnou muziku. Nevadí vám rajčata v jakékoli podobě? Proč se tedy nenecháte inspirovat naším dnešním článkem, jehož řádky vám přináší dva lahodné recepty, na kterých si zaručeně smlsnete! Pojďte s námi do kuchyně, kde jsou rajčata v hlavní roli! Rajčata plněná špenátem Potřebujete: 1 hrníček uvařené quinoi 6 ks velkých rajčat 1 ks cibule 50 g nivy 2-3 stroužky česneku podle chuti 2 hrstičky baby špenátu 2 lžíce olivového oleje špetku soli a pepře podle chuti Postup přípravy: Quinoi propláchněte vodou a uvařte. Troubu si předem předehřejte na 250 °C. Rajčata omyjte, zbavte je vrchní části a vydlabejte vnitřek. Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na drobno a nechte na oleji zesklovatět. Přidejte baby špenát, přikryjte pokličkou a nechte podusit. Odstavte, vmíchejte rozšlehané vejce, nastrouhanou nivu a pečlivě promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Připravená a vydlabaná rajčata naplňte směsí a zapečte 20 minut v troubě. Rajčata zapečená v troubě Potřebujete: 6 ks velkých rajčat 2 lžíce balsamico octu 6 lžic panenského olivového oleje sůl a pepř dle chuti 3 lžíce kozího sýra 6 větviček rozmarýnu Postup přípravy: Troubu si předehřejete na 200 °C. Rajčata omyjte a nakrájejte na silné plátky. Plátky rajčat osolte a opepřete dle chuti, uložte na plech s pečícím papírem, pokapejte olejem a balsamico octem. Pečte v troubě přibližně 45 – 50 minut. Nakonec podávejte s rozdrobeným kozím sýrem a nasekaným rozmarýnem. Příspěvek Rajčata v hlavní roli – 2 recepty, na kterých si smlsnete! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
19.06.2015 09:06 |

podobné články

Opava: Zrekonstruovaný Dům umění bude otevřen v říjnu

 
Dům umění s kostelem sv. Václava, kde probíhá rekonstrukce od loňského října stále prochází nezbytnými úpravami. V současné době zde proto hrají hlavní roli zaměstnanci stavební firmy a restaurátoři fresek na vysokém lešení v kostele. Obyvatelům Opavy začne Dům umění opět sloužit 25.října, kdy bude slavnostně znovuuveden do provozu.
18.07.2011 10:55 |

podobné články

Jak zvládnout nákup oblečení na internetu

 
Nákup oblečení na internetu je stále oblíbenějším trendem a to hned z několika důvodů. Nejenže je to oproti kamenným obchodům v mnoha případech levnější, ale zároveň je to pohodlnější, protože nemusíte nikam chodit a navíc máte daleko větší výběr, nežli v klasických obchodech. Jestliže i vás nákup oblečení na internetu láká, pak jste na správném místě. I když se na první pohled zdá, že na tom vlastně vůbec nic není, měli byste znát pár základních tipů, triků a fíglů, díky kterým vše zvládnete na jedničku. A klidně i s hvězdičkou! Zvládněte nákup na internetu i vy! Nákup oblečení na internetu je hitem, který láká stále více lidí. Je to levnější, pohodlnější, rychlejší a zkrátka lákavější. Ovšem pouze v případě, kdy to umíte. I když si možná myslíte, že na tom nic není, pravda je kolikrát úplně jiná. Proto jsme pro vás napsali dnešní článek, ve kterém jsme pro vás připravili několik tipů, s nimiž budou nákupy na internetu hračka. Recenze prozradí mnohé Na samotném začátku určitě uděláte dobře, pokud si o daném obchodě, ve kterém se chystáte nakupovat, přečtete nějaké recenze. Je-li to známý obchod, určitě najdete nespočet recenzí, které vám o daném e-shopu prozradí mnohé. Podle recenzí od reálných zákazníků se dozvíte, zda konkrétní shop vůbec stojí za to, dozvíte se o jejich zkušenostech a přesvědčíte se, zda je dobrý nápad nakupovat právě zde. Zjistěte si, jestli se vám vyplatí poštovné Jediným úskalím nákupů na internetu může být poštovné. Ne všechny e-shopy nabízí poštovné zdarma, zpravidla je proto potřeba objednat za určitou částku. Ještě než se vrhnete do nakupování, zjistěte si, jak to daný e-shop s poštovným má a podle toho usuďte, jestli se vám vyplatí v obchodě nakupovat. Kámen úrazu jsou velikosti Nejedna žena by nám jistě potvrdila, že nejčastějším kamenem úrazu jsou velikosti. Často se stává, že... Čtěte více Příspěvek Jak zvládnout nákup oblečení na internetu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.10.2017 20:50 |

podobné články

Charlie Hunnam, který ztvární hlavní roli ve filmu 50 odstínů šedi, si zahrál v téhle gay scéně!

 
Na plátna kin míří milovaný i nenáviděný bestseller spisovatelky E. L. James s názvem 50 odstínů šedi. "Hlavní mužskou roli":http://www.extra.cz/odhaleno-hlavni-roli-v-50-odstinech-sedi-ziska-charlie-hunnam-ze-serialu-zakon-gangu-a-dcera-melanie-griffith si v něm střihne herec "Charlie Hunnam (33)":http://www.extra.cz/tema/charlie-hunnam, kterého znají snad jen jeho příbuzní a pár fanynek… Ale pozor! Tenhle chlapec se nezdá a je dost možné, že se dostane do mnohem širšího povědomí veřejnosti. Kdysi si totiž zahrál v dost odvážné "gay":http://www.extra.cz/nejsilenejsi-panska-modni-kreace-jakou-dnes-uvidite-krasobruslar-johnny-weir-dorazil-na-vecirek-v-prevleku-za-barbie scéně.
05.09.2013 20:20 |

podobné články

Osobnosti: Charlie Hunnam (31 článků)

Zázračný pramen mění Becherovku na kámen

 
Velkým lákadlem pro návštěvníky Karlových Varů je pramen Vřídlo. Voda, která jím proudí, je zázračná. Svým složením totiž umí z láhve Becherovky udělat za jediný týden kámen.
11.06.2009 05:05 |

podobné články

Matuška: Takhle mu tesali náhrobní kámen!

 
Waldemar Matuška (+76) si už podepsal svůj náhrobní kámen. A Blesk byl u toho. Sledoval, jak kamenosochař a rytec Jiří Kubík vytesává zpěvákův rozmáchlý podpis do vzácného černého kamene.
24.06.2009 05:35 |

podobné články

Osobnosti: Waldemar Matuška (306 článků)

Simona Krainová o Jiřím Hudlerovi: Zalezl jako šváb pod kámen

 
Simona Krainová (36) ihned po rozchodu s Jiřím Hudlerem (25) odletěla na plánovanou dovolenou do Řecka. „Jako bych měla křišťálovou kouli, když jsem objednávala letenky,“ krčí rameny Simona. Její expřítel se jí vůbec nesnažil kontaktovat ani s omluvou. „Zalezl jako šváb pod kámen,“ řekla Blesku.
21.08.2009 05:10 |

podobné články

Osobnosti: Simona Krainová (1841 článků) , Jiří Hudler (258 článků)

Kámen úrazu: Kapela, které se klidně můžete postavit do cesty!

 
V dnešním snímku se představí skupina, které zasvěcení předvídají velkou budoucnost. Konečný verdikt je ale tak trochu i na vás, čtenářích. Myslíte, že kapela Kámen úrazu má šanci uspět?
27.08.2009 17:05 |

podobné články

Měsíční kámen z muzea je ve skutečnosti zkamenělé dřevo

 
Tak o tuhle pravdu nikdo nestál. Tedy alespoň nikdo z říšského muzea v Amsterdamu, kde považovali exponát Kámen z Měsíce za nejcennější kousek. Jenže domnělý kus horniny, který měli doručit na Zemi američtí astronauti z Apolla 11, je ve skutečnosti „obyčejným“ kusem zkamenělého dřeva.
28.08.2009 19:45 |

podobné články

Šokující odhalení: Kámen z Měsíce je podvrh!

 
Geologové z amsterodamské univerzity přišli s šokující zprávou! Kámen, který údajně přivezla posádka lodi Apollo 11 z Měsíce, je podvrh. Jedná se prý o obyčejnou zkamenělinu stromu ze Země.
30.08.2009 17:45 |

podobné články

KDU - ČSL dá papežovi kámen!

 
Papež Benedikt XVI. si z návštěvy v Česku odveze i kámen z trosek kláštera nedaleko Jáchymova. Daruje mu ho předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda jako symbol v Jáchymově spáchaných komunistických zločinů.
23.09.2009 13:45 |

podobné články

Osobnosti: Benedikt XVI. (215 článků) , Cyril Svoboda (341 článků)