Článek

RECENZE Malý pán v Česku chyběl. Užijí si ho děti i rodiče

 
Přečtěte si recenzi Jana Gregora na nový český loutkový film Malý pán, který režíroval Radek Beran.
16.05.2015 13:51 |

podobné články

Osobnosti: Radek Beran (9 článků) , Radek Malý (11 článků)
Podobné články

Gandalf Sir Ian McKellen se stal „Pánem Pozemků“

 
Hvězda trilogie Pán Prstenů Pán Prstenů Pán Prstenů Pán Prstenů Pán Prstenů Pán Prstenů Pán Prstenů Pán Prstenů Sir Ian McKellen (72) nedávno zakoupil třista let starou hospůdku. Je to právě ta hospůdka, která inspirovala slavného spisovatele Charlese Dickense .
02.10.2011 00:55 |

podobné články

Osobnosti: Charles Dickens (18 článků)

Halík je satanista a satanisté normální lidi nezajímají! Poslanec nám odpověděl tak, že jsme zůstali koukat

 
„Jistě, že pan prezident má k lidem blíž, než ´pan neznámá umělá alternativa´, prostě proto, protože se jich nebojí a celé své funkční období tráví v kontaktu s veřejností..,,“ říká poslanec SPD Lubomír Volný na konto Jiřího Drahoše, jenž se s Milošem Zemanem hodlá v televizních debatách „poprat“ o nejvyšší post na Pražském hradě. „ Pan prezident Zeman má nejsilnější pozici na Barrandově, ale jako první nabídl Primu. Pan Drahoš ví, že má šanci pouze na České televizi (ČT) a navrhl - světe div se - ČT! Pan prezident navrhl čtyři debaty, pan Drahoš se bojí a má odvahu je na dvě. Již dnes vede pan prezident 2:0,“ hodnotí kromě mnoha jiných věcí Volný tuto situaci.
17.01.2018 13:55 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (20467 článků) , Jiří Drahoš (983 článků)

RECENZE: Malá z rybárny pro děti není

 
Jen dva týdny po premiéře loutkové pohádky Malý Pán jde do kin další dřevěný prcek, Malá z rybárny scenáristy, výtvarníka a režiséra Jana Baleje. Ale zatímco Malý Pán je loutková pohádka pro spíše malé děti a ve filmovém ztvárnění přiznává vodicí dráty i nitě, Malá z rybárny kombinuje jak v obsahu, tak i ve formě klasiku s modernou - a pro děti není.
29.05.2015 12:51 |

podobné články

Osobnosti: Jan Balej (3 články) , Jana Malá (44 článků) , Jana Malá (44 článků)

Malý Pán se vydává na velkou filmovou cestu

 
Jednoho rána se Malý Pán vzbudil s pocitem, že mu v životě něco schází. A tak se vydal na cestu. Musel překonat strach, splnit pár nelehkých úkolů ale hlavně poznat sám sebe. A jak už to tak bývá, to co nejvíce hledal, měl ve skutečnosti skoro pod nosem. A co že to bylo? Na to se můžete podívat v nové loutkové pohádce Malý Pán režiséra Radka Berana a scénáristy Lumíra Tučka, která bude mít premiéru 14. května.
26.03.2015 13:21 |

podobné články

Osobnosti: Lumír Tuček (1 článek) , Radek Beran (9 článků) , Radek Malý (11 článků)

Jak zařídit malý byt

 
Jak zařídit malý byt – to je otázka, nad kterou stále častěji přemýšlí nejen lidé žijící v panelových domech, ale i ti, jejichž bydlení nedosahuje po rozměrové stránce kdovíjakých čísel. Bydlet v malém bytě vyžaduje hodně ústupků, přemýšlení a plánování – především pak při jeho zařizování. Jestliže ani vám nebylo přáno a nežijete zrovna v prostorné haciendě, pak jistě oceníte obsah následujících řádků. Prostřednictvím dnešního článku vám prozradíme, jak zařídit malý byt tak, abyste se v něm cítili příjemně i pohodlně. Uvidíte, že nedostatek centimetrů pro vás již nebude takovou noční můrou! Jak zařídit malý byt v několika krocích Zařizování malého bytu se může na první pohled jevit jako nadlidský úkol – přeci jen u toho musíte hodně přemýšlet a to nejen nad výběrem vhodných barev, ale i nábytku a dalšího vybavení. Pojďme se společně podívat, jak zařídit malý byt v několika jednoduchých krocích. Krok první: správná volba nábytku Co se nábytku týče, musíte být v malém bytě hodně obezřetní. Pokud si dokážete vybrat správně, můžete chytře vyřešit daný prostor a ještě si své hnízdečko příjemně zútulnit. Ve svém vlastním zájmu zapomeňte na obrovskou sedací soupravu, která sice působí dominantně a nabízí spoustu místa k posezení, ale do malého bytu se nehodí a navíc je zbytečná. Sázkou na jistotu je nábytek s více funkcemi a především dostatečným množstvím úložných prostorů, které vám zaručeně přijde vhod. Krok druhý: myslete na vhodné barvy U malých bytů je rovněž velmi důležité myslet na správnou volbu barev, které zde mají jednu z hlavních rolí. Obecně platí, že čím menší prostory, tím světlejší barvy byste měli volit. Světlé odstíny mají schopnost opticky rozšířit daný prostor, dodat mu na vzdušnosti a lehkosti – a právě to potřebujete. Kdo by se přeci jen nechtěl vzdávat oblíbeného tmavšího odstínu, ten by se měl spokojit pouze s jednou stěnou... Čtěte více Příspěvek Jak zařídit malý byt pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
16.03.2016 01:05 |

podobné články

Roman Šmucler se kriticky vyjádřil o kampani Schwarzenberga

 
Karlu Schwarzenbergovi (TOP 09) chyběl v týmu jeho spolupracovníků někdo, kdo by dnes již poraženého prezidentského kandidáta lépe připravil na střety s vítězem prezidentských voleb Milošem Zemanem. Chyběl tam také někdo, kdo by Schwarzenbergovi organizoval denní i noční program. Chyběl tam někdo, kdo by připravil kampaň i pro nepražské voliče - s jasnou vizí.
28.01.2013 08:30 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (20467 článků)

Záletník Hrdlička chyběl u triumfu Plíškové: Mají snad vztahovou krizi?

 
Včerejší fedcupový triumf českých tenistek samozřejmě znamenal i pořádnou party. Na té ale překvapivě chyběl notorický pařmen Michal Hrdlička. Mají snad s Karolínou Plíškovou vztahové problémy, že chyběl u jejího dalšího úspěchu?
15.11.2016 07:50 |

podobné články

Osobnosti: Karolína Plíšková (326 článků) , Michal Hrdlička (644 článků)

Michal Hrdlička chyběl u triumfu Plíškové: Mají snad vztahovou krizi?

 
Včerejší fedcupový triumf českých tenistek samozřejmě znamenal i pořádnou party. Na té ale překvapivě chyběl notorický pařmen Michal Hrdlička. Mají snad s Karolínou Plíškovou vztahové problémy, že chyběl u jejího dalšího úspěchu?
15.11.2016 08:45 |

podobné články

Osobnosti: Karolína Plíšková (326 článků) , Michal Hrdlička (644 článků)

RECENZE: Loutkový Malý pán je velkou sázkou do loterie

 
Nová česká pohádka Radka Berana Malý pán vychází z poetické knížky Velká cesta Malého pána. Sází na předpoklad, že po všech mnohorozměrných tricích a kouzlech, s nimiž dnešní děti s naprostou samozřejmostí žijí, rády přijmou pro změnu film loutkový, který přiznává vodící dráty i nitě a jehož postavy chodí trhaně a mluví, aniž by pohybovaly ústy.
14.05.2015 11:24 |

podobné články

Osobnosti: Radek Beran (9 článků) , Radek Malý (11 článků)

Matějská pouť končí sezonu: Horskou dráhu či ruské kolo si dnes lidé užijí vůbec naposledy

 
Rovných sedm týdnů mohli Pražané i návštěvníci ze širokého okolí dovádět na houpačkách, řetízkáčích i adrenalinových atrakcích na matějské pouti. Její brány se ale dnes v deset hodin večer uzavřou. Některé z lákadel si přitom lidé užijí úplně naposledy - legendy jako horskou dráhu nebo ruské kolo už tu příští rok nenajdou.
15.04.2018 10:00 |

podobné články

Nadváha u dětí je problém

 
Nadváha u dětí představuje stále větší problém. V současné době nekontrolovatelnou rychlostí přibývá počet dětí s vyšší tělesnou hmotností, nežli kolik je doporučeno vzhledem k jejich věku či výšce. Podle výzkumů a statistik prováděných VZP dokonce nadváhou trpí každé třetí dítě. Rodiče často sami sobě, stejně pak i svému okolí, namlouvají, že jejich dítě v žádném případě není tlusté. A v případě, že už ratolest skutečně hraničí s obezitou, si tento problém odmítají přiznat. Nadváha u dětí by se ale neměla podceňovat, ani brát na lehkou váhu! Nadváha u dětí je trendem 21. století Zlé jazyky tvrdí, že obezita celkově představuje masivní trend současného století. Nadváha u dětí tak není nic, co by společnost překvapilo. Lékaři se shodují na tom, že počet dětských pacientů, jež mají problémy s váhou, neustále přibývá především kvůli současnému životnímu stylu, kdy maminky mění zdravá jídla za tučné fastfoody, protože jsou rychlejší a představují méně starostí. Nenechte dítko, aby si ničilo zdraví Odborníci jsou toho názoru, že dítě za svou nadváhu nemůže. Obezitu u malých dětí tak považují za selhání rodičů, kteří mají i v tomto ohledu za děti zodpovědnost. Nadváha u dětí je problémem nejen estetickým, kdy oplácané dítko rozhodně není roztomilé, ale pohled na něj působí spíše žalostně, ale i problémem z hlediska zdraví. Obezita s sebou přináší celou řadu různorodých zdravotních obtíží, kdy se i v útlém dětském věku mohou objevit nemoci cév, nemoci srdce, zažívací potíže, dermatologické potíže nebo třeba bolesti kyčlí a kloubů.   Příspěvek Nadváha u dětí je problém pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
20.11.2017 20:40 |

podobné články

Nejstarší panďák světa zemřel: Pan Pan (†31) zplodil čtvrtinu pandí populace

 
Nejstarší pandí samec na světě Pan Pan uhynul v chovném centru ve městě Tu-ťiang-jen v čínské provincii S'-čchuan. Jednatřicetiletý samec, který se zasloužil o zachování kdysi ohroženého druhu pand velkých, měl vážné zdravotní problémy.
28.12.2016 20:10 |

podobné články

Čeští filmaři oprašují loutky. Malý pán je návrat k tradicím

 
Loutková pohádka režiséra Radka Berana Malý Pán přijde do kin 14. května, už 26. dubna zahájila plzeňský festival Finále, kde byla odměněna dvacetiminutovým aplausem.
03.05.2015 08:35 |

podobné články

Osobnosti: Radek Beran (9 článků) , Radek Malý (11 článků)

Filmové premiéry: Šílený Max, Ladíme 2, Zabijáci, Pírkovo dobrodružství a Malý pán

 
Tento týden vstupuje do kin český loutkový Malý pán. Premiéru má také akční sci-fi thriller Šílený Max: Zběsilá cesta. Pod názvem Ladíme 2 se skrývá pokračování komedie o dívčí kapele. Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? To se dozvíte v dánském filmu Zabijáci. Pohádkový let plný humoru nabízí animovaný film Pírkovo dobrodružství.
07.05.2015 07:15 |

podobné články

Loutkový Malý pán se představuje

 
Bylo nebylo, v jednom hlubokém lese žil v dutém mechovém kopečku Malý pán. Postavil si domeček, v něm stůl, židli, postel, před domečkem záchod. Jídla a vody měl dost a nic mu nechybělo.
09.05.2015 17:30 |

podobné články

Film Malý pán se dostal na mezinárodní festival v Íránu

 
Po Kanárských ostrovech, Šanghaji a domácích filmových přehlídkách míří český loutkový film Malý pán do Íránu.
13.08.2015 16:35 |

podobné články

Na ochranu svých dětí před průjmovými infekcemi by rodiče měli myslet již pár týdnů po narození dítěte

 
Rotavirová gastroenteritida – onemocnění, které mohou mnozí rodiče považovat za obyčejný dětský průjem. Ve vážnějších případech však může být doprovázen mnoha komplikacemi, jako např. zvracením a vysokou horečkou, které vedou k dehydrataci a nutné hospitalizaci nemocného dítěte. V České republice je kvůli rotavirové infekci ročně hospitalizováno nebo ambulantně ošetřeno více než 36 tisíc dětí do pěti let. Nejohroženější skupinu však představují děti do dvou let. Před rotavirovými infekcemi mohou rodiče své děti chránit pomocí očkování. Očkovací látka se podává ústy, dítě tak není vystaveno žádnému vpichu.
10.03.2014 15:55 |

podobné články

Rodiče si museli unesené děti najít sami: Je to v pořádku, rozhodla policie

 
Prověrka odboru vnitřní kontroly policie v Ústeckém kraji ani policejního prezidia neodhalila závažné nedostatky v práci policistů v případu unesených dětí z Litoměřicka. Řekl to dnes mluvčí prezidia Jozef Bocán. Na postup kriminalistů si stěžovali rodiče dětí. Šestnáctiletý chlapec a o tři roky mladší dívka strávili deset dní ve speciálně upravené garáži v ústecké čtvrti Střekov. Našli je až chlapcovi rodiče. Policejní hlídka byla v areálu den před nalezením dětí.
14.12.2016 17:00 |

podobné články

Co nesnáší děti v autě? Zpěv rodičů je horší než nadávky. To je pro ně peklo

 
Většina analýz se zabývá stresovými faktory pro řidiče. Mezi ty často zmiňované patří křik a hádky dětí. Ale jak ukázal průzkum automobilové společnosti Ford, také děti mají vůči chování rodičů v autě rovněž výhrady. Firma podle CNN oslovila 2002 dětí ve věku od sedmi do 12 let z Francie, Německa, Itálie, Španělska a Británie. Děti si nejčastěji stěžovaly na to, že rodiče v autě zpívají. Vadí jim také, když matka nebo otec křičí na ostatní řidiče, klejí nebo se dloubají v nose. Alarmujících 61 procent všech dětí tvrdilo, že se jejich rodiče za volantem vztekají nebo používají sprostá slova.
22.10.2015 10:45 |

podobné články