Článek

RECENZE: Loutkový Malý pán je velkou sázkou do loterie

 
Nová česká pohádka Radka Berana Malý pán vychází z poetické knížky Velká cesta Malého pána. Sází na předpoklad, že po všech mnohorozměrných tricích a kouzlech, s nimiž dnešní děti s naprostou samozřejmostí žijí, rády přijmou pro změnu film loutkový, který přiznává vodící dráty i nitě a jehož postavy chodí trhaně a mluví, aniž by pohybovaly ústy.
14.05.2015 11:24 |

podobné články

Osobnosti: Radek Beran (9 článků) , Radek Malý (11 článků)
Podobné články

RECENZE Malý pán v Česku chyběl. Užijí si ho děti i rodiče

 
Přečtěte si recenzi Jana Gregora na nový český loutkový film Malý pán, který režíroval Radek Beran.
16.05.2015 13:51 |

podobné články

Osobnosti: Radek Beran (9 článků) , Radek Malý (11 článků)

Jak zařídit malý byt

 
Jak zařídit malý byt – to je otázka, nad kterou stále častěji přemýšlí nejen lidé žijící v panelových domech, ale i ti, jejichž bydlení nedosahuje po rozměrové stránce kdovíjakých čísel. Bydlet v malém bytě vyžaduje hodně ústupků, přemýšlení a plánování – především pak při jeho zařizování. Jestliže ani vám nebylo přáno a nežijete zrovna v prostorné haciendě, pak jistě oceníte obsah následujících řádků. Prostřednictvím dnešního článku vám prozradíme, jak zařídit malý byt tak, abyste se v něm cítili příjemně i pohodlně. Uvidíte, že nedostatek centimetrů pro vás již nebude takovou noční můrou! Jak zařídit malý byt v několika krocích Zařizování malého bytu se může na první pohled jevit jako nadlidský úkol – přeci jen u toho musíte hodně přemýšlet a to nejen nad výběrem vhodných barev, ale i nábytku a dalšího vybavení. Pojďme se společně podívat, jak zařídit malý byt v několika jednoduchých krocích. Krok první: správná volba nábytku Co se nábytku týče, musíte být v malém bytě hodně obezřetní. Pokud si dokážete vybrat správně, můžete chytře vyřešit daný prostor a ještě si své hnízdečko příjemně zútulnit. Ve svém vlastním zájmu zapomeňte na obrovskou sedací soupravu, která sice působí dominantně a nabízí spoustu místa k posezení, ale do malého bytu se nehodí a navíc je zbytečná. Sázkou na jistotu je nábytek s více funkcemi a především dostatečným množstvím úložných prostorů, které vám zaručeně přijde vhod. Krok druhý: myslete na vhodné barvy U malých bytů je rovněž velmi důležité myslet na správnou volbu barev, které zde mají jednu z hlavních rolí. Obecně platí, že čím menší prostory, tím světlejší barvy byste měli volit. Světlé odstíny mají schopnost opticky rozšířit daný prostor, dodat mu na vzdušnosti a lehkosti – a právě to potřebujete. Kdo by se přeci jen nechtěl vzdávat oblíbeného tmavšího odstínu, ten by se měl spokojit pouze s jednou stěnou... Čtěte více Příspěvek Jak zařídit malý byt pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
16.03.2016 01:05 |

podobné články

Gandalf Sir Ian McKellen se stal „Pánem Pozemků“

 
Hvězda trilogie Pán Prstenů Pán Prstenů Pán Prstenů Pán Prstenů Pán Prstenů Pán Prstenů Pán Prstenů Pán Prstenů Sir Ian McKellen (72) nedávno zakoupil třista let starou hospůdku. Je to právě ta hospůdka, která inspirovala slavného spisovatele Charlese Dickense .
02.10.2011 00:55 |

podobné články

Osobnosti: Charles Dickens (18 článků)

Filmové premiéry: Šílený Max, Ladíme 2, Zabijáci, Pírkovo dobrodružství a Malý pán

 
Tento týden vstupuje do kin český loutkový Malý pán. Premiéru má také akční sci-fi thriller Šílený Max: Zběsilá cesta. Pod názvem Ladíme 2 se skrývá pokračování komedie o dívčí kapele. Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? To se dozvíte v dánském filmu Zabijáci. Pohádkový let plný humoru nabízí animovaný film Pírkovo dobrodružství.
07.05.2015 07:15 |

podobné články

Loutkový Malý pán se představuje

 
Bylo nebylo, v jednom hlubokém lese žil v dutém mechovém kopečku Malý pán. Postavil si domeček, v něm stůl, židli, postel, před domečkem záchod. Jídla a vody měl dost a nic mu nechybělo.
09.05.2015 17:30 |

podobné články

Film Malý pán se dostal na mezinárodní festival v Íránu

 
Po Kanárských ostrovech, Šanghaji a domácích filmových přehlídkách míří český loutkový film Malý pán do Íránu.
13.08.2015 16:35 |

podobné články

Malý Pán se vydává na velkou filmovou cestu

 
Jednoho rána se Malý Pán vzbudil s pocitem, že mu v životě něco schází. A tak se vydal na cestu. Musel překonat strach, splnit pár nelehkých úkolů ale hlavně poznat sám sebe. A jak už to tak bývá, to co nejvíce hledal, měl ve skutečnosti skoro pod nosem. A co že to bylo? Na to se můžete podívat v nové loutkové pohádce Malý Pán režiséra Radka Berana a scénáristy Lumíra Tučka, která bude mít premiéru 14. května.
26.03.2015 13:21 |

podobné články

Osobnosti: Lumír Tuček (1 článek) , Radek Beran (9 článků) , Radek Malý (11 článků)

Padla rekordní výhra loterie Euromiliony

 
Tiket loterie Euromiliony zakoupený ve Španělsku vyhrál v pátečním losování svému majiteli jackpot 126 milionů eur (asi 3,3 miliardy korun). Podle britské stanice BBC to může být rekordní výhra jednotlivce v historii této evropské loterie.
09.05.2009 12:00 |

podobné články

Německá loterie slibuje: Vyhrajte zámek ve Vrchlabí!

 
Zámek ve Vrchlabí jako hlavní cena loterie?! Údiv a znechucení vyvolává v obyvatelích Podkrkonoší inzerát, který se objevil na internetových stránkách jedné německé loterie a v německých magazínech.
05.11.2009 05:20 |

podobné články

Žádaným číslem loterie ve Španělsku je datum Jacksonovy smrti

 
Nejžádanějším číslem tradiční vánoční loterie ve Španělsku se letos stalo 25.609, což je datum úmrtí amerického zpěváka Michaela Jacksona. Král popu zemřel 25. června 2009. Uvedla to agentura Ventura24, která se specializuje na prodej lístků loterie na internetu.
19.12.2009 12:40 |

podobné články

Osobnosti: Michael Jackson (1578 článků)

V pátečním tahu loterie se bude hrát o neuvěřitelných devět miliard

 
Páteční tah americké loterie Mega Millions přiláká dost možná nejvíce sázejících v historii světové loterie. Jackpot se totiž zvýší na zhruba 500 miliónů dolarů, tedy více než devět miliard korun, což je zatím rekord.
01.04.2012 20:55 |

podobné články

V americkém Powerballu padl jackpot 400 miliónů dolarů

 
Majitel tiketu s vítěznými čísly americké loterie Powerball vyhrává 400 miliónů dolarů (osm miliard korun). Zástupci loterie ve středu oznámili, že tiket byl prodán u benzinové pumpy v kalifornském Milpitasu. Jde o šestou nejvyšší výhru v historii americké loterie a čtvrtou nejvyšší v Powerballu.
20.02.2014 09:15 |

podobné články

Loterní zákon je jak z Orwella. Tvrdí sympatizanti Loterie bez hazardu

 
Diskuse na facebooku O.S. SVOBODNAVOLBA byla otevřena Spolkem Svobodná volba a iniciativou Loterie bez hazardu k loternímu zákonu. Jeho vládní podoba přijde ve středu na pořad jednání Senátu. Podle šéfky iniciativy Loterie bez hazardu Jarmily Novotné se podobné diskusní stránky ohledně zákona zabývají především cenzurou internetu.Ale zákon podle ní má i další kontroverzní paragrafy.
25.05.2016 10:05 |

podobné články

Osobnosti: Jarmila Novotná (19 článků)

Městský soud určil správce pro insolvenční řízení se Sazkou

 
Městský soud v praze určil Josefa Cupku předběžným správcem pro insolvenční řízení se Sazkou.
21.02.2011 09:15 |

podobné články

SAZKA dluží, kam se podívá! PPF převzala pohledávky od MILIARDÁŘE VÍTKA

 
Skupina PPF převzala od miliardáře Radovana Vítka pohledávky za Sazkou. V pondělí to potvrdil mluvčí PPF Milan Tománek. "PPF převzala od pana Vítka kompletní pohledávky za Sazkou," uvedl Tománek.
21.03.2011 18:35 |

podobné články

Hušák se chystá podat insolvenční návrh, soud se Sazkou začíná

 
Městský soud v Praze začal projednávat situaci v loterijní společnosti Sazka. K soudci Jaromíru Harmachovi, který vede insolvenční řízení se Sazkou, se dostavili na společný výslech zástupci Sazky a firem, které na ni podaly insolvenční návrhy.
25.03.2011 10:55 |

podobné články

Věřitelé přihlásili za Sazkou pohledávky ve výši 9 MILIARD!

 
Městskému soudu v Praze se do insolvenčního řízení se Sazkou dosud přihlásilo 1500 věřitelů, přičemž dosud evidované pohledávky zatím dosahují výše přes čtyři miliardy korun. Ve čtvrtek o tom informovala mluvčí soudu Martina Lhotáková.
28.04.2011 15:30 |

podobné články

RECENZE: Malá z rybárny pro děti není

 
Jen dva týdny po premiéře loutkové pohádky Malý Pán jde do kin další dřevěný prcek, Malá z rybárny scenáristy, výtvarníka a režiséra Jana Baleje. Ale zatímco Malý Pán je loutková pohádka pro spíše malé děti a ve filmovém ztvárnění přiznává vodicí dráty i nitě, Malá z rybárny kombinuje jak v obsahu, tak i ve formě klasiku s modernou - a pro děti není.
29.05.2015 12:51 |

podobné články

Osobnosti: Jan Balej (3 články) , Jana Malá (40 článků) , Jana Malá (40 článků)

Letiště Ruzyně: Cestující do Kanady víza zaskočila!

 
Rozčarování na pražském ruzyňském letišti zažili v úterý cestující do Kanady. Byli první, které postihne zavedení víz. Až tady se mnozí dověděli, že jejich cesta je sázkou do loterie.
15.07.2009 05:30 |

podobné články