Článek

RECENZE: Literární spolek Laury Sněžné

 
V městečku Zaječín postihuje knihy zvláštní nemoc – když se „nakazí“, začnou se v nich přeskupovat písmena, až nakonec vznikne úplně nový příběh.
17.06.2015 08:46 |

podobné články

Podobné články

V Krkonoších sněžné frézy musí čistit cesty

 
Přestože je polovina května, v Krkonoších stále sněží. Sníh z cest se ale musí do začátku turistické sezóny odklidit, a tak dnes opět vyjely sněžné frézy.
14.05.2009 20:10 |

podobné články

Už ne "sdružení", ale "spolek". Nový zákoník slibuje pořádek v neziskovkách

 
Nový občanský zákoník se dotkne i neziskových organizací. Ty si budou muset změnit své jméno, aby v něm bylo obsaženo označení „spolek“(nebo „zapsaný spolek“ či zkratka z.s.) a rovněž do konce roku 2016 přepracovat své stanovy.
05.08.2012 21:50 |

podobné články

Hellmichová (SNK-ED): Sama se uživit,uspět a dávat práci jiným

 
Spolek, který vznikl pro podporu žen podnikatelek, manažerek a žen pracujících ve vedoucích funkcích. Spolek, který má své jasné cíle. Spolek žen který za pár měsíců dokázal rozšírit působnost za hranice města Litvínova, dál do Ústeckého kraje.
09.10.2014 12:55 |

podobné články

Mystifikátor Cempírek: Věděl jsem, že moje kniha nezapadne

 
Jde zřejmě o největší českou literární mystifikaci posledních let. Jan Cempírek napsal jako Lan Pham Thi knihu Bílej kůň, žlutej drak, vyhrál s ní Cenu Knižního klubu, dočkal se jejího vydání a pod falešnou identitou dokonce poskytoval rozhovory. Nakonec byl, především díky literární příloze Práva Salon, odhalen. Jedni teď Cempírka označují za nebezpečného podvodníka, druzí oceňují, jak napálil většinu literární obce.
05.12.2009 13:00 |

podobné články

Osobnosti: Jan Cempírek (6 článků)

Do Zlína míří spisovatelské hvězdy, blíží se třetí ročník festivalu Literární jaro

 
Literární legendy Ludvík a Marie Vaculíkovi i cenami ověnčená mladá autorka Kateřina Tučková. Autoři komiksů Lucie Lomová a Nikkarin i mladí básníci Miloš Kozumplík, Michal Stránský a Jiří Mareček. Všichni zmínění tvoří pestrou směs hostů, kteří se zúčastní letošního ročníku Literární jaro.
03.04.2012 10:50 |

podobné články

Osobnosti: Ludvík Vaculík (36 článků) , Jiří Stránský (35 článků)

Zemřel slavný literární kritik Reich-Ranicki

 
Ve věku 93 let zemřel ve středu zřejmě nejvýznamnější německý literární kritik současnosti Marcel Reich-Ranicki. Informoval o tom list Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), v němž zesnulý vedl literární oddělení. Bezprostřední příčinu smrti deník nesdělil, nicméně Reich-Ranicki na jaře sám veřejně oznámil, že trpí rakovinou prostaty.
19.09.2013 10:35 |

podobné články

Dara Rolins vytahuje další špínu: Homola proti ní použil i tragickou nehodu, za kterou dostala podmínku

 
Zpěvačka Dara Rolins  (39) , která už za měsíc zamíří k soudu kvůli opatrovnictví své dcery Laury, se opět rozpovídala o expartnerovi Matěji Homolovi, jenž u Laury usiluje o střídavou péči.
02.10.2012 10:15 |

podobné články

Osobnosti: Dara Rolins (2058 článků)

Tereza Černochová: Dovolí otci malé Laury, aby se s ní stýkal?

 
Zpěvačka Tereza Černochová (31) je matkou samoživitelkou. Identitu otce své dcery Laury tají, protože on si to tak přeje. Kdyby život malé holčičky ležel v jeho rukou, zřejmě by se nikdy nenarodila. Jenže Laura je na světě, svojí mamince dělá jenom radost a postoj Terezy Černochové k otci její holčičky je poněkud svérázný…
14.05.2015 05:10 |

podobné články

Osobnosti: Tereza Černochová (150 článků)

Masakr sněžných mužů: Recenze Far Cry 4: Valley of Yetis

 
Odlehlé údolí v Himálaji skrývá nesmírné tajemství. Kromě vyznavačů tajemného kultu v něm žijí prastaré bájné kreatury. Jsou obří, chovají se jako krvelačná zvířata a vy jste jim zkřížili cestu. Jde o sněžné muže. Přejeme šťastný lov!
15.03.2015 14:15 |

podobné články

Recenze: Šabach objevuje Ameriku. Literární ambice ale nechal doma v Dejvicích

 
Knižní novinka Petra Šabacha si neklade přílišné literární ambice a neskrývaně těží z autorových prověřených kvalit.
24.11.2015 10:25 |

podobné články

Osobnosti: Petr Šabach (20 článků)

Nečas: ODS připomíná spolek padlých andělů

 
Vnitřní změna ODS je nutná, protože strana připomíná spolek padlých andělů, uvedl ve středu místopředseda ODS Petr Nečas.
07.04.2010 15:50 |

podobné články

Osobnosti: Petr Nečas (9177 článků)

Divadelní spolek Kašpar vystoupí na Kašperku již podesáté

 
Letos již podesáté vystoupí na šumavském hradě Kašperk pražský divadelní spolek Kašpar. Kašpaři tam budou hrát od úterý do 8. srpna vždy od 21.00. Kašperk dal postavit Karel IV. a s nadmořskou výškou 886 metrů je nevýše položeným českým hradem. Představení se odehrávají v bývalém hradním paláci, z nějž se dochovaly jen mohutné obvodové zdi.
03.08.2010 10:15 |

podobné články

Osobnosti: Karel IV. (25 článků)

Nezaměstnaní mají spolek. Klement Gottwald - jejich vzor

 
Ve skutečnosti jich je u nás 566 tisíc nezaměstnaných, ale necelé promile z nich je organizováno v Akčním spolku nezaměstnaných. Spolek o sobě dává v poslední době vědět.
15.03.2011 15:45 |

podobné články

Osobnosti: Klement Gottwald (99 článků)

Divadelní spolek Kašpar představí Shakespeara

 
Divadelní spolek Kašpar uvede 1. 8. Romea a Julii. Principál Jakub Špalek o tom poskytl Právu rozhovor a mimo jiné řekl: "Tvrdím, že nejlepší diváci jsou ti, kteří k nám přicházejí v červenci a srpnu. Mají děti na táborech nebo u babičky a jdou si večer do divadla opravdu užít."
01.08.2012 12:25 |

podobné články

Osobnosti: Jakub Špalek (7 článků)

Pomozte ČR a znovu kandidujte, vyzývá Klause spolek Šalamoun

 
Prezident Václav Klaus by měl znovu zvážit svoji další kandidaturu na post hlavy státu. Vyzval ho k tomu v úterý otevřeným dopisem John Bok jménem spolku na podporu nezávislé justice Šalamoun, jemuž předsedá. Spolek je prý znepokojen skladbou uchazečů o prezidenta, kteří by v případě zvolení mohli narušit hladký chod státu.
04.09.2012 16:00 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8386 článků)

Pomozte ČR a znovu kandidujte, vyzývá Klause spolek Šalamoun

 
Prezident Václav Klaus by měl znovu zvážit svoji další kandidaturu na post hlavy státu. Vyzval ho k tomu v úterý otevřeným dopisem John Bok jménem spolku na podporu nezávislé justice Šalamoun, jemuž předsedá. Spolek je prý znepokojen skladbou uchazečů o prezidenta, kteří by v případě zvolení mohli narušit hladký chod státu.
04.09.2012 23:10 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8386 článků)

Spolek Johna Boka vyzývá Klause: Pane prezidente, neodcházejte

 
Spolek Šalamoun oslovil v otevřeném dopise prezidenta Václava Klause a vyzval ho, aby se znovu ucházel o post hlavy státu v přímé volbě. Klaus už dříve prohlásil, že kandidovat nehodlá a navíc třetí funkční období za sebou nedovoluje ústava. Napsal server iDnes.cz.
05.09.2012 11:35 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8386 článků)

Spolek pro Havlovu sochu vyhlásí benefiční soutěž

 
Spolek pro výstavbu sochy Václava Havla vyhlásí benefiční soutěž pro mladé umělce. Výtěžek z dražby děl by měl přispět do sbírky na vznik sochy. Tématem soutěže, která bude vyhlášena 17. listopadu, je Vytržení ze systému moci, sdělil předseda spolku Petr Dauš.
12.11.2013 16:11 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4389 článků) , Petr Václav (660 článků)

Fiedler (Úsvit): EU - spolek (dobře placených) diletantů

 
Včera v Poslanecké sněmovně vystoupil ministr zahraničí Lubomír Zaorálek se zprávou o dění a situaci na Ukrajině. Ne, že bych se dosud domníval, že v Bruselu sedí hlavy pomazané, ale jeho projev mne utvrdil v tom, že v Bruselu opravdu musí být (notně početný) spolek diletantů.
14.02.2014 14:20 |

podobné články

Osobnosti: Lubomír Zaorálek (1838 článků)