Článek

RECENZE: Lhotákovo létání ke hvězdám

 
Výstava Sic Itur Ad Astra, tedy Takto se létá ke hvězdám, představuje nejen dílo malíře a ilustrátora Kamila Lhotáka, ale i jeho přátel básníků či literátů.
22.07.2015 08:51 |

podobné články

Podobné články

Strach z létání a jak se ho zbavit

 
Strach z létání zažívá vysoké procento lidí, mezi které možná patříte i vy. Zatímco pro někoho letecká doprava nepředstavuje nic děsivého a pobyt na palubě letadla si užívá stejně jako úžasný výhled, který se mu naskýtá z okénka, pro jiného je samotná představa letu letadlem natolik stresující, že rázem způsobí nevolnost, rozklepání kolenou či čelo orosené potem. Jestliže chcete vyrazit do zahraničí a jako cíl jste si vybrali nějakou zajímavou exotickou destinaci, pak určitě přemýšlíte nad tím, jak překonat strach z létání a výrazně si tak způsob dopravy ulehčit. Ne všude se totiž dostanete po pozemních komunikacích a let letadlem je mnohdy jedinou možností. Pokud máte s létání strach, je dnešní článek určený právě vám. Nenechte si ho ujít! Máte strach z létání? Víme, jak se ho zbavit! Co se týče létání, dělí se lidé na tři skupinky. První jej milují, pobyt na palubě si užívají, milují servis, který jim poskytují letušky či stevardi a celkově jim doprava letadlem připadá na úrovni. Pak jsou tu ti, kterým létání nevadí, ale při nástupu na palubu mají podivné pocity. Na závěr je tu skupinka lidí, kteří z létání mají doslova fobii – a právě těm se budeme prostřednictvím dnešního článku snažit pomoci jejich strach z létání překonat! Kdyby bylo létání nebezpečné, letušky by nelétaly Na každé palubě letadla je několik letušek nebo stevardů, pro které je pobyt ve vzduchu naprosto přirozený a většina z nich jej dokonce zbožňují. Je to pro ně práce jako kterákoli jiná a pravdou je, že kdyby bylo létání kdovíjak nebezpečné, s největší pravděpodobností by do letadla nenastoupili vůbec, natož aby létali několikrát do měsíce. Turbulence jsou normální, není třeba se jich bát Jedním z největších strašáků jsou turbulence, které dokážou v člověku ještě více prohloubit jeho nepříjemné pocity a podnítit strach. Skutečnost se má tak, že jsou... Čtěte více Příspěvek Strach z létání a jak se ho zbavit pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
23.01.2017 09:00 |

podobné články

Nejlepší lék na strach z létání? Kvalitní sex noc předem

 
Lidé se snaží fobii z létání tlumit různě. Sázejí na hypnózu či sedativní prášky. Jenže bývalý stíhací pilot pracující v současnosti jako terapeut pro osoby s fobiemi z létání Tom Bunn má prý osvědčený recept. Ten je navíc velmi levný, příjemný a má jen samé pozitivní účinky. Je to sex. Podle něj kvalitní milování před odletem pomůže zmenšit úzkostný strach z létání jako nic jiného.
18.09.2015 18:00 |

podobné články

Osobnosti: Tom Tom (61 článků)

Pilot pohřešovaného letadla: Létání bylo jeho snem a vášní

 
Rémi Plesel, francouzský druhý pilot letadla společnosti Indonesian AirAsia, které je od neděle pohřešováno a na jehož palubě bylo 162 osob, prý snil o létání už od dětství. Novinářům to řekla jeho sestra Renée, podle níž létání bylo bratrovou vášní.
30.12.2014 09:01 |

podobné články

Plzní létaly drony, festival bezpilotního létání přilákal tisíce lidí

 
Tisíce zájemců přilákal do Plzně druhý ročník našeho největšího festivalu bezpilotního létání DronFest. V areálu DEPO2015 se s drony závodilo, předváděly se, besedovalo se o nich a představily se i společnosti, které v oblasti bezpilotního létání podnikají.
03.06.2017 18:35 |

podobné články

RECENZE: Mapy ke hvězdám bodovaly v Cannes, teď jdou do kin

 
Jedním z favoritů letošní canneské hlavní soutěže byl film Mapy ke hvězdám, novinka kanadského režiséra Davida Cronenberga. Ten tak na nejprestižnějším festivalu světa uvedl od roku 1996, kdy dostal Zvláštní cenu poroty za Crash, už svůj šestý film. Porota nakonec udělila Cenu za nejlepší ženský herecký výkon Julianne Mooreové.
30.10.2014 15:40 |

podobné články

Osobnosti: David Cronenberg (22 článků)

Je létání bezpečné? Prezident Airbusu promluvil!

 
Tragédie letadla Airbus A330, společnosti Air France, které pohřbilo 228 cestujících pomalu utichá. Lidé ale stále mají strach a ptají se sami sebe: “Jak bezpečné letání skutečně je?” Prezident Airbusu Tom Enders se k případu vyjádřil.
12.06.2009 14:25 |

podobné články

Gisele Bündchen udělala pilotní zkoušky!

 
Nejlépe placená modelka světa si zaplatila nejlepší učitele létání s helikoptérou a vyplatilo se jí to. Gisele Bündchen úspěšně složila písemné zkoušky a může se těšit na praktické létání.
03.11.2009 14:05 |

podobné články

Osobnosti: Gisele Bündchen (283 článků)

Gisele Bündchen udělala pilotní zkoušky

 
Nejlépe placená modelka světa si zaplatila nejlepší učitele létání s helikoptérou a vyplatilo se jí to. Gisele Bündchen úspěšně složila písemné zkoušky a může se těšit na praktické létání. Přes pokročilý stupeň těhotenství stále sedá do kokpitu, lékaři jí to dovolili do konce listopadu.
03.11.2009 16:30 |

podobné články

Osobnosti: Gisele Bündchen (283 článků)

Je zákaz létání nutný? Letecké společnosti se bouří

 
Letecké společnosti zákazem létání denně přicházejí o stovky milionů korun. Několik společností přísnost zákazu kritizuje.
18.04.2010 13:25 |

podobné články

Revoluce v nízkonákladovém letání: Na stojáka!

 
Jeden z největších leteckých dopravců Ryanair ví, jak vyřešit své ekonomické potíže. Zavede létání ve stoje. Průměrná cena takové letenky by se mohla pohybovat kolem 4 liber.
01.07.2010 17:40 |

podobné články

Létání v balónu je romantika i adrenalin

 
Balonové létání zaznamenává v tuzemsku boom především v posledních zhruba třech letech.
02.10.2010 06:50 |

podobné články

Nadšenec do létání si postavil simulátor Boeingu 747 přímo v ložnici

 
Brit John Davis má pořádně nákladný koníček, je totiž nadšencem do létání a především do pilotování letadel. Jeho vášeň zašla dokonce až tak daleko, že si postavil vlastní plnohodnotný simulátor Boeingu 747. Náklady ho přitom vyšly na téměř půl miliónu korun. Simulátoru poté našel místo přímo v ložnici svého domu.
09.11.2010 14:37 |

podobné články

Osobnosti: John Davis (3 články)

Nadšenec do létání si postavil simulátor Boeingu 737 přímo v ložnici

 
Brit John Davis má pořádně nákladný koníček, je totiž nadšencem do létání a především do pilotování letadel. Jeho vášeň zašla dokonce až tak daleko, že si postavil vlastní plnohodnotný simulátor Boeingu 747. Náklady ho přitom vyšly na téměř půl miliónu korun. Simulátoru poté našel místo přímo v ložnici svého domu.
09.11.2010 14:37 |

podobné články

Osobnosti: John Davis (3 články)

Nová zábava plná adrenalinu: Létání s dravci!

 
Paragliding? To už je nuda! Vyznavači létání na padácích už potřebovali novou injekci adrenalinu a tu pro ně vymyslel Angličan Scott Mason (39)!
12.02.2011 12:15 |

podobné články

BYLA HAVÁRIE ZBYTEČNÁ? Letecká společnost MĚLA UŽ DŘÍVE ZÁKAZ LÉTÁNÍ!

 
Letecká společnost Yak Services, jejíž letoun havaroval na letišti v ruské Jaroslavli na jehož palubě zahynuli také tři čeští hokejisté, měla již roce 2009 zákaz létání. Vyplývá to z informací společnosti Flight Safety Foundation.
07.09.2011 16:35 |

podobné články

REVOLUCE V LÉTÁNÍ! Nový BOEING 787 DREAMLINER je konečně tady!

 
Sen se stal skutečností, nová éra létání začíná. Luxusní Boeing 787 Dreamliner je u svého nového majitele. Koncern Boeing dodal první stroj japonským aerolinkám All Nippon Airways, které si ho objednaly před třemi lety.
26.09.2011 15:40 |

podobné články

Havlovo letiště? Nesnášel létání, nesouhlasí s iniciativou exprezidentův tajemník

 
Někdejší tajemník Václava Havla Vladimír Hanzel nesouhlasí s iniciativou přejmenovat Ruzyňské letiště v Praze podle nedávno zesnulého exprezidenta. Létání prý nesnášel a navíc je objekt komerční. Raději by viděl po Havlovi pojmenovanou nějakou kulturní nebo vzdělávací instituci.
27.12.2011 20:25 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4589 článků)

Létání: Časově i finančně náročný koníček

 
O pilotní výcvik na větroních, paraglidech, ultralehkých letounech a motorových strojích je mezi Čechy stále velký zájem. Největším leteckým provozovatelem a uživatelem vzdušného prostoru je u nás Aeroklub ČR sdružující 116 členských Aeroklubů za účelem provozování leteckých sportů a parašutismu. Jejich členy je 7580 fyzických a 119 právnických osob. Létání na motorových letounech ale zajišťuje i řada komerčních škol.
02.02.2012 19:10 |

podobné články

Kluk (11) má hrůzu z létání: Z daleké ciziny nemůže domů! Uvěznila ho fobie!

 
Už celých pět měsíců je malý Joe Thompson (11) novodobým trosečníkem! Jeho rodiče pracují v nemocnici v arabském Abú Zabí, kam přiletěli z Británie. Jenže časté lety oběma směry začaly chlapci vadit a nakonec si vypěstoval panickou hrůzu z létání.
06.08.2012 12:10 |

podobné články