Článek

RECENZE: L7 přivezly syrové devadesátky

 
Dívčí skupina L7 z Los Angeles se vrátila na scénu loni. Předtím třináct let pauzírovala, neboť v roce 2001 její členky usoudily, že zájem o jejich práci je zanedbatelný a bude lepší věnovat se něčemu jinému. Ve čtvrtek večer přijely do pražského Lucerna Music Baru. Evidentně v dobré kondici i hudební síle.
12.06.2015 09:06 |

podobné články

Podobné články

Ochutnejte Francii: 3 lahodné sýrové recepty

 
Máte rádi sýry a nejrůznější sýrové specialitky? Jestli si ale jako jediné sýrové jídlo zvládnete připravat  jen »smažák«, nastal čas na změnu. Blesk.cz vám nabízí 3 tipy na lahodné sýrové pochoutky.
26.05.2014 14:05 |

podobné články

Dva vojenské speciály přivezly lidi evakuované z Japonska

 
Dvě vojenská letadla s lidmi evakuovanými z Japonska přistála ve čtvrtek ráno na armádním letišti v pražských Kbelích. Oba speciály přivezly více než 100 lidí, kteří využili možnost odletět ze země postižené následky zemětřesení a vlnou tsunami.
17.03.2011 08:05 |

podobné články

Tenisové šampionky nepřivezly z Ruska pohár, vzali jim ho celníci!

 
Ani jednou letos nehrály doma, přesto vysněnou trofej včera do Prahy přivezly! No, přivezly… Rusové jim ji zabavili a tak musela »mísa« zůstav ve vyhnanství v Moskvě. I bez památného artefaktu si děvčata prožila své »tenisové Nagano«!
08.11.2011 12:10 |

podobné články

Atletky z Jižního Města slaví úspěch: Z Ostravy přivezly zlaté i stříbrné medaile

 
Dvě dorostenky z Atletiky Jižní Město přivezly zlaté a stříbrné medaile z Mistrovství České republiky. Dokonce se pyšní i novým českým rekordem. V Ostravě se tak atletka z Prahy 11 Anna Kerbachová stala dvojnásobnou mistryní.
01.03.2017 19:45 |

podobné články

Recenze: Svět cikánů zblízka? Popis syrové reality najdete v knize Cikán je cikán

 
Žebrání, drobné krádeže, problémy s majoritou… Tyto věci vyvstanou na mysli při řeči o Romech mnohým obyvatelům nejen Česka, ale i dalších východoevropských zemí. Polská autorka se pokusila na život Romů podívat jinak. Nečekejte ale »sluníčkářství«. Místo něj se připravte na závan syrové reality.
07.10.2016 10:50 |

podobné články

The Hives: syrově a rychle

 
S albem Lex Hives se po čase ozvali pogující Švédové The Hives. Zopakovali na něm to, co jejich fanoušci vyžadují - syrové a prostinké kytarové skladby.
18.06.2012 20:35 |

podobné články

Paco de Lucia přinesl flamenco divoké, syrové a vypjatě emocionální

 
Španělský kytarista Paco de Lucia v úterý večer v pražské Lucerně potvrdil své mimořádné kvality. Přestože nabídl velkou podívanou s vynikajícím tanečníkem a ohromující virtuozitu, ani na okamžik se nepodbízel nadšenému publiku. Ctil syrové kořeny flamenka, které dokázal posunout na vyšší úroveň tak, jako to dokázal Astor Piazzolla s tangem.
27.06.2012 09:35 |

podobné články

Osobnosti: Paco de Lucia (3 články) , Astor Piazzolla (1 článek)

Muž už pět let jí jen syrové maso

 
Derek Nance z amerického Kentucky před šesti lety začal trpět silnými žaludečními nevolnostmi. Po jídle často zvracel a lékaři mu nedokázali pomoct. Zkoušel proto různé diety a dostal se až k veganství. Ani to však nezabíralo, vyzkoušel proto opačný extrém – začal jíst jen syrové maso. Zanedlouho se uzdravil a teď už pět let nejí nic jiného.
04.10.2013 12:05 |

podobné články

Trosečníkovi, který přežil přes rok na moři a jedl syrové želvy, někteří nevěří

 
Trosečníkem, který údajně přežil více než rok na moři a nakonec přistál na Marshallových ostrovech v Pacifiku, je podle všeho sedmatřicetiletý rybář ze Salvadoru pracující v Mexiku. Při pondělním rozhovoru popsal, že během své 8800 kilometrů dlouhé pouti jedl syrové želvy, ptáky a ryby a po smrti svého kolegy zvažoval sebevraždu, napsala v pondělí agentura AP.
03.02.2014 14:20 |

podobné články

Syrové, studené a bez masa. Češi objevují kouzlo raw food

 
Rozhovor s Janem Plajnerem o veganství, syrové stravě a zlepšujícím se životním stylu Čechů.
22.08.2014 09:55 |

podobné články

Jídlo na zahřátí: Sýrové suflé

 
Když je venku šero a zima, není nic lepšího, než dát něco teplého do žaludku. Zkuste třeba vynikající sýrové suflé.
05.11.2014 06:20 |

podobné články

Rychlovky Ládi Hrušky: Sýrové bulky, chlebová polévka a termix

 
Kuchařský experimentátor ve svém pořadu Rychlovky Ládi Hrušky připomíná vaše nejoblíbenější recepty. Tentokrát to budou sýrové bulky, chlebová polévka a tvarohový dezert.
22.11.2014 11:50 |

podobné články

Co pomůže na podzimní depresi? Jídlo!

 
Švýcarská pobočka horké linky pomoci Helping Hand vytvořila seznam receptů na potlačení zimní deprese a špatné nálady. V temném období roku prý nejlépe pomůže sýrové fondue sdílené s přáteli. A to několika způsoby. Sýrové fondue je bohaté na vitamin B12, který dodává tělu energii a zlepšuje náladu. Setkání v kruhu přátel působí blahodárně, neboť se při něm vylučuje do krve oxytocin.
11.12.2014 14:00 |

podobné články

Syrové drama o Romech ovládlo České lvy

 
Česko konečně opouští tradici nostalgického pláče nad komunistickou minulostí. Letošní filmové ceny Český lev i přes očekávání, že vyhraje Fair Play o dopování sportovců za socialismu, jednoznačně dobylo syrové a realistické drama Cesta ven režiséra Petra Václava. Získalo nejvíce sošek a to mimo jiné i v prestižních kategoriích nejlepší film, nejlepší režime a scénář. 
22.02.2015 09:55 |

podobné články

Osobnosti: Petr Václav (713 článků)

FUJKY: Rocker vypil pohár syrové hadí krve, jedu i spermatu!

 
Rocker Pete Wentz chtěl svým fanouškům dokázat, že není žádné změklé máslo. A tak se nenechal zahanbit při návštěvě Tchaj-wanu a přijal výzvu, aby do sebe vyklopil pohár syrové hadí krve. Britská hvězda neodmítla a sklenici krve s vínem do sebe otočila. Dokázala tím také to, že má velmi silný žaludek. „Pochoutku“ totiž Pete strávil a dokonce zvládl i hadí jed a hadí sperma.
05.03.2015 14:05 |

podobné články

RECENZE: Beady Eye by chtěli oživit kytarové „devadesátky“

 
Britská kytarovka Beady Eye chce svět přesvědčit druhým albem, že kapela vzniklá na troskách Oasis kolem Liama Gallaghera má ještě stále co říct.
27.06.2013 12:45 |

podobné články

Osobnosti: Liam Gallagher (24 článků)

RECENZE: Zlatý devadesátky, mladý Polívka a mafiáni

 
Rozporuplný výsledek vzešel z dalšího projektu Místa dvojice Radim Špaček (režie) - Ondřej Štindl (scénář), kteří mají za sebou podařená Pouta. Tentokrát vyprávějí příběh o dospívání v nedávné porevoluční divočině.
17.09.2014 15:10 |

podobné články

Osobnosti: Radim Špaček (27 článků) , Ondřej Štindl (22 článků)

RECENZE: The Black Keys vyměnili osobitost za průměr

 
Když se americká dvojice The Black Keys, tedy Dan Auerbach a Patrick Carney, před nějakými deseti lety pořádně rozjížděla, hovořilo se o ní jako o dalších The White Stripes. Čerpala z hudby sedmdesátých let a uměla napsat působivé a syrové skladby. Vrcholu v tomto ohledu dosáhla na minulém albu El Camino (2011).
27.05.2014 16:45 |

podobné články

Osobnosti: Dan Auerbach (8 článků) , Patrick Carney (2 články) , Patrick White (1 článek)

RECENZE: Nicolas Cage v drsném dramatu ze zapadákova

 
Syrové drama z jednoho zapadákova, kde jsou rodinné tragédie na denním pořádku, natočil David Gordon Green s Nicolasem Cagem v hlavní roli. Po různých průměrných a podprůměrných akčních pokusech Cage opět ukazuje, že vlastně umí hrát.
02.07.2014 16:10 |

podobné články

Osobnosti: Nicolas Cage (129 článků) , David Green (7 článků) , David Green (7 článků) , Gordon Gordon (63 článků) , David Cage (5 článků) , David Green (21 článků)