Článek

RECENZE: Kurt Gebauer má své predátory rád

 
Díla sochaře, malíře a performera Kurta Gebauera si lze prohlédnout ve Východočeské galerii v Pardubicích. Protože nazval výstavu Matice Země, je jasné, že se vše bude točit kolem ženy a její schopnosti rodit. Proto návštěvníky vítají v oknech budovy tři nahé grácie, zralé amazonky, jejichž zatěžkaná ňadra evokují mateřství více než výmluvně.
24.05.2016 14:30 |

podobné články

Podobné články

Kurt Gebauer: Problém současné kultury souvisí s genocidou elit

 
Kurt Gebauer je řazen do skupiny umělců nové figurace a grotesky, z níž se občas úspěšně vymaňuje svým širokým záběrem – od soch přes fotografii až po kresby. Díky sérii soch trpaslíků je označován za jejich otce, zajímavostí také je, že pod tíhou politické a společenské atmosféry sedmdesátých let si na protest založil stát Gebauer.
14.08.2011 12:00 |

podobné články

Sochař Kurt Gebauer, který navrhl i zrcátko TýTý: Vzkazy 
pro Havla do záhrobí!

 
Srdce, do kterého může každý podle libosti psát nebo rýt vzkazy pro exprezidenta! To bude zítra odhaleno na piazettě Národního divadla, přejmenované na náměstí Václava Havla. Jeho autorem je akademický sochař, tvůrce zrcátka TýTý a také bývalý soused manželů Havlových Kurt Gebauer (75).
03.10.2016 11:05 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4587 článků)

Poradce u filmu Monstrum Gebauer: Domodeloval ruku na poklopci

 
Nerozdával jen rady. Sochař Kurt Gebauer (75) byl uměleckým poradcem filmu Monstrum o Stalinově pomníku na Letné. A domodeloval i ruku družstevnice na poklopci vojáka, aby byla v záběru poznat!
30.05.2017 11:45 |

podobné články

V Karviné obhájil senátorský mandát Sušil. Lékař Gebauer neuspěl

 
V Karviné ve druhém kole senátních voleb obhájil svůj mandát v horní komoře Parlamentu lékař Radek Sušil (ČSSD). Dostal více hlasů než kandidát ANO, rovněž lékař Martin Gebauer. Vychází to z propočtu z průběžných výsledků voleb, které dnes zveřejnil Český statistický úřad.
18.10.2014 15:35 |

podobné články

Osobnosti: Radek Sušil (1 článek) , Martin Dostal (17 článků)

Thompsonová označila herečky s mladšími partnery za predátory

 
Jednapadesátiletá britská herečka Emma Thompsonová je známá svými kontroverzními výroky. Tentokrát se pustila do hereček, které si hledají mladší partnery. Označila je za "predátory" a "kuguáry" a řekla, že jí se "syndrom kuguár" netýká, ačkoli má sama o sedm let mladšího manžela. Napsal to britský list The Daily Telegraph.
09.11.2010 14:38 |

podobné články

Osobnosti: Emma Thompson (28 článků)

Obrovské hejno delfínů prchalo před dravými kosatkami

 
Mezi nejobávanější mořské predátory patří kosatky, zvláště pokud útočí ve skupině. Nezastaví se ani před svými vzdálenými příbuznými, delfíny. Přesvědčily se o tom desítky delfínů krátkohubých v zátoce Hyacinthe Bay v Kanadě. Jejich úprk před predátory v minulém týdnu natočil 51letý Kanaďan.
28.06.2012 09:50 |

podobné články

V zoo ve Dvoře Králové přemisťovali nebezpečné predátory: Tak se loví krvelační kajmani

 
Osmdesát zubů jako nože a bleskové reakce. To jsou strašné zbraně kajmanů. Nebezpečné predátory lovili nyní chovatelé v zoo ve Dvoře Králové. Jeden samec a dvě krokodýlí »dámy« ve věku od 15 do 18 let se lacino nedali.
01.02.2013 23:40 |

podobné články

Kurt Cobain se obrací v hrobě. Jeho dcera nesnáší Nirvanu!

 
Zpěvák skupiny Nirvana Kurt Cobain se musí obracet v hrobě. Jednadvacet let po jeho odchodu ze světa živých totiž jeho jediný potomek prohlašuje veřejně, že vlastně jeho celoživotní dílo vůbec nemá rád. Frances Bean Cobain se totiž nechala slyšet, že skupinu Nirvana a její hudební produkci neposlouchá a nemá ráda. Raději má prý Oasis.
10.04.2015 15:05 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Cobain (158 článků)

Kurt Cobain z Nirvany žije v Peru? Nezabil se, věděli jsme to, tvrdí fanoušci

 
Jak se říká, přání je otcem myšlenky. A když má nějakou utkvělou touhu zapřísáhlý fanoušek nějaké mrtvé hvězdy, rád se stébla chytá a chce věřit, že je pořád naživu. Portálem YouTube takto proběhla vášnivá diskuze, že vstal z mrtvých nebo spíš nikdy nezemřel, frontman kapely Nirvana Kurt Cobain (†27)!
14.09.2016 10:50 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Cobain (158 článků)

VIDEO: Tenis z říše sci-fi. Hrají ho i roboti!

 
Tenis není žádná velká věda. Stačí raketa, míček, kurt a může se jít na věc. A někdy není potřeba ani ten kurt. Není na tom nic složitého. Pinkat si totiž dokáží i roboti, jak je vidět na následujícím videu. Pravda, esa, přechody na síť či přesné voleje tady neuvidíte, ale i tak si určitě přijdete na své.
04.04.2011 13:40 |

podobné články

Kurt Cobain v době smrti chystal album! Nyní má vyjít

 
Zpěvák a kytarista kultovní skupiny Nirvana Kurt Cobain připravoval v době své smrti před 18 lety sólové album, které se nyní možná podaří někomu vydat. Uvedla to dnes americká hudební televizní stanice TV-Fuse s odvoláním na člena skupiny Hole, kterou založila vdova po Cobainovi Courtney Love.
17.04.2012 14:20 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Cobain (158 článků) , Courtney Love (161 článků)

Kurt Cobain chystal album. Vyjde po 18 letech?

 
Zpěvák a kytarista kultovní skupiny Nirvana Kurt Cobain připravoval v době své smrti před 18 lety sólové album, které se nyní možná podaří někomu vydat. Uvedla to dnes americká hudební televizní stanice TV-Fuse s odvoláním na člena skupiny Hole, kterou založila vdova po Cobainovi Courtney Love.
18.04.2012 20:05 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Cobain (158 článků) , Courtney Love (161 článků)

Berdychovi chyběla před Davis Cupem šťáva. Šprýmař Štěpánek mu ji přivezl až na kurt

 
V českém daviscupovém týmu panuje před víkendovou bitvou o pověstnou salátovou místu proti nebezpečným Španělům dobrá nálada. Radek Štěpánek dostál své pověsti šprýmaře a svému parťákovi Tomáši Berdychovi přivezl na kurt „šťávu“, která mu minulý týden v Londýně na Turnaji mistrů chyběla.
13.11.2012 18:55 |

podobné články

Osobnosti: Radek Štěpánek (815 článků)

Lamač srdcí Kurt Russell: Vypadá jako dědek!

 
Herec Kurt Russell (62) byl dříve idolem spousty žen. On je ale po mnoho let věrný své družce, herečce Goldie Hawn (67). Jak se zdá, Goldie už se nemusí bát, že by jí ho jiná odloudila.
18.05.2013 23:10 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Russell (27 článků) , Goldie Hawn (88 článků)

Kurt pro Davis Cup už roste. 1200 desek a každá má své přesné místo

 
Čeští tenisté už příští týden budou hrát semifinále s Argentinou a v Praze se už ve čtvrtek začal stavět kurt.
06.09.2013 07:05 |

podobné články

Před 21 lety svět ztratil Kurta Cobaina: Našli ho tři dny po smrti

 
Kurt Cobain byl asi nejvlivnější hudebník své doby. A lidé si dnes připomínají 21 let ode dne, kdy se svět dozvěděl o jeho smrti. Cobain se tak připojil k dalším umělcům v klubu 27. V nejbližší době také vejde do kin dokument Kurt Cobain: Montage of Heck.
08.04.2015 05:55 |

podobné články

Osobnosti: Kurt Cobain (158 článků)

V Londýně slavili 25 let od svatby, terorista jí zabil muže: Lidé vdově poslali už 2 miliony

 
Melissa Cochran a její manžel Kurt slavili v Londýně své 25. výročí svatby. Poslední den pobytu se ocitli v nesprávný čas na nesprávném místě a Kurt se stal jednou ze čtyř obětí Khalida Masooda, muže, který autem srazil několik lidí a poté ubodal strážného u budov parlamentu. Jeho žena se teď pomalu vrací do života.
31.03.2017 13:55 |

podobné články

George Clooney si v anglickém sídle zbudoval luxusní tenisový kurt

 
Královskému sportu se na svém panství v Sonning-on-Thames v anglickém hrabství Berkshire hodlá věnovat herec George Clooney. Hollywoodský idol si totiž na pozemcích u Temže zbudoval luxusní tenisový kurt. Zápasit s raketou na něm bude učit zřejmě i své potomky, které mu přivede na svět už příští měsíc manželka Amal.
19.05.2017 15:30 |

podobné články

Osobnosti: George Clooney (721 článků)

Největší tankové eso všech dob: Kurt Knispel se narodil v Čechách

 
V okrese Jeseník se roku 1921 narodil německé rodině Knispelových malý chlapec Kurt. Tehdy ještě nikdo nemohl tušit, že z něj jednou vyroste nejlepší tankový stíhač na světě.
26.05.2010 00:30 |

podobné články