Článek

Recenze: Kuchařka, která zařadí superpotraviny do každodenního jídelníčku

 
Mezi deset superpotravin patří mimo jiné vejce, borůvky, quinoa, med nebo kokosový olej. Většina z nás je zná a snaží se je používat, často je ale těžké je zařadit do každodenního jídelníčku jako součást plnohodnotného jídla. Ale díky knize Superpotraviny to bude hned jednodušší.
06.03.2016 17:55 |

podobné články

Podobné články

Znáte superpotraviny?

 
Stále častěji se můžete setkat s pojmem superpotraviny, v angličtině je pak termín známý jako superfoods. Mnoho lidí ale neví, oč se jedná a čím jsou dané potraviny natolik výjimečné, že si zasloužily přízvisko super. A právě tomu se dnes společně podíváme na zoubek! Superpotraviny jsou často označovány jako potraviny budoucnosti a jsou známé pro vysoký obsah vitamínů, minerálů a stopových prvků. Jsou vhodnou volbou nejen pro ty, kteří vyznávají zdravotní styl. Bohatý obsah zdraví prospěšných složek Ačkoli neexistuje přesná definice pro termín superpotraviny, jsou stále známější a vyhledávanější širokou veřejností. A je to dobře. Mají totiž natolik bohatý obsah, že jsou pro naše obrovským přínosem. Potraviny s přízviskem super obsahují: vitamíny minerály stopové prvky enzymy vlákninu aminokyseliny antidxidanty Co mají společného? Kromě toho, že jsou bohaté na výše zmíněné složky, mají společnou ještě jednu věc: většina z nich totiž pochází ze zemí mimo Evropu. Hodně bychom jich našli v exotických zemích a krajinách, které jsou pro nás vzdálené. Představme si superpotraviny Mezi nejznámější superpotraviny patří: aloe vera acai berry konopná semínka chia semínka spirulina kustovice čínská guarana kakaové boby nopal mladý ječmen ořechy fazole čočka sója avokádo granátové jablko mango kiwi brusinky borůvky Tepelná úprava jim škodí Nutno podotknout, že by se tyto potraviny neměly upravovat tepelně, protože tím ztrácí většinu obsahových látek. Doporučená teplota pro úpravu je do 42°C. Je vhodné zařadit je do svého jídelníčku, vaše zdraví vám určitě poděkuje.   Příspěvek Znáte superpotraviny? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
24.02.2017 02:50 |

podobné články

Kuchařka Nigella připustila, že brala drogy. Nejsem ale závislá, říká

 
Televizní kuchařka Nigella Lawsonová u soudu prohlásila, že její exmanžel Charles Saatchi se ji snaží zničit výroky o údajné narkomanii. Během výpovědi však přiznala, že několikrát užila kokain. Odmítla ale, že by byla závislá. Další články k tématu: Kuchařka Nigella užívala kokain, tvrdí u soudu její bývalé asistentky Kuchařka Nigella Lawsonová je svobodná, rozvod trval minutu Kuchařka Nigella se rozvádí s manželem, který ji škrtil v restauraci Zhubnout neznamená být zdravější, říká televizní kuchařka Nigella Televizní kuchařka Nigella zhubla za osm měsíců o tři velikosti
04.12.2013 17:35 |

podobné články

Superpotraviny jsou předražené a neekologické. Příroda nabízí levnější alternativy

 
Ceny v obchodech se zdravou výživou, raw potravinami a bio surovinami občas zamotají hlavu i těm movitějším lidem. Okamžitě tak člověka napadne, zda za nemalé peníze skutečně dostává něco tak vzácného a výjimečného. A odpovědí ve většině případů je: nikoli. Nicméně velmi populární jsou také drahé superpotraviny, které pocházejí z velkých dálek. Drahé jsou jednak kvůli dovozu a také kvůli nevzdělanosti konzumentů. Netuší mnohdy, že v původní krajině výskytu jsou to obyčejné levné potraviny a že navíc naše příroda nabízí stejně hodnotné alternativy za zlomek ceny.
19.01.2016 11:05 |

podobné články

Asistentky kuchařky Nigelly Lawsonové jsou podle soudu nevinné

 
Soud zprostil obžaloby Francesku a Elisabettu Griollovy, které měly údajně zpronevěřit miliony korun. Peníze pocházely z účtu televizní kuchařky Nigelly Lawsonové a jejího bývalého manžela Charlese Saatchiho. Další články k tématu: Kuchařka Nigella připustila, že brala drogy. Nejsem ale závislá, říká Kuchařka Nigella užívala kokain, tvrdí u soudu její bývalé asistentky Kuchařka Nigella Lawsonová je svobodná, rozvod trval minutu Kuchařka Nigella se rozvádí s manželem, který ji škrtil v restauraci
20.12.2013 15:27 |

podobné články

Superpotraviny na každý den: Tohle nesmí chybět ve vašem jídelníčku

 
Jsou potraviny, které byste měli do svého jídelníčku zařadit opravdu každý den, zajistíte si tím dobré trávení, nízkou hladinu cholesterolu nebo snížíte riziko srdečních a onkologických onemocnění.
18.12.2013 12:16 |

podobné články

Jak na zácpu přírodní cestou

 
Z medicínského hlediska může mít zácpa nespočet příčin. Počínaje žaludečními vředy, vředů na dvanácterníku, karcinomu slinivky a další. Časté střídání průjmu a zácpy se objevuje také u lidí, jež trpí na dráždivý tračník. Ale proč strašit sněhulákem v létě. Nejčastěji trpí na zácpu lidé, kteří chybují ve svém jídelníčku a přijímají pramálo vlákniny a mají tudíž v nepořádku zažívací ústrojí. Pomáhat si od zácpy chemickými projímadly příliš situaci neřeší a jde skutečně pouze o krajní řešení. Lékaři stále častěji upozorňují na návykovost některých volně dostupných prostředků i na další nepříjemné vedlejší účinky. V některých případech mohou chemická projímadla zácpu ještě zhoršit, jelikož střeva přestanou vyvíjet vlastní napětí hladkého svalstva střevní stěny. Stejně tak doktoři varují před používáním nápojů z listu senny či ricínového oleje – oba jmenované prostředky škodí střevním stěnám. Nejčastější příčiny zácpy Málo vlákniny v jídelníčku Nedostatečný pitný režim Stres Nemoci a medikamenty Genetické dispozice Jak na zácpu přírodní cestou Ihned po probuzení vypijte sklenici vlažné vody případně Mlýnský pramen či Šaratici. Jak už jsme uvedli výše, zařaďte do svého jídelníčku dostatek vlákniny: ovoce a zelenina. Proti zácpě pomáhá i konzumace dvou jablíček večer – než jdete spát. Podobně fungují i meruňky, hrušky, křížaly či sušené ovoce. Kartáčem na střeva jsou i sušené datle. Výtečnou babskou radou neprohloupíte – dejte si vařené sušené švestky a rovněž vypijte vodu, ve které jste švestky uvařili. Pokud vás zácpa trápí opravdu často, vypijte 3x denně před jídlem neslazený domácí jablečný mošt. Doprovází-li zácpu nepříjemná bolest břicha, pořiďte si směs kmínového oleje a masírujte si jim břicho – používá je nejen u malých dětí, ale i dospělých. Pomoci může i teplá sedací lázeň s kostivalem, čekankou a jitrocelem. Doplnit můžete tuto proceduru ještě o popíjení čaje rooibos proti zácpě. Zařaďte do svého jídelníčku luštěniny a ovesné vločky. Se zácpou pomohou i namočená lněná semínka ve vodě – po pár... Čtěte více Příspěvek Jak na zácpu přírodní cestou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
25.04.2016 02:55 |

podobné články

Proč to bez zeleniny nejde?

 
Sněz tu zeleninu! Také jste jako malé děti často slýchávaly tuto větu, kterou teď s oblibou opakujete svým ratolestem u oběda? Snažíte se jim vysvětlit, proč to bez zeleniny nejde a trpělivě vyčkáváte, dokud z jejich talíře nezmizí poslední kousek? Možná ale i vám uniká pravá podstata toho, proč je zelenina pro naše zdraví tak důležitá a proč by rozhodně neměla v našem jídelníčku chybět. Pojďme společně najít odpověď na tuto otázku. Prostřednictvím dnešního článku se dozvíte, proč to bez zeleniny nejde a proč byste měli dbát důraz na to, aby se v dostatečné míře vyskytovala nejen ve vašem jídelníčku,  ale i jídelníčku vašich dětí. Proč to bez zeleniny nejde aneb nepostradatelná součást jídelníčku Určitě víte, že je zelenina nedílnou součástí naší stravy. Napadlo vás ale někdy zamyslet se nad tím, proč tomu tak je? Proč zeleninu ke svému životu potřebujeme? A proč to bez zeleniny nejde? Odpovědi skrývají následující řádky! Vitamíny V první řadě nutno zmínit, že zelenina obsahuje vysoké množství vitamínů. Je bohatá především na karotenoidy neboli provitamín A, který můžeme najít například v mrkvi, rajčatech, brokolici, kapustě nebo špenátu. Mimo jiné obsahuje vitamíny B, vitamín C nebo  vitamín K. Aby nedocházelo ke ztrátě důležitých vitamínů, musíme si dávat pozor, jakým způsobem zeleninu upravujeme. Minerální látky Dalším důvodem, proč to bez zeleniny nejde a proč bychom jí měli konzumovat v dostatečné míře, jsou minerální látky. Ty se samozřejmě liší zelenina od zeleniny, a proto je důležité, aby se na vašem talíři pokud možno objevovaly všechny druhy. Nedostatek hořčíku může vyřešit konzumace petržele, špenátu nebo kedlubny. Pokud potřebujete doplnit vápník, dopřejte si petržel, mrkev nebo zelí. Železo vám dodá pórek, špenát, petržel nebo kedlubna. Měď hledejte v zeleném hrášku nebo paprice. Příspěvek Proč to bez zeleniny nejde? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.10.2016 18:20 |

podobné články

Zhubnout neznamená být zdravější, říká televizní kuchařka Nigella

 
Dvaapadesátiletá Nigella Lawsonová je velkou milovnicí dobrého jídla. Přestože televizní kuchařka za poslední rok shodila pár kil, trvá na tom, že hubnutí nemusí automaticky znamenat zdraví. Další články k tématu: Nigella Lawsonová vaří rychle a skvěle. Chcete znát její triky? Tajemství štíhlejší kuchařky Nigelly Lawsonové: Když netočím, hubnu Televizní kuchařka Nigella zhubla za osm měsíců o tři velikosti
20.09.2012 14:45 |

podobné články

Kuchařku Nigellu škrtil manžel v restauraci, policie ho napomenula

 
Televizní kuchařka Nigella Lawsonová je v šoku. Její manžel, miliardář Charles Saatchi ji v oblíbené restauraci při hádce začal škrtit. Později tvrdil, že šlo jen o hravé škádlení, od policie ale nyní dostal napomenutí kvůli napadení. Další články k tématu: Nigella Lawsonová vaří rychle a skvěle. Chcete znát její triky? Zhubnout neznamená být zdravější, říká televizní kuchařka Nigella Televizní kuchařka Nigella zhubla za osm měsíců o tři velikosti
19.06.2013 10:25 |

podobné články

Poznejte všechny chutě Čech, Moravy a Slezska

 
REGIONÁLNÍ KUCHAŘKA – VŠECHNY CHUTĚ ČECH, MORAVY A SLEZSKA autorky Petry Pospěchové poctivě mapuje kuchyni všech krajů České republiky. Autorka vás provede Valašskem, Slováckem, Brnem, Hanou, Slezskem, Podkrkonoším, Horáckem, Polabím, Prahou, jižními Čechami, Šumavou, Chodskem a Sudety (Kuchařka začíná na východě republiky, kde tradice, včetně těch gastronomických, zůstávají dodnes živé. V dalších kapitolách se čtenář postupně dostává dál a dál na západ, až k německé hranici.) Regionální kuchařka, obsahující recepty slavné i skoro zapomenuté, by neměla chybět v žádné kuchařské knihovně.
24.10.2013 09:40 |

podobné články

TV Prima: Nový kulinářský pořad "Karolína, domácí kuchařka"

 
V sobotu 27. 9. v 18.00 se na obrazovkách televize Prima představí vášnivá kuchařka, pracující matka tří dětí, sběratelka zapomenutých receptů, kritička restaurací, muzikantka a lifestylová novinářka Karolína Kamberská se svým pořadem Karolína, domácí kuchařka. Karolínu baví domácí vaření pro její rodinu, ačkoliv na něj většinou nemá moc času. Není ani profesionální kuchařkou, ani celebritou. Ale mistrně ovládá jednoduché, leč kvalitní domácí vaření.
26.09.2014 10:36 |

podobné články

Co se stane, když vyloučíte maso z jídelníčku?

 
Americká vláda zveřejnila doporučení k vyváženému a zdravému jídelníčku. Lobby producentů masa ho značně ovlivnilo a tak se v něm nedoporučuje jeho vyloučení ze stravy. K velkému rozhořčení uznávaného odborníka profesora Randalla Stafforda. Podle něj existují totiž tisíce důkazních studií, podle nichž vyloučení masa z jídelníčku znamená zlepšení zdraví na mnoha úrovních. Sníží se tím riziko mnoha typů rakoviny, chorob srdce i diabetu.
15.07.2016 10:05 |

podobné články

Mám potřebu každodenního sexu, jsem nymfomanka?

 
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli se u ženy může vyskytnout nadměrné sexuální vzrušení? Je mi 36 let a v poslední době mám potřebu každodenního sexu, dřív mi stačila mnohem nižší frekvence.
20.07.2009 09:45 |

podobné články

Recenze: Mamma mia je kuchařka nejen pro milovníky toho nejlepšího z Itálie

 
Kuchařka ze série Apetit na cestách Mamma mia je gurmánským průvodcem po tom nejlepším, co z gastronomie nabízí slunná Itálie.
10.02.2017 12:25 |

podobné články

Recenze: Asijská kuchařka od Apetitu vás provede tajemstvím Východu

 
Asijské pochoutky začínají být skutečně populární už i u nás. A že to není pouze kung-pao po Česku, vám ukáže kuchařka Tajemství Východu od Apetitu.
16.02.2017 13:15 |

podobné články

Osobní kuchařka přesně vám na míru

 
Máte plnou polici kuchařských knih a stále hledáte tu pravou, která bude obsahovat všechny vaše oblíbené recepty? Už nehledejte. Je tady Cookidoo®. Receptová platforma plná unikátních receptů, které vnesou do vašeho každodenního vaření čerstvou dávku inspirace.
09.08.2016 13:05 |

podobné články

Kabelovka UPC před šampionátem v hokeji zařadí nový program ČT4 HD

 
V den spuštění sportovního veřejnoprávního kanálu ČT4 HD zařadí tento program do své digitální nabídky operátor UPC. Od čtvrtka 3. května bude k dispozici zákazníkům s nabídkami Klasik a Komfort.
02.05.2012 10:30 |

podobné články

Televize večer připomenou Ivetu Bartošovou

 
Česká televize, Nova i Prima připomenou v úterý večer tvorbu a osobnost zpěvačky Ivety Bartošové. Na ČT1 od 21.00 hodin diváci mohou sledovat díl životopisného cyklu Po stopách hvězd. Nova zařadí čtyřicetiminutový speciál mapující zpěvaččinu kariéru a Prima zařadí snímek Svatba upírů.
29.04.2014 16:00 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Bartošová (6593 článků)

Spalujte kalorie 24 hodin denně! Jezte potraviny, s nimiž se hubne samo!

 
Většina z nás dobře ví, co to stojí zhubnout o pár velikostí a zlepšit si postavu i sebevědomí. Jenže věděli jste, že existují potraviny, které se dají lehce zakomponovat do každodenního jídelníčku a přitom nám s odbouráváním faldíků pomohou?
28.01.2013 11:15 |

podobné články