Článek

RECENZE: Kubíčkova cesta od modernismu k abstrakci

 
Retrospektivu kolínského rodáka Jana Kubíčka (1927–2013) mohli milovníci umění vidět zhruba před rokem v pražské městské knihovně. Expozice představovala tvůrce především jako vykladače geometrických velkoplošných abstrakcí a konstruktéra prostorových objektů.
10.04.2015 14:31 |

podobné články

Podobné články

Po jedné z korunek jsem toužila, přiznala Miss Earth Kubíčková

 
Největší favoritkou na vítězku letošního ročníku soutěže Česká Miss byla podle bookmakerů sázkových kanceláří osmnáctiletá Kristýna Kubíčková z Ostravy. Nakonec získala titul Česká Miss Earth 2016.
03.04.2016 16:55 |

podobné články

Miss Kristýna Kubíčková má doma kulturistu: Ten by ji určitě nepodvedl s jinou! Nebo ano?

 
Česká Miss Earth a celkově třetí dívka v pořadí Kristýna Kubíčková má doma sexy kluka! Její Janys je kus chlapa a určitě by svou Kristýnku uměl ochránit. Navíc jí bude vždy a za všech okolností věrný, jak mu kouká z očí. Nebo se snad mýlíme?
07.04.2016 14:05 |

podobné články

Miss Kubíčková zaujala tancem, v talentové show Miss Earth byla druhá

 
Česká Miss Earth 2016 Kristýna Kubíčková uspěla v talentové show soutěže krásy na Filipínách. V dílčím klání světového finále se svým tanečním vystoupením vybojovala druhé místo. Blondýnka získala v minulosti hned několik titulů mistryně světa v latino show, což nyní zúročila i Miss Earth 2016.
23.11.2011 12:50 |

podobné články

Osobnosti: Alex Alex (364 článků)

Češka Kubíčková na Miss Earth neuspěla! Bojovala se zdravotními problémy

 
Odjela na Filipíny vybojovat korunku a titul krásy, jenže cestu jí zkřížily zdravotní problémy. Češka Kristýna Kubíčková (19) ve finále Miss Earth nezabodovala, „Ekologickou“ královnou se nakonec stala její soupeřka z Ekvádoru Katherine Espin (23).
30.10.2016 22:35 |

podobné články

Osobnosti: Kristýna Kubíčková (13 článků)

Miss Kristýna Kubíčková poprvé na lyžích: Zatím se učím mezi dětmi

 
Miss Kristýna Kubíčková měla včera velkou premiéru. Na zasněžených kopcích se učila lyžovat, a to mezi dětmi!
05.01.2017 14:05 |

podobné články

Osobnosti: Kristýna Kubíčková (13 článků)

Misska Kubíčková vystavuje půlky na mrazu!

 
To jsou panoramata! Česká Miss Earth 2016 Kristýna Kubíčková (18) se kochala pohledem na zasněžené Pálavské vrchy. A protože přitom byla jen v plavkách, ostatní zase obdivovali její sexy křivky.
08.02.2017 05:15 |

podobné články

Osobnosti: Kristýna Kubíčková (13 článků)

RECENZE: Jaroslav Fritsch zbytečně tříští svůj talent

 
Berounský rodák a žák Jiřího Sopka na akademii Jaroslav Fritsch představuje v galerii svého rodného města obrazy, které ukazují, že mu žádný výtvarný styl není cizí. Vystavená díla oscilují mezi abstrakcí, zátiším, portrétem i moderním street artem.
10.07.2014 13:15 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Sopko (3 články)

RECENZE: Kouzlo zátiší tkví v umění zastavit čas

 
Výstava, která je v těchto dnech k vidění v pražském Ateliéru Josefa Sudka, se zabývá specifickým uměleckým stylem, kterým je zátiší. Patří mezi nejtěžší výtvarné techniky zobrazení, protože tvůrce musí být schopen sladit hmotnou složku s nehmotnou. Tedy rozlehlost prostoru s abstrakcí světla.
03.08.2014 16:25 |

podobné články

Osobnosti: Josef Sudek (41 článků)

RECENZE: Oldřich Hamera nesmírný i vesmírný

 
Výstavu grafika a svébytného výtvarníka Oldřicha Hamery, jediného skutečného dědice explosionalismu Vladimíra Boudníka, připravila pražská Galerie Smečky. Expozice ho představuje nejen jako talentovaného grafika, tíhnoucího k abstrakci, ale také coby milovníka mineralogie a geologie, který chápe i horninu jako umělecké dílo.
07.03.2015 12:31 |

podobné články

Osobnosti: Vladimír Boudník (5 článků)

Sdružení Hollar dělá čest slavnému jménu

 
Tradiční každoroční přehlídka prezentuje to nejlepší, co vzešlo z nové tvorby členů Sdružení českých umělců grafiků Hollar. Výstava ukazuje široké spektrum všech výtvarných stylů (litografie, lept, kamenotisk, suchá jehla) i tematických pojetí. Najdeme na ní jak abstrakci, tak figurativní kompozice, koláže nebo zátiší.
01.08.2014 08:55 |

podobné články

Obrazy s hořkosladkou vůní podzimu

 
V Galerii města Kolína vystavuje do 25. června malíř Martin Salajka. Jeho obrazy jsou ovlivněné především expresionismem, fauvismem a do jisté míry i figurální abstrakcí či dokonce předimenzovanou popartovou barevností.
21.04.2016 08:25 |

podobné články

Budoucnost budoucnosti

 
Úsloví “Budoucnost už není, co bývala” se stalo součástí populární kultury, ale nad tím, co vlastně tento výrok znamená, se začínáme teprve zamýšlet. Posedlost budoucností byla hnací silou moderní kultury, avšak v pozdním modernismu a postmodernismu budoucnost přestala být ústředním tématem – její místo zaujaly otázky paměti a identity.
16.09.2010 10:11 |

podobné články

V Bernu vystavují díla Paula Klee a Franze Marka

 
Jedno ze slavných přátelství úsvitu výtvarného modernismu dokumentuje výstava, která je do 1. května otevřena v bernském Centru Paula Klee. Přehlídka raných obrazů umělce švýcarského i německého původu, který se narodil nedaleko Bernu, je doplněna pracemi expresionisty Franze Marka. Evokuje tak dialogy malířů, kteří k sobě měli i velmi blízko.
01.02.2011 09:45 |

podobné články

Osobnosti: Paul Klee (2 články)

Designérské skvosty návrháře Alvara Aalta dýchají čistou elegancí

 
Mezi legendy světového designu a architektury bezpochyby patří Alvar Aalto (1898–1976), jehož tvorba je spojena s čistými tvary a používáním přírodních materiálů. Tomuto představiteli tzv. organického modernismu je do konce dubna věnována výstava v pražské galerii Křehký.
22.03.2011 10:45 |

podobné články

Držme se tradičních hodnot, vyzval Klaus na Svatováclavské pouti

 
Prezident Václav Klaus ve svém projevu na středeční Svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi vyzdvihl důležitost národního uvědomění a varoval před rozpadem tradičního hodnotového systému, který ohrožují falešní proroci takzvaného pokroku a modernismu. Zdůraznil rovněž tradiční rodinu, která prý čelí útokům módních postojů, pro něž určité skupiny vyžadují privilegia.
28.09.2011 12:25 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8475 článků)

Klaus vyzdvihl národní uvědomění a tradiční hodnoty

 
Důležitost národního uvědomění vyzdvihl ve svém projevu na Svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi prezident Václav Klaus. Zdůraznil i význam tradiční rodiny, ale zároveň neopomenul varovat před rozpadem tradičního hodnotového systému, který podle něj ohrožují hlasatelé takzvaného pokroku a modernismu.
28.09.2011 13:45 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8475 článků)

Držme se tradic a braňme se pokrokářům, vyzval Klaus nad ostatky sv. Václava

 
Prezident Václav Klaus ve svém projevu na středeční Svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi vyzdvihl důležitost národního uvědomění a varoval před rozpadem tradičního hodnotového systému, který ohrožují falešní proroci takzvaného pokroku a modernismu. Zdůraznil rovněž tradiční rodinu, která prý čelí útokům módních postojů, pro něž určité skupiny vyžadují privilegia.
28.09.2011 14:30 |

podobné články

Osobnosti: Václav Klaus (8475 článků)

Kokoschka, Celník Rousseau a proroci modernismu

 
Historik umění Jiří Fajt nastoupil do čela pražské Národní galerii už loni, ale až od letošního února veřejnost uvidí první projekty, které jeho tým připravil. Nová sezóna začne 19. února ve Veletržním paláci a nabídne to, na co jsou čeští diváci zvyklí z vídeňské Albertiny: souběžně se otevře několik výstav.
07.02.2015 18:16 |

podobné články

Byzantský katolický patriarchát: Čiňte pokání a věřte evangeliu - Vatikánský koncil a hereze, část 6

 
Postní doba 2017. ÚVOD: V jaké době začínal koncil a co bylo nutné řešit? Vlivem německé protestantské teologie byly oživovány hereze modernismu, které odsoudil už sv. papež Pius X. (1907). Ve světě vzrůstala propagace dekadentních vlivů, které dostaly masový charakter rozšířením televize a začaly tak manipulovat každou rodinou. Programovaly v rodinách krize a rozpoutala se tak celá lavina rozvodů. Popularizací rockové hudby nastala invaze kultu násilí, nečistoty a okultismu.
17.03.2017 21:10 |

podobné články