Článek

RECENZE: Krása, ale bez velkých překvapení. Se čtyřmi oscarovými nominacemi jde do českých kin Dánská dívka

 
Čtyři oscarové nominace, které dostal film režiséra Toma Hoopera Dánská dívka, vystihují jeho hlavní přednosti. Za herecký výkon v hlavní roli ji má Eddie Redmayne, za vedlejší Alicia Vikanderová, další dvě jsou za výpravu a kostýmy.
04.02.2016 11:40 |

podobné články

Osobnosti: Tom Hooper (16 článků) , Eddie Redmayne (42 článků)
Podobné články

Filmové premiéry: Dánská dívka, Poklad a další

 
Se čtyřmi oskarovými nominacemi jde do kin Dánská dívka. Mistr filmové destrukce Michael Bay natočil podle skutečnosti film 13 hodin: Tajní vojáci z Benghází. Vedle statečných a skromných superhrdinů je Deadpool velmi zvláštní komiksový bourák ze stáje Marvel. Komorní komedie s jemně sarkastickým humorem a překvapivým koncem, to je Poklad. Líza, liščí víla je černá komedie o mladé ženě, která touží po lásce, ale všichni její nápadníci nějakým způsobem zemřou. O tom, co se může stát, když malou firmu pohltí velká, je komedie Zde Harold.
04.02.2016 09:10 |

podobné články

Osobnosti: Michael Bay (63 článků) , Michael Michael (993 článků) , Michael Harold (1 článek)

RECENZE: Mnohem víc než životopisné drama. Do kin jde oscarový kandidát, britsko-americký Kód Enigmy

 
Po vynikajícím Birdmanovi, který vstoupil s devíti oscarovými nominacemi minulý týden do českých kin, je tu další horký kandidát: Kód Enigmy má jen o jednu nominaci méně a bude se rovněž ucházet i o sošky nejcennější za nejlepší film, režii, adaptovaný scénář, herecký výkon Benedicta Cumberbatche v hlavní roli a Keiry Knightleyové v roli vedlejší.
29.01.2015 11:31 |

podobné články

Osobnosti: Benedict Cumberbatch (121 článků)

RECENZE: S deseti oscarovými nominacemi jde do českých kin herecky brilantní Špinavý trik

 
Do kategorie komedie nebo muzikál zařadila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu kriminální příběh Davida O. Russella Špinavý trik a ocenila ho třemi Zlatými glóby: jako nejlepší film a za herecké výkony Jennifer Lawrenceové a Amy Adamsové.
24.01.2014 16:50 |

podobné články

Osobnosti: Amy Adams (17 článků) , Jennifer Lawrence (237 článků) , David (23 článků) , Jennifer Amy (3 články)

Do kin vstupuje oscarový favorit, Spielbergův Lincoln

 
S dvanácti oscarovými nominacemi včetně všech hlavních vstupuje do českých kin nový film Stevena Spielberga Lincoln. Film, který je na ploše 150 minut především brilantní přehlídkou politických jednání, která vedla ke schválení 13. dodatku americké ústavy o zrušení otroctví a jejichž obraz má hodně společného i se současností.
25.01.2013 11:17 |

podobné články

Osobnosti: Steven Spielberg (134 článků)

Western Opravdová kuráž bratrů Coenových přichází do kin

 
S deseti oscarovými nominacemi a po slavnostním uvedení na zahájení Berlinale přichází do kin western bratrů Joela a Ethana Coenových Opravdová kuráž. Herecky jí vévodí Jeff Bridges, Matt Damon a čtrnáctiletá Hailee Steinfeldová. Film podle knihy Charlese Portise natočil už v roce 1969 Henry Hathaway s legendárním Johnem Waynem.
17.02.2011 11:05 |

podobné články

Osobnosti: Matt Damon (165 článků) , Jeff Bridges (20 článků) , John Wayne (3 články) , Henry Hathaway (2 články)

Filmové premiéry: Kód Enigmy, Whiplash, Slídil a Mortdecai: Grandiózní případ

 
S osmi oscarovými nominacemi včetně těch za nejlepší herecké výkony Benedicta Cumberbatche a Keiry Knightleyové vstupuje do kin Kód Enigmy. Na Oscara za nejlepší film je nominován i Whiplash, příběh o hudbě, slávě, ale hlavně o strašlivé dřině, která úspěchu předchází. A do třetice přichází s oscarovou nominací drsný příběh Slídil. Johnny Depp si na seznam svých okouzlujících a excentrických ztřeštěnců připisuje Charlieho Mortdecaie, zchudlého britského aristokrata v komedii Mortdecai: Grandiózní případ.
29.01.2015 07:12 |

podobné články

Osobnosti: Johnny Depp (663 článků) , Benedict Cumberbatch (121 článků)

Film 127 hodin a šest oscarových nominací

 
Natočit akční film s jediným hrdinou, který se navíc nemůže hýbat, vypadá jako šílený nápad. Režisér Danny Boyle (Mělký hrob, Milionář z chatrče) to dokázal a jeho 127 hodin je strhující akční drama, které vstupuje do kin s šesti oscarovými nominacemi včetně hlavních za film, režii a herecký výkon Jamese Franka.
05.02.2011 10:45 |

podobné články

Osobnosti: Danny Boyle (11 článků)

Tři oscarové nominace pro špionážní klasiku

 
Se třemi oscarovými nominacemi za herecký výkon Garyho Oldmana, hudbu Alberta Iglesiase a adaptovaný scénář Bridget O’Connorové a Petera Straughana vstupuje do kin film podle románu mistra špionážní a detektivní literatury Johna le Carrého Jeden musí z kola ven. Ten také u nás k premiéře filmu znovu vyšel.
02.02.2012 11:15 |

podobné články

Osobnosti: Gary Oldman (10 článků)

Primátor Svoboda jde do boje o šéfa pražské ODS s 12 nominacemi

 
Pražský primátor Bohuslav Svoboda půjde do boje o křeslo předsedy pražské ODS s 12 nominacemi z 15 možných. Dnes večer jej podpořily ještě sněmy v Praze 4, 6 a 15. ČTK to řekli zástupci oblastí. Podle nominací bude mít primátor jen jednoho protikandidáta, a to bývalého radního Jiřího Janečka. Předsedu občanských demokratů v metropoli by měl zvolit regionální sněm plánovaný na 30. ledna.
27.01.2012 06:15 |

podobné články

Osobnosti: Bohuslav Svoboda (688 článků) , Jiří Svoboda (236 článků) , Jiří Svoboda (236 článků)

Bártu předstihl v nominacích na předsedu VV nejen John, ale i Peake

 
Na post předsedy Věcí veřejných nominovaly stranické buňky celkem 13 lidí. Nejvíce nominací (42) obdržel nynější předseda Radek John. S 21 nominacemi je na druhém místě Karolína Peake. Ta však prohlásila, že se o post předsedkyně ucházet nebude. Až třetí skončil s 20 nominacemi ministr dopravy Vít Bárta.
31.03.2011 14:50 |

podobné články

Osobnosti: Radek John (2458 článků) , Vít Bárta (2821 článků) , Karolína Peake (1599 článků)

Nejvíc nominací na Emmy má série Mildred Pierceová

 
Nejvíc nominací na letošní televizní ceny Emmy získal miniseriál televize HBO Mildred Pierceová. Seriál s Kate Winsletovou v hlavní roli získal 21 nominací. Dalšími v pořadí jsou seriály Mad Men s 19 nominacemi a Taková moderní rodinka se 17 nominacemi na nejprestižnější televizní ceny.
15.07.2011 12:10 |

podobné články

Osobnosti: Kate Winslet (223 článků)

Recenze: Dánská dívka aneb z muže ženou na stránkách knihy i filmovém plátně

 
Debutní román Davida Ebershoffa Dánská dívka, zaujal veřejnost především díky své filmové adaptaci v hlavní roli s oscarovým hercem Eddiem Redmaynem. Příběh plný pocitů marnosti, lidského trápení ale také pochopení a lásky, představuje vůbec první doloženou transsexuálku, která podstoupila operativní změnu pohlaví.
17.02.2016 19:25 |

podobné články

Osobnosti: Eddie Redmayne (42 článků)

Tajemnou Černou labuť v kinech ohrožuje Méďa Béďa

 
Černá labuť Darrena Aronofského, hit s oscarovými ambicemi, vstoupila do kin. Zdánlivě neškodný Méďa Béďa ji ale nechce pustit na první příčku žebříčku návštěvnosti.
17.02.2011 16:50 |

podobné články

Negativní recenze diváky neodradily, česká komedie Sezn@mka vede návštěvnost kin

 
Do čela žebříčku víkendové návštěvnosti tuzemských kin se hned po svém uvedení dostala nová česká komedie Sezn@mka vyprávějící o jednom z fenoménů současné doby, internetové seznamce. Film režisérky Zity Marinovové s Jiřím Langmajerem v hlavní roli šéfa seznamky čelícího stížnostem nespokojených dam o víkendu přilákal do kin přes 30 tisíc diváků, kteří v pokladnách kin nechali více než 4,1 milionu korun.
01.08.2016 15:00 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Langmajer (394 článků) , Jiří Zita (9 článků)

Šéf českých zdravotně postižených Krása: Imigrantům jasně říct, že mají i povinnosti. A po skončení bojů je hned poslat domů

 
ROZHOVOR Předseda Národní rady osob ze zdravotním postižením Václav Krása tvrdí, že evropští státníci podcenili celý problém s imigranty, na který se nepřipravili, a tak nyní se jen velmi těžko může dohnat to, co bylo zanedbáno. „Myslím si, že většina politiků podlehla příliš idealistickému vidění tohoto problému a neuvědomila si, že vytvářejí velmi nebezpečné prostředí pro občany,“ řekl Krása v rozhovoru ParlamentníchListů.cz. Spor, který vznikl kolem bonmotu prezidenta Zemana, je ale podle jeho soudu spíše virtuální, prezentovaný především v médiích. Ovšem jak Zeman, tak i Sobotka by se měli podle něj naučit tlumit emoce.
04.02.2016 04:55 |

podobné články

Smutná a opravdová vášeň filmového rváče

 
Oficiální synopsi distributora k filmu Wrestler raději nečtěte. Bývalý zápasník stárne, nemá peníze a odcizil se dceři...nuda, nuda, nuda. Přesto Wrestler přichází do českých kin ověnčen dvěma Zlatými glóby, Zlatým lvem a dvěma nominacemi na Oscara. Protože kouzlo tohoto filmu nelze přepsat na papír.
02.07.2009 16:45 |

podobné články

Stašová je nominovaná na festivalu v Monte Carlu

 
Režisér Filip Renč (45) natočil pro Českou televizi netradiční detektivku Zrozen bez porodu. Bude se čtyřmi nominacemi soutěžit na televizním festivalu v Monaku. Nominována byla i Simona Stašová (56), jako představitelka hlavní role.
23.04.2011 05:40 |

podobné články

Osobnosti: Simona Stašová (305 článků) , Filip Renč (502 článků)

Animák střídá animák. Návštěvnost českých kin vede Doba ledová, o víkendu předstihla hledání Dory

 
Pokračování kreslených dobrodružství mamutí rodiny Doba ledová: Mamutí drcnutí vystřídalo v čele víkendové návštěvnosti tuzemských kin jiný animovaný snímek Hledá se Dory. Pátý díl série s mamuty Manny, Ellie a Broskvičkou o premiérovém víkendu přilákal do kin bezmála 112 tisíc diváků, kteří v pokladnách kin nechali 15,7 milionu korun. Podmořská dobrodružství zapomnětlivé rybky navazující na úspěšný film Hledá se Nemo po měsíčním kralování žebříčku skončila na druhém místě. Na třetím místě je Legenda o Tarzanovi. Příběh Tarzana, který zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, za dva týdny vidělo téměř 32 tisíc diváků.
18.07.2016 16:10 |

podobné články

Osobnosti: John Legend (22 článků)

Tahle má vypadat Dívka léta! Sexy slunečnice Renata dráždí výstřihem

 
Léto je v plném proudu a na koupalištích, náplavkách, ale i po městě člověk potkává jednu krásnou dívku za druhou. Stačí, aby si dámy vzaly nějaké slušivé šatičky a hned se za nimi otáčí nejeden muž. A právě krása je to, oč běží v nejoblíbenější soutěži internetu Dívka léta 2013! A jak taková krása vypadá? Napoví vám sexy Renata!
29.07.2013 09:45 |

podobné články