Článek

RECENZE: Kouzelník ze Lhasy je buddhistický popík

 
Kniha Kouzelník ze Lhasy Davida Michieho je kombinací dobrodružného příběhu z Tibetu, filozofie a milostné novelky. Dobře zapadá do vlny čtivého pop-buddhismu.
23.07.2015 16:45 |

podobné články

Podobné články

Buddhistický mnich dostal za filmování nahých žen v chrámu rok vězení

 
Kambodžský buddhistický mnich byl odsouzen k ročnímu vězení za to, že tajně filmoval stovky nahých žen, které se v chrámu polévaly posvátnou vodou. Oznámila to v sobotu agentura AFP.
18.09.2010 22:20 |

podobné články

Buddhistický autor Ole Nydahl bude podepisovat knihu v Luxoru

 
V pražském Paláci Luxor na Václavském náměstí představí veřejnosti svou novou knihu buddhistický lama Ole Nydahl. Slavnostní uvedení knihy O smrti a znovuzrození se bude konat v 16.30 hodin v neděli.
21.10.2011 09:15 |

podobné články

Buddhistický klášter asijského miliardáře nabízí pokoje s neprůstřelnými skly

 
V Hong Kongu nechal nejbohatší muž Asie Li Ka-shing postavit nový buddhistický klášter Tzs Shan. Nabídne druhou nejvyšší sochu bohyně milosrdenství Kuan-jin na světě a pro VIP hosty pokoje s neprůstřelnými skly.
01.04.2015 19:26 |

podobné články

Buddhistický mnich oslavil už 120. narozeniny! Díky tomu, že je panic

 
Pokud vás zajímá zaručený recept na dlouhověkost, buddhistický mnich Swami Sivananda ho prý zná a řídí se jím celý svůj život. Podle něj bohatě stačí odepřít si milostné hrátky a sex. On sám je údajně ve 120 letech stále panicem!
23.12.2016 18:05 |

podobné články

Kouzelník Nedvěd: Nechám zmizet sochu Žižky

 
Určitě si ho pamatujete! Kouzelník Richard Nedvěd (28) se svými kouzly, která vyvolávala salvy smíchu, blýskl v soutěži Česko Slovensko má talent. A od té doby jeho kariéra prudce stoupá. Vystupuje v televizních reklamách a uvažuje o vlastním pořadu. Nedávno si koupil byt v Praze, kde bydlí se svou přítelkyní Veronikou. Právě jí Richard v soutěži před kamerami vyznal lásku. Kouzelník a hvězda reklamy v rozhovoru s Bleskem mimo jiné prozradil, jak snáší popularitu a jaká kouzla plánuje.
03.07.2011 16:45 |

podobné články

Osobnosti: Richard Nedvěd (23 článků)

Tenhle kouzelník si hrubě zahrává se psí důvěřivostí! No nesežrali byste je?!

 
Finský "kouzelník":http://www.extra.cz/tema/kouzelnik a iluzionista Jose Ahonen se rozhodl ohavným způsobem napálit několik čtyřnohých chlupáčů a možná jim tak způsobit celoživotní "trauma":http://www.extra.cz/tema/trauma.
25.03.2014 14:50 |

podobné články

RECENZE: Humor Popíku svědčí, méně nejasné hranice

 
Třináct let nenapsal dvaašedesátiletý kyjovský rodák Zdeněk Zapletal žádnou knížku. Předtím vycházela jeho beletristická díla od roku 1980 a poslední, Půlnoční pěšci, u nakladatelství Petrov v roce 2000. Novela bohemica nyní vydala jeho novelu Popík.
03.10.2013 13:45 |

podobné články

RECENZE Andělé všedního dne jsou konejšivou depresí pro masy

 
Vieweghův příběh je o smrti, ztrátě blízkých lidí a vyprázdněných životech. Film Alice Nellis z něj ale udělal solidní popík, který svá vážná témata zlehčuje a banalizuje.
10.10.2014 10:26 |

podobné články

Osobnosti: Alice Nellis (104 článků)

První Evropanka v ulicích Lhasy

 
Záblesk, vzpomínka. Když přemýšlím, na který cestovatelský plamen by bylo vhodné si i po sto letech vzpomenout, napadá mne mnoho jmen. Jen jedno však nosila operní pěvkyně, tibetoložka, a první žena, kterou přijal Dalajláma.
30.04.2012 15:20 |

podobné články

Ve Lhase se zapálili dva Tibeťané, jeden zemřel

 
V centru tibetské metropole Lhasy se v neděli zapálili dva Tibeťané a jeden z nich zemřel. Potvrdila to oficiální agentura Nová Čína, podle níž je druhý muž ve vážném stavu.
28.05.2012 08:00 |

podobné články

Toulavý pes se přidal k cyklistům, po jejich boku uběhl téměř 2000 kilometrů

 
Říká se, že láska prochází žaludkem. Bílý toulavý pes Siao-sa je toho živoucím důkazem. Za kus žvance se ve městě Ja-ťiangu v čínské provincii S'-čchuan přidal ke skupince cyklistů a následoval je až do tibetské Lhasy. Až s neuvěřitelnou vytrvalostí běhal desítky kilometrů denně, nehledě na převýšení.
01.06.2012 08:55 |

podobné články

Po sesuvu půdy v důlní oblasti Tibetu uvázlo 83 dělníků

 
Třiaosmdesát dělníků uvázlo v důlní oblasti na jihozápadě Číny po rozsáhlém sesuvu půdy. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na čínská státní média. Neštěstí se odehrálo dnes ráno místního času (ve čtvrtek v noci SEČ) v oblasti metropole Tibetské autonomní oblasti Lhasy.
29.03.2013 17:20 |

podobné články

Takové normální písničky z vesmíru

 
Projekt Jamese Mercera a chlapíka známého jako Danger Mouse ze skupiny Gnarls Barkley přináší pod názvem Broken Bells vesmírný popík, lehce psychedelickou desku, kterou ocení hlavně ti, kteří rádi usínají s tichou muzikou.
22.03.2010 14:40 |

podobné články

Mika přiveze poprvé do Prahy svůj bláznivě skotačivý popík

 
Britský zpěvák libanonského původu Mika přijede poprvé 26. července do ČR a zazpívá v pražské Tesla Areně. Prorazil před třemi roky deskou Life in Cartoon Motion.
25.03.2010 11:55 |

podobné články

Psychedelická mlha a hravý popík

 
Američtí MGMT jsou zvukoví hračičkové a na albu Congratulations se vyřádili, co to dalo. Šedesátkové retro, rozmazaná echa, syntezátory a akustické kytary tvoří roztomile mimoňský vesmírný pop.
21.04.2010 15:20 |

podobné články

Popík Plain White T´s neurazí

 
Američtí Plain White T´s jsou v hudebním světě ještě pořád nováčky, do médií výrazněji prorazili před pěti lety. Na novince The Wonders of the Younger hrají příjemně pestrou muziku, která je do značné míry založena na napodobování skupin z šedesátých let.
04.01.2011 14:25 |

podobné články

Smokie si střihli celkem ucházející comeback

 
Možná si je ještě pamatujete. Hráli sedmdesátkový kytarový popík, několikrát už končili, několikrát se vraceli a jednou jim dokonce umřel frontman. Loni se rozhodli natočit plnohodnotné studiové album Take a Minute.
22.02.2011 19:30 |

podobné články

Justin Bieber ze sebe udělal na Coachella festivalu krutopřísného rappera a byl ještě směšnější než kdy jindy!

 
Popík už mu nestačí, teď ještě musí zkazit hip hop! "Justin Bieber":http://www.extra.cz/tema/justin-bieber-zpevak (20) se poté, co ho propustili z vazby za řízení pod vlivem drog, objevil na Coachella festivalu, aby se zase ztrapnil ještě před těmi, před nimiž to zatím nestihl.
17.04.2014 08:55 |

podobné články

Osobnosti: Justin Bieber (1287 článků)

Iveta (†48) by na něj byla pyšná: Artur hudební geny po Bartošové nezapře!

 
Hudební geny po své mamince nezapře! Artur Štaidl (19) to rozjel na pražském koncertu se svou skupinou Behind the Mirror a fanoušci jásali. Sice to není líbivý popík, který zpívala jeho tragicky zesnulá máma Iveta Bartošová (†48), ale jablko nepadlo daleko od stromu.
03.06.2016 21:50 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Bartošová (6578 článků) , Artur Štaidl (121 článků)