Článek

RECENZE: Kouzelník ze Lhasy je buddhistický popík

 
Kniha Kouzelník ze Lhasy Davida Michieho je kombinací dobrodružného příběhu z Tibetu, filozofie a milostné novelky. Dobře zapadá do vlny čtivého pop-buddhismu.
23.07.2015 16:45 |

podobné články

Podobné články

Buddhistický mnich dostal za filmování nahých žen v chrámu rok vězení

 
Kambodžský buddhistický mnich byl odsouzen k ročnímu vězení za to, že tajně filmoval stovky nahých žen, které se v chrámu polévaly posvátnou vodou. Oznámila to v sobotu agentura AFP.
18.09.2010 22:20 |

podobné články

Buddhistický autor Ole Nydahl bude podepisovat knihu v Luxoru

 
V pražském Paláci Luxor na Václavském náměstí představí veřejnosti svou novou knihu buddhistický lama Ole Nydahl. Slavnostní uvedení knihy O smrti a znovuzrození se bude konat v 16.30 hodin v neděli.
21.10.2011 09:15 |

podobné články

Buddhistický klášter asijského miliardáře nabízí pokoje s neprůstřelnými skly

 
V Hong Kongu nechal nejbohatší muž Asie Li Ka-shing postavit nový buddhistický klášter Tzs Shan. Nabídne druhou nejvyšší sochu bohyně milosrdenství Kuan-jin na světě a pro VIP hosty pokoje s neprůstřelnými skly.
01.04.2015 19:26 |

podobné články

Buddhistický mnich oslavil už 120. narozeniny! Díky tomu, že je panic

 
Pokud vás zajímá zaručený recept na dlouhověkost, buddhistický mnich Swami Sivananda ho prý zná a řídí se jím celý svůj život. Podle něj bohatě stačí odepřít si milostné hrátky a sex. On sám je údajně ve 120 letech stále panicem!
23.12.2016 18:05 |

podobné články

Kouzelník Nedvěd: Nechám zmizet sochu Žižky

 
Určitě si ho pamatujete! Kouzelník Richard Nedvěd (28) se svými kouzly, která vyvolávala salvy smíchu, blýskl v soutěži Česko Slovensko má talent. A od té doby jeho kariéra prudce stoupá. Vystupuje v televizních reklamách a uvažuje o vlastním pořadu. Nedávno si koupil byt v Praze, kde bydlí se svou přítelkyní Veronikou. Právě jí Richard v soutěži před kamerami vyznal lásku. Kouzelník a hvězda reklamy v rozhovoru s Bleskem mimo jiné prozradil, jak snáší popularitu a jaká kouzla plánuje.
03.07.2011 16:45 |

podobné články

Osobnosti: Richard Nedvěd (23 článků)

Tenhle kouzelník si hrubě zahrává se psí důvěřivostí! No nesežrali byste je?!

 
Finský "kouzelník":http://www.extra.cz/tema/kouzelnik a iluzionista Jose Ahonen se rozhodl ohavným způsobem napálit několik čtyřnohých chlupáčů a možná jim tak způsobit celoživotní "trauma":http://www.extra.cz/tema/trauma.
25.03.2014 14:50 |

podobné články

RECENZE: Humor Popíku svědčí, méně nejasné hranice

 
Třináct let nenapsal dvaašedesátiletý kyjovský rodák Zdeněk Zapletal žádnou knížku. Předtím vycházela jeho beletristická díla od roku 1980 a poslední, Půlnoční pěšci, u nakladatelství Petrov v roce 2000. Novela bohemica nyní vydala jeho novelu Popík.
03.10.2013 13:45 |

podobné články

RECENZE Andělé všedního dne jsou konejšivou depresí pro masy

 
Vieweghův příběh je o smrti, ztrátě blízkých lidí a vyprázdněných životech. Film Alice Nellis z něj ale udělal solidní popík, který svá vážná témata zlehčuje a banalizuje.
10.10.2014 10:26 |

podobné články

Osobnosti: Alice Nellis (106 článků)

První Evropanka v ulicích Lhasy

 
Záblesk, vzpomínka. Když přemýšlím, na který cestovatelský plamen by bylo vhodné si i po sto letech vzpomenout, napadá mne mnoho jmen. Jen jedno však nosila operní pěvkyně, tibetoložka, a první žena, kterou přijal Dalajláma.
30.04.2012 15:20 |

podobné články

Ve Lhase se zapálili dva Tibeťané, jeden zemřel

 
V centru tibetské metropole Lhasy se v neděli zapálili dva Tibeťané a jeden z nich zemřel. Potvrdila to oficiální agentura Nová Čína, podle níž je druhý muž ve vážném stavu.
28.05.2012 08:00 |

podobné články

Toulavý pes se přidal k cyklistům, po jejich boku uběhl téměř 2000 kilometrů

 
Říká se, že láska prochází žaludkem. Bílý toulavý pes Siao-sa je toho živoucím důkazem. Za kus žvance se ve městě Ja-ťiangu v čínské provincii S'-čchuan přidal ke skupince cyklistů a následoval je až do tibetské Lhasy. Až s neuvěřitelnou vytrvalostí běhal desítky kilometrů denně, nehledě na převýšení.
01.06.2012 08:55 |

podobné články

Po sesuvu půdy v důlní oblasti Tibetu uvázlo 83 dělníků

 
Třiaosmdesát dělníků uvázlo v důlní oblasti na jihozápadě Číny po rozsáhlém sesuvu půdy. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na čínská státní média. Neštěstí se odehrálo dnes ráno místního času (ve čtvrtek v noci SEČ) v oblasti metropole Tibetské autonomní oblasti Lhasy.
29.03.2013 17:20 |

podobné články

Český kouzelník z bazénu vstoupil do britské Síně slávy

 
Dvaadvacetiletý kouzelník Zdeněk Bradáč, který loni ustanovil nový světový rekord poté, co se pod vodou úspěšně dokázal vysvobodit z policejních pout, míří do britské Síně slávy.
09.02.2010 13:50 |

podobné články

Leoši, možná přijde i kouzelník!

 
Při pohledu na neposedně sedícího Leoše Mareše (34) v divadelní lóži, se všem musí vybavit celé dětství. V podobné lóži totiž před víc jak 25 lety posedávala a komentovala výkony umělců na jevišti dvojice Jiří Korn a Oldřich Kaiser v zábavném pořadu Možná přijde i kouzelník.
17.09.2010 17:05 |

podobné články

Osobnosti: Oldřich Kaiser (309 článků) , Leoš Mareš (2859 článků) , Jiří Korn (143 článků)

Marián Zázrivý: Předstíral slepotu a postoupil! Ve finále je i nezadaný kouzelník Bakalář

 
Uplakaný zpěvák Marian Zázrivý se v soutěži Česko Slovensko má Talent probojoval se známou melodií od Andrea Bocelliho až do finále. Spolu s ním tam postoupil z duelu kouzelník Radek Bakalář, jehož porotci upřednostnili před taneční skupinou Beethoven DC.
18.10.2010 07:40 |

podobné články

Osobnosti: Andrea Bocelli (42 článků) , Marián Zázrivý (42 článků) , Radek Bakalář (5 článků)

Kouzelník Robert Fox: Zná fígle slavného Copperfielda

 
Kouzelník Robert Fox (31), kterého můžete znát z pořadu České televize magie v ulicích, svoje první triky předváděl kamarádům už ve druhé třídě. A jeho první veřejné vystoupení? Když spolužákům předváděl trik na jejich třídní učitelce. Dnes zná fígle, díky nimž slavný mág David Copperfield uniká z řetězů a vodopádů. Jak se žije člověku, jehož povolání je mystifikovat lidi kolem sebe?
24.10.2010 08:05 |

podobné články

Osobnosti: David Copperfield (49 článků) , Robert Fox (7 článků) , Robert Fox (5 článků)

Kouzelník Magic Alex: Nechal dívku levitovat ve vzduchu!

 
Česko má svého Davida Copperfielda! Je jím devatenáctiletý kouzelník Magic Alex, který v Talentmanii předvedl dokonalou iluzi! Nechal mladou dívku levitovat ve vzduchu. Podpěrou jí byl jen hrot šavle.
07.11.2010 22:25 |

podobné články

Osobnosti: David Copperfield (49 článků) , Magic Alex (1 článek) , Alex Alex (376 článků)

Bláznivý kouzelník z Talentů: Dítě si vyčaruju!

 
Kouzelník Richard Nedvěd, který zazářil v soutěži Česko Slovensko má talent, chatoval se čtenáři Blesk.cz. Mluvil o kouzlení, o vztahu s Veronikou, která k němu našla díky soutěži cestu. Jaké má Richard plány do budoucna? "Postavit dům, zasadit strom, vyčarovat dítě, být přitom se svou Veronikou, kouzlit, kouzlit, kouzlit, kouzlit a kouzlit...," prozradil mimo jiné na chatu.
20.01.2011 10:20 |

podobné články

Osobnosti: Richard Nedvěd (23 článků)

Kouzelník z Talentu: Dítě nám vyčaruju!

 
Bláznivý kouzelník z Talentu Richard Nedvěd (28) byl hostem na chatu v redakci Blesk.cz a nejen že nám zakouzlil, ale pochlubil se i přítelkyní Veronikou (25), se kterou se seznámil právě na kouzelnickém vystoupení. Už jsou spolu rok a půl a pilně si zařizují své hnízdečko lásky. Richard si totiž pořídil byt v Praze a v budoucnu se třeba dočká i dětí. Těch by chtěl minimálně pět, aby mu mohly dělat publikum.
21.01.2011 16:50 |

podobné články

Osobnosti: Richard Nedvěd (23 článků)