Článek

RECENZE: Kopřivova syrová detektivka z Vysočan nepřináší katarzi

 
Štěpán Kopřiva si získal jméno v oblasti komiksu a drsné fantasy a science-fiction tituly Nitro těžkne glycerinem, Asfalt a Zabíjení. V novince Rychlopalba udělal stylový úkrok stranou k detektivce. Změnil kulisy příběhů, peklo - ať už to klasické, nebo mimozemské na Terranii IL či Saturnu - vystřídaly Vysočany a superhrdinu pražský policista.
28.03.2015 06:50 |

podobné články

Osobnosti: Štěpán Kučera (1 článek) , Štěpán Kučera (1 článek)
Podobné články

Sýrová roláda z plátkového sýra

 
Sýrová roláda je velice oblíbeným a vděčným pokrmem, který se dá připravit na několik chutných způsobů a jeho největší výhodou je rychlost, se kterou tuto lahůdku vykouzlíte. Hodí se jako pohoštění pro hosty, kteří se vám nečekaně objeví za dveřmi a kterým nebudete mít díky nepřipravenosti co nabídnout. Sýrová roláda je na přípravu opravdu jednoduchá a dobrou zprávou je, že si s tímto receptem hravě poradí i naprostí začátečníci, kteří ještě v kuchyni neposbírali tolik zkušeností. Určitě i vy sýrovou roládu znáte a určitě jste jí alespoň jedenkrát ochutnali. Rozhodně na tento pokrm nelze hledět jako na něco obyčejného, neboť sýrová roláda může být opravdová delikatesa. Vzhledem k tomu, že se dá připravit na několik způsobů, můžete tento recept neustále obměňovat a zkoušet tak nové a nové chuťové variace. I my jsme pro vás do dnešního článku ukryli recept na lahodnou sýrovou roládu, po které se zaručeně budete olizovat až za ušima! Recept na sýrovou roládu z plátkového sýra Na přípravu budete potřebovat: 2 balíčky plátkového sýra 150 g šunky 120 g másla 2 ks taveného sýra 2 ks nakládaných okurek 3 ks vajec 1 lžíci hořčice půlku cibule sůl, pepř a petrželku Postup přípravy: Máslo společně s tavenými sýry utřete do hladkého krému, přidejte nadrobno nasekanou cibulku, na jemno nakrájené okurky, petrželku a natvrdo uvařená na drobno pokrájená vejce. Následně podle chuti osolte a opepřete tak, jak to máte rádi. Pro výraznější chuť přidejte hořčici a důkladně spojte do pěny. Balíčky plátkového sýra vložte do horké vody a nechte je změknout, aby se s nimi dalo pracovat. Jakmile změknou, vyjměte je z obalu, rozložte na vál do tvaru obdélníku a jemně přejeďte válečkem, aby se jednotlivé spoje spojily v jednu placku. Takto připravený poklad potřete vzniklou pomazánkou, na kterou následně rozložte plátky šunky a opět naneste další vrstvu pomazánky.... Čtěte více Příspěvek Sýrová roláda z plátkového sýra pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
09.04.2016 14:35 |

podobné články

RECENZE: Temná pavučina je detektivka, která nikam nespěchá

 
Označení „Irská detektivka“ na obalu nové knihy Benjamina Blacka Temná pavučina je sice konkrétní, leč o kvalitě a atmosféře díla mnoho nevypovídá. Kromě několika málo popisů reálií Dublinu nic tak typicky irského nepřináší.
26.09.2013 16:30 |

podobné články

1000 nástěnných tapiserií: Do Vysočan se vrací výstava Prague Patchwork Meeting

 
Svět umělecké textilní tvorby je opět v Praze. Do Vysočan po jedenácté zavítá mezinárodní výstava Prague Patchwork Meeting, a to 31. března. Své práce představí až 400 autorů a vystaveno bude téměř 1000 kusů autorských guiltů.
27.03.2017 12:15 |

podobné články

RECENZE: Pořádná detektivka ještě neumřela

 
Jake Gyllenhaal a Hugh Jackman v hlavních rolích detektiva a muže, jenž vzal spravedlnost do vlastních rukou, jsou hlavními, ale nikoli jedinými tahouny dramatu Zmizení, které dokazuje, že pořádná detektivka má pořád na velkém plátně místo.
10.10.2013 14:50 |

podobné články

Osobnosti: Hugh Jackman (169 článků) , Jake Gyllenhaal (75 článků)

Recenze: Pes Baskervillský – dětinská, ale krásná detektivka

 
Detektivka Pes Baskervillský od legendárního sira Arthura Conana Doylea je vlajkovou lodí příběhů o ještě legendárnějším detektivovi Sherlocku Holmesovi. Je to nádherná kniha s tajuplnou atmosférou a skvělým řemeslným zpracováním, takže jí čtenář odpustí i to, že je jednoduchá, někdy naivní a že často sám předběhne v pátrání světoznámého detektiva a jeho pomocníka Watsona.
20.10.2016 09:15 |

podobné články

Osobnosti: Sherlock Holmes (137 článků)

Syrová ryba a vodová polévka. Děti volají z tábora: Jíme hnusy!

 
Plesnivé knedlíky, vodové polévky, syrová ryba, páchnoucí špenát. To je malý výčet jídel, která dostávaly děti na táboře Jiskra na Vysočině. Na nedostatek jídla a špatné hygienické podmínky si stěžovali i oddíloví vedoucí.
17.08.2012 08:00 |

podobné články

Prostřeno! Syrová červená řepa hostům nevoní

 
Sražená šlehačka, studené, ale mnohonásobným ohříváním převařené brambory, syrová řepa. To všechno hostům pátečního prostřeno moc "nevoní". Jak své selhání Petra (26) zvládne? Bude se hroutit jako ve středu Honza?
02.11.2012 08:00 |

podobné články

Dana Syrová: Donátoři podporují festival

 
Jarní gala Strun podzimu se odehraje ve čtvrtek na pražském Žofíně. Představí se na něm americký jazzový zpěvák Gregory Porter. Výtěžek z prodeje vstupenek je určen na podporu a rozvoj mezinárodního hudebního festivalu Struny podzimu. O tom hovoří Dana Syrová, výkonná ředitelka Strun podzimu.
13.03.2013 11:50 |

podobné články

Recept na dlouhověkost nejstarší Evropanky: Syrová vejce denně, muži vůbec

 
Tři syrová vejce denně a celý život se vyhýbat mužům, to je rada stopatnáctileté Emmy Moranové z Itálie, když hovoří o receptu na dlouhověkost. Narodila se v předposledním roce devatenáctého století a je nejstarší žijící Evropankou současnosti, je také pátou nejstarší osobou žijící na této planetě.
20.02.2015 22:05 |

podobné články

Syrová strava je „in“, dá se sehnat levně? Expertka: Ano, ale není pro každého

 
Raw food neboli syrová strava je hitem posledních měsíců a je čím dál více populárnější. Při praktickém využití potravin ale záhy zjistíme fakt, že raw strava je poměrně drahá. Pokud jste někdy uvažovali, že tento způsob stravování zkusíte, máme pro vás tipy, jak ho zlevnit. Nejdříve ale musíte zvážit, zda je pro vás raw strava vůbec vhodná, protože s sebou nese i určitá rizika.
24.09.2016 06:00 |

podobné články

Špinavá zábava studentů v Boskovicích: Z auta po lidech metali hořčici a syrová vejce!

 
Sedli do auta, projížděli se Boskovicemi a čas od času zacílili. A vždy zasáhli cíl! Dva studenti (19, 20) a jejich kamarádka (17) si vymysleli podivnou zábavu. Za jízdy házeli po lidech na ulici kelímky s hořčicí a také syrová vejce.
22.06.2017 15:10 |

podobné články

RECENZE: Manson pokropen živou vodou

 
The Pale Emperor, nové album Briana Warnera, který sebe i svou kapelu nazval Marilyn Manson, nepřináší žádnou revoluci. Nedochází na něm k třaskavému snoubení žánrů a nepřináší pokus zalternativnět, jak to jenom vkus dovolí.
19.01.2015 11:42 |

podobné články

Osobnosti: Marilyn Manson (99 článků)

Česká detektivka v edici již postopadesáté

 
Je to jedenáct let, co se brněnské nakladatelství MOBA rozhodlo vydávat edici Původní česká detektivka, svou zelenou barvou připomínající populární řadu nakladatelství Mladá fronta. Za pozornost rozhodně stojí dva z posledních titulů. První se jmenuje Stařec a mord a je od Pavla Jansy (240 stran, 229 Kč), druhý Krásná netýkavka a jeho autorkou je Inna Rottová (224 stran, 229 Kč).
25.10.2011 10:25 |

podobné články

Ondříčkova detektivka Ve stínu vede tabulku návštěvnosti

 
Detektivka Davida Ondříčka Ve stínu je už potřetí v čele návštěvnosti českých kin. O víkendu jí k tomu stačilo 18.555 diváků. Druhé místo obsadil s bilancí 7640 lidí americký akční snímek Expendables:...
02.10.2012 09:45 |

podobné články

Osobnosti: David Ondříček (127 článků)

Detektivka táhla více než SuperStar

 
Z nedělních televizních programů přilákala diváky nejvíce detektivka Všichni musí zemřít na programu ČT 1 s Janem Kanyzou v hlavní roli. Dívalo se na ni 1,28 mil. diváků. Porazila tak další pokračování SuperStar na Nově.
11.02.2013 09:55 |

podobné články

Osobnosti: Jan Kanyza (69 článků)

Dechberoucí detektivka pokračuje, Džambulka prosí Rychtáře: Vysvoboď mě!

 
Dechberoucí detektivka a zvrácená lovestory pokračuje! Iveta Bartošová je stále v Itálii se svým samozvaným ochráncem Zdeňkem Macurou, který prchá před jejím (ex)přítelem Josefem Rychtářem. Má strach, že ho zbije, a proto hledá veřejné místo, kde by mu Džambulku předal.
10.07.2013 22:00 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Bartošová (6637 článků)

Skopeček (ODS): Vládní finanční ústava je bezzubá a systémovou změnu nepřináší

 
Finanční ústava přijatá současnou vládou filozofickou změnu v přístupu k rozpočtové politice nepřináší.
01.04.2015 16:28 |

podobné články

Recenze: Šest autorů napsalo detektivku za 72 hodin. Z experimentu se vyklubalo zábavné čtení

 
Detektivka Šest nevinných vznikla v tandemu šesti českých autorů, kteří se střídali v psaní lidem na očích. Recenze Borise Hokra.
18.11.2015 11:00 |

podobné články

Liška (SZ): Gorila se naučila česky

 
Případ odposlechů Pavla Béma s pražským lobbistou Romanem Janouškem nesmíme nechat vyhnít nebo zamést pod koberec. Nejbližší dny rozhodnou o tom, zda se případ stane jedním z mnoha, nebo zda jej aktivní část české veřejnosti uchopí jako spouštěč pro nutnou katarzi. Má pro to hodně předpokladů.
26.03.2012 21:14 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Bém (814 článků) , Pavel Liška (230 článků) , Pavel Roman (276 článků)