Článek

RECENZE: Kniha o irském zrádci zkoumá budování mýtů

 
Sorj Chalandon, autor knihy Návrat do Killybegs, vypráví příběh Tyronea Meehana, jednoho z předních představitelů Irské republikánské armády, který byl ke sklonku života odhalen jako britský agent.
09.04.2015 12:36 |

podobné články

Podobné články

5 mýtů o vlasech

 
O vlasech kolují nejrůznější domněnky a povídačky, které se tradují z generace na generaci a lidé jim mnohdy věří i přesto, že vůbec nejsou založené na pravdě. Možná jste i vy zaslechli to či ono a teď si pohráváte s otázkou, zda je tomu skutečně tak. Co se o vlasech povídá a není to pravda? Čemu slepě věříme, aniž bychom museli? Zamysleli jsme se nad tím, hledali a hledali a níže vám představíme výsledek! 5 mýtů o vlasech Vlasy jsou naší vizitkou a jejich úkolem je reprezentovat nás v tom nejlepším světle. Jestliže i vy kladete důraz na správnou péči o vaše vlasy, pak se možná jako řada dalších lidí řídíte tipy a radami, které považujete za správné. Co když ale ne všechno je pravda? Následující řádky vám prozradí hned 5 mýtů a vlasech! Čím častěji si budete vlasy stříhat, tím více vám porostou! Omyl! Ačkoli není přesně známo, kdo a kdy s touhle povídačkou přišel na trh, vůbec se nezakládá na pravdě. Je sice pravda, že na krátko ostříhané vlasy působí na pohled silněji, ale ve skutečnosti stříháním biologickou strukturu nijak neovlivníte. Pokud máte slabé vlasy, rozhodně je neproměníte v silnější jen tím, že si je budete často stříhat. Pokud si budete vlas mýt každý den, vysušíte je Také jste slyšeli, že každodenní mytí vlasy vysušuje? Věřili jste tomu a díky tomuto tvrzení jste omezili mytí vašich kadeří? Pak věřte, že jste to udělali zbytečně! Studie ani výzkumy totiž nepotvrdily, že by se jednalo o pravdivé tvrzení. Samozřejmě záleží na tom, jaký používáte šampon. Časté česání vede k vypadávání vlasů Tohle je pravda tak napůl, hodně totiž záleží na tom, jaký kartáč k česání používáte. Pokud investujete do kvalitního kartáče, pak se nemusíte bát, že by jeho používáním byly vaše vlasy ohroženy. Naopak pokud si vlasy češete nekvalitním hřebenem... Čtěte více Příspěvek 5 mýtů o vlasech pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
15.01.2017 20:50 |

podobné články

Rady odborníka, jak se vyvarovat zbytečných chyb: 5 mýtů o podzimní zahradě!

 
Myslíte si, že na podzimní zahradě nedá nic zkazit? Chyba! Mezi lidmi panuje řada mýtů, které můžou vaší zahrádce ublížit. 5 nejrozšířenějších mýtů odhaluje Eduard Chvosta, hlavní zahradník Botanické zahrady hlavního města Prahy.
10.10.2015 05:10 |

podobné články

Na zradu doplatí zrádci, udeřil výhrůžně Schwarzenberg na poslance-potížisty

 
TOP 09 na tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně vyzvala všechny koaliční poslance, aby podpořili církevní restituce a zvýšení DPH. Její poslanci prý tyto návrhy podpoří jednohlasně. Případné potížisty z jiných stran varoval předseda strany Karel Schwarzenberg, že skončí stejně neslavně jako ti zrádci, kteří před třemi lety sestřelili Topolánkovu vládu.
04.09.2012 13:35 |

podobné články

Osobnosti: Karel Schwarzenberg (3554 článků)

Na zradu doplatí zrádci, udeřil výhrůžně Schwarzenberg na poslance-potížisty

 
TOP 09 na tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně vyzvala všechny koaliční poslance, aby podpořili církevní restituce a zvýšení DPH. Její poslanci prý tyto návrhy podpoří jednohlasně. Případné potížisty z jiných stran varoval předseda strany Karel Schwarzenberg, že skončí stejně neslavně jako ti zrádci, kteří před třemi lety sestřelili Topolánkovu vládu.
04.09.2012 13:55 |

podobné články

Osobnosti: Karel Schwarzenberg (3554 článků)

Exmuslim: Politici jsou zbabělci a zrádci, záleží jim na imigrantech, a ne na Češích. Pelikánův otec byl bolševický kádrovák. V Česku hrozí teroristický útok jako v Paříži. A pokud jde o muslimy v ČR...

 
ROZHOVOR Bývalý muslim, autor knih Islám a islamismus v České republice a Ježíš Kristus a islám, Lukáš Lhoťan říká, že za mrtvé v Paříží mohou proimigrační politici, kteří říkají, že islám je mírumilovný a že další desítky milionů muslimů v Evropě nevadí. Migranti nejsou uprchlíci před válkou, jdou za lepším. Předáci muslimů v ČR dle něj prosazují šaríu. Politici jsou zbabělci a blázni a zrádci: mají plno řečí o humanismu, toleranci, multikulturalismu, ale vlastně jim na našich občanech nezáleží. Záleží jim na imigrantech stěhujících se do Evropy.
25.11.2015 16:56 |

podobné články

Osobnosti: Ježíš Kristus (51 článků)

ME: Česká devatenáctka se utká Rumunskem, Řeckem a Irskem

 
Čeští fotbalisté do 19 let se na červencovém mistrovství Evropy v Rumunsku utkají ve skupině A s domácím výběrem, Řeckem a Irskem. Skupinu B tvoří Srbsko, Turecko, Španělsko a Belgie. Rozhodl o tom dnešní los v Bukurešti, který prováděla rumunská fotbalová legenda Gheorghe Hagi.
08.06.2011 17:35 |

podobné články

Princ William se zapojil do záchranné mise v Irském moři

 
Britský princ William se dnes jako příslušník královského letectva zúčastnil záchranné mise u pobřeží severního Walesu. V prudké bouři se tam potopila nákladní loď a William jako druhý pilot jednoho z povolaných vrtulníků asistoval při záchraně dvou námořníků. K neštěstí došlo v Irském moři asi 32 kilometrů od velšského pobřeží.
27.11.2011 23:10 |

podobné články

Rosický se zranil, v reprezentaci ho v duelu s Irskem nahradí Štajner

 
Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický, záložník londýnského Arsenalu, se omluvil z nominace na středeční přátelské utkání s Irskem v Dublinu kvůli zranění zad z nedělního duelu Premier League proti Tottenhamu.
26.02.2012 20:25 |

podobné články

Osobnosti: Tomáš Rosický (564 článků)

Na nejklapavějším rekordu světa se podílely dva tisíce lidí

 
Asi jen těžko byste hledali světový rekord, při kterém by se ozýval klapavější zvuk, než tomu bylo minulou neděli v irském Dublinu. Sešlo se tam přes 2000 lidí, kteří se společně pokusili o překonání rekordu v tradičním irském tanci na skladbu Riverdance.
29.07.2013 15:35 |

podobné články

Objevili další Marušku! Tentokrát malou blondýnku našli v irském Dublinu

 
Další záhada! Policie odebrala teprve sedmiletou blonďatou holčičku romskému páru žijícímu v irském Dublinu. Nejsou si totiž jistí, že je opravdu jejich dcerou. Mohlo by jít o podobný případ jako u malé Marušky, kterou před několika dny objevili v Řecku.
23.10.2013 09:05 |

podobné články

Matka zveřejnila drastické video, ve kterém zemřel její syn: Měla k tomu dobrý důvod!

 
Bylo mu teprve 22 let a miloval motorky. Věřil si natolik, že se přihlásil do jednoho z nejnebezpečnějších závodů na světě. Ten probíhá na ostrově Man ležícím v Irském moři mezi Anglií, Skotskem, Irskem a Walesem. V minulých ročnících během něj zemřelo několik závodníků, ale to Lewise Clarka neodradilo. Bohužel.
07.08.2016 21:40 |

podobné články

Nemastná remíza. Česká repre hrála se Severním Irskem bez gólu

 
Škoda. To je asi nejvýstižnější hodnocení celého zápasu kvalifikačního utkání na MS mezi Českou republikou a Severním Irskem, které skončilo bezbrankovou remízou. Jednoznačně největší šanci celého zápasu měl na kopačce Filip Novák, který však z bezprostřední blízkosti branku soupeře minul. Druhé vystoupení trenéra Karla Jarolíma na lavičce českého národního týmu tak nenavázalo na úspěšnou premiéru v přátelském utkání s Arménii, které Češi vyhráli 3:0.
04.09.2016 22:55 |

podobné články

Osobnosti: Filip Novák (29 článků) , Filip Novák (29 článků) , Filip Novák (29 článků) , Karel Jarolím (99 článků) , Karel Novák (6 článků)

Petra Soukupová s lehkostí zkoumá těžkosti rodinného života

 
Recenze nové knihy Petry Soukupové, která ve svém románu Pod sněhem zkoumá rodinné vztahy i životní role ženy.
26.05.2015 11:55 |

podobné články

Osobnosti: Petra Soukupová (8 článků)

Napsal o světovém spiknutí mocných. Četl ho prý Gott i Klausovi lidi

 
ROZHOVOR Martin Herzán je spisovatel literatury faktu, mezi jehož nejúspěšnějšími díly dominuje kniha Totalitní světovláda, která poprvé spatřilo světlo světa v roce 2000 a pojednává o budování Nového světového řádu mocnými tohoto světa, tedy totalitní světovládě. Kniha vyvolala bouřlivou diskuzi, a tak jsme oslovili jejího autora.
13.05.2013 13:20 |

podobné články

Sedm pravd a mýtů o početí

 
Podle odborného serveru www.zenska-neplodnost.cz vás následující vysvětlení nejrůznějších mýtů mohou i překvapit…
02.09.2009 14:55 |

podobné články

6 mýtů o vašem spánku

 
Také si říkáte, že čím déle budete spát, tím více budete krásnější. Nebo čím více kávy vypijete, tím více energie budete mít?! Nevěřte všemu, pokud vás zajímá 6 nejčastějších mýtů o zdravém spaní, je pro ...
30.07.2010 07:05 |

podobné články

5 mýtů o nezdravých účincích kosmetiky

 
Kosmetické produkty jsou vyrobeny za účelem zlepšení stavu a vzhledu naší pokožky. Nicméně někteří lidé se domnívají, že určitá kosmetika je pleti neprospěšná. Jak je to tedy doopravdy? 5 mýtů o kosmetice Některé rtěnky obsahují nebezpečné množství ...
18.01.2011 06:25 |

podobné články

6 mýtů, které ničí váš vztah!

 
Věříte, že je žárlivost pro vztah dobrým kořením? Nebo že se protiklady přitahují? V tom případě na ně můžete s klidem zapomenout. Přinášíme vám 6 mýtů, o kterých si většinou mylně myslíme, že jsou ve vztahu normální.
02.02.2011 16:00 |

podobné články

Přečtěte si 7 největších mýtů o chlebu!

 
V České republice se ročně vyrobí na 290 tisíc tun chleba. Průměrně ho sní každý Čech zhruba 45 kilo za rok. Výběř je takřka nepřeberný, dopřát si můžeme chleba žitný, pšeničný, kmínový, s dýňovými semínky,  s ořechy, bio chleba... Jenže k chlebu se váže také plno mýtů. Blesk ty nejčastější vyvrací.
14.10.2011 13:05 |

podobné články