Článek

Recenze: Kniha kuriozit z historie prozradí, proč bral Hitler kokain a jak zemřel Stalin

 
Dějepis se jen málokde vyučuje obzvláště zábavně. Asi vám na hodinách neříkali, že Stalin v začátcích své kariéry vyloupil banku, že pro jistého japonského vojáka skončila válka až v roce 1974 nebo jak to ve skutečnosti bylo s kanibalismem fotbalového týmu, který s letadlem ztroskotal v Andách. V knize Když Hitler bral kokain a Stalin vyloupil banku se to ale dozvíte.
14.04.2016 15:40 |

podobné články

Podobné články

Stalin chtěl válku stejně jako Hitler, ten byl jenom rychlejší. Rusko je pro nás větší hrozba než teroristé, ti odrostou. K výročí napadení SSSR hovoří poslanec Zlatuška

 
ROZHOVOR Stalin si přál válku stejně jako Hitler, říká politik, vysokoškolský pedagog a někdejší univerzitní rektor Jiří Zlatuška (ANO) při analýze historického výročí napadení bývalého Sovětského svazu nacistickým Německem. Dále pak k tomu ještě dodává: „Stalin trvale nabízel západním zemím jako podmínku svého spojenectví proti Hitlerovi faktickou okupaci východoevropských zemí v podobě nárazníkové zóny, což Francie i Anglie odmítaly přijmout. Přijalo to ovšem nacistické Německo, takže to sovětští komunisté udělali s ním. Hitler byl evidentně rychlejší než Stalin, i když ten pak střední a východní Evropu nakonec na nějakou dobu stejně dostal.“
23.06.2016 20:05 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Zlatuška (129 článků)

„Hitler sem, Hitler tam, Hitler, kam se podívám.“ Kamberský se zamyslel nad tím, proč je potřeba zabušit do bubnů o trochu víc

 
„Tvrdit, že prožíváme druhý únor ’48 či normalizaci, je už trochu obehrané, a tak je třeba vzít starou tezi o fašismu a protofašismu, které už třetím rokem dobývají Evropu – a zabušit do bubnů ještě o trochu víc. Takže se objevil argument ultimátní: Hitler. Hitler sem, Hitler tam, Hitler, kam se podívám,“ uvedl svůj komentář v Lidových novinách komentátor Petr Kamberský.
11.02.2017 11:00 |

podobné články

AIDS je masový vrah stejně jako... Hitler, Stalin, Hussajn

 
Hodně velkou vlnu emocí vyvolala nová kampaň upozorňující na problematiku smrtící choroby AIDS, která už na světě zabila přes 30 milionů lidí. Na transparentech totiž souloží světoví tyrani Adolf Hitler, Josef Stalin a Saddám Hussajn doplnění sloganem: AIDS je masový vrah!
22.09.2009 06:15 |

podobné články

Osobnosti: Adolf Hitler (656 článků)

Chová se jako Stalin, nebo Hitler, řekla litevská prezidentka o Putinovi

 
Stalin, Hitler, Putin. Žádný rozdíl v těchto jménech nevidí litevská prezidentka Dalia Grybauskaitéová, která se nechala slyšet, že ruský prezident Vladimír Putin používá metody, jako vůdce třetí říše nebo ruský diktátor. Podle prezidentky Rusko zneužívá národnost jako záminku k dobytí cizí země. Také prý nabízí pobaltským státům levnější ropu a plyn, pokud opustí EU.
22.06.2014 17:40 |

podobné články

Zlatuška pro PL: Popularita? Hitler nebo Stalin byli také populární, ale do jakého srabu své země dostali. Rozumbradové, co plivete na Merkelovou...

 
ROZHOVOR Vliv nacionalistických xenofobů je jistě povážlivou hrozbou a jejich schopnost vyvolat sympatie vedoucí k národní sebevraždě, podobně jako se to třeba nacistům podařilo v předválečném Německu, jistě není radno brát na lehkou váhu, myslí si univerzitní profesor a poslanec za hnutí ANO Jiří Zlatuška. O populismu a popularitě pak ještě říká: „Hitler nebo Stalin byli ve svých zemích hodně populární, ale do jakého srabu své země s tou populární podporou dostali a kolik mrtvých pak za sebou zanechali…“
11.07.2016 12:45 |

podobné články

Osobnosti: Jiří Zlatuška (129 článků)

Stalin byl jako Hitler, napsal Rus. Odvolej! vyzvali ho. Neodvolal, raději odešel do Česka

 
Rus Vladimir Luzgin má problém. Na sociální síti napsal, že druhou světovou válku rozpoutali Hitler a Stalin společně, když v roce 1939 napadli Polsko a rozdělili si ho. Ačkoli je to historicky známá skutečnost, soud Luzgina za tento příspěvek na sociální síti odsoudil k pokutě 200 tisíc rublů. Když Luzgin neuspěl ani s odvoláním, raději požádal o azyl v České republice.
10.01.2017 13:10 |

podobné články

Stalinův vnuk: Děd byl osamělý i šílený. Dostat se k němu bylo těžké

 
Původně se i on jmenoval Stalin. Alexander Burdonskij si však změnil jméno. Nyní na svého slavného děda, sovětského diktátora, zavzpomínal ve vysílání ČT24. 70 let od konce druhé světové války, ve které hrál Josif Vissarionovič Stalin důležitou roli. Podle něj měl Stalin v sobě rozum. Ale i šílenství.
06.05.2015 20:20 |

podobné články

Osobnosti: Alexander Alexander (190 článků)

10 nejbohatších mužů historie: Nechybí ani komunistický diktátor Stalin

 
Časopis TIME sestavil žebříček deseti nejbohatších mužů historie. Jsou v něm osoby známé i naprosto neznámé. Do top desítky se dostal i diktátor Josif Stalin, který jako každý komunista proklamoval odpor k bohatství.
08.08.2015 07:10 |

podobné články

Stoletý režisér Vávra: Kdo bral kokain?

 
Nestor české kinematografie režisér Otakar Vávra (99) má v pondělí 28. února 100. narozeniny. I když natočil desítky filmů a před kamerou mu stála řada známých herců, až na prahu stovky se rozhodl se svou manželkou Jitkou Němcovou (59) natočit o sobě a o nich otevřený dokument. V něm mimo jiné prozradil, že Saša Rašilov starší bral kokain a jaký byl sex s tehdejší kráskou Adinou Mandlovou.
22.02.2011 12:35 |

podobné články

Osobnosti: Saša Rašilov nejml. (62 článků) , Adina Mandlová (100 článků) , Otakar Vávra (97 článků) , Saša Rašilov (185 článků) , Jitka Němcová (51 článků)

Tajemné úkazy: Senzibil, jehož unesl Stalin!

 
Německý senzibil židovského původu Wolf Messing je některými badateli považován za nejsilnějšího parapsychologa všech dob. Hitler se ho obával a vypsal na něj odměnu, Stalin ho unesl a zaměstnal.
17.09.2011 12:10 |

podobné články

Babiš jako Hitler? Tak to sotva, Hitler uměl německy, vysmála se redaktorka Refleu

 
Redaktorka časopisu Reflex Tereza Stonišová se pozastavila nad slovy předsedy ODS Petra Fialy, podle kterého mluví ministr financí Andrej Babiš (ANO) jako Hitler. Podle Stonišové ale předseda ODS přeháněl, protože Adolf Hitler byl známý svou řečnickou schopností hypnotizovat dav a hlavně uměl mluvit německy. A jestli něco Babiš mimo jiné neumí, tak je to podle ní právě to mluvení.
11.10.2015 18:21 |

podobné články

Osobnosti: Adolf Hitler (656 článků) , Andrej Babiš (12459 článků) , Petr Fiala (1313 článků)

Babiš jako Hitler? Tak to sotva, Hitler uměl německy, vysmála se redaktorka Reflexu

 
Redaktorka časopisu Reflex Tereza Stonišová se pozastavila nad slovy předsedy ODS Petra Fialy, podle kterého mluví ministr financí Andrej Babiš (ANO) jako Hitler. Podle Stonišové ale předseda ODS přeháněl, protože Adolf Hitler byl známý svou řečnickou schopností hypnotizovat dav a hlavně uměl mluvit německy. A jestli něco Babiš mimo jiné neumí, tak je to podle ní právě to mluvení.
11.10.2015 19:26 |

podobné články

Osobnosti: Adolf Hitler (656 článků) , Andrej Babiš (12459 článků) , Petr Fiala (1313 článků)

Dienstbier je jako Hitler! Konvičkovci jsou jako Hitler! Rozhlas přinesl výbušnou debatu

 
Konvičkovci jsou jako Hitler! Jiří Dienstbier (ČSSD) je jako Hitler! Na vlnách Českého rozhlasu došlo k velmi živé debatě sociologa Petra Hampla z Bloku proti islámu a starosty Benešova nad Ploučnicí Filipem Ušákem (Koalice PRO Benešov).
02.05.2016 20:50 |

podobné články

Hitler a rok 1930! Germanista Šonka sleduje politické dění v Německu a varuje

 
ROZHOVOR O vývoji nové německé strany AfD (Alternative für Deutschland), o turecké nejen politické expanzi do Evropy, ale také o migrantské krizi, která se nezastaví jen v Brennerském průsmyku, mluví v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz germanista a dlouholetý publicista Jaroslav Šonka. V souvislosti s hnutím Pegida připomíná dobu před nástupem Adolfa Hitlera k moci a první léta jeho vládnutí. Není prý nadšen kritikou Prahy, která míří na špičky EU v souvislosti s běženci a jejich přijímáním nejen prostřednictvím kvót. A na pozadí nové německé satirické komedie „Hitler se vrací“ názorně ukazuje německou pluralitu s přirovnáním, proč bychom nemohli natočit černou komedii „Stalin se vrací“.
03.05.2016 18:05 |

podobné články

Osobnosti: Adolf Hitler (656 článků)

Masový vrah Stalin zemřel před 65 lety: Tohle byly nejhrůznější činy krvavého diktátora

 
Před 65 lety zemřel na své chatě u Moskvy Josif Vissarionovič Stalin, první generální tajemník Komunistické strany Sovětského svazu a čtvrtý předseda rady ministrů SSSR. Jeho smrtí skončila jedna z nejtragičtějších epoch v dějinách lidstva.
05.03.2018 13:15 |

podobné články

Ukázka: Ach, ty Češky! Nezapomenutelné, a přesto zapomenuté ženy připomene kniha polského novináře

 
České ženy, česká historie a současnost očima významného polského žurnalisty – takový podtitul nese kniha významného polského novináře Mariusze Surosze. Jeho kniha Ach, ty Češky! vypráví o osudech několika slavných, ovšem často opomíjených žen z naší historie.
10.03.2017 15:10 |

podobné články

15 kuriozit MHD v Praze: Koně, trolejbusy, černá huba i Husák s Brežněvem

 
Pražská MHD slaví v září 140 let od zahájení pravidelného provozu. Za tu dobu zažila mnohé, a také se pořádně proměnila. MHD se za její fungování svezla řada celebrit, od prvorepublikových hvězd přes komunistické papaláše až po dnešní politiky. Točili tam i filmaři, pohybují se v ní ale také nejrůznější „divnolidi“, jak dokazuje našich 15 zajímavostí a kuriozit.
12.09.2015 17:20 |

podobné články

Čestní občané: Stalin, Hitler. Kde?

 
Klement Gottwald zůstává čestným občanem ještě nejméně ve dvaceti městech. Hitler je čestným občanem například Lanškrouna.
29.04.2010 17:00 |

podobné články

Osobnosti: Klement Gottwald (127 článků)

Jak zvládnout nákup oblečení na internetu

 
Nákup oblečení na internetu je stále oblíbenějším trendem a to hned z několika důvodů. Nejenže je to oproti kamenným obchodům v mnoha případech levnější, ale zároveň je to pohodlnější, protože nemusíte nikam chodit a navíc máte daleko větší výběr, nežli v klasických obchodech. Jestliže i vás nákup oblečení na internetu láká, pak jste na správném místě. I když se na první pohled zdá, že na tom vlastně vůbec nic není, měli byste znát pár základních tipů, triků a fíglů, díky kterým vše zvládnete na jedničku. A klidně i s hvězdičkou! Zvládněte nákup na internetu i vy! Nákup oblečení na internetu je hitem, který láká stále více lidí. Je to levnější, pohodlnější, rychlejší a zkrátka lákavější. Ovšem pouze v případě, kdy to umíte. I když si možná myslíte, že na tom nic není, pravda je kolikrát úplně jiná. Proto jsme pro vás napsali dnešní článek, ve kterém jsme pro vás připravili několik tipů, s nimiž budou nákupy na internetu hračka. Recenze prozradí mnohé Na samotném začátku určitě uděláte dobře, pokud si o daném obchodě, ve kterém se chystáte nakupovat, přečtete nějaké recenze. Je-li to známý obchod, určitě najdete nespočet recenzí, které vám o daném e-shopu prozradí mnohé. Podle recenzí od reálných zákazníků se dozvíte, zda konkrétní shop vůbec stojí za to, dozvíte se o jejich zkušenostech a přesvědčíte se, zda je dobrý nápad nakupovat právě zde. Zjistěte si, jestli se vám vyplatí poštovné Jediným úskalím nákupů na internetu může být poštovné. Ne všechny e-shopy nabízí poštovné zdarma, zpravidla je proto potřeba objednat za určitou částku. Ještě než se vrhnete do nakupování, zjistěte si, jak to daný e-shop s poštovným má a podle toho usuďte, jestli se vám vyplatí v obchodě nakupovat. Kámen úrazu jsou velikosti Nejedna žena by nám jistě potvrdila, že nejčastějším kamenem úrazu jsou velikosti. Často se stává, že... Čtěte více Příspěvek Jak zvládnout nákup oblečení na internetu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
04.10.2017 20:50 |

podobné články