Článek

Recenze: Kniha džunglí je mistrovské dílo, jež se ihned stává klasikou. Vizuálně překonává i Avatara

 
Předškolní a raně školní děti, pro něž je film určen především, na podobný film čekaly dlouho, píše v recenzi Kamil Fila.
20.04.2016 00:00 |

podobné články

Podobné články

Kniha džunglí míří do kin. Mauglí se naučil zákony džungle a vrací se do civilizace

 
Kniha džunglí, známé dílo spisovatele Rudyarda Kiplinga, se dočkala další filmové adaptace. Mezi nejznámější verze patří animované zpracování z roku 1967, na které odkazuje písní i nový spot ke Knize džunglí. Snímek vypráví o opuštěném chlapci Mauglím (Neel Sethi), kterého se ujme černý panter Baghíra (Ben Kingsley), medvěd Balú (Bill Murray) a další zvířata, se kterými prožívá různá dobrodružství. Snímek kombinuje hraný film s animací. Režisérem je Jon Favreau, který za sebou má například Iron Mana (2008), sci-fi Kovbojové a vetřelci (2011) a naposledy komedii Šéf (2014). Kniha džunglí dorazí do českých kin 21. dubna.
22.02.2016 16:55 |

podobné články

Osobnosti: Jon Favreau (3 články) , Rudyard Kipling (5 článků)

Nová DVD: Jak se krotí krokodýli, Kniha džunglí 2 a Příběh mého syna

 
Tento týden vychází rodinná komedie Marie Poledňákové Jak se krotí krokodýli, dále animovaná Kniha džunglí 2 a Příběh mého syna s Penélope Cruzovou.
13.08.2013 07:05 |

podobné články

Osobnosti: Penélope Cruz (224 článků) , Marie Poledňáková (105 článků)

Točí se Kniha džunglí s Blanchettovou či Cumberbatchem

 
V těchto dnech se začal natáčet celovečerní 3D film na motivy oblíbené klasiky Rudyarda Kiplinga Kniha džunglí. Režisér Andy Serkis spojí herecké výkony s technikou snímání pohybu.
11.03.2015 16:15 |

podobné články

Osobnosti: Rudyard Kipling (5 článků) , Andy Serkis (6 článků)

Točí se hollywoodská Kniha džunglí. Mauglího obklopí digitální šelmy

 
Studio Disney zveřejnilo první ukázku z dobrodružného filmu Kniha džunglí. Známý příběh podle stejnojmenné knižní předlohy Rudyarda Kiplinga vypráví o chlapci vychovávaném vlky. Režisérem filmu je...
17.09.2015 11:25 |

podobné články

Osobnosti: Rudyard Kipling (5 článků)

ŽEBŘÍČEK: Kniha džunglí zůstává v čele

 
Kniha džunglí zůstává v čele žebříčku návštěvnosti domácích kin. Následují ji dva české tituly.
02.05.2016 15:50 |

podobné články

Čecha ztraceného v brazilské džungli zabíjela infekce a paraziti: Bloudil kousek od stezky

 
Český turista Vilém Hanuš se stal takříkajíc senzací. Jeho obyčejný výlet na kopec v brazilské džungli se totiž proměnil v noční můru. Čtyři dny bloudil džunglí a doufal, že se mu podaří najít cestu zpět do civilizace. Nakonec ho shodou náhod objevil armádní vrtulník. V rozhovoru pro Českou televizi prozradil, že se celou dobu pohyboval jen pár metrů od stezky.
06.06.2017 10:50 |

podobné články

James Cameron čelí další žalobě: Ukradl námět Avatara?!

 
Režisér James Cameron (57) z Avatara udělal opravdový trhák. Jak to tak bývá, každý se chce na úspěšných přiživit. Nyní režisér čelí nové a tentokrát i vážné žalobě. Prý ukradl celý námět!
10.12.2011 18:40 |

podobné články

Osobnosti: James Cameron (172 článků) , Cameron James (103 článků)

Režisér James Cameron už chce točit jen Avatara

 
Sedmapadesátiletý kanadský režisér James Cameron je ve svých dalších pracovních plánech poměrně striktní. Ještě ani nezačal natáčet dvě plánovaná pokračování svého komerčně úspěšného sci-fi snímku Avatar (2009), už bez skrupulí hovoří o vzniku Avatara s pořadovým číslem 4.
14.05.2012 14:40 |

podobné články

Osobnosti: James Cameron (172 článků) , Cameron James (103 článků)

Premiéra druhého Avatara bude o Vánocích 2017. Disney raději uvede nové Star Wars o půl roku dříve

 
James Cameron potvrdil přesný termín premiéry druhého dílu nejvýdělečnějšího filmu všech dob. Avatara i s původním hereckým obsazením diváci uvidí až v prosinci roku 2017. Na to zareagovalo studio Disney, které uvede osmou epizodu Star Wars o půl roku dříve, než se předpokládalo.
23.12.2015 14:40 |

podobné články

Osobnosti: James Cameron (172 článků) , Cameron James (103 článků) , James Cameron (16 článků)

Filmové premiéry: Kniha džunglí, Lovec: Zimní válka, Carol a Hardcore Henry

 
Premiérou týdne je nejnovější adaptace Knihy džunglí. Lovec Erik ze Sněhurky se stal hrdinou svého vlastního filmu Lovec: Zimní válka. Cate Blanchettová a Rooney Mara podávají skvělé výkony v milostném dramatu Carol. Zběsilý akční nářez čeká diváky filmu Hardcore Henry. Na cestě za pomstou je Christopher Plummer ve filmu Vzpomeň si. Hlavu vzhůru je sociální drama o dospívání na hraně zákona. V obnovené premiéře jde do kin Mlčení jehňátek a restaurovaný Dobrý voják Švejk.
21.04.2016 07:10 |

podobné články

Osobnosti: Christopher Plummer (1 článek) , Rooney Mara (19 článků) , Carol Henry (1 článek) , Erik Henry (3 články)

ŽEBŘÍČEK: Česko chodí na Knihu džunglí

 
Nová filmová Kniha džunglí ovládla žebříček návštěvnosti domácích kin. Poslední víkend si ji vybralo 66 095 lidí.
25.04.2016 16:25 |

podobné články

Návštěvnost českých kin vede Kniha džunglí. Teorie tygra s Bartoškou je stále druhá

 
V čele návštěvnosti tuzemských kin je hraná podoba Knihy džunglí, kterou podle slavné předlohy Rudyarda Kiplinga natočil režisér Jon Favreau. Na druhém místě je stejně jako v minulém týdnu česká komedie Teorie tygra s Jiřím Bartoškou a Eliškou Balzerovou. Na třetím místě vkročilo do tuzemských kin dobrodružné fantasy Lovec: Zimní válka, v němž Ledová královna sní o dobytí celého světa.
25.04.2016 17:10 |

podobné články

Osobnosti: Jon Favreau (3 články) , Jiří Bartoška (563 článků) , Rudyard Kipling (5 článků) , Eliška Balzerová (156 článků) , Jiří Kniha (35 článků)

Cumberbatch v marvelovském filmu? Doctor Strange je vizuálně dokonalý a zábavný

 
Nejnovější příběh z dílny Marvelu patří mezi očekávané snímky tohoto roku. A rovnou říkám - povedl se. Vizuálně předčí Počátek (Inception, 2010) a nabízí pečlivě odměřený humor i nadsázku. Hlavní představitel, seriálový Holmes, Benedict Cumberbatch (40) byl sázkou na jistotu.
26.10.2016 12:10 |

podobné články

Osobnosti: Benedict Cumberbatch (122 článků)

Krvavé mayské památky, města v džungli a pláže Cancúnu – vítejte na Yucatánu!

 
21. prosinec 2012 – právě v tento den končí mayský kalendář. Přijde konec světa? Na tuto otázku hledá stále více turistů odpověď na mexickém poloostrově Yucatán. Tajemné mayské chrámy ukryté v džungli, ale i Cancún se svými plážemi láká rok od roku více turistů. A z polozapomenutého koutu Mexika se stává světoznámá destinace.
16.02.2012 00:05 |

podobné články

Atmedia překonává rekordy

 
Mediální zastupitelství tematických televizí Atmedia překonává v posledním období rekordy. Za uplynulých devět týdnů neustále posiluje svoji pozici a v posledním týdnu dosáhla dokonce 4% podílu na sledovanosti v cílové skupině diváku ve věku 15+.
12.07.2013 18:40 |

podobné články

Chcete navštívit hrad Brtník z filmu Ať žijí duchové? Tohle musíte o zřícenině vědět!

 
Hrad Brtník z muzikálu Ať žijí duchové se ve skutečnosti jmenuje Krakovec. Byl postaven ve 14. století a hlavním stavebníkem byl křivoklátský purkrabí Jíra z Roztok, oblíbenec krále Václava IV. Jednalo se o mistrovské architektonické dílo, na svou dobu neobyčejně vyspělé a moderní. Hrad byl však během třicetileté války značně zpustošen bavorskými vojsky. Poté si ho majitelé přehazovali jako horký brambor. Dílo zkázy bylo dokonáno během letní bouřky roku 1783, kdy do Krakovce udeřil blesk. Shořel do základů a stala se z něj zřícenina, o kterou se od té doby nikdo pořádně nestaral.
01.07.2017 18:40 |

podobné články

Ministr Chládek: Mistrovská zkouška zajistí vyšší profesní kvalifikaci

 
Na ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy vrcholí přípravy mistrovské zkoušky, která v budoucnu nahradí u některých oborů maturitu. Vedení ministerstva školství už projednalo materiál týkající se koncepce zavedení mistrovské zkoušky a harmonogramu jejího uvedení do praxe. Jednání ohledně legislativních úprav začnou z kraje roku 2015.
26.12.2014 18:11 |

podobné články

Zeman podpořil zavedení mistrovské zkoušky

 
Prezident Miloš Zeman se vyslovil pro zavedení mistrovské zkoušky u určitých technických oborů, u kterých se dosud skládá maturita. Řekl to na dnešním Žofínském fóru v Praze. Dalším opatřením pro posílení počtu uchazečů o technické obory by podle něj mohlo být zavedení školného na humanitní obory.
20.04.2015 15:56 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (17564 článků)

Recenze: Dětská říkanka přináší smrt v nejlepší detektivce na světě

 
Kniha plná ‚nej‘ – nejprodávanější detektivka všech dob, vrcholné dílo svého žánru, nejoblíbenější kniha Agathy Christie (†85) Deset malých černoušků. Pravdou je, že spisovatelka s tímto příběhem předběhla dobu a možná i zemi. Dnes by jako Norka mohla trhat nové rekordy.
28.03.2017 16:05 |

podobné články

Osobnosti: Agatha Christie (28 článků)