Článek

RECENZE: Klasikovo upísknutí do větru

 
S velkým ohlasem již před uvedením a s aplausem vestoje uvedli v Brně na Hudební scéně propadák Andrewa Lloyd Webbera Pískání po větru z roku 1996.
26.10.2015 14:56 |

podobné články

Podobné články

Postup srážek určuje střih větru, největší se táhne středem Čech

 
Současné vydatné srážky postupují stejně jako při povodních před třemi týdny zejména prostředkem české části republiky od jihu na sever. Podle mluvčího Českého meteorologického ústavu (ČHMÚ) Petra Dvořáka za to může takzvaný střih větru, kdy se v těchto místech střetávají dvě různá proudění větru.
25.06.2013 19:50 |

podobné články

Osobnosti: Petr Dvořák (521 článků) , Petr Dvořák (516 článků)

Podívejte se, jak se změnila rajda Monika z VyVolených! Je stále do větru, nebo ji někdo konečně zkrotil?

 
Monika Grabaczová (dřívě Chrobáková) byla opravdu výrazným článkem první řady VyVolených. Neváhala na sebe upozornit především tím, že byla tak trochu do větru. Ve vile se lísala téměř ke všem, nejblíže však k roztomilému Rosťovi a vášnivému Sašovi. Tahle bizarní trojka si vilu docela užívala. Jak je na tom ale divoška Monika dnes? Pořád je tolik do větru?
12.04.2017 08:40 |

podobné články

TOTÁLNÍ ZÁŘEZ: Hráč Jihlavy šel proti Plzni sám na bránu, rozhodčí písknul konec! VIDEO

 
Fotbalová liga řeší další záhadné upísknutí rozhodčího. Proč skončil první poločas duelu Jihlava - Plzeň čtyři sekundy před 45. minutou? Domácí Vysočina přitom utíkala do brejku na branku Viktorie!
28.09.2013 12:25 |

podobné články

ZÁŘEZ v Anglii! Na hodně divné upísknutí doplatil i Bony Wilfried

 
Úterní zápas Arsenalu se Swansea se zapsal do historie anglické Premier League nejen neuvěřitelným vlastencem Flaminiho v poslední minutě, po kterém Gunners přišli o tři body. Kontroverzi budí další verdikt sudího.
26.03.2014 14:05 |

podobné články

Mladou Carrie v Sexu ve městě bude hrát Fialka z Burtonova Karlíka

 
Osmnáctiletá AnnaSophia Robbová si zahraje středoškolačku Carrie Bradshawovou. Půjde o příběhy, které dějově předcházejí seriálu Sex ve městě, tedy době, než Carrie objevila Manhattan a stala se novinářkou. Robbová si zahrála rozmazlenou přebornici ve žvýkání ve filmu Tima Burtona Karlík a továrna na čokoládu. Další články k tématu: Kristin Davisová ze Sexu ve městě adoptovala holčičku Decentní Kim Cattrallová: Samantha ze Sexu ve městě je minulostí Miranda ze Sexu ve městě: Být lesbou jsem si zvolila RECENZE: Kdepak komedie s Parkerovou, spíše Sex ve městě bez sexu Filmovým průšvihem roku je Poslední vládce větru i Sex ve městě 2 OBRAZEM: Sex je zase ve městě. Tentokrát dorazil do Londýna Recenze před evropskou premiérou: Sex ve městě dospěl, jen Carrie pořád blázní
28.06.2010 12:24 |

podobné články

Osobnosti: Tim Burton (140 článků) , Jakub Prachař (819 článků) , Kim Kim (1090 článků)

Mladou Carrie v Sexu ve městě bude hrát Fialka z Burtonova Karlíka

 
Osmnáctiletá AnnaSophia Robbová si zahraje středoškolačku Carrie Bradshawovou. Půjde o příběhy, které dějově předcházejí seriálu Sex ve městě, tedy době, než Carrie objevila Manhattan a stala se novinářkou. Robbová si zahrála rozmazlenou přebornici ve žvýkání ve filmu Tima Burtona Karlík a továrna na čokoládu. Další články k tématu: Kristin Davisová ze Sexu ve městě adoptovala holčičku Decentní Kim Cattrallová: Samantha ze Sexu ve městě je minulostí Miranda ze Sexu ve městě: Být lesbou jsem si zvolila RECENZE: Kdepak komedie s Parkerovou, spíše Sex ve městě bez sexu Filmovým průšvihem roku je Poslední vládce větru i Sex ve městě 2 OBRAZEM: Sex je zase ve městě. Tentokrát dorazil do Londýna Recenze před evropskou premiérou: Sex ve městě dospěl, jen Carrie pořád blázní
01.03.2012 14:41 |

podobné články

Osobnosti: Kim Cattrall (60 článků) , Tim Burton (140 článků) , Kristin Davis (25 článků) , AnnaSophia Robb (5 článků) , Kim Kim (1090 článků)

V Krkonoších mrzne, lanovka na Sněžku kvůli větru nejede

 
Studený vzduch, který začal proudit do České republiky, srazil v Krkonoších teploty pod bod mrazu. Na Sněžce byly ve čtvrtek ráno minus tři stupně Celsia, podobná teplota byla i na hřebenech hor. Horní úsek lanovky na Sněžku je kvůli silnému větru mimo provoz.
04.06.2009 10:15 |

podobné články

Kvůli Madonně se 'poručí větru, dešti'!

 
Organizátoři nedělního koncertu americké zpěvačky Madonny v Petrohradě v neděli "poručí větru, dešti". Rozhodli se totiž, že mraky, které se tou dobou mají nad ruským velkoměstem stahovat, rozeženou za pomoci letadel.
01.08.2009 09:15 |

podobné články

ČEZ kvůli sněhu a větru vyhlásil kalamitu v osmi okresech

 
Energetická společnost ČEZ kvůli poruchám po sněžení a větru rozšířila kalamitní stav z šesti na osm okresů. Nově je kalamita na Liberecku a Jablonecku. Od rána platí v okresech Jeseník, Bruntál, Frýdek-Místek, Vsetín, Šumperk a Rychnov nad Kněžnou.
15.10.2009 14:10 |

podobné články

Za současné povodně mohou střih větru a nepohyblivá tlaková níže

 
Současné povodně na severní Moravě a ve Slezsku jsou způsobeny trvalými srážkami z rozsáhlé tlakové níže ve východní Evropě, která má střed nad Ukrajinou. Zasahuje ale i nad východní část České republiky. Silné deště způsobuje ještě střih větru.
17.05.2010 16:25 |

podobné články

Djokovič si ve větru poradil na US Open s Blakem

 
Srbský tenista Novak Djokovič zvládl na US Open ve větru zápas třetího kola a postoupil do osmifinále. Třetí nasazený hráč porazil ve večerním utkání domácího Jamese Blaka 6:1, 7:6, 6:3.
05.09.2010 13:35 |

podobné články

Osobnosti: Novak Djokovič (532 článků) , James Blake (9 článků)

Favority anticeny Zlatá malina jsou filmy Twilight a Poslední vládce větru

 
V pondělí byly v Los Angeles oznámeny nominace na Zlatou malinu, výroční anticenu pro nejhorší filmy a herecké výkony uplynulého roku. Mezi nejžhavější kandidáty patří podle agentury Reuters filmy Poslední vládce větru režiséra Nighta Shyamalana a kasovní trhák Twilight Sága: Zatmění. Oba si vysloužily po devíti nominacích.
24.01.2011 13:30 |

podobné články

Film POSLEDNÍ VLÁDCE VĚTRU ZÍSKAL ANTICENU Zlatá malina

 
Titulem nejhoršího filmu roku 2010 se honosí fantasy snímek Poslední vládce větru, který v předvečer udělování prestižních Oscarů získal anticenu Zlatá Malina.
27.02.2011 09:10 |

podobné články

Poslední vládce větru byl v USA vyhlášen nejhorším filmem roku

 
Nejhorším hollywoodským filmovým počinem roku 2010 byl fantasy snímek Poslední vládce větru. "Zvítězil" v pěti z deseti kategorií výročních anticen Zlatá malina, které jsou tradičně udělovány před Oscary.
27.02.2011 12:20 |

podobné články

Poryvy větru převrátily 18 plachetnic! Záchranáři z vody vytáhli 11 lidí!

 
Jedenáct lidí vytáhli v neděli hasiči a vodní záchranáři z vody na Novomlýnských nádržích na Břeclavsku. Během jachtařských závodů se tam v poryvech větru potopilo 18 plachetnic, pět lidí se zranilo, dva jachtaře z vody vytáhl vrtulník, řekl agentuře Mediafax mluvčí záchranářů Jaroslav Haid.
18.09.2011 14:45 |

podobné články

Silný vítr v noci kácel stromy, foukat bude i v pondělí

 
Dopravu v Česku od noci na pondělí komplikují následky silného větru, který zasáhl většinu území. Na řadě míst zůstaly vyvrácené stromy, s problémy musí počítat zejména řidiči. V nejvyšších polohách hor mohou nárazy větru v pondělí dosahovat až rychlosti 90 kilometrů za hodinu.
05.12.2011 09:30 |

podobné články

Dřevěné fasády

 
Výběr vhodného fasádního materiálu a systému konstrukce závisí na tom, k čemu bude dřevěná fasáda sloužit a jaké jsou na ni kladeny nároky. Kromě běžných požadavků je třeba posoudit i požadavky specifické, které jsou dané místem stavby, nadmořskou výškou, podnebím nebo odlišným provozem budovy. Základní požadavky na fasádní pláště jsou: zamezení průniku vody a větru do dalších vrstev konstrukce, pevnost (proti větru a dalším klimatickým vlivům), odolnost proti mechanickému poškození nebo dokonce vniknutí osob, estetická funkce, umožnění provětrávání spodních vrstev (především u difuzně otevřených systémů), snadná údržba a dlouhá životnost. U dřevěných obkladů a fasád to bývá kombinace dřevěných pohledových prvků a podkladních fólií.
28.12.2011 23:00 |

podobné články

Výbuch vlaku s municí zapálil na Sibiři les. Oheň se rychle šíří kvůli větru

 
Na Sibiři vybouchl vagon vlaku s dělostřelckými granáty. Exploze zapálila les a oheň se rychle šíří kvůli větru.
25.07.2012 20:30 |

podobné články

Jako Marilyn: Herečka Reese Witherspoon nemohla skrýt smích, když kvůli větru ukázala holý zadeček

 
Oblíbenou americkou herečku Reese Witherspoon (37), která byla v dubnu společně se svým manželem zatčena za výtržnictví, zastihli fotografové v Los Angeles, když si vyrazila na nákupy. Sedmatřicetiletá hvězda nedokázala zadržet smích - a jak by ne. Kvůli nezkrotnému větru se jí nedařilo uhlídat sukni, a Reese tak nechala nahlédnout tam, kam by nám jindy nedovolila se podívat
13.06.2013 12:00 |

podobné články

Osobnosti: Reese Witherspoon (214 článků)