Článek

Recenze: Jo Nesbø ubral na brutalitě a mění detektivky za thriller hnaný pomstou

 
Donedávna platil za krále severského detektivního psaní Stieg Larsson. Tomu však s čísly prodejů svých knih Nesbø silně šlape na paty. Prodal už více 23 milionů výtisků, přičemž tři miliony v rodném Norsku. "V novém románu Syn ukazuje, že umí krimi literaturu i jiným úhlem pohledu. Jo Nesbø jím čtenářům předvedl, že Harrym Holem nejsou jeho kvality omezené ani vyčerpané," píše v recenzi Lucie Zelinková.
23.10.2015 10:10 |

podobné články

Osobnosti: Stieg Larsson (45 článků)
Podobné články

Nové knihy: Nesbø, Beran, Deaver, Fukuda i Werich

 
Novinky tohoto týdne určuje žánr detektivky. Je to dáno jmény autorů: Jo Nesbø, Ladislav Beran, Jeffery Deaver, Andrew Fukuda. Připomenutí si zaslouží i kniha věnovaná Petru Mukovi, písničková bajka Jana Wericha a netradiční komiks z doby husitské.
10.04.2015 07:16 |

podobné články

Osobnosti: Petr Muk (383 článků) , Jeffery Deaver (12 článků) , Ladislav Beran (4 články) , Jan Werich (70 článků)

Nové knihy - Robert Fulghum, Lee Child i Jo Nesbø

 
Tento týden vychází soubor úvah a vyprávění Roberta Fulghuma Věčná dobrodružství Kapitána Školky, dále vychází nový příběh osamělého vyšetřovatele Jacka Reachera 61 hodin do Lee Childa, nebo norský thriller Jo Nesbø a Nemesis.
01.04.2011 08:20 |

podobné články

Osobnosti: Robert Fulghum (15 článků) , Lee Child (10 článků)

Drsnější než Nesbø! Které detektivky mají nejlepší zápletku?

 
Severské detektivky zažívají v posledních letech boom a na starou klasiku se neprávem zapomíná. Přitom právě v nich čtenář narazí na ty nejpropracovanější zápletky. Které to jsou?
19.02.2014 21:05 |

podobné články

Drsnější než Nesbø! Které detektivky mají nejlepší zápletku?

 
Severské detektivky zažívají v posledních letech boom a na starou klasiku se neprávem zapomíná. Přitom právě v nich čtenář narazí na ty nejpropracovanější zápletky. Které to jsou?
19.02.2014 21:05 |

podobné články

Drsnější než Nesbø! Které detektivky mají nejlepší zápletku?

 
Severské detektivky zažívají v posledních letech boom a na starou klasiku se neprávem zapomíná. Přitom právě v nich čtenář narazí na ty nejpropracovanější zápletky. Které to jsou?
20.03.2014 09:55 |

podobné články

Drsnější než Nesbø! Které detektivky mají nejlepší zápletku?

 
Severské detektivky zažívají v posledních letech boom a na starou klasiku se neprávem zapomíná. Přitom právě v nich čtenář narazí na ty nejpropracovanější zápletky. Které to jsou?
20.03.2014 09:55 |

podobné články

Recenze: Nesbø nechává Harry Holea čelit vlastním přízrakům

 
Ve Sněhulákovi se Jo Nesbø pokusil vyčistit sérii od linií, které se mu kupily od Červenky. Levhart byl jakýmsi pokusem o restart. A Přízrak je svého druhu přiznáním, že úplný restart není možný.
22.12.2014 09:30 |

podobné články

Recenze: Nesbø se vrací k hrdinům, kteří krvácí na sněhu. Bez Harryho Holea mu to svědčí

 
Jo Nesbø se v románu Půlnoční slunce opět vrací do Norska sedmdesátých let minulého století a opět vzdává hold klasikům drsné školy.
19.01.2016 07:55 |

podobné články

Nové knihy - Umberto Eco, Paulo Coelho, Mario Varga Llosa, Petra Soukupová i Jo Nesbø

 
Knižní nabídka tohoto týdne spojená s akcí zvanou Velký knižní čtvrtek je opravdu mimořádná. A mohla by být nekonečná. Začněme dlouho očekávaným příběhem Umberta Eka, novinkou přispěli i brazilský prozaik Paulo Coelho, Američan David Vann a peruánský spisovatel Mario Varga Llosa. Neztratí se ani česká autorka Petra Soukupová. Detektivními příběhy jsou zastoupeni norský bestsellerista Jo Nesbø a skotský rodák Stuart MacBride. A jako přídavek komiksy Japonce Masaši Kišimota a Američana Franka Millera.
14.10.2011 09:55 |

podobné články

Osobnosti: Paulo Coelho (22 článků) , Frank Miller (10 článků) , Umberto Eco (18 článků) , Petra Soukupová (8 článků) , Frank Miller (10 článků) , Petr Varga (2 články) , Mario David (3 články) , David Stuart (1 článek) , David Frank (3 články)

Mistr severské krimi Jo Nesbø navštíví Prahu

 
Známý norský spisovatel Jo Nesbø, kterého si oblíbili i čeští čtenáři, přijede poprvé do Prahy a 14. dubna plánuje autogramiádu od 10:30 v Paláci knih Luxor. Jak jeho fanoušci jistě vědí, jeden z jeho příběhů se v Praze částečně odehrává.
02.04.2012 17:20 |

podobné články

Nové knihy: Rushdie, Horváth, Bárta, Nesbø a Potterová

 
Nabídku nových knih zahajujeme novými, až pohádkovými příběhy Salmana Rushdieho. Pokračujeme nepřeloženou prózou Ödöna von Hovátha. Zajímavou knihou je rozhovor Petra Skočdopole s Danem Bártou. Nové detektivní příběhy nabízejí norský bestsellerista Jo Nesbø, Američané Douglas Preston, Lincoln Child i Jeffery Deaver a švédská autorka Mari Jungstedtová. Pro ženy a o ženách píší Američanka Alexandra Potterová a Britka Jacqueline Wilsonová. Pozornost si zaslouží příběh polního maršála Václava Radeckého z Radče od Luboše Taraby. A nádavkem komiks Briana Azzarella a Eduarda Rissoa.
08.11.2013 07:06 |

podobné články

Osobnosti: Dan Bárta (199 článků) , Salman Rushdie (29 článků) , Jacqueline Wilsonová (8 článků) , Jeffery Deaver (12 článků) , Douglas Preston (8 článků) , Václav Bárta (977 článků) , Alexandra Dane (1 článek) , Petr Václav (670 článků)

Nové knihy: Urban, Dousková, Červenák, Munroová i Nesbø

 
Základ nabídky nových knih tvoří tituly Velkého knižního čtvrtku. Nové prózy českých autorů Miloše Urbana a Ireny Douskové, hvězdy nejen slovenské fantasy Juraje Červenáka, překvapivá díla Chaima Cigana a Jána Roznera. Vše doplňují Nor Jo Nesbø či nositelka Nobelovy ceny Kanaďanka Alice Munroová. Nádavkem rovnou dva komiksy.
21.03.2014 07:05 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Urban (11 článků) , Irena Dousková (7 článků)

Zeman si vulgaritami ubral na popularitě. Věří mu mnohem méně lidí

 
Miloš Zeman si dramaticky ubral na popularitě sérií skandálů, které odstartovaly návratem z cesty do Číny a skončily sprškou vulgarit v živém vysílání rozhlasového pořadu. Prezidentovi důvěřuje nejméně lidí od nástupu do funkce, jak vyplývá z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění. 
21.11.2014 20:26 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (16389 článků)

Stovky Tibeťanů demonstrují proti čínské policejní brutalitě

 
Stovky Tibeťanů demonstrovaly v úterý na severozápadě Číny po incidentu, při němž policisté zbili čtyři jejich krajany. Protestní akce namířená proti policejní brutalitě se uskutečnila v provincii Čching-chaj, informovala dnes nevládní organizace Free Tibet se sídlem v Londýně.
15.08.2012 09:35 |

podobné články

Násilím proti násilí! Demonstranti proti policejní brutalitě rozbíjeli auta i výlohy

 
Protestují proti policejní brutalitě, ale někteří se sami chovají jako zvířata. Několik tisíc lidí přišlo v sobotu na dosud největší demonstraci v centru Baltimore na východu Spojených států od smrti mladého černocha, který při policejním zatčení utrpěl smrtelné zranění. "Policejní vrahové do vězení!" požadovaly transparenty demonstrantů. Pak ale někteří začali ničit vše, co jim přišlo do cesty.
26.04.2015 09:25 |

podobné články

Nová ukázka z Mafie III: Tohle jsou důvody, proč se hlavní hrdina Lincoln Clay žene za pomstou

 
Vydání třetího dílu počítačové hry Mafia se kvapem blíží a tvůrci odhalují další detaily z příběhu. V nejnovějším traileru se hráči dozví důvody, proč se hlavní hrdina Lincoln Clay vydává na krvavou cestu za pomstou. Již dříve bylo oznámeno, že mafiánský boss Sal Marcano se rozhodne vyvraždit Lincolnovu "rodinu", v jeho případě ovšem odvede mizernou práci a on přežije. Trailer nově prozradil, že se obě mafiánské rodiny dříve přátelily, problém nastal po úspěšné krádeži ze sejfu federálních zásob. Kdo by se totiž chtěl dělit o lup, když ho může mít celý a zároveň se zbavit konkurence? Hra vyjde 7. října na PC, Xbox One i PlayStation 4.
17.08.2016 14:40 |

podobné články

Nové knihy: Rushdie, Xingjian, Prouza, Hůlová, Nesbø

 
Z čerstvých novinek vybíráme dlouho očekávané životopisné dílo Salmana Rushdieho i román čínského nositele Nobelovy ceny za literaturu Gao Xingjiana. Následují prózy českých autorů Petra Prouzy a Petry Hůlové. Do doby 2. světové války se vrací britský autor Simon Mawer. Nechybí nový překlad detektivního románu Joa Nesbøa, ani thriller Američanů Toma Clancyho a Petera Telepa. Pozornost si zaslouží detektivka švédské autorky Camilly Läckbergové.
12.10.2012 07:35 |

podobné články

Osobnosti: Salman Rushdie (29 článků) , Petr Prouza (10 článků) , Tom Clancy (10 článků) , Tom Clancy (10 článků) , Xingjian Gao (4 články) , Petra Hůlová (19 článků) , Simon Mawer (9 článků)

Nové knihy: Agathonikiadis, Nesbø, Renberg, Roberts i de Muriel

 
Z novinek tohoto týdne vybíráme vzpomínky českého režiséra a scenáristy řeckého původu George Agathonikiadise, nové romány Joa Nesbøa i jeho rodáka Tore Renberga. Pozornost si zasluhuje třídílný thriller na základě autobiografie G. D. Robertse. A samozřejmě nemůže chybět komiks.
06.11.2015 07:10 |

podobné články

Osobnosti: George Roberts (2 články) , Muriel George (1 článek) , George George (313 článků)

Nové knihy: Zátopkovi, Nemec, Haas, Münninghoff i Nesbø

 
Pestrá mozaika novinek nabízí milostný thriller, detektivku, historický román, záznam setkání Zátopkových a Nepilových a samozřejmě audioknihu i komiks.
29.04.2016 07:10 |

podobné články