Článek

RECENZE: Jerúldelger. Detektivka plná brutality i naivity

 
Nejprve je třeba uvést na pravou míru důležitou věc. Detektivku z Mongolska nenapsal tamní autor. Za pseudonymem Ian Manook hledejme francouzského spisovatele a novináře Patricka Manoukiana, kterého láska k cestování a znalost asijského kontinentu i poměrů přiměly napsat krimihriller Jerúldelger, jenž se odehrává právě v Mongolsku.
19.04.2016 09:25 |

podobné články

Osobnosti: Ian Patrick (1 článek)
Podobné články

Přibývá prý policejní brutality. Strážci zákona se navíc vzájemně kryjí

 
Milan Fendrych se v komentáři na serveru Aktuálně.cz rozepsal o posilování policejního státu. Počty policistů mají v příštích letech vzrůst o čtyři tisíce, a to i navzdory tomu, že se nám vyhýbá uprchlická vlna, alespoň prozatím. V ulicích však možná uvidíme více policejní brutality. Otázkou je, jestli s tím někdo něco udělá.
14.01.2016 22:11 |

podobné články

RECENZE: Temná pavučina je detektivka, která nikam nespěchá

 
Označení „Irská detektivka“ na obalu nové knihy Benjamina Blacka Temná pavučina je sice konkrétní, leč o kvalitě a atmosféře díla mnoho nevypovídá. Kromě několika málo popisů reálií Dublinu nic tak typicky irského nepřináší.
26.09.2013 16:30 |

podobné články

RECENZE: Pořádná detektivka ještě neumřela

 
Jake Gyllenhaal a Hugh Jackman v hlavních rolích detektiva a muže, jenž vzal spravedlnost do vlastních rukou, jsou hlavními, ale nikoli jedinými tahouny dramatu Zmizení, které dokazuje, že pořádná detektivka má pořád na velkém plátně místo.
10.10.2013 14:50 |

podobné články

Osobnosti: Hugh Jackman (165 článků) , Jake Gyllenhaal (75 článků)

Recenze: Pes Baskervillský – dětinská, ale krásná detektivka

 
Detektivka Pes Baskervillský od legendárního sira Arthura Conana Doylea je vlajkovou lodí příběhů o ještě legendárnějším detektivovi Sherlocku Holmesovi. Je to nádherná kniha s tajuplnou atmosférou a skvělým řemeslným zpracováním, takže jí čtenář odpustí i to, že je jednoduchá, někdy naivní a že často sám předběhne v pátrání světoznámého detektiva a jeho pomocníka Watsona.
20.10.2016 09:15 |

podobné články

Osobnosti: Sherlock Holmes (135 článků)

Česká detektivka v edici již postopadesáté

 
Je to jedenáct let, co se brněnské nakladatelství MOBA rozhodlo vydávat edici Původní česká detektivka, svou zelenou barvou připomínající populární řadu nakladatelství Mladá fronta. Za pozornost rozhodně stojí dva z posledních titulů. První se jmenuje Stařec a mord a je od Pavla Jansy (240 stran, 229 Kč), druhý Krásná netýkavka a jeho autorkou je Inna Rottová (224 stran, 229 Kč).
25.10.2011 10:25 |

podobné články

Ondříčkova detektivka Ve stínu vede tabulku návštěvnosti

 
Detektivka Davida Ondříčka Ve stínu je už potřetí v čele návštěvnosti českých kin. O víkendu jí k tomu stačilo 18.555 diváků. Druhé místo obsadil s bilancí 7640 lidí americký akční snímek Expendables:...
02.10.2012 09:45 |

podobné články

Osobnosti: David Ondříček (118 článků)

Detektivka táhla více než SuperStar

 
Z nedělních televizních programů přilákala diváky nejvíce detektivka Všichni musí zemřít na programu ČT 1 s Janem Kanyzou v hlavní roli. Dívalo se na ni 1,28 mil. diváků. Porazila tak další pokračování SuperStar na Nově.
11.02.2013 09:55 |

podobné články

Osobnosti: Jan Kanyza (69 článků)

Dechberoucí detektivka pokračuje, Džambulka prosí Rychtáře: Vysvoboď mě!

 
Dechberoucí detektivka a zvrácená lovestory pokračuje! Iveta Bartošová je stále v Itálii se svým samozvaným ochráncem Zdeňkem Macurou, který prchá před jejím (ex)přítelem Josefem Rychtářem. Má strach, že ho zbije, a proto hledá veřejné místo, kde by mu Džambulku předal.
10.07.2013 22:00 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Bartošová (6612 článků)

Recenze: Dětská říkanka přináší smrt v nejlepší detektivce na světě

 
Kniha plná ‚nej‘ – nejprodávanější detektivka všech dob, vrcholné dílo svého žánru, nejoblíbenější kniha Agathy Christie (†85) Deset malých černoušků. Pravdou je, že spisovatelka s tímto příběhem předběhla dobu a možná i zemi. Dnes by jako Norka mohla trhat nové rekordy.
28.03.2017 16:05 |

podobné články

Osobnosti: Agatha Christie (28 článků)

Policejní brutalita? Proč zmlátili kluka, který chtěl hrát na kytaru

 
Pouličních umělců je plná Praha. Jeden se však včera v podvečer poněkud vymkl kontrole. Když se chystal balit cigaretu s marihuanou, vyzvali ho hlídkující policisté k prokázání totožnosti, což „umělec“ odmítl. Video ze zadržení se nyní šíří po internetu jako ukázka policejní brutality. Pravda ale může být ale jiná, než se na první pohled zdá.
09.04.2014 17:25 |

podobné články

RECENZE: Placebo už to zásadní řekli

 
Jak dlouho je možné zpívat o temných odstínech lásky a překračovat při tom nástrahy naivity (občas do nich i spadnout)? A jak dlouho je možné exaltovaným hlasem vykřikovat do světa její tisíceré příběhy?
23.09.2013 13:45 |

podobné články

RECENZE Agent Jack Ryan jako by vypadl ze starých bondovek

 
Režisér Kenneth Branagh si zahrává se "starou školou" thrillerů z dob studené války. A dělá si z jejich naivity nepokrytě legraci.
04.02.2014 09:00 |

podobné články

Osobnosti: Kenneth Branagh (14 článků)

RECENZE Agent Jack Ryan jako by vypadl ze starých bondovek

 
Režisér Kenneth Branagh si zahrává se "starou školou" thrillerů z dob studené války. A dělá si z jejich naivity nepokrytě legraci.
04.02.2014 09:00 |

podobné články

Osobnosti: Kenneth Branagh (14 článků)

Recenze: Šest autorů napsalo detektivku za 72 hodin. Z experimentu se vyklubalo zábavné čtení

 
Detektivka Šest nevinných vznikla v tandemu šesti českých autorů, kteří se střídali v psaní lidem na očích. Recenze Borise Hokra.
18.11.2015 11:00 |

podobné články

Masakr na poušti a brutality na čtyřech kolech: Recenze herního Šíleného Maxe

 
Svět, jak ho známe, už neexistuje. Pokrývají ho písečné a nehostinné planiny, které drancují gangy nájezdníků vybavených nejrůznějšími buginami, náklaďáky a dalšími vozy. Tohle je svět, v němž se platí benzinem a vodou. Tohle je svět Šíleného Maxe, který se konečně po mnoha odkladech dostává na naše konzole a počítače. Čekání se v tomto případě vyplatilo.
12.09.2015 08:10 |

podobné články

Děsivé video ukazuje, jak se srazila dvě letadla plná lidí ve vzduchu! Naštěstí byla plná parašutistů!

 
Co se obvykle stane, když se srazí ve vzduchu dvě "letadla":http://www.extra.cz/tema/letadlo? Většinou se obě zhroutí i s lidmi uvnitř. V tomto případě ale byla letadla plná parašutistů a všichni neuvěřitelně přežili.
07.11.2013 00:01 |

podobné články

Rok od klipu Přemluv bábu! si Issová zoufá: Politici na to zase prdí

 
Za předvolebním klipem „Přemluv bábu!" od jehož uvedení na veřejnost uběhne rok, si aktérka Martha Issová stále stojí. Nicméně to, co se děje ve vládě, jí dost štve a připadá si jako naivka. Politici na to prostě zase prdí. Ale bez mladické naivity by se nedělo vůbec nic a tak je, jak sama říká, nutné pořád bojovat.
02.04.2011 16:55 |

podobné články

Osobnosti: Martha Issová (259 článků)

Blondýna Kočí: Ambiciozní i v černé paruce

 
Také se divíte, co se to vylíhlo z té šestadvacetileté blondýnky, která loni vlétla do vrcholné politiky a teď je už dva týdny jednou z hlavních postav vládní krize? Překvapení není na místě – Kristýna Kočí totiž představuje třaskavou kombinaci naivity, ambicí a náhlého oslnění lepší společností. Její ambice sahají až na Hrad.
19.04.2011 09:05 |

podobné články

Osobnosti: Kristýna Kočí (696 článků)

Bývalá blondýna Kateřina Brožová tvrdí: I brunety jsou blbé jako tágo

 
S barvou vlasů změnila unylá blondýnka Kateřina Brožová  (43) i své vyjadřování. Jako tmavovláska je podstatně drsnější. Když se jí Super.cz zeptal, zda jí blond barva vlasů nechybí při předstírání naivity před policisty nebo na úřadech, odpověděla lakonicky: "I brunety jsou někdy blbé jako tágo."
16.09.2011 06:45 |

podobné články

Osobnosti: Kateřina Brožová (406 článků)