Článek

Recenze: Jason Bourne jako Bond pro 21. století je pouhým odleskem minulých dílů

 
Z původní trilogie stala už takřka legenda o nejlepších moderních akčních filmech, v nichž chytrost a reflexy jsou více než svaly.
28.07.2016 10:10 |

podobné články

Osobnosti: Paul Greengrass (8 článků) , Jason Bourne (9 článků)
Podobné články

VIDEO Bývalý elitní agent Jason Bourne je opět v akci. A bude se mstít

 
Nový trailer k akčnímu thrilleru Jason Bourne ukazuje, že stejnojmenný agent v podání Matta Damona si už vzpomněl na temnou minulost a bude se asi mstít těm, kdo za ni můžou. Herec postavu ztvárnil ve filmech Agent bez minulosti (2002), Bournův mýtus (2004) a Bourneovo ultimátum (2007). Režisérem filmu ja Paul Greengrass, který natočil druhý a třetí díl. Trailer napovídá, že nás čekají konktatní souboje, ponurá atmosféra a špionáž. Agentku Nicky Parsons hraje opět Julia Stiles, další role ztvární Alicia Vikander (Dánská dívka), Vincent Cassel (Dítě číslo 44) nebo Tommy Lee Jones (Mafiánovi). Do kin dorazí Jason Bourne 28. července.
24.04.2016 10:00 |

podobné články

Osobnosti: Matt Damon (166 článků) , Vincent Cassel (16 článků) , Julia Stiles (3 články) , Tommy Lee (41 článků) , Paul Greengrass (8 článků) , Tommy Lee (23 článků) , Jason Bourne (9 článků) , Alicia Vikander (11 článků) , Julia Jones (6 článků) , Julia Jones (2 články)

Vím, kdo jsem. Pamatuju si všechno. Matt Damon jako Jason Bourne se vrací zpátky do akce

 
Matt Damon se po necelých 10 letech vrací k roli agenta Jasona Bourna ve stejnojmenném filmu. Postavu ztvárnil ve filmech Agent bez minulosti (2002), Bournův mýtus (2004) a Bourneovo ultimátum (2007). Autory scénáře jsou Damon, Paul Greengrass, který film režíruje, a Christopher Rouse, jenž sestříhal druhý a třetí díl. Agentku Nicky Parsons hraje opět Julia Stiles, další role ztvární Alicia Vikander (Dánská dívka), Vincent Cassel (Dítě číslo 44) nebo Tommy Lee Jones (Mafiánovi). Zápletka zatím není příliš známa. Trailer s temnou atmosférou slibuje kontaktní souboje i napětí. Jason Bourne dorazí do českých kin 4. srpna.
08.02.2016 16:20 |

podobné články

Osobnosti: Matt Damon (166 článků) , Vincent Cassel (16 článků) , Julia Stiles (3 články) , Tommy Lee (41 článků) , Paul Greengrass (8 článků) , Christopher Rouse (1 článek) , Tommy Lee (23 článků) , Jason Bourne (9 článků) , Alicia Vikander (11 článků) , Julia Jones (6 článků) , Julia Jones (2 články)

Nový Jason Bourne utržil celosvětově 110 milionů dolarů, daří se mu i mimo USA

 
Filmu Jason Bourne se kasovně daří i mimo Spojené státy.
01.08.2016 15:55 |

podobné články

Osobnosti: Jason Bourne (9 článků)

Revoluce 007: James Bond může být černoch, šanci má herec Idris Elba

 
Pár dní po premiéře nové bondovky Skyfall s Danielem Craigem vypluly na povrch zákulisní informace některých z příštích dílů o agentovi 007. A rovnou revoluční. Není vyloučeno, že Bondovi změní barvu pleti. Další články k tématu: Znáte Bonda opravdu dobře? Připomeňte si 007 v luxusním speciálu a zkuste si test VIDEO: Známí Češi milují Bonda, hlavně jeho auta a pití RECENZE: Se Skyfall skončil sen. Bond, jak jsme ho znali, je mrtev SPECIÁL: Skočte si před Skyfall do kasina. Zve Bond, James Bond
27.10.2012 10:25 |

podobné články

Osobnosti: Daniel Craig (285 článků) , Idris Elba (30 článků) , James Bond (505 článků)

Cameron Diaz a Jason Lewis – nový pár?

 
Podle očitých svědků byli Cameron Diaz a Jason Lewis přistiženi na společné večeři v sushi baru ve Venice Beach…že by další hollywoodský pár? „ Jason a Cameron seděli na sebe přilepení v rohu, pořád se dotýkali a nemohli ze sebe spustit oči“,  říká svědek. Jason a Cameron se znají už dlouho, ale jen jako přátelé, zdá se, že teď [...]
19.08.2009 11:55 |

podobné články

Osobnosti: Cameron Diaz (353 článků) , Jason Lewis (4 články)

Bond, James Bond se vrátí: Ve 24. filmu se utká s přízrakem!

 
Jmenuje se Bond, James Bond a divákům se s tváří Daniela Craiga (46) představí už ve 24. filmovém dobrodružství. Nejnovější bondovka ponese název Spectre (přízrak) a po boku agenta 007 se jako nové Bondgirls představí Léa Seydoux (29) a Monica Bellucci (50).
04.12.2014 18:50 |

podobné články

Osobnosti: Monica Bellucci (86 článků) , Daniel Craig (285 článků) , Léa Seydoux (13 článků) , James Bond (505 článků)

Agentka Scullyová z Akt X se chce stát novou Bond. Jane Bond

 
Daniel Craig už agenta Jamese Bonda hrát nechce a fanoušci spekulují, kdo se stane jeho nástupcem. Mluví se o Tomu Hiddlestonovi nebo Idrisi Elbovi, zájem však poněkud nečekaně projevila Gillian Andersonová známá jako agentka Scullyová ze seriálu Akta X, píše server CinemaBlend. Jedná se však spíše o reakci na fanoušky, z nichž jeden vytvořil bondovský plakát, na nějž herečku umístil, což okomentovala slovy: "To je Bond. Jane Bond. Díky za všechny hlasy! (A omlouvám se, ale nevím, kdo plakát vytvořil, ale je skvělý!) #NextBond." Oficiálně zatím nová bondovka nebyla oznámena, pátrání po náhradě Craiga pokračuje, uzavírá CinemaBlend.
23.05.2016 16:00 |

podobné články

Osobnosti: Daniel Craig (285 článků) , Tom Hiddleston (42 článků) , James Bond (505 článků)

Roger Moore: Měl jsem víc žen než James Bond, ale některé mě týraly

 
Roger Moore hrál agenta 007 sedmkrát a je to jeho nejznámější role. V soukromí byl ale ještě větší svůdník než filmová postava. James Bond měl dohromady 51 milenek, z nichž 16 zemřelo. Čtyřiaosmdesátiletý Moore jich měl prý daleko víc. První dvě manželky ho ale pěkně potrápily. Další články k tématu: Agent 007 ve výslužbě Roger Moore: Daniel Craig je nejlepší Bond Nové bondovky jsou zbytečně násilné, tvrdí exBond Roger Moore Roger Moore: Bond je pohádka se zbraněmi ExBond Moore vyhrál v bitvě o husí játra. Obchod je stahuje z prodeje Agent 007 přijel pomoci českým dětem Nekupujte husí a kachní paštiku, přesvědčuje Londýňany exBond Moore
17.09.2012 11:25 |

podobné články

Osobnosti: Roger Moore (29 článků) , Daniel Craig (285 článků) , Roger Moore (27 článků) , James Bond (505 článků) , Craig Moore (7 článků)

Recenze: Agent nebo terorista? Vrací se knižní Jason Bourne

 
Minulost žádná, budoucnost nejasná. Zato nepřátelé, kam se podívá. Nakladatelství Domino znovu vydalo trilogii mapující příběh Jasona Bournea. Tentokrát vyšla špička špionážní literatury pod názvy Bourneova totožnost, Bourneův mýtus a Bourneovo ultimátum. Robert Ludlum je zkrátka nesmrtelný.
18.04.2016 15:45 |

podobné články

Osobnosti: Robert Ludlum (8 článků) , Jason Bourne (9 článků)

James Bond chtěl v Indii blokovat vlaky, ale narazil

 
Agent 007 Jejího Veličenstva James Bond má problém. Indické úřady se vzpouzejí vyhovět požadavkům týmu, který chce v Indii natočit část dalšího dílu bondovské ságy, takže už se mluví o možném natáčení v Jihoafrické republice, konkrétně v Kapském Městě. Jeho správa už prohlásila, že "pokud se James Bond rozhodne přijít, bude vítán".
29.08.2011 20:05 |

podobné články

Osobnosti: James Bond (505 článků)

TO JE PROMĚNA! Khal Drogo v Pobřežní hlídce? Jason Momoa byl sexy už jako mladík!

 
Ou, bože! Co je víc sexy než Jason Momoa? Jason Momoa zamlada! Pokud jste také skalní fanynkou Khala Droga ze Hry o trůny, asi vás potěší zjištění, že tenhle samec byl sexy už v době, kdy jsme slintaly nad úplně jinými plavčíky z Pobřežní hlídky. Musíme uznat, že kdybychom to tehdy tušily, Mitch Buchannon by asi pěkně ostrouhal!
16.02.2017 08:05 |

podobné články

Osobnosti: Jason Momoa (7 článků) , Khal Drogo (3 články)

Mačetou seká protivníky na kusy: Hororová legenda Jason z Pátku třináctého v Mortal Kombat X

 
Moc toho nenamluví, ani nemusí. Jason Vorhees je totiž povoláním masový vrah, kterého znají filmoví fanoušci z hororové ságy Pátek třináctého. A nyní si za něj mohou i zahrát. Jason je totiž první stahovatelnou postavou krvavé bojovky Mortal Kombat X.
06.05.2015 18:05 |

podobné články

Matt Damon znovu jako Jason Bourne

 
Americký herec Matt Damon potvrdil neoficiálně kolující zprávy, že se opět – a už počtvrté – objeví v roli Jasona Bournea, agenta bez minulosti. Informoval o tom časopis Time, podle nějž by se mělo začít natáčet v roce 2015 a do kin by snímek měl přijít o rok později.
11.11.2014 08:56 |

podobné články

Osobnosti: Matt Damon (166 článků) , Jason Bourne (9 článků)

V roli agenta Jasona Bourna mě nahradí mladší herec. Ale nevadí mi to, říká Matt Damon

 
Americký herec Matt Damon, který si počtvrté zahraje agenta Jasona Bourna, se nebojí, až bude nahrazen novým hercem. "Určitě budu někdy vystřídán nějakým novým a mladším Jasonem Bournem. To se stane každému, tyhle filmy se rebootují a je to úplně v pořádku," řekl herec v Jižní Koreji. Mluvil také o tom, že fyzicky náročná role je pro něj v tomto věku obtížnější. "Je to těžké, když vám je teď 45, ve srovnání s tím, když mi bylo 29 let, ale stále musíte běžet nejrychleji, jak dokážete. To byla výzva, ale setkat se znovu se štábem bylo skvělé," dodal Damon. Jason Bourne dorazí do českých kin 28. července.
12.07.2016 15:40 |

podobné články

Osobnosti: Matt Damon (166 článků) , Jason Bourne (9 článků)

Bourneův odkaz

 
Agent bez paměti Jason Bourne nebojoval s tajnými službami sám. Byl tu ještě jeden muž s vražednými instinkty, o němž však on neměl ani tušení. Studio Universal se rozhodlo navázat na jednu z nejúspěš...
08.08.2012 19:05 |

podobné články

Osobnosti: Jason Bourne (9 článků)

VIDEO: Matt Damon udělal z nic netušících lidí tajné agenty

 
Herec Matt Damon (45) kvůli podpoře svého nového filmu Jason Bourne vymyslel vtípek, díky němuž se někteří nic netušící lidé ocitli v roli tajných agentů. Kromě propagace filmu o jednom z nejslavnějších špionů šlo také o podporu hercovy charity.
02.04.2010 13:40 |

podobné články

Osobnosti: Zuzana Belohorcová (309 článků)

7 herců, kteří dělají své vlastní kaskadéřiny

 
Jason Bourne se vrací! Tento čtvrtek do našich kin přichází skutečný, čtvrtý plnohodnotný díl špionážní série, která změnila podobu akčního filmu. Od prvního filmového Bournea - tehdy ještě u nás pod názvem Agent bez minulosti - opisovali skoro všechny další bijáky včetně bondovek. Puncem série jsou především autentické souboje, a není se čemu divit - krom dokumentární kamery a reálných chvatů je totiž Matt Damon i sám svým vlastním kaskadérem. Trend herců, kteří za sebe nechají kaskadéry zaskakovat jen minimálně se v posledních letech rozšířil dalece i mimo Bourneovskou sérii.
25.07.2016 10:10 |

podobné články

Osobnosti: Matt Damon (166 článků) , Jason Bourne (9 článků)

Kulatiny první Bond girl: Ursule Andress je 75 let!

 
Nikdo nemládne. Stejně jak nejúspěšnější James Bond (Sean Connery) loni oslavil osmdesátiny, i jeho Bond girl už je také pěkně dlouho v důchodu.
21.03.2011 06:05 |

podobné články

Osobnosti: Ursula Andress (13 článků) , James Bond (505 článků)

James Bond po padesáti letech: ze Seana Conneryho je stařík v penzi

 
Představitel legendárního Jamese Bonda Sean Connery vyrazil v New Yorku na procházku a jen málokdo by ho v penzistovi s kloboučkem poznal. Jednaosmdesátiletý herec ve filmu o agentovi 007 zazářil před padesáti lety a svůj poslední film natočil v roce 2003. Další články k tématu: Skotové v estonském Tallinnu odhalili bustu Connerymu. Seanu Connerymu Tajný obraz odhalil nahého herce Seana Conneryho, pózoval v tangách Sean Connery: James Bond s příčeskem Sean Connery uspořádal přehlídku kiltů, sám přišel v kalhotách Conneryho proslavil Bond, herec chtěl ale nechat agenta 007 zabít
29.06.2012 14:50 |

podobné články

Osobnosti: Sean Connery (62 článků) , James Bond (505 článků)