Článek

Recenze: Jasnovidci i vláda teroru. Autorka Kostičasu je „prokletá“ Potterem

 
Je to tak trochu k vzteku. Od mládí vám předhazují, že jste jako J. K. Rowlingová, autorka slavného Harryho Pottera. Vaše sága má podobně jako kouzelnický svět také sedm dílů a navrch přijedete na autogramiádu do Prahy a máte ho všude kolem sebe. Je totiž odpoledne před půlnočním spuštěním prodeje osmého dílu. Autorka Kostičasu Samantha Shannon si z toho ale nic nedělá. V rozhovoru pro Blesk.cz prozradila, co stálo za vznikem jejího unikátního knižního světa jasnovidců.
27.09.2016 12:55 |

podobné články

Osobnosti: Harry Potter (1177 článků) , Samantha Samantha (23 článků)
Podobné články

Vést údery na Washington, Rijád a Ankaru. Munice by měla zůstat i na Brusel a sídlo Merkelové. Analytik Koller navrhuje, jak zničit "hlavy teroru"

 
ROZBOUŘENÝ SVĚT MARTINA KOLLERA Prezident Miloš Zeman minulý týden ve svém projevu v OSN prohlásil, že by se v rámci boje proti terorismu nemělo útočit na "tělo teroru" a obsazovat rozsáhlá nepřátelská území, ale na "hlavu teroru" a konkrétní vedoucí představitele teroristických organizací. Analytik Martin Koller prezidentovu myšlenku rozvádí dále.
26.09.2016 20:35 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (15952 článků)

Britská románová autorka oživí Hercula Poirota

 
Britská románová autorka Sophie Hannahová věří, že se jí podaří oživit belgického detektiva Hercula Poirota a napíše o něm stejně dobrý příběh jako originální autorka Agatha Christie.
05.09.2013 09:10 |

podobné články

Osobnosti: Agatha Christie (27 článků)

Tato babička, které je 86 let, napsala smyslnou konkurenci perverzních 50 odstínů šedi!

 
Víte, jak "začínala autorka 50 odstínů šedi":http://www.extra.cz/50-odstinu-sedi-je-tak-trapne-porno-ze-se-za-nej-stydi-i-hlavni-hvezda-filmu-dakota-johnson, jež je teď jednou z nejprodávanějších knih na světě a sama autorka vydělala spoustu milionů dolarů? Britská autorka Erika Leonard, která knihu napsala pod pseudonymem E. L. James, začínala "psaním fanouškovských povídek ze světa Stmívání":http://www.extra.cz/silena-zena-z-anglie-ma-cele-telo-potetovano-stmivanim-neuverite-kolik-uz-ji-to-stalo na internetu.
22.08.2014 07:35 |

podobné články

J.K. Rowling končí s Harrym Potterem. Vydá román pro dospělé

 
Autorka úspěšné série knih o Harrym Potterovi, J.K. Rowling , vydá svůj první román pro dospělé. Britská spisovatelka to dnes uvedla v prohlášení, ve kterém neoznámila titul románu ani datum publikace.
23.02.2012 20:55 |

podobné články

Osobnosti: Harry Potter (1177 článků)

Prokletá hra Cyrano! Cyrano! Cyrano! má další oběť! Havlová si zlomila ruku

 
Jedna z nejoblíbenějších her vinohradského divadla Cyrano! Cyrano! Cyrano! je zřejmě prokletá. Je to jen pár týdnů, co těsně před představením zkolaboval hlavní hrdina Martin Stropnický. Teď se při ní vážně zranila Dagmar Havlová.
11.06.2012 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Dagmar Havlová (1049 článků) , Martin Stropnický (1367 článků)

Nehody, nemoci, alkohol: Bartošová je prý od smrti Sepéšiho prokletá, tvrdí kartářka

 
Iveta Bartošová  (47) si poslední roky prochází peklem. Závislost na alkoholu, prášcích, nehody, nemoci nebo muži, kteří ji ovládají. To všechno provází slavnou zpěvačku. Jak je možné, že má Iveta tolik problémů najednou? Známá kartářka má jasno, Iveta je prokletá.
16.04.2013 08:40 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Bartošová (6578 článků)

PROKLETÁ Barum rally! Pod závodní vůz vlétl motorkář, byl to kamarád pilota

 
Barum rally je snad prokletá. Loni museli organizátoři slavný závod po tragické nehodě předčasně ukončit. Letos se ale stal další vážný incident. Motorkář vlétl pod závodní vůz a "naštěstí" utrpěl jen vážná zranění...
31.08.2013 16:35 |

podobné články

Prokletá pohádka Princezna ze mlejna: Blanarovičová zkolabovala!

 
Prokletá pohádka! Tak by se dala podle režiséra Zdeňka Trošky (61) nazvat pohádka Princezna ze mlejna i její pokračování. Samotná příprava byla horor, protože se natáčení kvůli nedostatku peněz stále odkládalo. Do toho přišly povodně i zákaz natáčení. Pravé peklo ale zažila Yvetta Blanarovičová (51) v roli čerta. Na place kolabovala.
29.12.2014 12:06 |

podobné články

Osobnosti: Yvetta Blanarovičová (249 článků)

Prokletá pohádka Princezna ze mlejna: Blanarovičová zkolabovala!

 
Prokletá pohádka! Tak by se dala podle režiséra Zdeňka Trošky (61) nazvat pohádka Princezna ze mlejna i její pokračování. Samotná příprava byla horor, protože se natáčení kvůli nedostatku peněz stále odkládalo. Do toho přišly povodně i zákaz natáčení. Pravé peklo ale zažila Yvetta Blanarovičová (51) v roli čerta. Na place kolabovala.
30.12.2014 08:36 |

podobné články

Osobnosti: Yvetta Blanarovičová (249 článků)

Prokletá Letná: Parkovací amatér zase zablokoval dopravu!

 
Ulice Milady Horákové v Holešovicích je asi prokletá. Co chvíli si zde někdo zaparkuje tak slušně řečeno „chytře“, že zablokuje dopravu na celé Letné. A teď se to opět opakovalo.
09.10.2015 13:50 |

podobné články

Osobnosti: Milada Horáková (242 článků)

Prokletá ulice Tupolevova v Praze: Hořel v ní další autobus!

 
Tak tahle ulice je opravdu prokletá, minimálně pro autobusy! V ulici Tupolevova v pražských Letňanech ve čtvrtek vzplál opět městský autobus, jen den poté, co zde plameny sežehly jiné vozidlo. Tentokrát bylo v ohrožení 20 cestujících.
03.12.2015 18:55 |

podobné články

„Prokletá“ Bible v dražbě na webu. Na její majitelku prý útočili duchové

 
Na internetovém aukčním serveru eBay je k mání „prokletá“ Bible. Kniha pochází z 19. století a autor inzerátu si ji cení na 120 tisíc liber (zhruba 4,1 milionu korun). Majitelka se jí chce zbavit, protože se bojí o život a musela prý čelit agresivním útokům duchů.
25.02.2016 21:30 |

podobné články

Prokletá trať na Olomoucku: Z vlaku za jízdy vypadly dvě děti (†3 a †5)! Kolik tragédií se musí stát?

 
Prokletá trať! Před dvěma týdny se stala tragédie na kolejích mezi Olomoucí a Štěpánovem. Tříletá holčička vypadla z jedoucího rychlíku. Tato tragédie se však nestala poprvé. Před deseti lety, a to téměř na stejném místě, vypadl z rychlíku pětiletý Matěj…
09.08.2016 05:05 |

podobné články

Jasnovidci dostali práci v nizozemských věznicích

 
Nizozemská správa věznic se rozhodla najmout několik médií, která mají vězňům pomoci spojit se s mrtvými příbuznými. Paul van Bree, který o sobě tvrdí, že je "paragnost" čili jasnovidec, má za úkol učit vězně, jak mít sami sebe radši.
28.03.2010 12:30 |

podobné články

Rok 2015 přinese chaos v české politice, shodují se kartáři i astrologové

 
Renomovaní věštci, jasnovidci a astrologové předpovídají pro rok 2015 chaos na české politické scéně, částečné zlepšení ekonomické situace v zemi a i nadále přetrvávající nejistotu a strach lidí z budoucnosti. Vyplývá to z aktuální analýzy Romana Zahrádky, šéfredaktora populárního časopisu Ve hvězdách & Lidový léčitel, který je v pravidelném kontaktu s předními českými esoteriky, a vyzpovídal je pro účel této tiskové zprávy.
25.12.2014 09:41 |

podobné články

Chaos v české politice, změna v Rusku, dopady ukrajinské krize... Takto mluví o roce 2015 astrologové, kartáři a jasnovidci

 
REVUE Speciálně pro ParlamentníListy.cz nahlédl do hvězd astrolog Vít Kuntoš, aby prozradil, co vše příští rok Česku přinese. Jelikož je však přelom roku obdobím, kdy se na budoucnost ptají i mnozí další lidé, kteří čtou věci příští někde mezi nebem a zemí, přinášíme i pohledy dalších takovýchto osobností. Které mají pravdu a které se mýlí, ukáží příští měsíce.
01.01.2015 17:57 |

podobné články

Osobnosti: Vít Kuntoš (7 článků)

Poslední naděje: Dokážou Míšu najít senzibilové a jasnovidci?

 
Už desátý den je nezvěstná Míša z Ústí nad Labem. Policie se nevzdává a denně dostává podněty od lidí. Řeší i tipy od různých senzibilů, kteří prý tuší, kde pohřešovaná Míša je. S kartářkou a dvěma médii se spojila i redakce eXtra.cz, která vyrazila do Ústí po stopách ztracené dívky.
20.01.2017 12:20 |

podobné články

Hvězda černého koberce: autorka upíří ságy Stmívání výrazně zhubla

 
Kromě herecké dvojice Robert Pattinson a Kristen Stewartová na premiéře filmu Rozbřesk - 2.část zazářila také autorka upíří ságy. Osmatřicetiletá spisovatelka Stephenie Meyerová totiž za dva roky zhubla a zkrásněla. Další články k tématu: Upíří romance prozatím končí. Budou nominace na anticenu Zlatá malina? Upírská premiéra: Stewartová v průhledné krajce, Pattinson v zeleném Pattinson trpěl dřív depresemi, neunesl slávu a nedostatek rolí Broadway chystá parodii Stmívání. K upírům přihodí i Harryho Pottera RECENZE: Nové Stmívání? Nejlínější a nejprázdnější řemeslo roku
14.11.2012 16:55 |

podobné články

Osobnosti: Robert Pattinson (361 článků) , Kristen Stewart (310 článků) , Stephenie Meyer (19 článků) , Harry Potter (1177 článků)

RECENZE: „Prvotina“ bez humbuku

 
Je škoda, že český čtenář si knihu Volání kukačky nepřečte tak, jak ji autorka Joanne Kathleen Rowlingová (alias David Galbraith) zamýšlela – totiž jako detektivní prvotinu neznámého spisovatele. Není to poprvé, co se uchýlila ke hře se jmény. První díl Harryho Pottera podepsala iniciálami J. K. proto, aby coby ženská autorka neodradila čtenáře chlapce.
30.01.2014 08:25 |

podobné články

Osobnosti: Harry Potter (1177 článků) , David (23 článků) , Joanne Rowling (55 článků)