Článek

RECENZE: Jaroslav Róna analyzuje vznik fenoménu zla

 
Obsáhlou výstavu malíře a sochaře Jaroslava Róny připravila Oblastní galerie Liberec. Výtvarník patří již mnoho let k nejvýraznějším domácím tvůrcům. Jeho práce jsou rozpoznatelné na první pohled, a proto si zaslouží pozornost.
24.04.2016 07:15 |

podobné články

Podobné články

Sochař a malíř Jaroslav Róna: Člověk má významné poslání. Jen nevím jaké

 
Spoluzakládal Tvrdohlavé, společně s Františkem Skálou a Alešem Najbrtem působí v komickém uskupení Tros Sketos, vyučuje na Akademii výtvarných umění. Sochař, malíř a v neposlední řadě básník Jaroslav Róna (53) vydal nedávno svou první velkou monografii, realizoval tři nové sochy ve veřejném prostoru – Dítě z Marsu na Ještědu nebo Mýtickou loď v Bratislavě – a do 6. března vystavuje v ostravském Domě umění.
12.02.2011 12:25 |

podobné články

Osobnosti: František Skála (17 článků) , Jaroslav Skála (7 článků)

Představitel Rona Weasleyho z filmů o Harrym Potterovi měl prasečí chřipku

 
Prasečí chřipkou se nakazil mladý britský herec Rupert Grint, který v sérii o Harry Potterovi ztvárňuje Rona Weasleye. Jeho mluvčí v neděli oznámila, že se už zotavuje. Podle ní mělo onemocnění mírný průběh a herec se už může vrátit k natáčení závěrečného dílu série o kouzelnickém učni Harry Potter a relikvie smrti. Nehrozí, že by se od něj nakazili další lidé.
05.07.2009 14:45 |

podobné články

Osobnosti: Rupert Grint (35 článků) , Harry Potter (1210 článků) , Ron Weasley (19 článků)

Hermiona: Bylo divné líbat Rona Weasleyho

 
Mladá herečka Ema Watson se na premiéře filmu Harry Potter a princ dvojí krve vyznala z pocitů při líbání kolegy Ruperta Grinta alias Rona Weasleyho.
12.07.2009 10:05 |

podobné články

Osobnosti: Rupert Grint (35 článků) , Harry Potter (1210 článků) , Ron Weasley (19 článků) , Harry Watson (4 články)

Smutná pravda o přátelství Harryho Pottera a Rona Weasleyho: Kašlou na sebe

 
Dětští herci Daniel Radcliffe (22) a Rupert Grint (23) se poprvé setkali před 12 lety, když tvůrci filmů o čarodějnickém učni hledali nejvhodnější představitele pro roli Harryho Pottera a jeho nerozlučného přítele Rona Weasleyho.
24.01.2012 13:20 |

podobné články

Osobnosti: Daniel Radcliffe (282 článků) , Rupert Grint (35 článků) , Harry Potter (1210 článků) , Ron Weasley (19 článků)

Autorka Harryho Pottera hořce lituje: Hermiona neměla vzít Rona Weasleyho!

 
Spisovatelka J. K. Rowling dokončila poslední román o Harrym Potterovi před sedmi roky. Sedmý příběh skončil mimo jiné svatbou čarodějky Hermiony se spolužákem Ronem Weasleym. Jenže dnes sama autorka pochybuje, že její rozhodnutí provdat hlavní hrdinku za zrzka Rona a nikoli za Harryho, bylo literárně dost důvěryhodné.
08.02.2014 18:05 |

podobné články

Osobnosti: Harry Potter (1210 článků) , Ron Weasley (19 článků)

Petr Lukeš: Proč není Stvořitel zodpovědný za zlo ve světě?

 
Na naší planetě existuje neuvěřitelně mnoho zla. Zla na mnoho způsobů a zla tak zvráceného, vyvolávajícího tak velké utrpení, že se lidé na to až nevěřícně dívají. Vzbuzuje to v nich zásadní otázku, jak je možné, že to může Stvořitel vůbec dopustit? A paradoxně, často se tak ptají i ti, kteří nikdy v žádného Stvořitele nevěřili. Nicméně za zlo, které je zaráží, které je zraňuje a jehož příčiny si nevědí vysvětlit jsou schopni obvinit právě Stvořitele.
10.04.2017 19:00 |

podobné články

RECENZE: Procházka po ztraceném ráji Jaroslava Róny

 
Malíř a sochař Jaroslav Róna, jehož tvorba je spojena s uměleckou skupinou Tvrdohlavých, vystavuje v Galerii umění Karlovy Vary. Expozice představuje jeho práce z poslední dekády a některé z nich mohou návštěvníci spatřit vůbec poprvé.
27.08.2014 12:42 |

podobné články

Japonský inteligentní záchod analyzuje moč, měří teplotu i tlak

 
Japonci už nemusí chodit na preventivní prohlídky k lékaři. Jaký je jejich zdravotní stav, zjistí už při použití toalety. Inteligentní záchodová mísa analyzuje moč uživatele, měří tlak i tělesnou teplotu a díky váze zabudované v podlaze informuje i o tělesné hmotnosti.
18.02.2010 07:15 |

podobné články

Osobnosti: Aneta Vignerová (492 článků)

E-knihy nemají být konkurencí tištěným knihám

 
Martin Lipert, manažer internetového portálu eReading. cz, tvrdí, že český čtenář si začal uvědomovat, že vytvářet si vlastní knihovnu elektronických titulů, ať už ve čtečce, nebo na internetovém serveru, je pro něj maximálně pohodlné. Charakterizoval tak rozvoj nového fenoménu, který rozhýbal vynález takzvaného elektronického inkoustu. Fenoménu e-knih.
02.02.2011 11:15 |

podobné články

5 fotografií zbytků jídla a pochybně vypadajících polévek – to je šílenství jménem "sad food"

 
Před časem jsme vás "informovali":http://www.extra.cz/konec-fenomenu-zvaneho-food-porn-majitele-restauraci-uvazuji-o-zakazu-fotit-si-jidlo-pred-jeho-konzumaci o blížícím se konci fenoménu zvaného "food porn". Mnozí majitelé restaurací na tuto mánii zareagovali tak, že v prostorách svých podniků jednoduše zakázali fotografovat, a jiní zašli dokonce tak daleko, že si pořídili rušičky signálu mobilních telefonů.
09.03.2014 13:55 |

podobné články

Sněmovna kývla na vznik Generální inspekce bezpečnostních sborů

 
Sněmovna v pátek posvětila vznik Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Ta má prošetřovat trestné činy příslušníků a zaměstnanců policie, celní správy, vězeňské služby i samotné inspekce. Vznik inspekce vychází z programového prohlášení kabinetu premiéra Petra Nečase (ODS).
09.09.2011 10:20 |

podobné články

Osobnosti: Petr Nečas (9231 článků)

ČSSD podporuje vznik finanční ústavy, je ale nutná úprava parametrů

 
ČSSD obecně podporuje vznik finanční ústavy a je pro vznik Národní rozpočtové rady a zavedení dluhové brzdy.
11.10.2012 15:00 |

podobné články

Československo bylo neštěstí od samého počátku. Suverénní jsme až od vstupu do NATO. Takto se k 28.říjnu zamyslel zámecký pán Berwid- Buquoy

 
Historik Jan N. A. Berwid-Buquoy kroutí hlavou nad tím, proč vlastně slavíme vznik Československa, když už neexistuje. Muž, který oznámil, že by rád byl příštím českým prezidentem, má za to, že vznik ČSR byl vlastně neštěstím, zatímco přerod této země v socialistický stát přímo katastrofou. Za první republiky nás ovládali Francouzi, existují na to prý důkazy. Slavit bychom měli až vznik České republiky, ze které je prakticky velmoc.
29.10.2015 17:46 |

podobné články

RECENZE: Rivalové jsou skvělým duelem protikladných charakterů

 
Zdaleka nejen milovníky burácejících motorů a zběsilých jízd potěší novinka amerického režiséra Rona Howarda Rivalové o dvou slavných pilotech formule 1 – Nikim Laudovi a Jamesi Huntovi.
04.10.2013 16:00 |

podobné články

Osobnosti: Ron Howard (7 článků)

Západ je za Putinem pozadu, proto je agresivní. V zoufalství sahá i po terorismu, analyzuje Jaroslav Bašta

 
Někdejší velvyslanec v Rusku a na Ukrajině Jaroslav Bašta se ještě jednou začetl do nedávného projevu prezidenta Vladimira Putina o stavu Ruské federace a dospěl k několika závěrům. Putin prý hraje několik šachových partií současně a hraje je dobře. Západ buď jen pasivně přihlíží, nebo reaguje velmi opožděně a o to agresivněji. Neštítí se prý použít ani prvky terorismu.
06.12.2015 10:11 |

podobné články

Osobnosti: Vladimir Putin (2839 článků)

Jaroslav Foldyna: Obávám se, že dojde k občanské válce v Německu a rozšíření fenoménu islamismu

 
VÝROČÍ KONCE DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY „Vlastenectví není to, že někdo řve věty proti migrantům a vykřikuje ‚Čechy Čechům‘ a třeba den před tím bylo 28. října a on ani neví, že ten den vznikla republika, ten člověk neví, kdy se narodil Masaryk,“ myslí si poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD). Pro ParlamentníListy.cz zároveň promluvil o ruských motorkářích Noční vlci, kteří v současných dnech projíždějí přes české území, ale i o tom, co podle jeho názoru může zavedení bezvízového styku s Tureckem způsobit v Německu.
07.05.2016 08:30 |

podobné články

Osobnosti: Jaroslav Foldyna (358 článků)

„Brněnská žirafa“ s Joštem Lucemburským slavnostně odhalena. Stála 7 milionů

 
Asi 500 lidí se ve sváteční den v Brně přišlo podívat na Moravské náměstí na slavnostní odhalení jezdecké sochy markraběte Jošta Lucemburského. Osmimetrové dílo vážící čtyři tuny, jehož výroba přišla město skoro na sedm milionů korun, stvořil Jaroslav Róna. Dílo vzbudilo mezi místními kontroverzní reakce. Někteří mu už začali přezdívat „brněnská žirafa“.
28.10.2015 14:45 |

podobné články

Liberecký kraj: Jaroslava Rónu, autora Marťana na Ještědu, představí nová výstava v galerii

 
Jedna z největších osobností české výtvarné scény, sochař a malíř Jaroslav Róna, zahájí ve čtvrtek 10. března, v Oblastní galerii v Liberci, svou výstavu Sochy a obrazy. Výstava začne vernisáží v 17:30 hodin a zúčastní se jí samotný autor. Vernisáž si nenechá ujít ani hejtman Libereckého kraje Martin Půta.
09.03.2016 08:40 |

podobné články

Pletichaření a mocenské hry: Král nekrál, s nímž vymřeli moravští Lucemburkové

 
Loni dostalo město Brno novou sochu. 28. října 2015 byl na Moravském náměstí odhalen pomník nedoceněného Moravana, který již od začátku vzbuzuje rozporuplné reakce. Osmimetrového bronzového jezdce, přezdívaného místními "brněnská žirafa", vytvořil sochař Jaroslav Róna k šestistému výročí zvolení Jošta Lucemburského římským králem.
07.04.2016 21:30 |

podobné články