Článek

RECENZE: Jak ukočírovat emoce, rozum a příběh

 
Vzepjaté emoce ženských hrdinek i dost málo uvěřitelný děj přináší povídková kniha Padaná letní jablka, kterou napsala Dora Čechova.
06.10.2015 16:45 |

podobné články

Podobné články

Muži potřebují ke sbližování alkohol, bez něj se stydí projevovat emoce

 
Většina mužů nedokáže volně projevovat emoce. Ve skupině jiných mužů o to méně. Většina žen emoce projevuje svobodněji a klidně i v prostředí kamarádek či cizích žen. Tento rozdíl mezi pohlavími vysvětluje, proč muži potřebují ke sbližování a sdružování ve skupině alkohol. Ten totiž bourá bariéry a umožňuje jim projevovat a ukazovat ostatním mužům svobodněji své emoce.
22.03.2017 14:30 |

podobné články

Máte zdravý selský rozum? Vyzkoušejte si tento jednoduchý test

 
Zdravý selský rozum se neměří vzděláním a tituly. Zdravý selský rozum buď máte, nebo ne. Stačí na to totiž jen průměrná inteligence. Vyzkoušejte si tento jednoduchý test a budete hned vědět, jak jste na tom.
01.06.2016 08:05 |

podobné články

Potvrzeno! Muži neumí přečíst ženské emoce

 
Nový výzkum odhalil, že muži mají problémy se čtením ženských emocí z jejich očí. Podle nového výzkumu trvá mužům dvakrát déle dešifrovat emoce z ženských očí než z očí mužských. Části mozku, které vnímají emoce, se aktivovaly výrazně slaběji, když muži pozorovali ženské oči.
29.04.2013 21:30 |

podobné články

Vědci šokují: Vyzáblé anorektičky jsou na »chrastící kosti« hrdé!

 
Hubnutí je dnes tak vysoce ceněno, že ho provázejí pozitivní emoce. Bohužel i v případě, když člověk trpí poruchou příjmu potravy známou jako anorexie. Vědci se dosud domnívali, že tuto psychickou chorobu podporují negativní emoce jako smutek, úzkost či hněv. Nové výzkumy ale naznačují, že motivem jsou naopak pozitivní emoce, které jedinec zažívá při pocitu, že hubne.
08.08.2014 14:00 |

podobné články

Vylepšený obojek dokáže analyzovat emoce psů

 
Většina zdatných chovatelů psů už pozná, kdy má jejich svěřenec radost, kdy je smutný nebo nemá náladu si hrát. Nebyli by to ale Japonci, kdyby se nepokusili emoce přeložit do lidské řeči pomocí technologie. A tak tamní technický expert Džodži Jamaguči přišel s obojkem, který prý psí emoce rozpoznává a vysílá o nich informace do mobilu majitele.
24.10.2016 16:00 |

podobné články

Recenze: Minulosti neutečeš - Reportér Sandry Brown to ví líp než kdo jiný

 
Krev, vražda, napětí, láska a vášeň. Detektivka Reportér tohle všechno má a americké autorce Sandře Brown, která je známá spíše svými romány, v nichž dominuje romantika, to kupodivu zvládá velmi dobře ukočírovat.
07.11.2016 12:50 |

podobné články

RECENZE: V San Andreas nejsou cítit emoce. Jen zemské otřesy

 
Katastrofický film s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli chce oslnit, ale místo spektakulární podívané nabízí prázdné emoce a nulové napětí, píše ve své recenzi Jan Gregor.
30.05.2015 09:01 |

podobné články

5 rad, jak ukočírovat kapesné!

 
Rozdáváte dětem peníze, kdykoli si o ně řeknou, nebo jim naopak nedáváte nic? Ani jeden způsob není správný. Deník Aha! vám poradí, jak naučit děti hospodařit s penězi pomocí kapesného.
02.09.2016 12:05 |

podobné články

Dluhové pasti Vánoc: 7 rad, jak ukočírovat rodinný rozpočet a nepřijít kvůli dárkům na mizinu!

 
Vánoce by měly být hlavně časem klidu a pohody, ne soutěží o to, kdo bude mít pod stromečkem bohatší nadílku. Utrácejte s mírou, jinak by se svátky mohly stát začátkem vašeho života v dluzích. Poradíme vám, jak zkrotit domácí rozpočet a nespadnout do pasti na peníze.
24.11.2016 10:15 |

podobné články

Chcete se dobře vyspat? Čínská medicína ví, jak na to

 
Zdravý spánek je nesmírně důležitý pro každou živou bytost. Lidé jím stráví téměř jednu třetinu svého života. Jenomže co dělat, když stále nepřichází? Jak se zbavit nočního buzení? Můžete sáhnout po pilulkách, které váš problém sice vyřeší, ale pouze krátkodobě. Chcete-li se poruch spánku zbavit jednou pro vždy, zkuste poslechnout rady čínské medicíny. Pohledem čínské medicíny Čínská medicína bývá v našich končinách nesprávně označovaná jako „alternativní“. Možná kvůli tomu, že používá jiné metody, než na jaké jsme zvyklí, neléčí farmaceutiky, nepoužívá nejmodernější přístroje. Ve skutečnosti jde o tradiční starodávný systém stávající na principech východní filozofie. Podle ní v těle vládne harmonie mezi nejdůležitějšími energetickými póly života: jing a jang. Jing je chladný, znamená noc, jang naopak světlý, ohnivý, zastupuje den, rozum, aktivitu. Mezi těmito póly putuje životní energie, nazývaná čchi. Takto to funguje, pokud je vše v pořádku, ovšem objeví-li se stres, špatná strava nebo jiné nešvary, rovnováha se naruší a proudění čchi je narušené. Navenek se to projevuje zdravotními problémy a chorobami. Čínská medicína klade velký důraz na prevenci. Spánek je lékem na všechno V případě poruch spánku jsou síly jin oslabené a jang příliš silné, takže čchi nemůže plynule proudit. A přitom spánek dokáže vyléčit téměř všechno – regeneruje, omlazuje, uzdravuje. Je základem pro správné fungování organismu, zachování zdraví a dlouhověkosti. Pro kvalitní spánek je nezbytné dodržovat pravidla spánkové hygieny. Dále také záleží na době, kdy spíte: Nejvhodnější dobou pro spánek je čas mezi 21. a 23. hodinou. Tělesná energie čchi prochází meridiány trojitého spalovače. Ten je velmi důležitý, protože reguluje fungování vnitřních orgánů. Nejlépe uděláte, když ve 22.30 hod. už budete v posteli nebo se alespoň ztišíte, co nejvíce uklidníte mysl a upokojíte emoce. V tuto hodinu vstupuje organismus do regenerační fáze. Trpíte-li na migrény, deprese, neplodností, apod., dbejte na spánek mezi 23. a 3. hodinou, kdy... Čtěte více Příspěvek Chcete se dobře vyspat? Čínská medicína ví, jak na to pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
05.10.2016 18:20 |

podobné články

Padesátnice Marcia Cross ze Zoufalých manželek neukočírovala šaty ve větru a ukázala víc, než chtěla

 
Jak zrádný dokáže být mořský vítr ve středu odpoledne okusila herečka Marcia Cross. Ačkoli si oblékla decentní šaty v maxi délce, jejich lehký splývavý materiál v kombinaci s větrným počasím způsobil, že v silách hvězdy seriálu Zoufalé manželky nebylo oděv ukočírovat. Padesátiletá herečka tak předvedla v celé své kráse nejen nožky...
24.08.2012 11:00 |

podobné články

Osobnosti: Marcia Cross (16 článků)

Exekuce! Poradíme, jak se jí vyhnout!

 
Máte dluhy a nejste schopni je ukočírovat? Pak pozor, aby váš majetek neskončil v rukou exekutorů a částka tak nenarostla o další tisíce korun.
15.10.2012 08:50 |

podobné články

Mají rádi sado maso? Mrkněte, jak nažhavený Podhůrský zbičoval v posteli polonahou Jirešovou

 
Každý z nich má své soukromí, které si chrání, ale včera ho nedokázali „ukočírovat“. Herečka Ivana Jirešová  (36) a její kolega z branže Zdeněk Podhůrský (55) spolu strávili skoro dvě hodiny v posteli. A byť se tomu tak stalo jen v divadle, pořádně to mezi nimi jiskřilo.
25.03.2014 16:55 |

podobné články

Osobnosti: Ivana Jirešová (331 článků) , Zdeněk Podhůrský (93 článků)

Voxel interview: Nejsem kráska, proto cílím na starší publikum

 
Rád a často mluví o osobním probuzení, stejně často o tom, jak je důležité ukočírovat vlastní ego. Hrával punkrock, prošel si Superstar, zpíval po diskotékách, až skončil jako pohodář v houpací síti se španělskou v ruce. A právě teď vydává  Voxel  své debutové album.
23.05.2014 15:25 |

podobné články

Holčička (1) mrzla hodiny v kočárku: Otec nadýchal 2,3 promile

 
otva se držel na nohou, oporou mu byl kočárek, který se mu nedařilo ukočírovat. V něm mrzla jeho roční dcerka. Jak dlouho? Nikdo neví...
05.02.2015 05:10 |

podobné články

Tajemství Petra Nováka (†51): Dnes by mu bylo 70 let! Záhada úmrtního listu!

 
Dnes by legendární zpěvák Petr Novák oslavil sedmdesátku. Jaký byl autor hitů Já budu chodit po špičkách, Klaunova zpověď nebo Náhrobní kámen? Jak to měl se ženami? A kdo jediný na něj platil a dokázal jeho bohémský život ukočírovat?
06.09.2015 05:10 |

podobné články

Osobnosti: Petr Novák (166 článků) , Petr Novák (166 článků) , Petr Novák (160 článků) , Petr Novák (160 článků) , Petr Novák (160 článků) , Petr Novák (160 článků)

Robert Troška: Babiš vítězí, EET kraluje, poddaní jásají, jen mizí svoboda i drobný živnostník

 
Tak nám skončil sjezd korýtkumilovných nevolníků pod všemocným vládcem Babišem a všichni jsou spokojení, předsedou všeobjímajícího hnutí ANO byl zvolen k překvapení všech Andrej Babiš, Slovák, který ví, jak ty Čechy ukočírovat.
03.03.2017 15:50 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (10202 článků)

Drsné hádky ve Výměně manželek kvůli špíně a nezvladatelné dceři! Dojde i na útěk!

 
Ve středeční Výměně manželek to zase bude dost drsné. V premiérovém díle uvidíme, jak se Gábina ze satelitního městečka bude snažit sžít s pražskou rodinou žijící ve špinavém panelákovém bytě. Zvládne nakonec ukočírovat hyperaktivní dceru Sašu, která absolutně neposlouchá a utíká z domova?
03.05.2017 09:05 |

podobné články

Za hranu limitů. Čech učí hvězdy nastavit harmonii mezi myslí a tělem

 
Jak se stát ve sportu výjimečným? Jen hodiny intenzivního tréninku už dnes nestačí. Sportovci po celém světě hledají každou maličkost, díky které by získali výhodu nad konkurencí. Hlídají si stravu, dřou v kondiční přípravě, věnují se různým metodám regenerace, snaží se ukočírovat vlastní mysl. Vít Schlesinger je pro ně proto ideálním pomocníkem: na všech zmíněných oblastech pracuje. "Já jen ukazuji cestu a dveře. Ale klíč musí najít sami sportovci," říká 32letý Schlesinger.
10.07.2017 12:00 |

podobné články