Článek

RECENZE: Irena Obermannová zaplula do vod červené knihovny

 
Přestože to tak většina mužských kritiků a recenzentů vždy viděla, Irena Obermannová není autorkou plytkých ženských románků. Poměrně sofistikovanou prací s jazykem, čtivostí a kontroverzními tématy se držela na poli sledovaných českých literátů.
17.01.2016 14:25 |

podobné články

Osobnosti: Irena Obermannová (108 článků) , Irena Obermannová (111 článků)
Podobné články

Obermannová se po zveřejnění vztahu s Havlem zhroutila, píše o tom knihu

 
Spisovatelka Irena Obermannová si svou Tajnou knihou, v níž popsala vztah s bývalým prezidentem Václavem Havlem, získala řadu nepřátel. Havlovi blízcí jí vyčítali, že mu krátce před smrtí ublížila a dokonce uspíšila jeho skon. Spisovatelka přiznala, že se potom zhroutila, a hodlá se z toho vypsat. Další články k tématu: Obermannová: Ráda bych si s Havlem o své knize promluvila GLOSA: Z „knihy o Havlovi“ nemůže Obermannová vyjít se ctí. Jen bohatá Zamyšlení nad knihou o Havlovi: Obermannová je hrdinka naší doby Irena Obermannová: Tak já vám teda o sobě a Havlovi řeknu pravdu Irena Obermannová: Často píšu v pyžamu Žiju sama, už mě ta představa neděsí, říká Obermannová
19.06.2012 00:35 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4628 článků) , Irena Obermannová (108 článků) , Irena Obermannová (111 článků)

Spisovatelka Obermannová se rozepsala o Nohavicovi a šaškovských rolničkách na Hradě

 
Spisovatelka Irena Obermannová se v sobotní MF Dnes vyjádřila ke kauze státního vyznamenání pro Jaromíra Nohavicu. Prezident Miloš Zeman oznámil, že tomuto populárnímu písničkáři udělí státní vyznamenání. Irena Obermannová má za to, že by si Nohavica vyznamenání zasloužil. Je tu však jedno „ale“.
23.09.2017 12:45 |

podobné články

Osobnosti: Jaromír Nohavica (108 článků) , Irena Obermannová (108 článků) , Miloš Zeman (17939 článků) , Irena Obermannová (111 článků)

Tajná kniha: Je anebo to není Havel? Obermannová mate i v rozhovoru

 
Spisovatelka a scénáristka Irena Obermannová v minulých dnech rozčeřila hladinu kolem někdejšího prezidenta Václava Havla. Obermannová totiž napsala dílko „Tajná kniha“, kde nejspíše popsala svůj milostný románek s Havlem, ovšem to je podle některých kritiků trapné a sebestředné. Ona sama minulý týden však několikrát zopakovala, že hlavní postava její deníkové knihy není exprezident, nýbrž Největší Čech. Z nejnovějšího rozhovoru pro časopis Týden ovšem vyplývá opak: Je to Havel. I když - popravdě - toto sdělení lze vyčíst jen mezi řádky.
12.09.2011 18:00 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4628 článků) , Irena Obermannová (108 článků) , Irena Obermannová (111 článků)

Havel lže. Byli jsme milenci, tvrdí spisovatelka Obermannová

 
Chodila loni spisovatelka Irena Obermannová s Václavem Havlem, jak tomu nasvědčují veškeré indicie v její Tajné knize? Autorka celou dobu od vydaní knihy zarputile tvrdila, že ne. Nyní otočila. "Havel mi při našich schůzkách řekl, že o něm můžu napsat, co chci," říká Obermannová, jejíž kniha rozdělila veřejnost. Většina ji odsoudila jako senzacechtivý spisek, který má své autorce přinést pozornost a zisk.
28.09.2011 17:30 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4628 článků) , Irena Obermannová (108 článků) , Irena Obermannová (111 článků)

Obermannová tvrdí: Nebyla jsem jediná Havlova milenka!

 
Spisovatelka Irena Obermannová (49) před několika týdny vydala skandální knihu, která popisuje její milenecký románek s „Největším Čechem“, jenž se shoduje s osobou Václava Havla (75). Ten dílo pochopitelně odmítl, ač Obermannová tvrdí, že vše psala podle skutečných událostí.
18.11.2011 09:10 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4628 článků) , Irena Obermannová (108 článků) , Irena Obermannová (111 článků)

Obermannová otevřeně: Nechci muže nastálo, je mi takhle dobře

 
Spisovatelka a scenáristka Irena Obermannová (53) žije život, který by se spíš očekával od její dcery Bereniky Kohoutové (24). Obermannová se vázat nechce, zatímco její dcera je už pár let šťastně zamilovaná a s partnerem bydlí.
07.07.2015 01:26 |

podobné články

Osobnosti: Berenika Kohoutová (140 článků) , Irena Obermannová (108 článků) , Irena Obermannová (111 článků)

Nové knihy - Kurt Vonnegut jr., Irena Obermannová i Pavel Nedvěd

 
Vyletí ptáček je název již druhé povídkové sbírky vycházející po smrti autora Kurta Vonneguta jr., novinku o krizi středního věku napsala Irena Obermannová a nazvala ji Sex po telefonu aneb nezavěšujte se. Legenda českého fotbalu Pavel Nedvěd rekapituluje svůj život v autobiografii Můj obyčejný život.
29.04.2011 08:30 |

podobné články

Osobnosti: Pavel Nedvěd (155 článků) , Kurt Vonnegut (7 článků) , Irena Obermannová (108 článků) , Irena Obermannová (111 článků)

Nové knihy – Michael Cunningham, Irena Obermannová, John Arcudi i Doug Mahnke

 
Blížící se návrat do časů po dovolených a prázdninách charakterizuje i pestrá knižní nabídka. Mistr dialogů americký prozaik Michael Cunningham nabízí pohled na současný New York, bouřlivák Norman Mailer zase přibližuje atmosféru roku 1967 ve Washingtonu a kampaň proti válce ve Vietnamu. Česká prozaička Irena Obermannová uvádí současný příběh ženy řešící problémy kolem nové i „staré“ lásky. Wiliam Peter Blatty, spisovatel, filmový scenárista a producent, autor známého románu Exorcista, se vydal do nedávné historie a nakonec přispějí svým komiksem klasici John Arcudi a Doug Mahnke.
26.08.2011 07:15 |

podobné články

Osobnosti: Michael Cunningham (6 článků) , Norman Mailer (2 články) , Irena Obermannová (108 článků) , Irena Obermannová (111 článků) , Michael York (116 článků) , John Michael (17 článků) , Peter Michael (4 články) , Peter Michael (4 články)

Irena Obermannová: Netušila jsem, že za Největšího Čecha budu pranýřována

 
Román o ženě, která se rozhoduje mezi dvěma muži, představila v pondělí v Praze Irena Obermannová.
27.09.2011 10:05 |

podobné články

Osobnosti: Irena Obermannová (108 článků) , Irena Obermannová (111 článků)

Irena Obermannová: Promluvila o románku s Havlem!

 
Spisovatelka Irena Obermannová (49) pro MF Dnes potvrdila, že postava Největší Čech z její Tajné knihy je skutečně exprezident Václav Havel (74). V kontroverzní knize, která trhá prodejní rekordy, měl Největší Čech od února 2010 do února 2011 intimní vztah s vypravěčkou, která do značné míry splývá s Obermannovou. Kniha vzbudila mezi Havlovými blízkými pobouření.
29.09.2011 12:00 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4628 článků) , Irena Obermannová (108 článků) , Irena Obermannová (111 článků)

Irena Obermannová o Tajné knize: S Havlem si to chci osobně vyříkat!

 
Spisovatelka Irena Obermannová (49) svou Tajnou knihou málem rozvrátila manželství Václava (75) a Dagmar (58) Havlových. V Show Jana Krause vyslovila přání, že by se s exprezidentem, jehož označila za svého milence, ráda osobně setkala a vše probrala mezi čtyřma očima.
14.10.2011 14:35 |

podobné články

Osobnosti: Jan Kraus (1009 článků) , Irena Obermannová (108 článků) , Irena Obermannová (111 článků) , Václav Havel (4628 článků) , Dagmar Krause (3 články)

Irena Obermannová u Krause: S Havlem si to chci osobně vyříkat!

 
Spisovatelka Irena Obermannová (49) svou Tajnou knihou málem rozvrátila manželství Václava (75) a Dagmar (58) Havlových. V Show Jana Krause vyslovila přání, že by se s exprezidentem, jehož označila za svého milence, ráda osobně setkala a vše probrala mezi čtyřma očima.
14.10.2011 19:35 |

podobné články

Osobnosti: Jan Kraus (1009 článků) , Irena Obermannová (108 článků) , Irena Obermannová (111 článků) , Václav Havel (4628 článků) , Dagmar Krause (3 články)

Spisovatelka Irena Obermannová: Utekla do zahraničí!

 
V září tohoto roku vydala svou Tajnou knihu, v níž naznačila, že měla s bývalým prezidentem milostný poměr. Ať už to bylo jakkoliv, spisovatelka Irena Obermannová (49) Václavu Havlovi (†75) v posledních týdnech jeho života velmi ublížila. A teď po jeho smrti? Utekla do zahraničí a s nikým nekomunikuje.
20.12.2011 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4628 článků) , Irena Obermannová (108 článků) , Irena Obermannová (111 článků)

Irena Obermannová: Kvůli Havlovi chodila ke cvokaři

 
Irena Obermannová (50) neustála smršť, kterou způsobila Tajnou knihou o Havlovi. Skončila v rukou psychiatričky. „Netajím se tím, že jsem se musela svěřit do péče odborníka,“ přiznala spisovatelka Blesku.
19.10.2012 06:30 |

podobné články

Osobnosti: Irena Obermannová (108 článků) , Irena Obermannová (111 článků)

Havlova milenka Irena Obermannová: Byla jsem jeho poslední láska!

 
Václav Havel mě sbalil nesmlouvavě, až tak nějak vladařsky. I to prozrazuje v exkluzivním rozhovoru spisovatelka Irena Obermannová (50). Loni o jejich vztahu napsala Tajnou knihu, na kterou navazuje Panoptikum české.
26.10.2012 06:40 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4628 článků) , Irena Obermannová (108 článků) , Irena Obermannová (111 článků)

Havlova milenka Irena Obermannová: Václav chtěl, aby knížka vyšla

 
Václav Havel mě sbalil nesmlouvavě, až tak nějak vladařsky. I to prozrazuje v exkluzivním rozhovoru spisovatelka Irena Obermannová (50). Loni o jejich vztahu napsala Tajnou knihu, na kterou navazuje Panoptikum české.
26.10.2012 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4628 článků) , Irena Obermannová (108 článků) , Irena Obermannová (111 článků)

Exmilenka Havla Irena Obermannová: Nemám zájem se potkat s Havlovou

 
Spisovatelka Irena Obermannová (53) se proslavila nejenom svými feministickými knihami, ale i románkem s bývalým prezidentem Václavem Havlem. Na zahájení filmového festivalu dorazila v doprovodu dcery Bereniky a rozhodně neměla zájem se potkat s Dagmar Havlovou, která se pohybovala jen pár metrů od ní.
04.07.2015 14:00 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4628 článků) , Dagmar Havlová (1106 článků) , Irena Obermannová (108 článků) , Irena Obermannová (111 článků)

Dcera Obermannové: Mámina Tajná kniha pro mě byla spíš minus

 
Frnda, Děvka... To jsou názvy textů, které si sama píše. Teď vydala své první album. Pozoruhodné na něm je, že texty zhudebnil Emil Viklický, legenda mezi jazzmany. Obal tvoří odvážná fotka, na které je téměř nahá. Ale ještě něco je na této zpěvačce a herečce zajímavého: je dcerou spisovatelky Ireny Obermannové. Další články k tématu: AUDIO: Svléknout se na jazzové desce je pop, tvrdí Berenika Kohoutová Nevařím a učit se to nehodlám, říká herečka Berenika Kohoutová Tvrdá skořápka, citlivá duše, říká o sobě herečka Berenika Kohoutová GLOSA: Z „knihy o Havlovi“ nemůže Obermannová vyjít se ctí. Jen bohatá Obermannová: Ráda bych si s Havlem o své knize promluvila Všichni jsou bulvár, zlobí se kvůli recenzím spisovatelka Obermannová
07.08.2013 13:40 |

podobné články

Osobnosti: Berenika Kohoutová (140 článků) , Irena Obermannová (108 článků) , Irena Obermannová (111 článků)

Byla jsem milenka Václava Havla, přiznala spisovatelka Obermannová

 
Spisovatelka Irena Obermannová tvrdí, že měla milenecký vztah s exprezidentem Václavem Havlem. Popsala ho ve svém fiktivním deníku Tajná láska, který patří k nejprodávanějším titulům posledních dnů. V rozhovoru v dnešním magazínu Mladé fronty Dnes uvedla, že její loňský vztah s "Největším Čechem", jak Havlovi v knize říká, trval zhruba rok a že jej Havel nijak zvlášť netajil.
29.09.2011 09:45 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4628 článků) , Irena Obermannová (108 článků) , Irena Obermannová (111 článků)