Článek

RECENZE: Indridasonova nová detektivka je velmi obyčejná

 
I tak zavedený, veskrze zkušený i oblíbený autor detektivek, jakým je islandský spisovatel Arnaldur Indridason, si má právo vybrat slabší chvilku.
13.04.2016 09:50 |

podobné články

Podobné články

RECENZE: Temná pavučina je detektivka, která nikam nespěchá

 
Označení „Irská detektivka“ na obalu nové knihy Benjamina Blacka Temná pavučina je sice konkrétní, leč o kvalitě a atmosféře díla mnoho nevypovídá. Kromě několika málo popisů reálií Dublinu nic tak typicky irského nepřináší.
26.09.2013 16:30 |

podobné články

RECENZE: Pořádná detektivka ještě neumřela

 
Jake Gyllenhaal a Hugh Jackman v hlavních rolích detektiva a muže, jenž vzal spravedlnost do vlastních rukou, jsou hlavními, ale nikoli jedinými tahouny dramatu Zmizení, které dokazuje, že pořádná detektivka má pořád na velkém plátně místo.
10.10.2013 14:50 |

podobné články

Osobnosti: Hugh Jackman (165 článků) , Jake Gyllenhaal (75 článků)

Recenze: Pes Baskervillský – dětinská, ale krásná detektivka

 
Detektivka Pes Baskervillský od legendárního sira Arthura Conana Doylea je vlajkovou lodí příběhů o ještě legendárnějším detektivovi Sherlocku Holmesovi. Je to nádherná kniha s tajuplnou atmosférou a skvělým řemeslným zpracováním, takže jí čtenář odpustí i to, že je jednoduchá, někdy naivní a že často sám předběhne v pátrání světoznámého detektiva a jeho pomocníka Watsona.
20.10.2016 09:15 |

podobné články

Osobnosti: Sherlock Holmes (135 článků)

Česká detektivka v edici již postopadesáté

 
Je to jedenáct let, co se brněnské nakladatelství MOBA rozhodlo vydávat edici Původní česká detektivka, svou zelenou barvou připomínající populární řadu nakladatelství Mladá fronta. Za pozornost rozhodně stojí dva z posledních titulů. První se jmenuje Stařec a mord a je od Pavla Jansy (240 stran, 229 Kč), druhý Krásná netýkavka a jeho autorkou je Inna Rottová (224 stran, 229 Kč).
25.10.2011 10:25 |

podobné články

Ondříčkova detektivka Ve stínu vede tabulku návštěvnosti

 
Detektivka Davida Ondříčka Ve stínu je už potřetí v čele návštěvnosti českých kin. O víkendu jí k tomu stačilo 18.555 diváků. Druhé místo obsadil s bilancí 7640 lidí americký akční snímek Expendables:...
02.10.2012 09:45 |

podobné články

Osobnosti: David Ondříček (118 článků)

Detektivka táhla více než SuperStar

 
Z nedělních televizních programů přilákala diváky nejvíce detektivka Všichni musí zemřít na programu ČT 1 s Janem Kanyzou v hlavní roli. Dívalo se na ni 1,28 mil. diváků. Porazila tak další pokračování SuperStar na Nově.
11.02.2013 09:55 |

podobné články

Osobnosti: Jan Kanyza (69 článků)

Dechberoucí detektivka pokračuje, Džambulka prosí Rychtáře: Vysvoboď mě!

 
Dechberoucí detektivka a zvrácená lovestory pokračuje! Iveta Bartošová je stále v Itálii se svým samozvaným ochráncem Zdeňkem Macurou, který prchá před jejím (ex)přítelem Josefem Rychtářem. Má strach, že ho zbije, a proto hledá veřejné místo, kde by mu Džambulku předal.
10.07.2013 22:00 |

podobné články

Osobnosti: Iveta Bartošová (6612 článků)

Recenze: Šest autorů napsalo detektivku za 72 hodin. Z experimentu se vyklubalo zábavné čtení

 
Detektivka Šest nevinných vznikla v tandemu šesti českých autorů, kteří se střídali v psaní lidem na očích. Recenze Borise Hokra.
18.11.2015 11:00 |

podobné články

RECENZE: Nová švédská detektivka Linda – příběh zločinu se nezajímá jen o oběť a její minulost

 
Leif Gustav Willy Persson (1945) je populární švédský kriminalista, profesor kriminologie, komentátor, prozaik i scenárista, který se po odchodu od policie nadále věnuje tématu. Napsal román Linda – příběh zločinu, který nyní vychází v překladu.
06.12.2013 17:35 |

podobné články

RECENZE: Psychologické drama z dívčího internátu

 
Místo pro tajnosti je nástěnka v prestižní dívčí internátní škole, kde je po generace vychovávána budoucí společenská a profesionální elita Irska. Tak se také jmenuje nová detektivka Tany Frenchové.
21.08.2015 10:01 |

podobné články

Recenze: Minulosti neutečeš - Reportér Sandry Brown to ví líp než kdo jiný

 
Krev, vražda, napětí, láska a vášeň. Detektivka Reportér tohle všechno má a americké autorce Sandře Brown, která je známá spíše svými romány, v nichž dominuje romantika, to kupodivu zvládá velmi dobře ukočírovat.
07.11.2016 12:50 |

podobné články

Kerestešová je sama, obyčejná pozvání na rande ale odmítá

 
Slovenská herečka Andrea Kerestešová, která se proslavila rolí v seriálu Vyprávěj, se v březnu rozešla s přítelem a místo po jejím boku zatím nikdo nezaplnil. Není to totiž tak snadné. Obyčejná pozvání na rande Kerestešová odmítá. Čeká na něco zvláštního.
17.07.2010 12:54 |

podobné články

Osobnosti: Andrea Kerestešová (291 článků)

Britští školáci se pěkně naštvali na Kate Middleton. Víme proč

 
Catherine, vévodkyně z Cambridge  (29) , se snaží chovat neformálně a vypadat jako obyčejná britská žena. Jenže neocení to malí Britové, kteří v ní chtějí vidět skutečnou princeznu. Manželka budoucího britského krále Viléma (Williama) se podle nich chová jako obyčejná holka z lidu. Kate Middleton, jak zní její jméno za svobodna, ale obyčejnou holkou z lidu je.
21.11.2011 12:25 |

podobné články

Osobnosti: Kate Middleton (873 článků)

Manželka prince Williama zklamala školáky, nepřišla jako princezna

 
Vévodkyně z Cambridge Catherine je známá tím, že se snaží chovat úplně normálně a vypadat jako obyčejná britská žena. Manželka prince Williama ale zklamala malé školáky, které přišla navštívit. Čekali skutečnou princeznu, ale přišla jen obyčejná holka v džínách a svetru. Další články k tématu: Vévodkyně Kate je nejlépe oblékanou ženou Británie Manželka prince Williama kopíruje hollywoodské hvězdy ANKETA: Líbí se vám manželka prince Williama v klobouku, nebo bez? Manželka prince Williama nosí oblíbené náušnice po princezně Dianě OBRAZEM: Vévodkyně Catherine „recyklovala“ své outfity i na svatbě Vévodkyně z Cambridge na turné vsadila na ženskost a obstála Svatební šaty vévodkyně z Cambridge vydělaly miliony na charitu
21.11.2011 13:05 |

podobné články

Muž si objednal drahý přístroj na zvětšení přirození, přišla mu obyčejná lupa

 
Zázračné a okamžité zvětšení penisu sliboval inzerát, jemuž uvěřil jistý Malajec příjmením Ong. Muž ze Seri Kembanganute zaplatil 450 malajsijských riggitů a těšil se na mohutný pyj. Jenže když balíček otevřel, nahrnuly se mu do očí slzy. V přepočtu za 2 800 korun, které zaplatil neznámému prodejci na internetu, mu přišla obyčejná lupa. Okamžitě jeho penis skutečně zvětšila, ovšem pouze opticky.
05.06.2014 12:00 |

podobné články

Známá tvář z OF: Klause ke kopání do Havla vede obyčejná závist. I ten pohřeb mu závidí!

 
25 LET OD LISTOPADU ´89 Bývalý mluvčí Občanského fóra, později volební manažer a politický poradce ministra financí Václava Klause Petr Havlík odešel z vysoké politiky už v roce 1993. Poznal, že je součástí nějaké hry, se kterou se nechce a nemůže ztotožnit. O uplynulém čtvrtstoletí říká, že jsme neuměli využít obrovského benefitu, jenž přinášel Václav Havel, a to bylo jeho renomé v zahraničí. Na to nejvíce žárlí Václav Klaus, jehož ke kopání do svého předchůdce vede obyčejná závist, závidí mu i ten důstojný pohřeb.
15.11.2014 08:31 |

podobné články

Osobnosti: Václav Havel (4486 článků) , Václav Klaus (8522 článků) , Petr Václav (676 článků)

Víte, co dokáže s vaším tělem udělat obyčejná Cola? Budete znechuceni z toho, co do sebe cpete!

 
Obyčejná plechovka Coly o velikosti 330 mililitrů obsahuje 10 lžiček cukru. Tohle množství vám během deseti minut po vypití koluje tělem a jedná se o větší množství, než byste měli vstřebat za celý den.
30.07.2015 16:21 |

podobné články

EXKLUZIVNĚ NA EXTRA.CZ: Jak jsme fotili Angelu Merkel při večeři? Zcela jednoduše! Jako by to byla obyčejná turistka z Německa

 
Jak jsme fotili Angelu Merkel při večeři (pravda, byl to spíš rychlý raut) na Strahově? Úplně jednoduše - mobilem a foťákem. Úplně nás zaskočilo, že k nejmocnější ženě světa se na pár minut dostanete, jako kdyby do restaurace přišla obyčejná turistka z Německa, kterou unavily krásy Prahy.
26.08.2016 15:45 |

podobné články

Když jsem nevypadala jako Barbie, byla jsem příliš obyčejná, říká Britka

 
Kerry Milesová (33) z Essexu už od mala obdivovala panenku Barbie. Líbilo se jí, že má dokonalé proporce a každý ji obdivuje. Ona sama totiž se svým vzhledem nebyla spokojená a přidala si příliš obyčejná. V dospělosti se tedy rozhodla, že se do podoby panenky bude stylizovat. Kvůli tomu už za plastické operace zaplatila v přepočtu přes tři miliony korun.
10.11.2009 12:00 |

podobné články

Osobnosti: Lucie Bílá (2122 článků) , Karel Gott (4224 článků)