Článek

RECENZE: Hrůzy Apokalypsy jsou perspektivní

 
Malíř a grafik Josef Vyleťal (1940–1989), jehož dílo se vystavuje v galerii v Novém Městě nad Metují, patřil vždy k originálním tvůrcům, kteří své vnitřní běsy dokázali umělecky pojmout tak, že z nich vytvořili dílo zvláštní krásy. Výstava nazvaná Apokalypsa je uměleckým ztvárněním klasické trojjediné otázky – kdo jsme, odkud jdeme a kam směřujeme.
25.08.2015 12:26 |

podobné články

Podobné články

ZÁHADA ROZŘEŠENA! Jezdec APOKALYPSY z Káhiry je podvrh...

 
Videozáznam z egyptské Káhiry se "čtvrtým jezdcem apokalypsy“, který v uplynulých dnech prostřednictvím portálu YouTube obletěl svět, je jako stvořený pro ty, podle kterých se blíží konec světa a kteří věří v biblickou verzi apokalypsy.
08.02.2011 16:40 |

podobné články

Prezident příští rok navštíví Vietnam a Indii. Jsou to prý perspektivní trhy

 
Prezident Miloš Zeman chce ještě letos nebo příští rok znovu navštívit Rusko. Řekl to na dnešním setkání lídrů českého exportu. Zeman předpokládá, že po zrušení ekonomických sankcí vůči Rusku budou mít čeští podnikatelé v zemi dobrou pozici. Na příští rok plánuje prezident cestu do Vietnamu a Indie, obě země považuje za perspektivní trhy.
28.01.2016 14:30 |

podobné články

Osobnosti: Miloš Zeman (17438 článků)

Boháči se bojí Apokalypsy! Staví si bunkry

 
Strach z Apokalypsy, kterou na rok 2012 předvídá majský kalendář, nenechává lidi různých částí světa v klidu. Ti, kteří předpovědi věří, si například nechávají stavět soukromé bunkry, aby v nich mohli s rodinami přečkat to nejhorší.
04.03.2011 23:00 |

podobné články

První známka apokalypsy? V USA padala z nebe hejna černých ptáků

 
Podle některých interpretací starého mayského kalendáře by v roce 2012 měl skončit svět, jak ho známe. Je možné, že malé město v americkém Arkansasu již v prvních hodinách nového roku pocítilo první známky této apokalypsy? V průběhu noci tam totiž spadly z nebe desítky mrtvých ptáků.
02.01.2012 14:25 |

podobné články

Dítě apokalypsy aneb Zázemí cynického světa

 
Francouzská režisérka a prozaička Virginie Despentesová (1969) nabízí v románu Dítě apokalypsy téměř detektivní příběh. Ne nadarmo je jeho vypravěčem nijak úspěšná třicetiletá Lucie, která dostala v pařížské bezpečnostní agentuře za úkol sledovat Valentinu, dospívající dceru úspěšného spisovatele Françoise Galtana.
30.05.2012 14:20 |

podobné články

Osobnosti: Valentina (62 článků)

Horská vesnička se chystá na konec světa, apokalypsy má být ušetřena

 
Jihofrancouzskou vesnici Bugarach poblíž Pyrenejí donedávna nikdo neznal. Když ale stoupenci apokalypsy oznámili, že se sem uchýlí, protože bude místo ušetřeno ničivého konce, vše se změnilo. Hojně ho navštěvují turisté a zvědavci. Lokalita tak čelí tlaku nejrůznějších podivných nápadů. Dá se tak očekávat, že bude ve vísce v inkriminované datum, tedy 21.12.2012, tak trochu těsno. Informovala o tom agentura AFP.
01.08.2012 15:50 |

podobné články

Ďábelský požár jako z apokalypsy: Desetimetrové plameny zničily letiště v Africe!

 
Výjev jako z apokalypsy! Plameny šlehají do výšky desítek metrů a několikakilometrový dým se vznáší nad keňským letištěm v Nairobi jako smrt. Je až k nevíře, že děsivý požár se obešel bez obětí.
07.08.2013 10:55 |

podobné články

Paroubek: Bakala, Pokorný plus Honzejk znepokojeni

 
Ve včerejším redakčním komentáři Hospodářských novin píše redaktor Honzejk v souvislosti se mnou coby o příživníkovi apokalypsy (je jim míněno apokalypsy ČSSD). Je to zvlášť roztomilé v deníku, který stále ještě patří naprosto zprofanovanému miliardáři, který dělal vše proto, aby mnou vedená ČSSD ve sněmovních volbách v roce 2010 vyhrála co nejméně.
06.12.2016 13:40 |

podobné články

Janeček (ČSSD): Rychnovská nemocnice má perspektivní budoucnost

 
Milionové investice, významné postavení v síti krajského zdravotnictví a nepřehlédnutelný význam pro Rychnovsko jako průmyslové centrum kraje – to vše hovoří pro perspektivní budoucnost rychnovské nemocnice.
27.02.2015 11:06 |

podobné články

Kalousek nevyloučil vládu TOP 09 a ANO v Praze. Nevidí ji ale jako perspektivní

 
1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek sice nepovažuje případnou koalici TOP 09 a hnutí ANO na pražském magistrátu za perspektivní. Vadí mu zejména častá změna postojů hnutí a názorové obraty „o 180 stupňů“. Ve Studiu Blesk ale zároveň spolupráci nevyloučil, stejně jako den před ním předseda ANO Andrej Babiš.
12.11.2015 12:05 |

podobné články

Osobnosti: Andrej Babiš (9351 článků) , Miroslav Kalousek (6057 článků)

Forum Karlín v Praze aplaudovalo návratu Michala Hrůzy

 
Téměř zaplněné Forum Karlín v Praze aplaudovalo vystoupení zpěváka a skladatele Michala Hrůzy, který se dnes po osmi měsících od úrazu vrátil na koncertní pódia. Se skupinou s názvem Kapela Hrůzy zahájil turné se symbolickým názvem Noc a Den Michala Hrůzy 2015. V Praze s Hrůzou vystoupila řada spřátelených muzikantů, na koncertech v dalších sedmi městech se jako předskokani představí kapely Mother’s Angels a Lety Mimo.
19.03.2015 23:05 |

podobné články

Osobnosti: Michal Hrůza (238 článků)

Recenze: Apokalypsy není nikdy dost, na tuhle si určitě počkejte!

 
Být teenagerem na jihoafrické střední není žádná legrace. Baxter Zevchenko by vám asi tvrdil opak – školu si užívá a žije životem zcela normálního teenagera. Tedy jen do chvíle, kdy se stane hlavním podezřelým v případu zmizení své přítelkyně. A do toho všeho ho ve snech straší až děsivě realistické obrazy krvavé války s obří kudlankou...
20.04.2016 17:45 |

podobné články

Film o Baarové pomíjí nacistické hrůzy, vyčítá německá kritika

 
Jako snímek, který si všímá jen života meziválečných hvězd a pomíjí hrůzy nacistické vlády, hodnotí německé recenze nový film českého režiséra Filipa Renče Lída Baarová, věnovaný české filmové hvězdě a její milostné pletce s nacistickým ministrem propagandy Josephem Goebbelsem. Některé scény podle nich vyznívají spíš jako parodie než jako součást životopisného filmu.
22.01.2016 12:10 |

podobné články

Osobnosti: Filip Renč (518 článků) , Lída Baarová (412 článků)

Film o Baarové pomíjí nacistické hrůzy, upozorňují němečtí kritici

 
Jako snímek, který si všímá jen života meziválečných hvězd a pomíjí hrůzy nacistické vlády, hodnotí německé recenze nový film českého režiséra Filipa Renče Lída Baarová, věnovaný české filmové hvězdě a její milostné pletce s nacistickým ministrem propagandy Josephem Goebbelsem. Některé scény podle nich vyznívají spíš jako parodie než jako součást životopisného filmu.
22.01.2016 12:30 |

podobné články

Osobnosti: Filip Renč (518 článků) , Lída Baarová (412 článků)

Obyvatelé domu hrůzy v Karlových Varech jsou v šoku! Profesorka bordelářka: Byt zničila, teď dostala ateliér

 
V šoku jsou obyvatelé domu hrůzy v centru Karlových Varů. Problémová nájemnice Jarmila (72), která jim dělá ze života peklo a ničí jejich majetek, dostala od města do pronájmu ateliér. Všichni jsou proto zvědaví, jestli čisté prostory také tolik zaneřádí.
03.11.2013 15:55 |

podobné články

„Nechci strašit, ale klidně je možné, že vás ošetřuje člověk, který má za sebou den, noc a ten další den,“ odhalil na besedě Marek Orko Vácha

 
REPORTÁŽ „Náš příběh není dopředu dán a není vepsán ani ve hvězdách, ani v ptačích vnitřnostech. Budoucnost tvoříme sami. Dokonce i biblická proroctví týkající se apokalypsy jsou podmíněná. Říkají, co se stane, když. Ale člověk má pořád osud ve svých rukou. Války byly a jsou. Ale to neznamená, že války budou. Budoucnost je otevřená. Jak to dopadne s naší civilizací, záleží na nás,“ konstatoval na debatě v Liberci pedagog, kněz, biolog a spisovatel Marek Orko Vácha.
23.05.2017 18:50 |

podobné články

Zaměstnavatelé nejvíce hledají kuchaře, servírky a prodavače

 
Lidé se u agentur nabízejících práci nejvíce ucházejí o místo řidiče, dělníka, skladníka, asistentky, sekretářky či administrativního pracovníka. Naopak zaměstnavatelé nejvíce hledají kuchaře, číšníky, servírky nebo prodavače, stále perspektivní jsou i pozice v informačních technologiích. Obtížně nahraditelní jsou vysoce kvalifikovaní pracovníci.
07.07.2009 06:35 |

podobné články

Olomoucký dům hrůzy zdevastovaný nájemníky město opraví za miliony

 
REPORTÁŽ Společné sociální zařízení, teče pouze studená voda, zápach, místy chybí okna a dveře, zdi jsou počmárané a špinavé, světla zničená. V takovémto stavu jsou dnes holobyty v Holické ulici v Olomouci. Dům hrůzy, jak je mnohými tento objekt nazýván, v němž bydlí sociálně slabší lidé, se dočká příští rok rekonstrukce. Místní změny víceméně vítají, i když mají obavy, že i nadále nebudou mít dostatek soukromí.
01.07.2012 11:45 |

podobné články

Děsivé FOTO: Mumie zvířat i přežívající mrtvoly, to je zoo hrůzy

 
Měla to být atrakce. Jenže po několika letech je zoo v Khan Younis v pásmu Gazy, zoo hrůzy. Ve výbězích a klecích jsou mrtvá zvířata i jejich mumie. Ta, která přežila, jsou jen přežívající mrtvoly. Trpí totiž hlady a žízní. Za vše může konflikt mezi Izraelem a Palestinou.
04.02.2015 11:55 |

podobné články