Článek

Recenze: Hon na ovci je Murakamiho pátrání po dokonalém příběhu

 
Zatímco ve svých novějších textech vycizeloval svůj styl k dokonalosti, Hon na ovci občas působí jako surový neopracovaný kámen.
21.04.2016 08:00 |

podobné články

Podobné články

RECENZE: Murakami a vyhořelý hledač ovcí

 
Hrdinou i vypravěčem románu Hon na ovci je pro Harukiho Murakamiho celkem obvyklý vyhořelý chlapík, na nějž padla existenciální tíha.
03.05.2016 12:30 |

podobné články

RECENZE: Murakamiho výlet do fantazie

 
Jako jistou prémii věrným čtenářům edice Světová knihovna i japonského prozaika Harukiho Murakamiho nabídlo nakladatelství Odeon jeho rozsáhlejší povídku Spánek. Jde o příběh mladé ženy, která svou nespavost „léčí“ čtením Tolstého románu Anna Karenina.
03.01.2014 12:30 |

podobné články

Vyjdou novinky Galbraitha i Murakamiho. Čtenáři se v prvním pololetí mohou těšit na detektivky, romány a komiksy

 
V prvním pololetí vyjde pestrá směs překladové i české literatury. V únoru například detektivka Roberta Galbraitha Hedvábník, v březnu poslední román Harukiho Murakamiho Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování, v dubnu pokračování Husitské epopeje Vlastimila Vondrušky z let 1416–1425 Za časů hejtmana Jana Žižky.
07.01.2015 16:02 |

podobné články

Ve Walesu řádí bestie bontská, nedávno roztrhala na kusy 20 ovcí

 
Mezi obyvateli odlehlé oblasti Kambrického pohoří na západě Walesu se šíří strach. Jejich stáda ovcí a dobytka totiž ohrožuje tajemná šelma přezdívaná „bestie bontská“. Zabíjí rychle a surově. Zatím poslední hrůzný nález asi 20 roztrhaných ovcí učinil v uplynulých dnech 43letý Velšan Mark Davey, když se s partnerkou procházel po okolí vesnice Devil's Bridge.
16.05.2012 13:15 |

podobné články

Dříve přísně střežený vojenský prostor ovládli chovatelé ovcí a koz

 
Ovenálie Zlobice 2012. Tak se jmenuje největší specializované setkání ovcí, koz, ovčáků, výrobců ovčích a kozích sýrů, pasteveckých psů a vůbec všeho, co k chovu ovcí a koz patří. Koná se každoročně v několik desítek hektarů rozlehlém areálu v lesích na kopci pár kilometrů za Brnem.
18.08.2012 20:30 |

podobné články

Katarální horečka ovcí opět hrozí, zatím v Maďarsku

 
V uplynulém týdnu na jihu Maďarska ve dvou místech (Deszk a Hódmezövásárhely) diagnostikovali na hospodářství s chovem skotu katarální horečku, sérotypu 4. Jde o katarální horečku ovcí, neboli bluetongue, která postihuje kromě ovcí, také skot a kozy, a přenáší ji savý hmyz, speciálně jeden druh tiplíků.
20.10.2014 21:40 |

podobné články

Jitka Asterová o novém partnerovi dcery: Anička je po mně, taky jsem na mladší

 
S herečkou Jitkou Asterovou  (55) jsme se setkali na otevření obchodu, kde se mezi nakupujícími procházely dvě ovečky. A Jitka byla nadšená. "Mně se to hrozně líbilo. Miluju ovčí sýry, mléko, maso, jím vlastně všechno z ovcí. A oblíbila jsem si australské boty s ovčí srstí," svěřila.
16.10.2015 11:45 |

podobné články

Osobnosti: Jitka Asterová (261 článků)

Módní tipy pro letošní podzim

 
Venku panuje příjemné babí léto, dny jsou stále kratší, rána studenější a barevné koruny stromů pomalu začínají ztrácet svůj veselý kabátek. S aktuálně panujícím podzimním obdobím je ten nejvyšší čas zajímat se o módní tipy pro letošní podzim, díky kterým budete moci hrdě vyrazit do ulic v outfitech, které zrovna teď nejvíce frčí. Otázka tedy zní: Co se bude letos nosit? Jestliže i vás móda baví, sledujete aktuální trendy a co se zvolených kousků oblečení týče, snažíte se vytvářet zajímavé kombinace, pak je dnešní článek určený právě vám. Proč? Společně se v něm podíváme na módní tipy pro letošní podzim, bez kterých se váš podzimní šatník rozhodně neobejde! Módní tipy pro letošní podzim – buďte trendy, jděte s dobou! Stále více lidí si dává záležet na tom, jak vypadají, co nosí a jakým způsobem působí na své okolí. A to je jedině dobře! Z ulic tak pomalu mizí nevzhledné kombinace oblečení ve stylu „stará-mladá“ a místo toho se objevují pestré variace, které rozhodně stojí za pozornost. Jestliže i vy chcete udělat dojem, pak musíte mít dokonalý přehled, co se vlastně bude nosit. A na to se teď společně s námi můžete mrknout! Ovčí kožešiny – sluší i zahřejí! Jedním z nejžhavějších trendů letošního podzimu bude tzv. shearling, neboli oblečení s ovčí kožešinou. Možná si říkáte, zda právě na tyto kousky není ještě příliš brzy, opak je pravdou! Nemusíte se hned navlékat do bundy vyrobené čistě z tohoto materiálu, mnohem více in jsou kousky, které ovčí kožešina pouze doplňuje a zdobí. Objevovat se bude jak na bundách, tak i na vestách nebo kabátech a rozhodně tak bude z čeho vybírat! Neopunk – návrat do 80. let! Mezi módní tipy pro letošní podzim bude patřit i styl inspirovaný 80. léty, kdy světu vládla éra punku. Nemusíte se bát, nebude se konat nečekaný... Čtěte více Příspěvek Módní tipy pro letošní podzim pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení
27.09.2016 06:10 |

podobné články

Rázný Trump: Zastavte ten hon na Rusko. Podívejte se, co provádí Čína!

 
Ačkoli je budoucí prezident USA Donald Trump k některým médiím značně kritický, rozhodl se učinit výjimku a ještě před naplánovanou schůzkou s představiteli tajných služeb poskytl rozhovor deníku New York Times. V něm označil hon na ruské hackery za „hon na čarodějnice“. Tady se pořád mluví o Rusku, ale když něco takového provede Čína, je ticho po pěšině, rozčiloval se Trump.
06.01.2017 21:35 |

podobné články

Osobnosti: Donald Trump (1746 článků)

Touha po dokonalém pozadí udělala ze ženy monstrum: Takhle jí zadek 'vylepšilo' 54 silikonových injekcí

 
Každá žena má o kráse jinou představu. Teprve třiadvacetiletá Karmello vždy toužila po dokonalém zadečku, protože ten její se jí zdál být nedostatečně vyvinutý.
13.11.2013 16:06 |

podobné články

To musíte vidět: Mumie buddhistického mnicha v dokonalém lotosovém květu!

 
Hrobka v ulánbátarské čtvrti Songinochajrchan (Cibulová hora) ukrývala unikátní mumii. Jedná se o buddhistického mnicha či učitele, který skonal a byl mumifikován v dokonalém lotosovém sedu. Tělo je velmi zachované, není totiž starší než dvě stě let. Možná se jedná přímo o jednoho ze slavných učitelů buddhismu neboli lámů.
30.01.2015 10:00 |

podobné články

Japonsko se blýskne koktejlem své kultury

 
Filmové ztvárnění emocemi nabitého příběhu vztahu vysokoškoláka ke dvěma ženám podle proslulého románu Harukiho Murakamiho Norské dřevo, výstava soudobé kaligrafie či ukázky papírových skládaček – origami – to jsou některá lákadla Měsíce japonské kultury.
24.01.2011 13:15 |

podobné články

Nové knihy: Kersnovskaja, Jungstedtová, Rjú Murakami, Olsen, Scarrow i Podaný

 
Druhý týden Knihománie nabízí svědectví ruské autorky, vězenkyně gulagu Jevfrosinije Kersnovské. Tento týden přináší i sérii stále populárnějších detektivních příběhů – představení nové hvězdy švédského krimi Mari Jungstedtové, dánského autora Adlera Olsena, Japonce Rjú Murakamiho, Američana Johna Sandforda, Skota Stuarta MacBrideho i Američana Philipa K. Dicka. Dále román amerického novináře a prozaika Roberta Masella i historický příběh Brita Simona Scarrowa.
27.04.2012 07:30 |

podobné články

Osobnosti: John Sandford (9 článků) , Robert Philip (2 články)

Přišel, zabojoval, pomiloval a zvítězil! Zaklínač III: Divoký hon je fantasy epos pro všechny

 
Šermířské souboje, magie, dobrodružství a sex! Geralt z Rivie se vrátil v nejočekávanější videohře současnosti, na kterou se většina hráčů třásla už dlouhé měsíce před vydáním. Že je Zaklínač III: Divoký hon extratřída a mistrovské dílo, na které se bude vzpomínat ještě dlouho po vydání, není možné zamlčet již v úvodu recenze. Stejně tak, že ani náhodou nejde o dokonalý titul. Důležité však je proč!
06.06.2015 12:30 |

podobné články

RECENZE: Murakami nabízí epos o lásce

 
V současný epos o lásce, ovšem plný tajuplné fantazie, se v Knize 3 proměnil rozsáhlý román japonského prozaika Harukiho Murakamiho pojmenovaný 1Q84. Už více než sedm set stran prvních dvou knih vydaných loni na podzim ukázalo, že jde o mimořádné dílo.
11.11.2013 07:06 |

podobné články

RECENZE: Murakami ve víru tajemství, symbolů i sexu

 
Nakolik lze trvale žít bez toho, že bychom měli sami v sobě pořádek? Že bychom se nedokázali vyrovnat s něčím, co nejen náš život trvale poznamenalo? To je hlavní téma románu i u nás populárního japonského prozaika Harukiho Murakamiho s dlouhým názvem Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování.
07.04.2015 13:56 |

podobné články

RECENZE Murakami odhaluje zářivé barvy bezbarvosti

 
Přečtěte si recenzi nové knihy japonského spisovatele Haruki Murakamiho nazvané Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování.
15.05.2015 14:36 |

podobné články

Osobnosti: Haruki Murakami (29 článků)

Šestitýdenní pátrání končí debaklem, trosky padlého letadla se nanašly

 
Letecké pátrání po troskách pohřešovaného malajsijského Boeingu 777 na hladině Indického oceánu dnes oficiálně skončilo. Během šestitýdenního pátrání nebyly odhaleny žádné trosky, které by pomohly lokalizovat aspoň přibližnou polohu pádu letounu. Australské úřady uvedly, že prohledávání mořského dna bude pokračovat. Středisko pátrání, odmítlo tvrzení soukromé australské společnosti, že našla možné trosky letadla v Bengálském zálivu. 
30.04.2014 13:30 |

podobné články

Psí zabijáci roztrhali ovce před očima majitelky!

 
Slzy v očích mají majitelé ovcí z Horního Babákova, když vyprávějí o tom, jak jim dva vlčáci roztrhali část stáda. Při řádění dvojice rozzuřených psů zůstalo pět ovcí mrtvých. Dalších sedm zemřelo později na zranění, které jim psi způsobili.
08.05.2009 19:20 |

podobné články